De Grote The Rockies reis naar Vancouver Island en Seattle
in 30 dagen

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Salt Lake City

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Salt Lake City. Na een vlucht van ongeveer 10 uur kom je aan op de internationale luchthaven van Salt Lake City. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


Dag 2: Salt Lake City

Salt Lake City,  heeft een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

 1. Temple Square: Dit is het beroemdste en meest herkenbare kenmerk van Salt Lake City. Het omvat de imposante Salt Lake Temple, het Tabernacle (bekend van het Mormoonse Tabernakelkoor), en andere prachtige gebouwen. Je kunt hier meer te weten komen over de geschiedenis van de mormoonse pioniers.

 2. Great Salt Lake: Het is het grootste zoutwatermeer in de westelijke helft van de Verenigde Staten. Je kunt naar Antelope Island State Park gaan om de flora en fauna van het meer te zien, inclusief de beroemde Antelope-kudde.

 3. Utah State Capitol: Het indrukwekkende staatskapitoolgebouw van Utah biedt rondleidingen en een prachtig uitzicht op de stad vanaf Capitol Hill.

 4. Historische wijk Sugarhouse: Deze schilderachtige wijk biedt boetieks, restaurants en cafés in een charmante omgeving.


Dag 3: Salt Lake City - Twin Falls (350km)

Onderweg van Salt Lake City naar Twin Falls kom je volgende zaken tegen:

 1. Sawtooth National Recreation Area: Dit is een prachtig natuurgebied met bergen, meren en bossen. Het biedt mogelijkheden voor wandelen, vissen en kamperen.

 2. Shoshone Falls: Ook wel de "Niagara van het Westen" genoemd, deze waterval is spectaculair om te zien. Het is een van de hoogste watervallen in de Verenigde Staten, zelfs hoger dan de Niagara Falls. Het is zeker een tussenstop waard op weg naar Twin Falls.

 3. Snake River Canyon: Terwijl je Twin Falls nadert, rijd je door Snake River Canyon, een schilderachtige kloof met een prachtig uitzicht op de rivier en de omringende bergen.

 4. Perrine Bridge: Deze iconische hangbrug overspant de Snake River Canyon en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Er zijn uitzichtpunten en parkeergelegenheid aan de noordkant van de brug.

In Twin Falls:

 1. Evel Knievel Jump Site: Twin Falls is beroemd omdat Evel Knievel hier in 1974 probeerde de Snake River Canyon over te springen op een raketmotorfiets. Hoewel hij niet slaagde, is de site een historische plek om te bezoeken.
 2. Canyon Springs Golf Course: Als je van golfen houdt, is dit een populaire golfbaan met een prachtig uitzicht op de Snake River Canyon.

 3. Twin Falls Park: Dit park langs de Snake River is een geweldige plek om te wandelen, picknicken en te genieten van de natuur.

Twin Falls biedt prachtige natuurschoon en een aantal unieke bezienswaardigheden langs de Snake River Canyon. Dag 4: Twin Falls - Craters Of The Moon - Idaho Falls ( 275 km)

De rit van Twin Falls naar Craters of the Moon National Monument en vervolgens naar Idaho Falls biedt een interessante mix van natuurlijke bezienswaardigheden en landschappen. 

Van Twin Falls naar Craters of the Moon National Monument:

 1. Hagerman Fossil Beds National Monument: Als je geïnteresseerd bent in paleontologie, overweeg dan een stop bij dit monument. Het herbergt fossielen van oude dieren, waaronder paarden en mastodonten.

 2. Snake River: Terwijl je naar het noorden rijdt, volg je de Snake River, wat prachtige uitzichten kan opleveren.

 3. Shoshone Falls: Als je Shoshone Falls nog niet hebt bezocht op de heenweg, is dit een uitgelezen kans om deze indrukwekkende watervallen opnieuw te zien.

 4. Perrine Bridge: Als je het uitzicht vanaf de brug nog niet hebt bewonderd, is dit een andere kans om te stoppen en te genieten van het panoramische uitzicht.

Craters of the Moon National Monument:

 1. Lava Fields: Craters of the Moon staat bekend om zijn uitgestrekte lavavelden, kraters en vulkanische landschappen. Verken de paden en uitkijkpunten om deze unieke omgeving te bewonderen.

 2. Inferno Cone: Dit is een populaire korte wandeling die je naar de top van een vulkanische kegel brengt, waar je een panoramisch uitzicht hebt op het hele gebied.

 3. Cave Area: Het monument heeft verschillende lavagrotten die je kunt verkennen, zoals de Indian Tunnel en de Dewdrop Cave.

Van Craters of the Moon naar Idaho Falls:

 1. Arco: Dit kleine stadje staat bekend als de eerste stad ter wereld die door kernenergie werd verlicht. Het heeft ook een historische boog die de ingang naar de stad markeert.

 2. Idaho Falls: Eenmaal in Idaho Falls kun je de Snake River Greenbelt verkennen, langs de rivier lopen en genieten van uitzicht op de watervallen. Er zijn ook restaurants en winkels in de binnenstad om van te genieten.

Houd er rekening mee dat Craters of the Moon een buitengewoon landschap heeft dat lijkt op een andere wereld, dus het is een unieke en fascinerende plek om te bezoeken. 


Dag 5: Idaho Falls - Jackson Hole ( 142 km)

Onderweg van Idaho Falls naar Jackson Hole:

 1. Targhee National Forest: Terwijl je van Idaho Falls naar Jackson Hole rijdt, kom je door het Targhee National Forest. Dit gebied biedt prachtige berglandschappen en mogelijkheden om te wandelen.

 2. Grand Teton National Park: Je nadert Grand Teton National Park, dat bekend staat om zijn dramatische bergketens, meren en wilde dieren. Het park heeft talloze uitkijkpunten en wandelpaden om te verkennen.

Jackson Hole:

 1. Jackson Town Square: Het centrum van Jackson Hole heeft een iconisch stadspark, omringd door historische gebouwen met een western-uitstraling. Hier vind je ook antiekwinkels, kunstgalerijen en restaurants.

 2. Wildlife Viewing: Jackson Hole is een geweldige plek om wilde dieren te spotten. Grand Teton National Park en de omgeving bieden kansen om bizons, elanden, herten en zelfs grizzlyberen te zien.

 3. Grand Teton National Park: Als je nog geen kans hebt gehad om dit park te verkennen tijdens de rit, moet je dat zeker doen. Het park biedt wandelpaden, meren zoals Jenny Lake, en adembenemende uitzichten op de Teton-bergketen.

 4. Jackson Hole Rodeo: Als je geïnteresseerd bent in een echt westers avontuur, kun je overwegen om een rodeo bij te wonen in Jackson Hole. Het is een spannende ervaring en een voorbeeld van de Amerikaanse cowboycultuur.

 5. National Elk Refuge: Aan de rand van Jackson kun je het National Elk Refuge bezoeken, waar duizenden elanden tijdens de wintermaanden samenkomen. Er zijn rondleidingen beschikbaar om deze majestueuze dieren van dichtbij te bekijken.

 6. Jackson Hole Mountain Resort: Als je van buitenactiviteiten houdt, biedt dit resort in de winter skiën en snowboarden en in de zomer wandelpaden en activiteiten op de berg.


Dag 6: Jackson Hole - Yellowstone Np ( 130 km)

De rit van Jackson Hole naar Yellowstone National Park is op zichzelf al prachtig. Eenmaal in Yellowstone zijn er talloze bezienswaardigheden en activiteiten om van te genieten. Hier is een overzicht:

Onderweg van Jackson Hole naar Yellowstone National Park:

 1. Moose: Je zou zomaar een eland (moose) kunnen spotten langs de weg. Deze majestueuze dieren zijn kenmerkend voor dit gebied.

 2. Jackson Lake: Dit meer, gelegen in Grand Teton National Park, biedt schilderachtige uitzichten en mogelijkheden om te picknicken aan de oevers.

 3. Oxbow Bend: Dit is een iconische bocht in de Snake River met een prachtig uitzicht op Mount Moran en mogelijk wilde dieren.

 4. Signal Mountain: Deze berg biedt een panoramisch uitzicht over de Teton-bergketen en Jackson Hole Valley. Er is een schilderachtige rit naar de top met uitzichtpunten.


  Dag 7 : Yellowstone Np

  Yellowstone National Park:

  1. Old Faithful: Een van 's werelds beroemdste geisers die op regelmatige tijdstippen uitbarst. Er is een bezoekerscentrum en een promenade om van het schouwspel te genieten.

  2. Grand Prismatic Spring: Een van de meest kleurrijke en grootste warmwaterbronnen ter wereld. Het uitzicht vanaf het aangrenzende uitzichtpunt is adembenemend.

  3. Mammoth Hot Springs: Deze terrassen van kalksteen zijn gevormd door mineraalrijk water dat uit de grond borrelt. Het ziet eruit als een surrealistisch landschap.

  4. Grand Canyon of the Yellowstone: Hier kun je de indrukwekkende watervallen van de Yellowstone-rivier bewonderen en langs de randen van de canyon wandelen.

  5. Yellowstone Lake: Dit is het grootste hooggelegen zoetwatermeer in Noord-Amerika. Het biedt mogelijkheden om te vissen, kajakken en genieten van het landschap.

  6. Wildlife Viewing: Yellowstone staat bekend om zijn wilde dieren, waaronder bizons, elanden, herten, beren en wolven. Lamar Valley is een geweldige plek voor het spotten van dieren.

  7. Upper Geyser Basin: Hier vind je naast Old Faithful talloze andere geisers en heetwaterbronnen.

  8. Geyser- en wildwaterrafting: Er zijn rondleidingen beschikbaar om de geisers en rivieren van Yellowstone van dichtbij te ervaren.

  9. Wandelpaden: Yellowstone heeft veel wandelpaden, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse tochten. Populaire wandelingen zijn onder andere de Fairy Falls Trail, Uncle Tom's Trail en Mount Washburn.

  10. Yellowstone Caldera: Het park ligt boven een actieve supervulkaan, en geothermische activiteit is hier overal te zien.

  Dag 8: Yellowstone Np - Bozeman - Butte - Helena ( 400 km)

  De route van Yellowstone National Park naar Helena, Montana, biedt ook een scala aan mooie landschappen.

  Van Yellowstone National Park naar Bozeman:

  1. Yellowstone Lake: Terwijl je het park verlaat, kun je genieten van een laatste blik op Yellowstone Lake, het grootste hooggelegen zoetwatermeer in Noord-Amerika.

  2. Hayden Valley: Dit is een geweldige plek voor wildobservatie. Je kunt hier vaak bizons, elanden, herten en zelfs grizzlyberen zien.

  3. Grand Canyon of the Yellowstone: Als je deze route via de zuidelijke ingang neemt, passeer je opnieuw de spectaculaire Grand Canyon of the Yellowstone. Het is een geweldige plek voor een laatste blik op de watervallen.

  4. Bozeman, Montana: Bozeman is een levendige universiteitsstad met een schilderachtige binnenstad. Het heeft ook enkele interessante musea, zoals het Museum of the Rockies, dat bekend staat om zijn dinosauruscollections.

  Van Bozeman naar Butte:

  1. Gallatin National Forest: Deze route brengt je door het Gallatin National Forest, dat prachtige berglandschappen biedt. Onderweg zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen, picknicken en van de natuur te genieten.

  2. Three Forks: Dit is waar de Missouri-rivier begint, als de Madison-, Jefferson- en Gallatin-rivieren samenkomen. Het Lewis and Clark Interpretive Center in Three Forks biedt inzicht in de expeditie van Lewis en Clark.

  Van Butte naar Helena:

  1. Butte, Montana: Butte is een historische stad die ooit bekend stond om zijn mijnbouwactiviteiten. Je kunt hier de Berkeley Pit bezichtigen, een voormalige open mijn die nu een giftig meer herbergt.

  2. Anaconda, Montana: Als je van mijnbouwgeschiedenis houdt, kun je een korte omweg maken naar Anaconda om het Anaconda Smoke Stack State Park te bezoeken, waar je een van 's werelds hoogste schoorstenen kunt zien.

  3. Helena, Montana: Helena is de hoofdstad van Montana en heeft een charmante binnenstad met historische gebouwen. Het Montana State Capitol-gebouw is een opvallende bezienswaardigheid. Helena ligt ook dicht bij Helena National Forest, wat mogelijkheden biedt om te wandelen en te genieten van de natuur.


  Dag 9: Helena - Kalispell ( 312 km)

  De route van Helena naar Kalispell in Montana hier zijn enkele van de dingen die je onderweg kunt zien en tegenkomen:

  Van Helena naar Kalispell:

  1. Continental Divide: Onderweg kom je de Continental Divide tegen, een lijn die het continent verdeelt in stroomgebieden die afwateren naar de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Het is een interessant geografisch kenmerk.

  2. Flathead Lake: Terwijl je de stad Polson nadert, kun je genieten van het uitzicht op het prachtige Flathead Lake, het grootste natuurlijke zoetwatermeer in het westen van de Verenigde Staten. Het is een populaire plek om te vissen, varen en zwemmen.

  3. Mission Mountains: Je zult ook langs de indrukwekkende Mission Mountains rijden, een bergketen die deel uitmaakt van het Mission Mountains Tribal Wilderness. De bergachtige omgeving is adembenemend.

  4. Kalispell, Montana: Eenmaal in Kalispell aangekomen, kun je genieten van de charme van deze stad in het hart van de Rocky Mountains. Bezoek het centrum van Kalispell met zijn historische gebouwen, winkels en restaurants. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, kun je het Conrad Mansion Museum bezoeken, een historisch herenhuis dat open is voor rondleidingen.

  De rit van Helena naar Kalispell is prachtig, met bergen, meren en schilderachtige uitzichten. 


  Dag 10: Kalispell - Glacier Np (45 km)
  In Glacier National Park in Montana, VS, zijn er tal van prachtige bezienswaardigheden en activiteiten om van te genieten. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  1. Going-to-the-Sun Road: Dit is een van de meest iconische wegen in de Verenigde Staten. Het biedt een adembenemende rit door het park en brengt je naar enkele van de meest schilderachtige uitzichtpunten.

  2. Wandelen: Glacier National Park staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van wandelpaden. Of je nu op zoek bent naar een korte wandeling of een meerdaagse trektocht, er zijn opties voor alle niveaus.

  3. Lake McDonald: Dit is het grootste meer in het park en het is omgeven door bergen. Je kunt hier varen, kajakken of gewoon ontspannen aan de oever.

  4. Wildlife spotten: Het park herbergt een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder grizzlyberen, zwarte beren, elanden, berggeiten en adelaars. Houd je ogen open tijdens je bezoek.

  5. Red Bus Tours: Maak een ritje met een van de historische rode bussen van het park voor een rondleiding met uitleg over de geschiedenis en natuurlijke schoonheid van het gebied.

  6. IJsmeren: Het park heeft enkele prachtige ijsmeren, zoals Grinnell Glacier, die toegankelijk zijn via wandelpaden. De uitzichten op deze meren zijn spectaculair.

  7. Wildflower Viewing: Tijdens de zomermaanden bloeien wilde bloemen in overvloed in het park, wat zorgt voor prachtige foto's en wandelingen.

  8. Ranger-programma's: Het park biedt ranger-geleide programma's en presentaties die je kunnen helpen meer te leren over de natuur en geschiedenis van het gebied.


  Dag 11: Kalispell - Waterton Np (210 km)

  Van Kalispell naar Waterton Lakes National Park:

  1. Kootenay Plains: Terwijl je noordwaarts rijdt, kun je door het prachtige Kootenay Plains-gebied komen. Het is een schilderachtig landschap met weidse uitzichten en een prachtige natuurlijke omgeving.

  2. Belly River: Als je de grens met Canada nadert, zul je de Belly River oversteken. Dit is een schilderachtige rivier die door het Waterton Lakes National Park stroomt.

  3. Waterton Reservoir: Dit is een groot stuwmeer net buiten het nationale park. Het biedt een pittoresk uitzicht en gelegenheid voor recreatie zoals vissen en varen.

  4. Mountain Scenery: Naarmate je dichter bij Waterton Lakes National Park komt, zul je omringd worden door majestueuze berglandschappen. De Rocky Mountains domineren dit gebied en bieden ongelooflijke uitzichten.

  5. Waterton Village: Eenmaal in Waterton Lakes National Park bereik je Waterton Village, een charmant bergdorpje aan de oever van Waterton Lake. Hier kun je genieten van schilderachtige uitzichten, wandelingen maken langs het meer en genieten van de rustige sfeer van het nationale park.

  6. Prince of Wales Hotel: Dit historische hotel, gelegen aan de oever van Waterton Lake, is een bezienswaardigheid op zich. Het heeft een iconische uitstraling en biedt een prachtig uitzicht op het meer en de bergen.

  Waterton Lakes National Park staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid en wilde dieren. Het is een UNESCO Werelderfgoedlocatie en biedt tal van mogelijkheden voor wandelen, wildlife spotten en het ervaren van de Rocky Mountains in al hun glorie. 


  Dag 12: Waterton Np - Calgary (270 km)

  Bezienswaardigheden en dingen om te doen in Waterton Lakes National Park:

  1. Waterton Village: Dit charmante bergdorpje aan de oever van Waterton Lake is een ideale uitvalsbasis voor verkenningen in het park. Het heeft gezellige restaurants, winkels en accommodaties.

  2. Waterton Lake: Het park is vernoemd naar dit prachtige meer. Het biedt mogelijkheden voor kajakken, kanoën, vissen en boottochten.

  3. Crypt Lake Trail: Deze beroemde wandelroute is uitdagend maar beloont wandelaars met een prachtig uitzicht en eindigt bij Crypt Lake, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren in Canada.
  4. Red Rock Canyon: Deze opvallend roodgekleurde kloof is gemakkelijk bereikbaar met de auto en biedt mogelijkheden om te wandelen en te picknicken.

  5. Akamina Parkway: Deze schilderachtige weg brengt je naar een aantal prachtige plekken in het park, waaronder Cameron Lake en Cameron Falls.

  6. Bertha Falls en Bertha Lake: Een andere populaire wandelroute leidt naar Bertha Falls en verder naar Bertha Lake, waar je kunt genieten van een prachtig bergmeer.

  7. Wildlife Viewing: Waterton staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en is de thuisbasis van dieren zoals zwarte beren, grizzlyberen, elanden, herten en talloze vogelsoorten. Wildlife spotten is een populaire activiteit.

  8. Boat Tours: Er worden rondvaarten over Waterton Lake aangeboden, wat een geweldige manier is om meer te weten te komen over het park en enkele van de afgelegen gebieden te verkennen.

  9. Fietsen: Er zijn fietspaden in het park voor fietsliefhebbers, en fietsen is een geweldige manier om de omgeving te verkennen.

  10. Rangerprogramma's: In de zomer worden er rangerprogramma's aangeboden, zoals geleide wandelingen en interpretatieve programma's om meer te leren over het park en de natuurlijke geschiedenis.


  Dag 13: Calgary - Banff NP ( 125km)

  De rit van Calgary naar Banff National Park is prachtig en biedt enkele ongelooflijke bezienswaardigheden onderweg. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je kunt verwachten tijdens deze schilderachtige rit:

  1. Bow River: Je volgt de schilderachtige Bow River tijdens een groot deel van de rit. Het biedt talloze fotomomenten, vooral bij zonsopgang en zonsondergang wanneer het licht het landschap prachtig verlicht.

  2. Banff National Park Gates: Zodra je het park nadert, zul je de imposante poorten van Banff National Park passeren, die een geweldige plek zijn voor een foto.

  3. Mountains: Onderweg zul je omringd zijn door majestueuze bergen van de Canadese Rockies. Deze uitzichten zijn adembenemend en omvatten pieken zoals Mount Rundle.

  4. Vermilion Lakes: Dit zijn enkele van de eerste meren die je tegenkomt als je Banff binnenrijdt. Ze bieden spiegelachtige weerspiegelingen van de bergen en zijn een populaire plek voor vogels kijken en fotografie.

  5. Tunnel Mountain Drive: Dit is een korte, schilderachtige lusweg met uitzichtpunten waar je een panoramisch uitzicht op Banff en de omliggende bergen hebt.

  6. Bow Falls: Maak een korte omweg naar de Bow Falls, een schilderachtige waterval op slechts een paar minuten rijden van het centrum van Banff.

  7. Hoodoos: Net buiten Banff kun je de Hoodoos Trail bezoeken, waar je vreemd gevormde rotsformaties ziet die bekend staan als "hoodoos".

  8. Lake Minnewanka: Dit meer ligt ten noorden van Banff en is een geweldige plek voor een boottocht of picknick aan de oever.


  Dag 14: Banff NP- Lake Louise - Lake Moraine - Yoho Np - Banff NP(57 km)

  De route van Banff National Park naar Lake Louise, Lake Moraine, Yoho National Park en terug naar Banff National Park biedt enkele van de meest adembenemende landschappen in de Canadese Rockies. Hier is wat je onderweg kunt verwachten:

  1. Lake Louise: Dit iconische meer staat bekend om zijn prachtige turquoise water en het historische Fairmont Chateau Lake Louise aan de oever. Je hebt de mogelijkheid om langs het meer te wandelen, te genieten van het uitzicht op de Victoria-gletsjer en de bergen, en foto's te maken van het betoverende landschap.

  2. Lake Moraine: Een korte rit van Lake Louise brengt je naar Lake Moraine, dat vaak wordt beschouwd als nog schilderachtiger dan Lake Louise. Het meer is omgeven door hoge bergen en biedt wandelmogelijkheden rond de oever.

  3. Yoho National Park: Nadat je Lake Moraine hebt bezocht, kun je de grens oversteken naar Yoho National Park. Hier vind je enkele geweldige bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Takkakaw Falls, Emerald Lake, en het indrukwekkende Natural Bridge.

  4. Takkakaw Falls: Deze waterval is een van de hoogste in Canada en biedt een spectaculair uitzicht. Er is een korte wandeling vanaf de parkeerplaats om deze waterval te bereiken.

  5. Emerald Lake: Dit meer staat bekend om zijn heldere, groene water en wordt omringd door bergen. Je kunt hier wandelen, kanoën of gewoon genieten van het uitzicht.

  6. Natural Bridge: Dit is een natuurlijke rotsformatie waar de Kicking Horse River doorheen stroomt. Het is een prachtige plek om te stoppen en foto's te maken.

  7. Wapta Falls: Als je wat meer tijd hebt, kun je ook de Wapta Falls bezoeken, een andere indrukwekkende waterval in Yoho National Park.

  Deze route is een echt hoogtepunt van een bezoek aan de Canadese Rockies. Zorg ervoor dat je vroeg vertrekt om de drukte bij Lake Louise en Lake Moraine te vermijden, vooral in het hoogseizoen. 


  Dag 15: Banff NP bezienswaardigheden

  Banff National Park is een van de meest iconische bestemmingen in Canada, met tal van adembenemende bezienswaardigheden en activiteiten. Hier zijn enkele hoogtepunten in Banff National Park:

  1. Sulphur Mountain: Neem de Banff Gondola naar de top van Sulphur Mountain voor een panoramisch uitzicht op Banff en de omliggende bergen. Er is ook een observatiedek en een restaurant op de top.
  2. Banff Upper Hot Springs: Ontspan in de warme minerale bronnen met uitzicht op de bergen. Dit is een geweldige manier om te ontspannen na een dag vol activiteiten.

  3. Johnston Canyon: Wandel door dit diepe ravijn met prachtige watervallen. Het is een populaire wandelbestemming voor bezoekers van alle leeftijden.

  4. Bow Falls: Deze watervallen liggen vlakbij het centrum van Banff en zijn gemakkelijk bereikbaar. Ze bieden een pittoreske achtergrond voor foto's.

  5. Cave and Basin National Historic Site: Ontdek de oorsprong van Banff National Park bij deze historische site met warmwaterbronnen en informatieve tentoonstellingen.

  6. Wildlife Watching: Banff staat bekend om zijn wilde dieren, waaronder elanden, herten, beren en bighoornschapen. Houd je camera gereed voor het fotograferen van dieren in het wild.

  7. Wandelen: Er zijn talloze wandelpaden in Banff, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende meerdaagse tochten. Populaire wandelingen zijn onder andere de Plain of Six Glaciers, Lake Agnes Tea House, en de Tunnel Mountain Trail.

  8. Bow Lake: Dit meer langs de Icefields Parkway biedt prachtige uitzichten en is een geweldige plek voor een picknick.


  Dag 16: Banff NP - Jasper NP ( 230 km)

  De rit van Banff naar Jasper via de Icefields Parkway is een van de meest spectaculaire bergtochten ter wereld. Onderweg kom je langs enkele prachtige meren en een opmerkelijke gletsjer. Hier zijn de meren en de gletsjer die je onderweg tegenkomt in volgorde van Banff naar Jasper, samen met wat informatie:

  1. Bow Lake: Ongeveer 30 minuten rijden van Banff. Dit meer biedt een schilderachtig uitzicht op Crowfoot Mountain. Er is een uitzichtpunt en een wandelpad langs de oostelijke oever.

  2. Peyto Lake: Ongeveer 40 minuten rijden van Banff. Peyto Lake staat bekend om zijn opvallende blauwe kleur en wordt vaak vergeleken met de vorm van een wolfshoofd. Er is een uitkijkplatform boven het meer voor een geweldig uitzicht.

  3. Mistaya Canyon: Dit is een korte wandeling van de hoofdweg naar een smalle kloof met indrukwekkende rotsformaties en watervallen.

  4. Saskatchewan River Crossing: Hier vind je een bezoekerscentrum en een tankstation. Dit is een goede plek om te stoppen voor informatie over de omgeving.

  5. Columbia Icefield: Ongeveer 2 uur rijden van Banff. Dit is een van de hoogste punten van de Icefields Parkway. Hier kun je de Athabasca-gletsjer zien, die de grootste is van de zes gletsjers van het Columbia-ijsveld. Er is een bezoekerscentrum en je kunt een tour maken om over de gletsjer te lopen.

  6. Athabasca Falls: Ongeveer 2,5 uur rijden van Banff. Deze waterval is indrukwekkend vanwege de kracht en het tumultueuze water. Er is een korte wandeling naar verschillende uitkijkpunten.

  7. Sunwapta Falls: Deze waterval ligt iets verder naar het noorden. Er zijn bovenste en onderste watervallen, beide met korte wandelpaden.

  8. Columbia Icefield Skywalk: Dit is een uitkijkplatform met glazen vloer dat uitsteekt over de Sunwapta-vallei. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

  9. Tangle Falls: Een pittoreske waterval direct langs de snelweg. Je kunt hier stoppen voor een korte wandeling.

  10. Horseshoe Lake: Dit meer is een verborgen juweeltje. Je kunt er zwemmen, picknicken en van de natuur genieten.


  Dag 17: Jasper bezienswaardigheden

  Jasper National Park, adembenemende bezienswaardigheden en spannende excursies voor natuurliefhebbers en avonturiers.

  1. Maligne Lake: Dit is het grootste natuurlijke meer in de Canadese Rockies en biedt een prachtig uitzicht op omliggende bergen. Maak een boottocht naar Spirit Island voor een iconisch uitzicht.

  2. Maligne Canyon: Verken de diepe kloven en watervallen van Maligne Canyon via een goed onderhouden wandelpad met verschillende uitzichtpunten.

  3. Pyramid Lake: Dit pittoreske meer is ideaal om te kanoën, vissen en wandelen. Geniet van het uitzicht op Pyramid Mountain.

  4. Mount Edith Cavell: Maak een wandeling naar het uitkijkpunt bij Mount Edith Cavell voor een prachtig uitzicht op de Angel Glacier en het omliggende landschap.

  5. Valley of the Five Lakes: Verken dit schilderachtige gebied met vijf prachtige, met mineralen gevulde meren. Ideaal om te wandelen en te picknicken.

  6. Jasper SkyTram: Neem de tram naar Whistlers Mountain voor een panoramisch uitzicht op Jasper en de omliggende bergen.

  Excursies en Activiteiten:

  1. Wildlife Viewing: Jasper is de thuisbasis van veel wilde dieren, waaronder elanden, herten, beren, wolven en meer. Overweeg een wildlife-safari om ze te spotten.

  2. Raften op de Athabasca River: Geniet van wildwatervaren op deze schilderachtige rivier met uitzicht op de bergen.

  3. Fietsen: Huur een fiets en verken de vele fietspaden in het park.

  4. Wandelen: Er zijn tientallen wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden in het park, zoals de Bald Hills Trail, Cavell Meadows Trail en de Sulphur Skyline Trail.

  5. Kajakken en Kanoën: Huur een kajak of kano en peddel op de meren en rivieren in het park.

  6. Sterrenkijken: Jasper is een Dark Sky Preserve, wat betekent dat het een van de beste plekken is om 's nachts naar de sterren te kijken. Overweeg een sterrenkijkexcursie.

  7. Paardrijden: Verken het park te paard met begeleide paardrijtochten.

  8. Ijsgletsjertochten: Ervaren gidsen kunnen je meenemen op een avontuurlijke tocht over de Athabasca-gletsjer.


  Dag 18: Jasper - Mount Robson - Clearwater / Wells Gray NP (310 km)

  Mount Robson Provincial Park is het op één na oudste park van BC en dankt zijn naam aan de 3.954 meter hoge Mount Robson, de hoogste piek van de Canadese Rocky Mountains. In Mount Robson Provincial Park word je voortdurend omringd door duizenden hectares aan ruige, besneeuwde bergtoppen, steile canyons, gletsjermeren en snelstromende rivieren. Je verkent het park via de Yellowhead Highway, die toegankelijk is voor (huur)auto's en campers. Het park bestaat ook voor een aanzienlijk deel uit wildernis en verlaten valleien die nauwelijks bezoekers zien. Wil je echt veel van het park zien, dan zul je te voet de natuur in moeten. De Fraser-rivier, de langste rivier van British Columbia, vindt zijn oorsprong in dit park.


  Valemount, de thuisbasis van de immer besneeuwde Mount Robson. Deze 3.955 meter hoge berg heeft de hoogste toppen van de Canadese Rocky Mountains. Mount Robson Provincial Park is een van de oudste parken in British Colombia. In de omgeving van Valemount bestaat de kans dat je een Grizzly beer, een eland of een van de vele andere wilde dieren ziet. Er zijn daarnaast volop outdoor activiteiten, zo kun je er prima hiken, fietsen, wandelen, kanoën en klimmen. Het Mount Robson Provincial Park beschikt onder andere over 200 kilometer aan wandelpaden van verschillende niveaus.


  1 uur van Wells Gray Provincial Park ligt Blue River, een plaats waar je via een bootexcursie beren kan spotten.


  Dag 19: Wells Gray NP bezienswaardigheden

  Wells Gray Provincial Park in British Columbia, Canada, staat bekend om zijn prachtige natuurlijke schoonheid en biedt een verscheidenheid aan adembenemende bezienswaardigheden en activiteiten.

  1. Helmcken Falls: Deze spectaculaire waterval is een van de hoogste in Canada en stort van een hoogte van ongeveer 141 meter in een diepe kloof. Er zijn uitkijkplatforms om van het uitzicht te genieten.

  2. Dawson Falls: Een andere indrukwekkende waterval in het park, Dawson Falls, is breder dan Helmcken Falls en valt in een trapsgewijze stijl.

  3. Moul Falls: Dit is een unieke waterval waar je achter de watervallen kunt lopen en vanachter het gordijn van water kunt kijken.

  4. Clearwater Lake: Een groot en prachtig bergmeer waar je kunt kajakken, kanoën, zwemmen en kamperen.

  5. Spahats Falls: Deze waterval ligt in een prachtige kloof en biedt geweldige fotomogelijkheden.

  6. Bailey's Chute: Hier kun je zalmen zien springen terwijl ze stroomopwaarts migreren om te paaien, vooral in het najaar.

  7. Wildlife Viewing: Het park is de thuisbasis van veel wilde dieren, waaronder beren, elanden, herten en adelaars. Houd je ogen open voor dieren in het wild tijdens je bezoek.

  8. Wandelen en Trektochten: Wells Gray biedt een scala aan wandelpaden voor alle niveaus, variërend van eenvoudige wandelingen tot meerdaagse trektochten. De paden bieden toegang tot verschillende watervallen en uitzichtpunten.

  9. Kanoën en kajakken: Naast Clearwater Lake kun je ook peddelen op de vele rivieren en meren in het park.

  10. Wildwaterraften: Voor avontuurlijke zielen zijn er mogelijkheden voor wildwaterraften op de Clearwater River.


  Dag 20: Clearwater - Kamloops - Cache Creek - Whistler (420km)

  1. Kamloops: Dit is een belangrijke stad op de route en staat bekend om zijn zonnige klimaat en buitenrecreatiemogelijkheden. Er zijn tal van wandelpaden, parken en golfbanen in de omgeving.

  2. Interior BC Wildlife Zoo: Als je geïnteresseerd bent in wilde dieren, is dit een leuke plek om te stoppen en inheemse dieren te bekijken.

  3. Lillooet: Dit historische stadje aan de Fraser River biedt een kijkje in de goudkoortsperiode van British Columbia. Er zijn enkele historische gebouwen en musea om te verkennen.

  4. Cache Creek: Dit is een schilderachtig stadje in het binnenland van BC. Het staat bekend om zijn warme zomers en is een goede plek voor een tussenstop.

  5. Joffre Lakes Provincial Park: Als je van wandelen houdt, maak dan een omweg naar dit park. Het heeft enkele prachtige alpiene meren en wandelpaden.

  6. Whistler: Uiteindelijk kom je aan in Whistler, een wereldberoemd skiresort dat ook in de zomermaanden veel te bieden heeft. Hier kun je genieten van buitenactiviteiten, wandelen, mountainbiken en de levendige sfeer van het dorp verkennen.


  Dag 21: Whistler bezienswaardigheden:

  1. Whistler Blackcomb: Dit wereldberoemde skigebied is de grootste van Noord-Amerika. In de winter kun je hier skiën en snowboarden op een uitgebreid netwerk van pistes. In de zomer biedt het bergactiviteiten zoals wandelen, mountainbiken en zip-lining.

  2. Whistler Village: Het charmante dorp Whistler is vol met restaurants, winkels, kunstgalerijen en uitgaansgelegenheden. Het is ook de thuisbasis van het Whistler Visitor Centre, waar je informatie kunt krijgen over activiteiten en excursies.

  3. Peak 2 Peak Gondola: Neem de Peak 2 Peak Gondola voor een spectaculaire rit tussen de toppen van Whistler en Blackcomb Mountains. Het biedt panoramische uitzichten en is een unieke ervaring op grote hoogte.

  4. Lost Lake Park: Dit park biedt wandelpaden, zwemmen in het meer en picknickfaciliteiten. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

  5. Valley Trail: Voor fietsers en wandelaars is de Valley Trail een uitgebreid netwerk van paden dat door het hele gebied loopt. Je kunt het dorp en de omliggende meren verkennen.

  6. Whistler Sliding Centre: Als je geïnteresseerd bent in Olympische sporten, kun je een rondleiding volgen door het Whistler Sliding Centre, waar bobsleeën en skeleton tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 plaatsvonden.

  7. Whistler Golf Club: Voor golfers is er de Whistler Golf Club, een prachtige 18-holes golfbaan met uitzicht op de bergen.

  8. Scandinave Spa Whistler: Als je wilt ontspannen, kun je een bezoek brengen aan deze rustige Scandinavische spa en genieten van hot tubs, sauna's en ontspanningsruimtes.

  9. Adventure Tours: Whistler biedt tal van avontuurlijke activiteiten, waaronder zip-lining, raften, paardrijden en helikoptertours.


  Dag 22: Whistler - Vancouver

  1. Sea-to-Sky Highway (Highway 99): Deze schilderachtige snelweg staat bekend om zijn adembenemende uitzichten. Terwijl je uit Whistler vertrekt, rijd je door beboste bergen en langs snelstromende rivieren.

  2. Shannon Falls Provincial Park: Dit park is de thuisbasis van Shannon Falls, een van de hoogste watervallen van British Columbia. Het is een populaire plek voor een korte tussenstop en om wat foto's te maken.

  3. Stawamus Chief Provincial Park: Dit park herbergt de Stawamus Chief, een van de grootste granieten monolieten ter wereld. Wandelaars kunnen hier verschillende paden volgen voor prachtige uitzichten op de omgeving.

  4. Horseshoe Bay: Een pittoresk dorpje aan het water waar je kunt genieten van verse visgerechten en de veerboot naar Vancouver Island kunt nemen als je dat wilt.

  5. Lions Gate Bridge: Deze iconische hangbrug verbindt West Vancouver met het centrum van Vancouver. Het is een indrukwekkende structuur die je oversteekt als je de stad nadert.

  6. Gastown: Gastown is het historische hart van Vancouver en staat bekend om de stoomklok, geplaveide straten en boetiekjes.

  7. Science World: Als je met kinderen reist, is het wetenschapsmuseum van Vancouver een geweldige plek om te bezoeken.

  De rit van Whistler naar Vancouver is ongeveer 120 kilometer lang en duurt meestal ongeveer 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van het verkeer en het aantal stops dat je onderweg maakt. 


  Dag 23: Vancouver bezienswaardigheden

  1. Stanley Park: Dit enorme stadspark is een must-visit. Het biedt kilometers aan wandelpaden, fietsroutes, prachtige tuinen en de beroemde Seawall-promenade langs de kust.

  2. Granville Island: Deze kunstzinnige wijk herbergt ambachtelijke markten, kunstgalerijen, theaters, restaurants en brouwerijen. Proef lokaal eten en bekijk lokale ambachten.

  3. Grouse Mountain: Ga naar boven met de Skyride-gondel voor een prachtig uitzicht op de stad. In de winter kun je hier skiën, terwijl je in de zomer kunt wandelen en wildlife kunt spotten.

  4. Capilano Suspension Bridge Park: Loop over de hangbrug hoog boven de Capilano-rivier en verken de boomtoppen op aangelegde paden.

  5. Vancouver Aquarium: Ontdek de zeebiodiversiteit van de Stille Oceaan in dit gerenommeerde aquarium.

  6. Dr. Sun Yat-sen Classical Chinese Garden: Een prachtige Chinese tuin in het hart van de stad.


  Dag 24 Vancouver ferry naar Nanaimo - Campbell River (270km)

  Via de Sea to Sky Highway rijden we naar Horseshoe bay waar we de overzet nemen naar Nanaimo. Deze ferry tocht duurt 90 minuten.

  Campbell River, ook wel 'Salmon Capital of the World' genoemd, staat bekend als een perfecte locatie om te sportvissen en zalmen te zien. Daarnaast ligt de focus op ecotoerisme en avontuur. Campbell River is de toegangspoort tot Strathcona Provincial Park, de Discovery Islands en de gematigde regenwouden in het noorden en westen van Vancouver Island. De kans is groot dat je er zalm, walvissen of adelaars ziet.

  Campbell River is de prefecte uitvalsbasis voor mensen die willen gaan vissen op grote zalmen, de beste periode is tussen begin juli en eind september.


  Dag 25: Campbell River bezienswaardigheden

  1. Discovery Pier: Maak een wandeling over deze schilderachtige pier en geniet van het uitzicht op de oceaan, evenals de kans om zeehonden en andere zeedieren te spotten.

  2. Strathcona Provincial Park: Dit provinciale park is een paradijs voor wandelaars en biedt talloze paden, watervallen en een prachtige natuurlijke omgeving.

  3. Quadra Island: Maak een veerboottocht naar het nabijgelegen Quadra Island en verken de prachtige kustlijn, wandelpaden en historische bezienswaardigheden.

  Excursiemogelijkheden vanuit Campbell River:

  1. Walvisspotten: Campbell River staat bekend als de "Walvishoofdstad van de Wereld." Ga op een spannende walvisexcursie om orka's, bultruggen en andere zeedieren te zien.

  2. Zalmvissen: De regio staat ook bekend om zijn uitstekende zalmvissen. Je kunt een visexcursie boeken om te vissen op zalm of forel.

  3. Wildlife Tours: Maak een wildlife-tour om beren, adelaars, zeehonden en andere dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

  4. Kajakken: Verken de kustlijn van Campbell River per kajak en geniet van de rust en schoonheid van de oceaan.

  5. Duiken: Als je een ervaren duiker bent, zijn er enkele geweldige duiklocaties in de omgeving om te verkennen.

  6. Vissen en vliegvissen: Naast zalmvissen kun je ook genieten van andere vismogelijkheden, zoals vliegvissen en vissen op stalen kop.

  7. Helikoptertours: Maak een adembenemende helikoptervlucht om de prachtige landschappen vanuit de lucht te bewonderen.

  8. Wandelen en fietsen: Verken de vele wandel- en fietspaden in de omgeving, waaronder de beroemde Elk Falls Provincial Park-trail.

  Campbell River is echt een paradijs voor liefhebbers van de natuur en avonturiers. Of je nu van vissen, walvisspotten, wandelen of gewoon genieten van de kustschoonheid houdt, deze regio biedt talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke ervaring.


  Dag 26: Campbell River - Cathedral Cove - Tofino ( 270 km)

  Op weg naar Tofino rij je door het MacMillan Provincial Park (Cathedral Grove): Tussen Port Alberni en Parksville, aan beide zijden van Highway 4 (Alberni Highway) ligt een park met de grootste douglassparen van Vancouver Island. Wandel door Cathedral Grove in MacMillan Provincial Park over het netwerk van paden tussen de torenhoge bomen. Sommige sparren zijn meer dan 800 jaar oud! Aan beide zijden van de weg zijn wandelpaden door dit kustregenwoud. Aan de zuidzijde staan de dikste sparren, met doorsnedes van wel negen meter. Aan de noordelijke kant van de weg vind je boomgaarden met Western red cedars (reuzenlevensbomen) die het schild vormen voor Cameron Lake. Tussen de bomen ligt een deken van groene varens en mossen. Er leven onder andere uilen, reptielen, herten, zwarte beren en poema’s. Een storm in 1997 bracht grote schade toe aan het park; hoewel de werkzaamheden direct begonnen toen de wind ging liggen, zie je ook nu nog de enorme wortelkolossen die destijds uit de grond werden gerukt. Neem, als je er toch bent, een kijkje in het aangrenzende Little Qualicum Falls Provincial Park. Vanaf de Day Use Area loopt een kort pad met zicht op rotsige bergwanden waar verschillende watervallen naar beneden klateren.


  Dag 27: Tofino bezienswaardigheden

  1. Long Beach: Dit uitgestrekte zandstrand is ideaal om te wandelen, surfen en genieten van de prachtige kustlijn.

  2. Pacific Rim National Park Reserve: Verken dit nationale park met zijn regenwouden, stranden en talloze wandelpaden. De West Coast Trail is een beroemd langeafstandspad.

  3. Tofino Botanical Gardens: Ontdek de weelderige tuinen met inheemse planten, sculpturen en artistieke installaties.

  4. Hot Springs Cove: Neem een boottocht naar deze natuurlijke warmwaterbronnen in Maquinna Provincial Park, waar je kunt ontspannen in warmwaterbaden omringd door het regenwoud.

  5. Wild Pacific Trail: Maak een wandeling langs deze klifpaden in Ucluelet, net ten zuiden van Tofino, voor een prachtig uitzicht op de oceaan en de kust.

  Excursiemogelijkheden vanuit Tofino:

  1. Walvisspotten: Ga op een spannende walvisexcursie om orka's, grijze walvissen, bultruggen en andere zeedieren te zien.

  2. Zwarte berentochten: Maak een tour om zwarte beren te spotten terwijl ze foerageren langs de kustlijn.

  3. Kajakken en suppen: Verken de beschutte wateren en inhammen van Clayoquot Sound per kajak of stand-up paddleboard.

  4. Vissen: Tofino staat bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden. Je kunt vissen op zalm, heilbot en meer.

  5. Surfen: Tofino is een geweldige plek om te surfen, of je nu een beginner of ervaren surfer bent. Surfscholen bieden lessen voor alle niveaus.

  6. Vliegtuigtochten: Maak een schilderachtige vliegtuigtocht om het adembenemende landschap vanuit de lucht te bewonderen.


  Dag 28: Tofino - Victoria bezienswaardigheden (312km)

  1. Inner Harbour: Dit pittoreske havengebied is het kloppende hart van Victoria. Hier vind je prachtige historische gebouwen, restaurants, winkels en straatartiesten. Het is ook de locatie van het beroemde Fairmont Empress Hotel.

  2. Royal BC Museum: Dit museum biedt boeiende tentoonstellingen over de geschiedenis, cultuur en natuurlijke geschiedenis van British Columbia. Het is een geweldige plek om meer te weten te komen over de regio.

  3. Butchart Gardens: Op korte afstand van Victoria liggen de adembenemende Butchart Gardens. Deze prachtige botanische tuinen zijn wereldberoemd vanwege hun kleurrijke bloemen en goed onderhouden landschappen.

  4. Craigdarroch Castle: Dit Victoriaanse herenhuis, gebouwd in de late 19e eeuw, biedt een fascinerend inzicht in het leven van de welgestelden in die tijd. Je kunt het kasteel verkennen en genieten van een panoramisch uitzicht op de stad.

  5. Beacon Hill Park: Dit park biedt weelderige tuinen, speelplaatsen, vijvers en zelfs pauwen die vrij rondlopen. Het is een ideale plek voor een ontspannende wandeling.

  6. Whale Watching: Victoria is een populaire bestemming voor walvisexcursies. Je kunt de majestueuze orka's en andere zeedieren van dichtbij zien.

  7. Chinatown: Victoria heeft een van de oudste en meest sfeervolle Chinatowns in Noord-Amerika. Verken de smalle straatjes, ontdek historische gebouwen en geniet van heerlijke Aziatische gerechten.

  8. Government Street: Deze levendige straat in het centrum van Victoria zit vol met winkels, boetieks, restaurants en straatartiesten. Het is een geweldige plek om te winkelen en mensen te kijken.

  10. Tea at the Empress: Geniet van de traditionele Engelse afternoontea in het elegante Fairmont Empress Hotel. Het is een onvergetelijke ervaring.


  Dag 29: Victoria - ferry naar Port Angeles (2uur) / Olympic NP

  Olympic National Park, de meest opvallende bezienswaardigheden en activiteiten in het park:

  1. Hurricane Ridge: Dit is een van de meest populaire bestemmingen in het park vanwege het adembenemende uitzicht op de Olympic Mountains. Het is een geweldige plek om te wandelen, wilde dieren te spotten en te genieten van de natuur.

  2. Hoh Rain Forest: Olympic National Park staat bekend om zijn regenwouden, en het Hoh Rain Forest is een van de meest iconische. Het is een betoverende plek met torenhoge sparren en een weelderige ondergroei.

  3. Ruby Beach: Deze schilderachtige kiezelstrand biedt fantastische uitzichten op de Stille Oceaan en is beroemd om zijn fotogenieke zonsondergangen en getijdenpoelen.

  4. Sol Duc Falls: Maak een wandeling naar deze prachtige waterval, omringd door weelderig groen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en van de natuur te genieten.

  5. Lake Crescent: Dit kristalheldere meer is omgeven door bergen en biedt uitstekende mogelijkheden om te kajakken, zwemmen en vissen.

  6. Olympic Coast: Deze ruige kustlijn strekt zich uit over 73 kilometer en is beroemd om zijn getijdenpoelen, zee-arches en ruige schoonheid. Het is een geweldige plek om te wandelen en te verkennen.

  7. Cape Flattery: Het meest noordwestelijke punt van het vasteland van de Verenigde Staten biedt prachtige uitzichten op de oceaan en mogelijkheden om zeevogels en zeehonden te spotten.

  8. Olympic Hot Springs: Dit zijn natuurlijke warmwaterbronnen verscholen in het bos. Het is een geweldige plek om te ontspannen na een dag wandelen.

  9. Wildlife Viewing: Olympic National Park herbergt een breed scala aan wilde dieren, waaronder elanden, beren, herten, adelaars en vele andere vogelsoorten. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen.

  Olympic National Park biedt een diverse en adembenemende natuurlijke omgeving, van bergen tot regenwouden en stranden. Het is een paradijs voor liefhebbers van outdooractiviteiten en natuurschoon.


  Dag 30: Seattle - Brussel of Amsterdam

  Vandaag levert u uw huurwagen in en neemt uw terugvlucht. Voor zij die vanaf Amsterdam wensen te vliegen is hier ook een directe vlucht mogelijk.g