Bezienswaardigheden en excursies Deep South

De Deep South van de Verenigde Staten, ook wel bekend als het zuidelijke zuidoosten, is een regio die rijk is aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Hier zijn enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden en attracties in de Deep South volgens Amerika-rondreizen.be:

 1. New Orleans, Louisiana: Deze stad staat bekend om zijn levendige muziekscene, historische Franse wijk, en beroemde evenementen zoals Mardi Gras. Bezienswaardigheden zijn onder meer het French Quarter, Jackson Square, en de St. Louis-kathedraal.

 2. Natchez, Mississippi: Natchez is beroemd om zijn prachtige antebellum-plantages en historische huizen, zoals de Longwood Plantation en Stanton Hall.

 3. Savannah, Georgia: Deze charmante zuidelijke stad biedt historische pleinen, prachtige eikenbomen met Spaanse mos, en architecturale schatten zoals het Mercer-Williams House.

 4. Charleston, South Carolina: Charleston staat bekend om zijn rijke geschiedenis, historische forten, en prachtige waterkant. Bezoek het historische centrum, de plantages in de omgeving, en het Fort Sumter National Monument.

 5. Great Smoky Mountains National Park, Tennessee/North Carolina: Dit nationale park biedt prachtige berglandschappen, wandelpaden, watervallen en een overvloed aan wilde dieren.

 6. Graceland, Memphis, Tennessee: Bezoek het voormalige huis van Elvis Presley en leer meer over het leven van de King of Rock 'n Roll.

 7. Montgomery, Alabama: Deze stad speelde een belangrijke rol in de burgerrechtenbeweging en heeft historische locaties zoals het Rosa Parks Museum en het Alabama State Capitol.

 8. Vicksburg National Military Park, Mississippi: Leer meer over de Slag bij Vicksburg tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en verken dit historische park.

 9. Birmingham, Alabama: Bezoek het Birmingham Civil Rights Institute en 16th Street Baptist Church om meer te weten te komen over de burgerrechtenbeweging.

 10. Houmas House, Louisiana: Deze prachtige plantage langs de Mississippi-rivier biedt rondleidingen door het herenhuis, prachtige tuinen en een restaurant.

 11. Nashville, Tennessee: De thuisbasis van de countrymuziek, Nashville biedt muziekoptredens, historische locaties zoals het Ryman Auditorium en het Country Music Hall of Fame.

 12. Louisville, Kentucky: Bezoek de Kentucky Derby, het Louisville Mega Cavern, en de Louisville Waterfront Park.

 13. Mobile, Alabama: Deze historische havenstad biedt mooie straten, historische huizen en het Mobile Carnival Museum.

 14. Blue Ridge Parkway, North Carolina/Virginia: Rijd over deze schilderachtige snelweg en geniet van de prachtige uitzichten op de Appalachen.

 15. Biloxi, Mississippi: Geniet van de prachtige golfkust, casino's en de Beauvoir, het huis van Jefferson Davis.

 16. Arkansas Delta: Verken de landelijke charme van de Arkansas Delta met zijn katoenvelden, bluesmuziek en historische locaties.

Dit is slechts een selectie van de vele bezienswaardigheden in de Deep South. De regio heeft een rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke pracht om te ontdekken, en het is een geweldige bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, muziek en het buitenleven.


De Deep South van de Verenigde Staten biedt een schat aan opwindende excursies en activiteiten die je kunt ondernemen om de cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van de regio te ervaren. Hier zijn enkele van de beste excursies in de Deep South volgens Amerika-rondreizen.be:

 1. Swamp Tours in Louisiana: Verken de weelderige moerassen en bayous van Louisiana tijdens een airboat- of kajaktocht. Je kunt wilde dieren zoals alligators en exotische vogels zien.

 2. Bezoek aan Graceland in Memphis, Tennessee: Neem een rondleiding door het voormalige huis van Elvis Presley, Graceland, en bekijk zijn collectie memorabilia.

 3. Mardi Gras in New Orleans, Louisiana: Als je de kans krijgt om tijdens Mardi Gras in New Orleans te zijn, ervaar dan het feestelijke straatfeest en de kleurrijke optochten.

 4. Civil Rights Tour in Montgomery, Alabama: Bezoek belangrijke locaties in de burgerrechtenbeweging, waaronder het Rosa Parks Museum en het Nationaal Monument voor de Vrede en Burgerrechten.

 5. Bezoek aan historische plantages: Verken de prachtige antebellum-plantages in de regio, zoals Oak Alley in Louisiana en Boone Hall in South Carolina.

 6. Blues en BBQ in Memphis, Tennessee: Geniet van live bluesmuziek in Beale Street en proef de beroemde barbecueschotels van Memphis.

 7. Savannah Historic District Walking Tour, Georgia: Verken de met bomen omzoomde straten en historische pleinen van Savannah tijdens een begeleide wandeltocht.

 8. Jazz in New Orleans, Louisiana: Ervaar de levendige jazzscene van New Orleans in clubs zoals Preservation Hall en Frenchmen Street.

 9. Kentucky Bourbon Trail: Volg de Bourbon Trail in Kentucky en bezoek beroemde distilleerderijen om het ambacht van het maken van bourbon te leren kennen en te proeven.

 10. Delta Blues in Clarksdale, Mississippi: Bezoek de geboorteplaats van de delta blues en luister naar live bluesmuziek in juke joints zoals Ground Zero Blues Club.

 11. Countrymuziek in Nashville, Tennessee: Verken de muziekscene van Nashville door bezienswaardigheden zoals het Grand Ole Opry, Ryman Auditorium en het Country Music Hall of Fame te bezoeken.

 12. Everglades Airboat Tour in Florida: Ontdek de unieke Everglades en hun wilde dieren tijdens een opwindende airboattocht.

 13. Charleston Historic Home Tours, South Carolina: Verken de historische huizen en landhuizen van Charleston tijdens rondleidingen met gids.

 14. Hiken in de Great Smoky Mountains: Geniet van wandelingen door de prachtige landschappen van de Great Smoky Mountains en bezoek Clingmans Dome, het hoogste punt in de regio.

 15. Nashville Studio Tours: Leer meer over de muziekopname-industrie tijdens een rondleiding door enkele van de beroemde opnamestudio's in Nashville.

 16. Wandelen en kajakken in de Arkansas Delta: Verken de natuurlijke schoonheid van de Arkansas Delta door te wandelen, kajakken en vogels te spotten.

De Deep South heeft voor elk wat wils, of je nu geïnteresseerd bent in muziek, geschiedenis, natuur of culinaire ervaringen. Deze excursies bieden een geweldige kans om de unieke charme van de regio te ontdekken. Vergeet niet om van tevoren te reserveren waar nodig en te genieten van de gastvrijheid van de Zuidelijke staten.