Bezienswaardigheden en excursies Nevada

Nevada, vooral bekend om Las Vegas en de woestijn van Mojave, heeft ook tal van andere bezienswaardigheden en opwindende excursies te bieden. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies in Nevada volgens Amerika-rondreizen.be:

Bezienswaardigheden:

 1. Las Vegas: Bezoek de beroemde Las Vegas Strip met zijn extravagante resorts, casino's en entertainmentopties, waaronder shows en nachtclubs.

 2. Hoover Dam: Maak een rondleiding door de Hoover Dam, een technisch meesterwerk dat het beroemde Lake Mead creëerde.

 3. Red Rock Canyon National Conservation Area: Verken dit prachtige natuurpark met roodachtige zandsteenformaties, wandelpaden en mogelijkheden voor klimmen.

 4. Valley of Fire State Park: Bezoek het Valley of Fire State Park om de unieke rode zandstenen formaties en oude petrogliefen te zien.

 5. Great Basin National Park: Ontdek dit nationale park in het oosten van Nevada, dat bekend staat om zijn donkere nachthemel en de beroemde Lehman-grot.

 6. Lake Tahoe: Ga naar het prachtige Lake Tahoe, dat zowel in Nevada als Californië ligt, voor buitenactiviteiten zoals skiën, wandelen en watersporten.

 7. Reno: Bezoek "The Biggest Little City in the World" voor gokken, entertainment en outdoor avonturen in de omgeving.

 8. Carson City: Verken de hoofdstad van Nevada, Carson City, en bezoek historische locaties zoals het Nevada State Capitol.

 9. Elko: Deze stad in Noord-Nevada is een toegangspoort tot het wilde en ruige landschap van de Ruby Mountains.

Excursies:

 1. Death Valley National Park: Maak een dagtocht naar Death Valley, een van de heetste en droogste plekken op aarde, met unieke geologische kenmerken.

 2. Lake Mead National Recreation Area: Geniet van watersporten, wandelen en kamperen aan het enorme Lake Mead, dat zich uitstrekt van Nevada tot Arizona.

 3. Eldorado Canyon Mine Tour: Verken de historische goudmijn van Eldorado Canyon, waar je een ondergrondse tour kunt maken.

 4. Black Rock Desert: Dit afgelegen woestijngebied is de locatie van het beroemde Burning Man-festival en biedt een uitgestrekte wildernis om te verkennen.

 5. Ely Ghost Train: Maak een ritje op de historische Nevada Northern Railway voor een authentieke stoomtreinervaring.

 6. Virginia City: Bezoek dit historische mijnstadje om terug te stappen in de tijd naar het Wilde Westen van Nevada.

 7. Austin: Deze kleine stad in het midden van Nevada biedt een rustige ontsnapping en is omgeven door prachtige natuur.

 8. Red Rock Canyon Scenic Drive: Rijd door de schilderachtige Red Rock Canyon voor adembenemende uitzichten en fotomomenten.

 9. Fly Geyser: Maak een rondleiding door dit unieke geologische fenomeen met kleurrijke mineraalafzettingen en kokende modderpoelen.

 10. High Roller in Las Vegas: Rijd in 's werelds hoogste reuzenrad, de High Roller, voor een panoramisch uitzicht op de Las Vegas Strip.

 11. Nelson Ghost Town: Verken de Nelson Ghost Town en zoek naar verlaten gebouwen en historische overblijfselen.

Of je nu geïnteresseerd bent in avontuurlijke excursies, de natuurlijke schoonheid van de woestijn, of het bruisende nachtleven van Las Vegas, Nevada heeft voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je van tevoren de beschikbaarheid en openingstijden van de bezienswaardigheden en excursies controleert, vooral als je specifieke activiteiten in gedachten hebt.