Bezienswaardigheden en excursies New Mexico

New Mexico, gelegen in het zuidwesten van de Verenigde Staten, heeft een rijke mix van natuurlijke schoonheid, cultuur en geschiedenis. Hier zijn enkele van de beste bezienswaardigheden in New Mexico volgens Amerika-rondreizen.be:

 1. Carlsbad Caverns National Park: Verken de spectaculaire ondergrondse grotten en stalactieten in dit nationale park, waaronder de wereldberoemde Big Room.

 2. Taos Pueblo: Bezoek deze UNESCO-werelderfgoedlocatie, een eeuwenoud Pueblo-dorp met adobegebouwen en culturele betekenis.

 3. White Sands National Park: Wandel door de surrealistische witte zandduinen van dit nationale park en geniet van de unieke landschappen.

 4. Santa Fe Plaza: Ontdek het historische hart van Santa Fe, waar je kunstgalerijen, winkels en restaurants vindt.

 5. Bandelier National Monument: Verken de oude Ancestral Pueblo-ruïnes en rotswoningen in dit historische monument.

 6. Albuquerque International Balloon Fiesta: Als je in oktober in New Mexico bent, mag je dit jaarlijkse ballonfestival niet missen, waar honderden kleurrijke luchtballonnen opstijgen.

 7. Georgia O'Keeffe Museum, Santa Fe: Bewonder de kunstwerken van de beroemde kunstenaar Georgia O'Keeffe in dit museum gewijd aan haar werk.

 8. Chaco Culture National Historical Park: Verken de goed bewaarde archeologische vindplaatsen en kivas van deze oude Pueblo-cultuur.

 9. Meow Wolf, Santa Fe: Dit interactieve kunst- en belevingsmuseum biedt een surrealistische reis door creatieve installaties.

 10. Los Alamos: Bezoek het Los Alamos National Laboratory en het Bradbury Science Museum om meer te leren over nucleaire wetenschap en de geschiedenis van het Manhattan Project.

 11. Gila Cliff Dwellings National Monument: Wandeling naar de rotswoningen van de Mogollon-bevolking en bewonder het uitzicht op de Gila Wilderness.

 12. Turquoise Trail National Scenic Byway: Rijd langs deze schilderachtige route tussen Santa Fe en Albuquerque en ontdek historische stadjes, kunstgalerijen en oude mijnsites.

 13. New Mexico Museum of Natural History and Science, Albuquerque: Leer meer over de prehistorische geschiedenis van New Mexico en de evolutie van de aarde.

 14. San Miguel Mission, Santa Fe: Bezoek de oudste kerk in de Verenigde Staten, gebouwd rond 1610.

 15. Pecos National Historical Park: Verken de ruïnes van een oude Spaanse missie en een Pueblo-dorp op deze historische locatie.

Deze lijst omvat slechts een fractie van de vele prachtige bezienswaardigheden en ervaringen die New Mexico te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of cultuur, New Mexico heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om de lokale gerechten te proeven, zoals groene chilipepers en de bekende New Mexicaanse gerechten.


New Mexico biedt een verscheidenheid aan spannende excursies en activiteiten voor bezoekers om van te genieten. Hier zijn enkele van de beste excursies in New Mexico volgens Amerika-rondreizen.be:

 1. Ballonvaart boven Albuquerque: Albuquerque staat bekend als de ballonhoofdstad van de wereld, en een ballonvaart over de Rio Grande-vallei is een onvergetelijke ervaring.

 2. Wandelen in de Tent Rocks: Verken de opmerkelijke Kasha-Katuwe Tent Rocks National Monument met zijn unieke rotsformaties en wandelpaden.

 3. Wandelen in de Organ Mountains-Desert Peaks: Deze bergen bieden talloze wandelpaden en avontuurlijke mogelijkheden voor buitensportliefhebbers.

 4. Ghost Tours in Santa Fe: Ontdek de spookachtige kant van Santa Fe tijdens een avondwandeling met gids door de historische straten.

 5. Raften op de Rio Grande: Ervaar wildwaterraften op de Rio Grande-rivier voor opwinding en adembenemende uitzichten op de omringende canyons.

 6. Chimayo Pelgrimstocht: Maak een pelgrimstocht naar de heilige bedevaartplaats van Santuario de Chimayo en leer over de spirituele betekenis.

 7. Carlsbad Caverns Bat Flight: Bekijk duizenden vleermuizen uit de Carlsbad Caverns vliegen bij zonsondergang tijdens de zomermaanden.

 8. Rijd over de Enchanted Circle Scenic Byway: Deze pittoreske route voert je langs bergdorpjes, meren en berglandschappen.

 9. Bandelier National Monument Vollemaanwandeling: Maak een nachtwandeling in Bandelier National Monument onder het licht van de volle maan.

 10. White Sands National Park Moonlight Tours: Beleef het maanachtige landschap van White Sands 's nachts tijdens speciale maanlichttours.

 11. Georgia O'Keeffe's Ghost Ranch Tour: Verken de landschappen die kunstenaar Georgia O'Keeffe inspireerden tijdens een rondleiding door de Ghost Ranch.

 12. Petroglyph National Monument: Wandel langs paden om oude petrogliefen te bewonderen en meer te leren over de inheemse geschiedenis.

 13. Turquoise Trail: Rijd over deze historische route tussen Santa Fe en Albuquerque om schilderachtige stadjes en kunstgalerijen te verkennen.

 14. Stargazing in de Very Large Array (VLA): Bezoek het VLA-observatorium voor ongelooflijke stargazing-ervaringen en leer meer over astronomie.

 15. Rijd over Route 66: Volg de historische Route 66 door New Mexico en stop bij iconische bezienswaardigheden langs de weg.

 16. Pueblos en reservaten bezoeken: Ontdek de rijke inheemse cultuur van New Mexico door Pueblo-dorpen en reservaten te bezoeken, zoals Taos Pueblo en Acoma Pueblo.

Deze excursies bieden een geweldige kans om de diverse landschappen, culturele rijkdom en avontuurlijke mogelijkheden van New Mexico te ervaren. Vergeet niet om van tevoren te reserveren waar nodig en om te genieten van de unieke sfeer van deze staat.