Bezienswaardigheden en excursies San Francisco

San Francisco is een van de meest iconische steden in de Verenigde Staten en biedt een overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies in en rond San Francisco volgens Amerika-rondreizen.be:

Bezienswaardigheden:

 1. Golden Gate Bridge: De beroemde Golden Gate Bridge is een must-see in San Francisco. Geniet van een wandeling of fietstocht over de brug voor een spectaculair uitzicht op de baai.

 2. Alcatraz Island: Bezoek het voormalige gevangeniseiland Alcatraz en maak een rondleiding om meer te weten te komen over de geschiedenis en de beroemde gevangenen.

 3. Fisherman's Wharf: Deze historische buurt is de thuisbasis van attracties zoals Pier 39, waar je zeeleeuwen kunt zien, en de beruchte gevangenisboot USS Hornet.

 4. Alamo Square: Bekijk de kleurrijke Victoriaanse huizen, bekend als de "Painted Ladies," met de skyline van de stad op de achtergrond.

 5. Chinatown: Verken de grootste Chinatown buiten Azië, met smalle straatjes, authentieke restaurants en markten.

 6. Lombard Street: Rijd of loop langs de meest bochtige straat ter wereld, bekend om zijn scherpe bochten en bloemrijke tuinen.

 7. Museum of Modern Art (SFMOMA): Dit toonaangevende kunstmuseum herbergt een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst.

 8. Palace of Fine Arts: Bewonder de prachtige architectuur van het Paleis van Schone Kunsten, dat doet denken aan een Griekse tempel.

 9. Twin Peaks: Rijd naar de top van Twin Peaks voor een panoramisch uitzicht over de hele stad.

 10. Presidio of San Francisco: Verken dit voormalige militaire fort dat nu een nationaal historisch monument is met wandelpaden en prachtige uitzichten.

Excursies:

 1. Muurtekening in San Francisco: Bezoek de wijk Mission District om de kleurrijke muurschilderingen te bewonderen die de lokale cultuur en geschiedenis weerspiegelen.

 2. Boottochten in de Baai van San Francisco: Maak een boottocht door de baai om de skyline van San Francisco en de Alcatraz-gevangenis vanaf het water te bewonderen.

 3. Fietsen over de Golden Gate Bridge: Huur een fiets en rijd over de iconische brug naar Sausalito, een schilderachtig stadje aan de overkant van de baai.

 4. Napa Valley-wijntour: Maak een dagtrip naar Napa Valley om enkele van 's werelds beste wijngaarden te bezoeken en te genieten van wijnproeverijen.

 5. Monterey en Carmel-by-the-Sea: Verken de prachtige kustlijn en bezoek het Monterey Bay Aquarium en het pittoreske Carmel-by-the-Sea.

 6. Big Sur: Rijd over de adembenemende kustroute van Highway 1 en geniet van de dramatische landschappen van Big Sur.

 7. Muir Woods National Monument: Wandel tussen gigantische sequoia's in Muir Woods, een van de weinige overgebleven kustbossen met deze bomen.

 8. Yosemite National Park: Maak een meerdaagse excursie naar Yosemite om te genieten van watervallen, granieten kliffen en prachtige natuurlijke schoonheid.

 9. Silicon Valley: Verken het hart van de technologie-industrie met rondleidingen door bedrijven zoals Google, Apple en Facebook.

 10. Californische wijntour: Ontdek de wijnstreken van Californië, zoals Sonoma en Livermore Valley, voor wijnproeverijen en pittoreske wijngaarden.

San Francisco biedt een diverse reeks bezienswaardigheden en excursiemogelijkheden voor reizigers van alle interesses. Of je nu van geschiedenis, kunst, natuur of culinaire ervaringen houdt, deze stad heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om van tevoren te reserveren voor populaire attracties en excursies.


San Francisco biedt diverse gratis bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt verkennen zonder kosten. Hier zijn enkele van de beste gratis excursies in de stad:

 1. Golden Gate Bridge: Wandelen of fietsen over de Golden Gate Bridge is een populaire en iconische gratis activiteit. Geniet van het prachtige uitzicht op de baai en de skyline van San Francisco.

 2. Golden Gate Park: Dit uitgestrekte stadspark biedt talloze gratis attracties, waaronder het California Academy of Sciences, de Botanical Garden, de Japanese Tea Garden (gratis toegang op bepaalde tijden), en kilometerslange wandel- en fietspaden.

 3. Pier 39: Bezoek Pier 39 om de beroemde zeeleeuwen te zien die zich ophouden op de drijvende dokken. Het is een gratis en vermakelijke ervaring.

 4. Lands End: Maak een wandeling langs de paden van Lands End en geniet van adembenemende uitzichten op de oceaan en de Golden Gate Bridge.

 5. Coit Tower: Terwijl toegang tot de toren zelf niet gratis is, kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de stad vanaf de buitenkant zonder kosten.

 6. Mission Murals: Verken de Mission District om kleurrijke muurschilderingen te bewonderen die de geschiedenis en cultuur van de wijk weerspiegelen.

 7. Street Art in Clarion Alley: Bezoek Clarion Alley in de Mission District om een straat vol kunst en politieke boodschappen te zien.

 8. Cable Car Museum: Hoewel het een kleine donatie wordt gewaardeerd, biedt het Cable Car Museum gratis toegang en inzicht in de geschiedenis van de kabelbanen van San Francisco.

 9. Ferry Building Marketplace: Bezoek de Ferry Building Marketplace om lokale lekkernijen te proeven en ambachtelijke producten te bewonderen. Hoewel je kunt winkelen, kun je ook gewoon rondwandelen en de sfeer opsnuiven.

 10. San Francisco Botanical Garden: Op bepaalde tijden en dagen van de week is de toegang tot de Botanical Garden in het Golden Gate Park gratis.

 11. Museum of Modern Art (SFMOMA): Hoewel de toegang tot het SFMOMA niet altijd gratis is, biedt het museum vaak gratis toegang op specifieke dagen en tijdstippen. Check de website voor details.

 12. Transamerica Pyramid: Je kunt het iconische Transamerica Pyramid-gebouw bewonderen vanaf de straat zonder kosten.

 13. Balmy Alley Murals: Bezoek Balmy Alley in de Mission District om meer kleurrijke muurschilderingen te bewonderen die de buurt sieren.

 14. Ocean Beach: Geniet van een dag aan het strand bij Ocean Beach, een prachtige en uitgestrekte kustlijn in San Francisco.

 15. San Francisco Maritime National Historical Park: Bezoek Hyde Street Pier en het Visitor Center om meer te leren over de maritieme geschiedenis van de stad.