Bezienswaardigheden en excursies Wyoming en Montana

Wyoming en Montana, twee staten in het noordwesten van de Verenigde Staten, bieden een overvloed aan natuurlijke schoonheid en bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de beste bezienswaardigheden in deze staten volgens Amerika-rondreizen.be:

Wyoming:

 1. Yellowstone National Park: Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld en staat bekend om zijn geisers, warmwaterbronnen, wilde dieren en natuurlijke wonderen zoals de Grand Canyon of the Yellowstone en de beroemde geiser Old Faithful.

 2. Grand Teton National Park: Dit park biedt majestueuze berglandschappen, kristalheldere meren en uitstekende mogelijkheden om te wandelen, kamperen en wilde dieren te spotten.

 3. Devils Tower National Monument: Deze opvallende rotsformatie is een heilige plaats voor de inheemse bevolking en biedt geweldige wandelmogelijkheden.

 4. Cody: Bezoek de stad Cody, genoemd naar Buffalo Bill Cody, en ontdek het Buffalo Bill Center of the West, een uitgebreid museum over het Wilde Westen.

 5. Jackson Hole: Dit charmante bergstadje is een populaire bestemming voor skiën in de winter en buitenactiviteiten in de zomer. Het is ook de toegangspoort tot Grand Teton National Park.

 6. Bighorn Canyon National Recreation Area: Verken de dramatische canyons en het prachtige reservoir van dit recreatiegebied.

Montana:

 1. Glacier National Park: Glacier National Park staat bekend om zijn bergachtige landschappen, gletsjers en meren. De Going-to-the-Sun Road is een iconische route.

 2. Yellowstone River: Deze majestueuze rivier stroomt door zowel Wyoming als Montana en biedt uitstekende mogelijkheden voor vissen, raften en kajakken.

 3. Flathead Lake: Het grootste natuurlijke zoetwatermeer in het westelijk halfrond biedt zwemmen, vissen en watersportmogelijkheden.

 4. Lewis and Clark Caverns State Park: Verken de indrukwekkende kalksteengrotten en bewonder de ondergrondse formaties.

 5. Little Bighorn Battlefield National Monument: Leer meer over de Slag bij Little Bighorn en de geschiedenis van de Amerikaanse inheemse volkeren.

 6. Missoula: Deze levendige stad heeft een bloeiende kunstscene, musea en prachtige rivierpaden.

 7. Bozeman: Bezoek Bozeman voor zijn cultuur, historische architectuur en toegang tot de nabijgelegen bergen en Yellowstone.

 8. Big Sky: Dit is een populaire bestemming voor skiën in de winter en biedt het hele jaar door outdooravonturen zoals wandelen en vissen.

 9. Garnet Ghost Town: Verken deze goed bewaard gebleven spookstad uit de 19e eeuw in het Garnet Ghost Town State Park.

Zowel Wyoming als Montana bieden uitstekende mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten, het verkennen van de natuur en het onderdompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van het Amerikaanse Westen. Of je nu van wandelen, skiën, vissen, geschiedenis of gewoon van prachtige landschappen houdt, deze staten hebben voor elk wat wils.


Hier zijn enkele van de beste excursies en activiteiten die je kunt ondernemen in de regio Wyoming en Montana volgens Amerika-rondreizen.be:

Wyoming:

 1. Yellowstone Wildlife Safari: Ga op een wildsafari om de diverse fauna van Yellowstone National Park te zien, waaronder bizons, elanden, beren, en wolven.

 2. Wandelen in de Grand Tetons: Verken de vele wandelpaden in Grand Teton National Park en geniet van het adembenemende berglandschap.

 3. Wildwaterraften op de Snake River: Ervaar de opwinding van wildwaterraften op de Snake River terwijl je door schilderachtige kloven en stroomversnellingen navigeert.

 4. Geothermische zwembaden in Hot Springs State Park: Ontspan in de warmwaterbronnen van Thermopolis en bewonder de geothermische activiteit in dit park.

 5. Yellowstone Lake Boottochten: Neem een boottocht op Yellowstone Lake om het meer en zijn natuurlijke wonderen van dichtbij te bekijken.

Montana:

 1. Glacier National Park Going-to-the-Sun Road: Rijd of neem een busreis over deze beroemde weg om te genieten van adembenemende uitzichten op de bergen en gletsjers van het park.

 2. Raften op de Middle Fork van de Flathead River: Ervaar spannend wildwaterraften in de prachtige omgeving van Glacier National Park.

 3. Bezoek aan de Grizzly & Wolf Discovery Center: Kom dicht bij deze majestueuze dieren in het centrum in West Yellowstone en leer meer over hun behoud.

 4. Big Sky Zipline: Voor avontuurlijke reizigers is ziplinen in Big Sky een opwindende manier om het landschap van Montana te bewonderen.

 5. Historische wandelingen in Virginia City en Nevada City: Verken goed bewaarde historische mijnsteden en kom meer te weten over het Wilde Westen.

 6. Missouri River Breaks: Maak een meerdaagse kanotocht op de Missouri-rivier en kampeer langs de oevers in een prachtige, ongerepte omgeving.

 7. Visexcursies in de vele meren en rivieren: Montana staat bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden. Huur een gids en ga vliegvissen of vissen op forel.

 8. Bozeman's Museum of the Rockies: Dit museum herbergt een indrukwekkende verzameling dinosaurusskeletten en biedt inzicht in de prehistorische geschiedenis van de regio.

 9. Garnet Ghost Town: Neem deel aan een rondleiding door Garnet Ghost Town om een glimp op te vangen van het leven in een 19e-eeuws mijnstadje.

 10. Montana Wijnproeverijen: Bezoek de wijnmakerijen in de Bitterroot Valley en geniet van lokale wijnen in een prachtige omgeving.

Deze excursies bieden je de mogelijkheid om te genieten van de spectaculaire natuur, wilde dieren en geschiedenis van Wyoming en Montana. Ongeacht je interesses, er is altijd iets te ontdekken in deze prachtige regio's van de Verenigde Staten. Vergeet niet om van tevoren te reserveren en de benodigde voorbereidingen te treffen, vooral voor activiteiten in de natuur.