Bezienswaardigheden en excursies Utah

Utah is een staat in het zuidwesten van de Verenigde Staten die bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschappen en avontuurlijke activiteiten. Hier zijn enkele van de populairste bezienswaardigheden en excursies in Utah volgens Amerika-rondreizen.be:

Bezienswaardigheden:

 1. Arches National Park: Verken het park dat bekend staat om zijn natuurlijke rotsbogen, spelonken en torenhoge rotsformaties. Delicate Arch en Landscape Arch zijn enkele van de beroemdste bezienswaardigheden.

 2. Bryce Canyon National Park: Bewonder de unieke hoodoos (slanke rotsformaties) en amfitheaters in dit prachtige park. Sunrise Point en Bryce Point bieden spectaculaire uitzichten.

 3. Zion National Park: Wandel door de smalle kloven van Zion, zoals de Narrows en de Subway, en geniet van adembenemende landschappen en rotsachtige ravijnen.

 4. Canyonlands National Park: Ontdek de diepe kloven, uitgestrekte mesas en rotsachtige terreinen van Canyonlands. Island in the Sky en The Needles zijn de belangrijkste gebieden om te verkennen.

 5. Capitol Reef National Park: Verken de Waterpocket Fold, een plooi in de aarde die unieke geologische kenmerken heeft gecreëerd. Het park biedt prachtige wandelpaden en fruitboomgaarden.

 6. Monument Valley Navajo Tribal Park: Bezoek dit iconische woestijnlandschap dat bekend staat om zijn hoge zandsteenbuttes en plateaus, en maak een rondleiding met een lokale Navajo-gids.

 7. Salt Lake City: Ontdek de hoofdstad van Utah en bezoek bezienswaardigheden zoals Temple Square, het Utah State Capitol en het Great Salt Lake.

 8. Antelope Canyon: Verken de smalle zandstenen kloven van Upper en Lower Antelope Canyon voor surrealistische fotomomenten.

 9. Great Basin National Park: Ga naar het noorden van Utah en bezoek dit park met zijn hoge bergtoppen, grotten en het heldere water van Wheeler Peak Glacier.

 10. Glen Canyon National Recreation Area: Geniet van het diepblauwe water van Lake Powell, verken slotkloven zoals Horseshoe Bend en maak een boottocht naar Rainbow Bridge National Monument.

Excursies in Utah volgens Amerika-rondreizen.be

 1. Wandelen en rugzakken: Utah biedt een overvloed aan wandel- en backpackmogelijkheden in de nationale parken en aangrenzende wildernisgebieden.

 2. Mountainbiken: Ervaar de uitdagende mountainbikepaden in Moab, die tot de beste van het land behoren.

 3. Rivieravonturen: Ga wildwatervaren op de Colorado River of de Green River, en ervaar zowel kalme als uitdagende wateren.

 4. Paardrijden: Verken de parken te paard en ervaar de natuurlijke schoonheid van Utah vanaf het zadel.

 5. Skiën en snowboarden: In de wintermaanden kun je genieten van eersteklas ski- en snowboardfaciliteiten in resorts zoals Park City, Snowbird en Alta.

 6. Grotverkenning: Bezoek Timpanogos Cave National Monument of Crystal Ice Cave voor een ondergronds avontuur.

 7. Sterrenkijken: Door de heldere nachthemel is Utah een geweldige plek voor sterrenkijken. Veel parken organiseren nachtelijke evenementen voor sterrenkijkers.

 8. Ballonvaarten: Geniet van een ballonvaart over het prachtige landschap van Utah, zoals in Park City of Moab.

 9. Rotsklimmen: Utah staat bekend als een van de beste plekken ter wereld voor rotsklimmen. Er zijn klimroutes voor alle niveaus.

 10. Off-road avonturen: Huur een ATV of 4x4-voertuig en verken de ruige terreinen van Utah, zoals het Slickrock Trail in Moab.

 11. Bezoek aan historische sites: Leer meer over de geschiedenis van Utah door het bezoeken van historische nederzettingen zoals Grafton Ghost Town en Cove Fort.

 12. Bioscooplocaties: Ontdek de filmlocaties in Utah die in veel beroemde films en tv-shows zijn gebruikt, zoals "Westworld" en "127 Hours".

Utah biedt een overvloed aan mogelijkheden voor avonturiers, natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Het is een staat met een diversiteit aan landschappen en activiteiten die het hele jaar door aantrekkelijk zijn. Vergeet niet om je activiteiten van tevoren te plannen, vooral als je van plan bent de nationale parken te bezoeken tijdens het hoogseizoen.


Utah heeft gediend als filmlocatie voor talloze films en tv-shows vanwege zijn diverse en indrukwekkende landschappen. Hier zijn enkele beroemde filmlocaties in Utah en de films en tv-series waarin ze te zien zijn:

 1. Monument Valley: Dit iconische woestijnlandschap, met zijn hoge zandsteenbuttes en rotsformaties, is te zien in tal van Western-films, waaronder "Stagecoach" (1939), "The Searchers" (1956), en "Forrest Gump" (1994).

 2. Arches National Park: De natuurlijke rotsbogen en bizarre rotsformaties van dit park zijn te zien in films zoals "Indiana Jones and the Last Crusade" (1989) en "Thelma & Louise" (1991).

 3. Bryce Canyon National Park: Het sprookjesachtige landschap van Bryce Canyon komt voor in films zoals "Plan 10 from Outer Space" (1995) en "The Lone Ranger" (2013).

 4. Zion National Park: Zion's prachtige kloven en canyons zijn te zien in films zoals "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969) en "127 Hours" (2010).

 5. Dead Horse Point State Park: Dit park biedt adembenemende uitzichten op de Colorado River en is te zien in films zoals "Thelma & Louise" (1991) en "Mission: Impossible 2" (2000).

 6. Canyonlands National Park: Het schilderachtige landschap van Canyonlands wordt getoond in films zoals "Mission: Impossible 2" (2000) en "The Canyonlands" (1970).

 7. Goblin Valley State Park: De unieke rotsformaties van Goblin Valley dienden als achtergrond voor de sci-fi-film "Galaxy Quest" (1999).

 8. Antelope Island State Park: Dit park in het Great Salt Lake was een locatie voor de film "The Sandlot" (1993).

 9. Salt Lake City: De hoofdstad van Utah heeft als achtergrond gediend voor verschillende films, waaronder "SLC Punk!" (1998) en "Halloween 4: The Return of Michael Myers" (1988).

 10. Provo: De stad Provo diende als locatie voor de film "Napoleon Dynamite" (2004), waarbij veel van de scènes werden opgenomen op de Preston High School.

 11. Kanab: Deze stad in Zuid-Utah heeft veel Western-films gehuisvest, waaronder "The Outlaw Josey Wales" (1976) en "The Lone Ranger" (2013).

 12. Bonneville Salt Flats: Deze uitgestrekte zoutvlaktes zijn te zien in films zoals "The World's Fastest Indian" (2005) en worden vaak gebruikt voor het opzetten van snelheidsrecords.

Utah's diverse landschappen hebben filmmakers aangetrokken vanwege hun unieke visuele aantrekkingskracht. Van epische Westerns tot moderne avonturenfilms, Utah heeft een rijke geschiedenis als filmlocatie en blijft een favoriete plek voor filmmakers van over de hele wereld.