Bezienswaardigheden en Excursies Washington Dc

Washington, D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en staat vol met historische bezienswaardigheden, musea, monumenten en culturele ervaringen. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies die je kunt doen in de stad volgens Washington Dc volgens Amerika-rondreizen.be:

Bezienswaardigheden:

 1. Het Witte Huis: Bekijk het beroemde huis van de president van de Verenigde Staten en leer meer over de geschiedenis ervan.

 2. Het Capitool: Bezoek het Capitool, waar de wetgevende macht van de VS zetelt, en maak een rondleiding door de koepel en de historische zalen.

 3. Het Washington Monument: Dit iconische obeliskvormige monument biedt een geweldig uitzicht over de stad vanaf het observatiedek.

 4. Het Lincoln Memorial: Bewonder het standbeeld van Abraham Lincoln en lees de tekst van de Gettysburg Address.

 5. Het Jefferson Memorial: Dit klassieke monument is gewijd aan Thomas Jefferson en is vooral prachtig bij zonsondergang.

 6. Het Nationaal Archief: Hier worden belangrijke documenten bewaard, waaronder de Grondwet en de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten.

 7. Het Smithsonian Institution: Dit complex omvat talloze musea, waaronder het National Air and Space Museum, het National Museum of American History en het National Museum of Natural History.

 8. Het Holocaust Memorial Museum: Een aangrijpend museum ter herdenking van de slachtoffers van de Holocaust.

 9. Het Nationaal Museum voor Afrikaans-Amerikaanse Geschiedenis en Cultuur: Dit museum verkent de geschiedenis en cultuur van de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten.

 10. Het Vietnam Veterans Memorial en het Korean War Veterans Memorial: Beide gedenktekens herdenken Amerikaanse militairen die dienden in deze conflicten.

Excursies:

 1. Tidal Basin: Maak een wandeling langs de Tidal Basin om de kersenbloesems in de lente te bewonderen.

 2. Monument by Moonlight Tour: Maak een rondleiding 's nachts om de monumenten en bezienswaardigheden verlicht te zien.

 3. Arlington National Cemetery: Bezoek deze beroemde begraafplaats en woon de wisseling van de wacht bij bij het graf van de Onbekende Soldaat.

 4. Georgetown: Verken de historische wijk Georgetown, bekend om zijn charmante straten, winkels en restaurants.

 5. Capitol Hill: Wandel door de historische wijk Capitol Hill en bezoek Eastern Market voor lokale producten en kunst.

 6. Fiets- en segwaytours: Verken de stad per fiets of segway tijdens een rondleiding om meer van de bezienswaardigheden te zien.

 7. Kennedy Center: Woont een optreden bij in het Kennedy Center, een belangrijk cultureel centrum in D.C.

 8. Nationaal Legermuseum Fort Belvoir: Breng een bezoek aan dit militaire museum voor een diepgaand inzicht in de geschiedenis van het Amerikaanse leger.

 9. Wandelen en joggen langs de National Mall: De National Mall is ideaal voor wandelen, joggen en picknicken in de open lucht.

 10. Monumenten per fiets of boot: Er zijn verschillende rondleidingen per fiets of boot beschikbaar om de monumenten van D.C. te verkennen vanuit een ander perspectief.

 11. Witte Huis Tour: Als je in de Verenigde Staten woont, kun je een rondleiding door het Witte Huis aanvragen via je congreslid.

 12. Food Tours: Geniet van culinaire tours die de diverse keuken van de stad verkennen, zoals foodtrucks, markten en restaurants.

Washington, D.C. biedt een schat aan historische en culturele ervaringen, en deze lijst biedt slechts een overzicht van wat de stad te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, politiek, kunst of culinaire avonturen, D.C. heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om van tevoren te reserveren voor rondleidingen en activiteiten, vooral tijdens drukke toeristische seizoenen.


Washington, D.C. biedt tal van gratis bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt verkennen zonder kosten. Hier zijn enkele van de meest populaire gratis excursies in de stad:

 1. National Mall: De National Mall is een enorme groene ruimte in het hart van D.C. die de meeste van de belangrijkste monumenten en musea huisvest. Je kunt wandelen en genieten van het uitzicht op monumenten zoals het Washington Monument, Lincoln Memorial en Vietnam Veterans Memorial.

 2. Smithsonian Musea: De meeste musea in de Smithsonian Institution zijn gratis toegankelijk, waaronder het National Air and Space Museum, het National Museum of American History, het National Museum of Natural History en vele anderen. Dit zijn enkele van de beste musea in de Verenigde Staten.

 3. Library of Congress: De Library of Congress is 's werelds grootste bibliotheek en biedt gratis rondleidingen door zijn prachtige gebouw en exposities.

 4. Capitol Hill: Bezoek de buitenkant van het Capitool en maak een wandeling door de omliggende gebieden om indrukwekkende architectuur en monumenten te zien.

 5. Arlington National Cemetery: Hoewel er een vergoeding is voor het bezoeken van bepaalde delen van de begraafplaats, kun je het bezoekerscentrum en de wisseling van de wacht bij het graf van de Onbekende Soldaat gratis bijwonen.

 6. Tidal Basin: Maak een wandeling rond de Tidal Basin, vooral in de lente wanneer de kersenbloesems in bloei staan.

 7. Botanische Tuinen van de Verenigde Staten: Bezoek de prachtige tuinen aan de voet van het Capitool en bewonder zeldzame planten uit de hele wereld.

 8. Houd een nationale monumentenwandeling: Er zijn tal van nationale monumenten en gedenktekens verspreid over de stad, zoals het World War II Memorial en het Franklin Delano Roosevelt Memorial. Deze zijn allemaal gratis te bezoeken.

 9. Hillwood Estate, Museum & Gardens: Dit landhuis en museum biedt gratis toegang tot de tuinen en sommige tentoonstellingen.

 10. De begraafplaats van het congres: Dit historische kerkhof, waar veel vooraanstaande Amerikanen zijn begraven, is gratis toegankelijk.

 11. Kunstgalerijen: Bezoek kunstgalerijen zoals de Hirshhorn Sculpture Garden, National Gallery of Art Sculpture Garden en National Portrait Gallery, waar je gratis kunstwerken kunt bewonderen.

 12. Capitol Riverfront: Maak een wandeling langs de Anacostia-rivier in de Capitol Riverfront-wijk en geniet van het uitzicht op het water en de stad.

 13. Jazz in the Garden: Tijdens de zomermaanden kun je op vrijdagavond gratis jazzoptredens bijwonen in de National Gallery of Art Sculpture Garden.

 14. Wandeling door de buurten: Verken verschillende buurten zoals Georgetown, Adams Morgan en Dupont Circle, waar je historische architectuur, straatkunst en lokale cultuur kunt ervaren.

 15. Presidentiële begraafplaats van Woodrow Wilson: Dit is de laatste rustplaats van president Woodrow Wilson en is gratis toegankelijk.

Washington, D.C. biedt talloze gratis bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt verkennen tijdens je bezoek, waardoor het een geweldige bestemming is voor budgetreizigers. Het is een stad vol geschiedenis en cultuur die voor iedereen toegankelijk is.