Chicago To The Golden Gate in 17 dagen

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon 2024

Single

Dubbel

Triple

Quadrupple

Kind tem 16 jaar15/05

4.239

3.055

2.733

2.578

Op aanvraag19/06, 10/07, 24/07, 14/08, 11/09, 25/09

4.635

3.303

2.971

2.795

Op aanvraag

Dag 1 Vliegreis naar Chicago

Vandaag vliegt u naar Chicago. Na uw aankomst in Chicago bereikt u op eigen gelegenheid het hotel (een transfer is optioneel beschikbaar). De rest van de dag is vrij te besteden.


Dag 2 Chicago

ChicagoDeze ochtend maken we een korte stadstour die u langs enkele hoogtepunten van de stad brengt. We bezoeken The Magnificent Mile, Lake Shore Drive, de Navy Pier en natuurlijk het stadscentrum. De rest van de dag heeft u vrije tijd. Geniet van de indrukwekkende skyline en de beroemde architectuur, of ga winkelen op Michigan Avenue. 's Avonds kunt u genieten van de vele uitstekende restaurants en bars met jazz- en bluesmuziek waar de stad om bekend staat.


Dag 3 Chicago – Sioux City (850 km)

Een lange dag in de bus door de uitgestrekte graanvelden van de 'Midwest'. We steken de Mississippi River over en rijden vervolgens door de staat Iowa. We overnachten in Sioux City, waar de Missouri-rivier de grens vormt met de staat Nebraska.


Dag 4 Sioux City – Badlands N.P. – Mt. Rushmore – Rapid City ( 690 km)

Mount RushmoreVandaag rijden we de staat South Dakota binnen en zult u het landschap geleidelijk zien veranderen. Van uitgestrekte graslanden naar de eigenaardige rotsformaties van het Badlands National Park en vervolgens naar de Black Hills. We brengen een bezoek aan het Badlands National Park, waar u kennis zult maken met prachtig gekleurde grillige rotsformaties. Na dit bezoek rijden we door de Black Hills naar Mount Rushmore, waar de vier hoofden van de vier grootste Amerikaanse presidenten in de rotsen zijn uitgehouwen: Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt.


Dag 5 Rapid City – Bighorn Mountains – Cody (640 km)

We verlaten Rapid City en wanneer we de staat Wyoming binnenrijden, wordt het landschap steeds bergachtiger. De kans is groot dat u wilde buffels en mustangs zult zien in het gevarieerde landschap van Wyoming. We rijden door de Bighorn Mountains naar Cody, vernoemd naar Buffalo Bill. Als overnachten in Cody niet mogelijk is vanwege weersomstandigheden of ongunstige wegcondities in Yellowstone National Park, zullen we uitwijken naar Billings of Livingston in Montana.


Dag 6 Cody – Yellowstone National Park (145 km)

Yellowstone 004Vandaag beginnen we met een prachtige tour door het oudste en mooiste park van Amerika, Yellowstone National Park. U zult genieten van prachtige vergezichten, watervallen, Yellowstone Canyon, de beroemde geiser Old Faithful en de warmwaterbronnen Mammoth Hot Springs. Ook kunt u veel wilde dieren zien, zoals bizons en wapiti herten. Een kudde bizons, elanden en zelfs beren kunnen hier worden gespot.


Dag 7 Yellowstone National Park – Salt Lake City (590 km)

We verlaten Yellowstone en rijden door het nabijgelegen Grand Teton N.P. (indien de weersomstandigheden dit toelaten). Het Grand Teton N.P. staat bekend om de hoge pieken van bijna 4.000 meter met vele prachtig besneeuwde bergtoppen. In de namiddag maken we een korte stadsrondrit in Salt Lake City, wereldwijd bekend als het centrum van de Mormonen. U ziet onder andere het bekende Temple Square en het Tabernacle.


Dag 8 Salt Lake City – Bryce Canyon (430 km)

Bryce Canyon 003Vanuit Salt Lake City reizen we verder naar het adembenemende Bryce Canyon National Park. De kleuren van de rotsen variëren afhankelijk van de stand van de zon, wat een prachtig schouwspel oplevert en zeker een hoogtepunt is tijdens deze reis. Bij helder weer kunt u hier 's nachts genieten van een schitterende sterrenhemel.


Dag 9 Bryce Canyon – Lake Powell – Grand Canyon – Flagstaff (595 km)

We vertrekken vroeg uit Bryce en gaan eerst naar Lake Powell. Het kristalheldere blauwe water van het meer steekt prachtig af tegen de rode rotswanden. Na dit indrukwekkende schouwspel reizen we verder naar het volgende hoogtepunt, de Grand Canyon. Vanaf de Desert View Tower op de South Rim heeft u een prachtig uitzicht over de Canyon met zijn diverse kleurschakeringen. De Canyon, een mijl diep, wordt ook wel als een van de wereldwonderen beschouwd.


Dag 10 Flagstaff – Las Vegas (410 km)

las vegasVandaag volgen we een stuk van de beroemde Route 66. We passeren onder andere Seligman, een dorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bij aankomst in Las Vegas heeft u vrije tijd om de stad zelf verder te verkennen. De keuze aan activiteiten is hier eindeloos, met winkelcentra, casino's en prachtige shows.


Dag 11 Las Vegas – Mojave Desert – Los Angeles (ca. 450 km)

Na het ontbijt verlaten we Las Vegas en rijden we eerst naar de Mojave Desert. Het bergachtige woestijnlandschap van de Mojave Desert is bezaaid met Joshua Trees. In de loop van de middag komen we aan in Los Angeles, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten. Bij aankomst maken we een korte stadstour en ziet u Hollywood, Sunset Strip en Beverly Hills. Vervolgens rijden we door naar ons hotel waar we 2 nachten verblijven.


Dag 12 Los Angeles

Venice Beach 1Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of een ontspannen dagje doorbrengen in Santa Monica of Venice Beach, waar u kunt winkelen en kunt genieten van het prachtige brede zandstrand. Optioneel kunt u deelnemen aan een excursie naar Universal Studios, 's werelds grootste filmstudio en themapark. Een bezoek aan het Paul Getty Museum behoort ook tot de mogelijkheden.


Dag 13 Los Angeles – California Coast (ca. 235 km)

In de ochtend verlaten we Los Angeles en rijden we noordwaarts. Onderweg passeren we Malibu en maken we een stop in Santa Barbara, een geliefde vakantieplaats aan de Californische kust met prachtige witte zandstranden en een fraaie Spaanse missiepost. We vervolgen onze route naar onze volgende overnachtingslocatie, halverwege Los Angeles en San Francisco.


Dag 14 California Coast – Carmel/Monterey – San Francisco (ca. 450 km)

Langs de ruige kust van Californië rijden we verder naar het plaatsje Carmel, de thuisbasis van acteur/regisseur Clint Eastwood. Hier vindt u schilderachtige huizen en kunstgalerijen. Vervolgens rijden we naar Monterey, waar we een bezoek brengen aan Fisherman's Wharf en Cannery Row. Dit stadje heeft zijn unieke karakter als vissershaven weten te behouden. Aan het einde van de dag arriveren we op onze laatste bestemming van deze reis, San Francisco, waar we de laatste 2 nachten verblijven.


Dag 15 San Francisco

Vandaag heeft u de kans om bij te komen van alle indrukken die u de afgelopen drie weken heeft opgedaan. Geniet van deze prachtige stad en breng zeker een bezoek aan de beroemde Golden Gate Bridge. Ook mag een bezoek aan het populaire Fisherman's Wharf niet ontbreken, waar u uitzicht heeft op het gevangeniseiland Alcatraz en kunt genieten van de talloze gezellige restaurants en bars. Geniet van uw laatste dag in Amerika.


Dag 16 San Francisco – Europa

Op deze dag gaat u op eigen gelegenheid (optionele transfer beschikbaar) naar de luchthaven van San Francisco voor uw terugvlucht naar Europa. U heeft ook de mogelijkheid om uw verblijf in San Francisco met één of meerdere nachten te verlengen om nog wat langer van deze bruisende stad en het gezellige nachtleven te genieten.


Dag 17 Aankomst in Europa

In de loop van de dag landt u weer op de Europese luchthaven van uw keuze, waar u kunt terugkijken op een prachtige reis door de Verenigde Staten van Amerika.

Inbegrepen:

• 15 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in kamer met bad of douche en toilet op basis van logies
• gegarandeerd vertrek
• Alle omschreven excursies, rondleidingen en inkomgelden conform reisprogramma (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus
• Alle data met deskundige Nederlandssprekende en/of Engelssprekende gids (vanaf dag 2 t/m dag 14).

Niet inbegrepen:

• intercontinentale vlucht heen naar Chicago & terug vanaf San Francisco

maaltijden 

• Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
• Fooien en persoonlijke uitgaven