Cruising The West in 22 dagen

Dag 1: Brussel / Amsterdam - Phoenix


Bij aankomst in Phoenix, pikt u uw huurwagen op en rijdt u naar uw eerste hotel. Onze zeer uitgebreide en persoonlijk voor u gemaakte roadboek zal u tijdens uw reis bestaan voor alle tips en tricks, zodat u niks hoeft te missen.

Phoenix, de hoofdstad van Arizona, strekt zich uit over de gehele rivierdal van de Salt Rivier. De stad begon rond 1860 als landbouwgemeenschap, maar groeide uit tot het economische centrum van de staat.


Dag 2: Phoenix - Scottsdale - Montezuma Castle -Jerome - Sedona (189km)


De reisroute van Phoenix naar Scottsdale, Montezuma Castle, Jerome en Sedona biedt reizigers de mogelijkheid om enkele van de meest indrukwekkende landschappen en bezienswaardigheden in Arizona te verkennen. Hier is een overzicht van wat je kunt zien en doen tijdens deze reis:


 1. Scottsdale: Deze naburige stad staat bekend om zijn luxe resorts, golfbanen en kunstgalerijen. Bezoek Old Town Scottsdale voor winkels, restaurants en kunst.

 2. Montezuma Castle National Monument: Dit monument herbergt goed bewaarde klifwoningen die door inheemse volkeren werden gebouwd. Het is een fascinerende archeologische site.

 3. Jerome: Dit voormalige mijnstadje staat bekend om zijn historische charme en ligt op de flanken van Cleopatra Hill. Verken de straten, bezoek de Jerome State Historic Park en geniet van het panoramische uitzicht.

 4. Sedona: Dit stadje wordt omringd door de rode rotsformaties van de Sedona Red Rocks. Populaire activiteiten zijn wandelen, mountainbiken en het verkennen van de kunstgalerijen in Uptown Sedona.

 5. Red Rock State Park: Dit park biedt prachtige uitzichten op de rode rotsformaties, wandelpaden en mogelijkheden voor picknicken en vogels kijken.

 6. Cathedral Rock: Een van de meest iconische rode rotsformaties in Sedona, ideaal voor wandelingen en fotografie.

 7. Chapel of the Holy Cross: Deze moderne kapel is ingebed in de rotsen en biedt een spectaculair uitzicht op Sedona.

 8. Slide Rock State Park: Een geweldige plek om te zwemmen en te ontspannen in de Oak Creek Canyon, vooral populair in de zomer.


Dag 3: Sedona - Williams - Grand Canyon (190 km)


De route van Sedona naar Williams en vervolgens naar de Grand Canyon in Arizona biedt prachtige landschappen en interessante stops langs de weg. Hier is een overzicht van wat je onderweg kunt zien en doen:

 1. Oak Creek Canyon: Terwijl je van Sedona naar Flagstaff reist, rijd je door Oak Creek Canyon. Dit is een schilderachtige kloof met uitzichtpunten, picknickplaatsen en wandelpaden.

 2. Flagstaff: Deze stad in de buurt van Williams biedt tal van bezienswaardigheden, waaronder het Lowell Observatory, het Museum of Northern Arizona en de historische binnenstad met restaurants en winkels.

 3. Route 66: Als je van Flagstaff naar Williams rijdt, volg je de beroemde Route 66, die historische motels, diners en bezienswaardigheden langs de weg heeft.

 4. Bearizona Wildlife Park: Net buiten Williams kun je dit wildpark bezoeken waar je dieren zoals bizons, beren en wolven van dichtbij kunt zien.

 5. Williams: Dit stadje staat bekend als de "Gateway to the Grand Canyon" en heeft een charmante historische binnenstad met restaurants en winkels. Bezoek ook het Grand Canyon Railway Depot als je van plan bent de trein naar de Grand Canyon te nemen.

 6. Grand Canyon: De Grand Canyon zelf is natuurlijk de hoofdattractie. Er zijn verschillende uitzichtpunten langs de South Rim van het park, waaronder Mather Point, Yavapai Point en Desert View. Geniet van adembenemende uitzichten op de diepe kloof, wandel over de paden langs de rand en leer meer over de geologie in het Yavapai Geology Museum.

 7. Zonsondergang en sterrenkijken: De Grand Canyon biedt enkele van de meest spectaculaire zonsondergangen en sterrennachten. Overweeg een zonsondergang te bekijken bij een van de uitkijkpunten en 's nachts te genieten van het donkere nachtelijke hemel.


Dag 4: Grand Canyon - Lake Powell Np / Page (212 km)


De reis van de Grand Canyon naar Lake Powell National Recreation Area en Page in Arizona brengt je door een divers landschap en biedt tal van interessante bezienswaardigheden. Hier is een overzicht van wat je onderweg kunt verwachten:

 1. Grand Canyon National Park (South Rim): Je begint in de Grand Canyon, een van de meest iconische nationale parken ter wereld. De South Rim biedt adembenemende uitzichten op de diepe kloof en tal van wandelpaden, uitkijkpunten en het Grand Canyon Village met winkels en restaurants.

 2. Desert View: Onderweg naar het oosten van de South Rim, stop bij Desert View om de Desert View Watchtower te bezoeken. Dit is een prachtige uitkijktoren met panoramisch uitzicht op de canyon en de Colorado-rivier.

 3. Navajo Bridge: Als je via Highway 89A naar het noorden reist, steek je de Navajo Bridge over de Colorado-rivier over. Je kunt hier genieten van het uitzicht op de rivier en eventueel deelnemen aan een bezoekerscentrum.

 4. Vermilion Cliffs National Monument: Dit monument omvat een prachtig woestijnlandschap met opvallende rode rotsen en kliffen. De Wave, een beroemde rotsformatie, bevindt zich in dit gebied, maar toegang is beperkt en vereist een vergunning.

 5. Lee's Ferry: Deze historische locatie aan de Colorado-rivier is een populaire plek voor vliegvissen en biedt een pittoresk uitzicht op de rivier en de omliggende kliffen.

 6. Glen Canyon Dam: Dit indrukwekkende bouwwerk creëerde Lake Powell en beheert de waterstroom van de Colorado-rivier. Je kunt een rondleiding maken door de dam en genieten van uitzicht op Lake Powell vanaf de Glen Canyon Dam Overlook.

 7. Lake Powell: Dit enorme kunstmatige meer biedt tal van recreatiemogelijkheden, waaronder zwemmen, varen, kajakken en vissen. Bezoekers kunnen de prachtige slotcanyons van Lake Powell verkennen, zoals Antelope Canyon, per boottocht.

 8. Antelope Canyon: Dit is een van de meest beroemde slotcanyons ter wereld, bekend om zijn smalle doorgangen en prachtige lichtinval. Er zijn Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon, elk met hun eigen kenmerken.

 9. Horseshoe Bend: Dit natuurlijke wonder ligt in de buurt van Page en biedt een panoramisch uitzicht op de Colorado-rivier die zich als een hoefijzer om een meanderende kloof wikkelt.

 10. Page, Arizona: Deze stad dient als toegangspoort tot veel van de omliggende bezienswaardigheden en biedt accommodaties, restaurants en diensten voor reizigers.

De reis van de Grand Canyon naar Lake Powell en Page is een avontuurlijke reis door enkele van de meest spectaculaire landschappen van Arizona. Van de diepe kloven van de Grand Canyon tot de serene wateren van Lake Powell en de fotogenieke slotcanyons, er is veel te ontdekken en te verkennen op deze route.


Dag 5: Page - Monument Valley - Mexican Hat - Moab (430 km)


De reis van Page naar Monument Valley, Mexican Hat en Moab voert je door enkele van de meest indrukwekkende landschappen van het Amerikaanse zuidwesten. Hier is een overzicht van wat je onderweg kunt verwachten:


 1. Monument Valley Navajo Tribal Park: Deze iconische locatie is bekend om zijn majestueuze zandsteenformaties, bekend als buttes, en wordt vaak gezien als een symbool van het Amerikaanse Westen. Je kunt het park verkennen via een begeleide tour per jeep of te paard.

 2. John Ford's Point: Een van de meest gefotografeerde punten in Monument Valley, genoemd naar de beroemde filmregisseur John Ford, die hier veel van zijn westerns filmde.

 3. Mexican Hat, Utah: Dit kleine stadje is genoemd naar een rotsformatie die lijkt op een Mexicaanse hoed. Het is een pittoreske plek om te stoppen en foto's te maken.

 4. Goosenecks State Park: Dit park biedt een dramatisch uitzicht op de San Juan River die diepe meanders door een kloof snijdt. Het is een prachtige plek voor landschapsfotografie.

 5. Muley Point Overlook: Vanaf deze uitkijkpost heb je een spectaculair panoramisch uitzicht op de Monument Valley, het San Juan River Canyonlands en het Navajo Mountain-gebied.

 6. Valley of the Gods: Dit gebied biedt indrukwekkende rode rotsformaties en is minder druk dan Monument Valley. Het is een geweldige plek om te verkennen met de auto.

 7. Natural Bridges National Monument: Een beetje buiten de hoofdroute, maar als je geïnteresseerd bent in natuurlijke bruggen en bogen, is dit een prachtige plek om te wandelen en te verkennen.

 8. Moab, Utah: Je eindigt je reis in Moab, een populaire uitvalsbasis voor avontuurlijke activiteiten in de omliggende nationale parken, waaronder Arches National Park en Canyonlands National Park. Hier kun je genieten van wandelen, mountainbiken, off-road rijden en nog veel meer.

Deze route is gevuld met adembenemende landschappen en iconische bezienswaardigheden van het Amerikaanse Westen.


Dag 6: Moab / Arches NP - Canyonlands NP


Moab, Utah, is een episch startpunt voor het verkennen van enkele van de meest indrukwekkende nationale parken van Amerika: Arches National Park en Canyonlands National Park.

Moab, Utah:

 1. Downtown Moab: Verken de charmante stad Moab met zijn restaurants, kunstgalerijen en winkels. Het is een levendige uitvalsbasis voor bezoekers van de omliggende nationale parken.

 2. Dead Horse Point State Park: Hoewel geen nationaal park, is dit park beroemd om zijn panoramische uitzichten op de Colorado-rivier en de omliggende canyons. Er zijn wandelpaden en uitkijkpunten.

 3. Slickrock Bike Trail: Moab is een paradijs voor mountainbikers, en de Slickrock Bike Trail is een beroemde, uitdagende route met spectaculaire uitzichten.

 4. Colorado River: Geniet van rafting- en kajaktochten op de Colorado-rivier, die door het Moab-gebied stroomt.

Arches National Park:

 1. Delicate Arch: Misschien wel het beroemdste kenmerk van het park, Delicate Arch is een natuurlijke boog die vaak wordt gefotografeerd, vooral bij zonsondergang.

 2. Landscape Arch: Een van de grootste natuurlijke bogen ter wereld, gelegen in de Devil's Garden-sectie van het park.

 3. Double Arch: Deze dubbele boog is toegankelijk via een korte wandeling en biedt indrukwekkende foto-opportuniteiten.

 4. Balanced Rock: Een grote rots die balanceert op een smalle kolom, gemakkelijk te zien vanaf de weg.

Canyonlands National Park:

 1. Island in the Sky: Dit is het meest toegankelijke deel van Canyonlands en biedt uitzicht op canyons en tafelbergen. Stop bij Grand View Point voor een indrukwekkend uitzicht.

 2. Needles District: Hier vind je indrukwekkende rotsformaties en wandelpaden, waaronder de Chesler Park Loop Trail.

 3. The Maze: Dit is het meest afgelegen en ontoegankelijke deel van het park en is alleen geschikt voor ervaren backpackers.

 4. Colorado en Green Rivers: Geniet van prachtige uitzichten op de rivieren en de canyons. Raftingtochten zijn populair, maar vereisen meestal enige voorbereiding.

 5. Mesa Arch: Deze boog biedt een prachtig uitzicht op de canyons eronder, vooral bij zonsopgang.

 6. Horseshoe Canyon: Beroemd om zijn rotstekeningen, waarvan sommige duizenden jaren oud zijn.

Zowel Arches als Canyonlands bieden tal van wandel- en fotomogelijkheden, en je kunt kiezen uit korte en eenvoudige wandelingen tot meer uitdagende tochten. Beide parken zijn doordrenkt van de geologische wonderen van de woestijn van Utah en bieden onvergetelijke landschappen.


Dag 7: Moab - Torrey ( 250 km)


De route van Moab naar Torrey in Utah biedt reizigers de mogelijkheid om enkele van de meest adembenemende landschappen van de staat te verkennen. Hier zijn enkele bezienswaardigheden en activiteiten die je onderweg kunt tegenkomen:

 1. Scenic Byway 128: Deze schilderachtige route langs de Colorado-rivier biedt prachtige uitzichten op rode rotsen en kanyons. Er zijn talloze plekken om te stoppen en foto's te maken.

 2. Fisher Towers: Dit is een populaire plek voor wandelaars en klimmers vanwege de unieke rotsformaties. Je kunt een wandeling maken naar de base van de torens voor een close-up van deze indrukwekkende structuren.

 3. Castle Valley: Dit schilderachtige stadje biedt uitzicht op prachtige rode rotsen en torenhoge rotsformaties, waaronder Castleton Tower.

 4. Capitol Reef National Park: Dit nationale park is beroemd om zijn opvallende geologische kenmerken, waaronder de Waterpocket Fold, een lange plooi in de aarde. Bezienswaardigheden en activiteiten zijn onder andere de Scenic Drive, Hickman Bridge Trail, en het bezoeken van historische fruitboomgaarden.

 5. Gifford Homestead: Dit historische huis in Capitol Reef biedt versgebakken brood en jam gemaakt van fruit dat in het park wordt geteeld. Het is een leuke stop voor een hapje en een souvenir.

 6. Cathedral Valley: Als je avontuurlijk bent en over een hoogtevrijwagen beschikt, kun je overwegen om Cathedral Valley te verkennen, een afgelegen en indrukwekkend deel van Capitol Reef met gigantische monolieten.

 7. Scenic Byway 24: Deze snelweg biedt een prachtige rit door Capitol Reef en brengt je naar Torrey. Onderweg kun je genieten van uitzichten op de bergen en de woestijn.

 8. Torrey: Eenmaal in Torrey kun je ontspannen in dit rustige stadje. Er zijn enkele restaurants, winkels en accommodaties om uit te kiezen.

Deze route biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid en mogelijkheden voor avontuur. Of je nu van wandelen, fotografie of gewoon genieten van het landschap houdt, je zult zeker genieten van de reis van Moab naar Torrey en het verkennen van Capitol Reef National Park.


Dag 8: Torrey - Escalante - Bryce Canyon (186km)


De reis van Torrey naar Bryce Canyon National Park in Utah biedt reizigers de mogelijkheid om enkele van de meest indrukwekkende landschappen van het zuidwesten van de Verenigde Staten te verkennen.

Onderweg van Torrey naar Bryce Canyon:

 1. Scenic Byway 12: Deze schilderachtige snelweg is op zichzelf al een attractie. Het biedt prachtige uitzichten op berglandschappen, rode rotsen en diepe kloven. Onderweg kom je door kleine stadjes zoals Boulder en Escalante.

 2. Hell's Backbone Bridge: Maak een stop bij deze historische brug voor een adembenemend uitzicht op de Box-Death Hollow Wilderness Area.

 3. Calf Creek Falls: Dit is een mooie wandeling naar een waterval in de Calf Creek Canyon. Het is een populaire plek om te wandelen en af te koelen in de zomer.

Bryce Canyon National Park:

 1. Bryce Amphitheater: Dit is het hart van Bryce Canyon en herbergt enkele van de meest opvallende rotsformaties, bekend als hoodoos. Sunrise Point en Sunset Point bieden geweldige uitzichten.

 2. Navajo Loop Trail: Deze populaire wandeling neemt je mee door de hoodoos en biedt een prachtige ervaring in het hart van Bryce Canyon.

 3. Queens Garden Trail: Een andere populaire wandeling die je meeneemt naar de bodem van de canyon, waar je de indrukwekkende Queens Garden-hoodoo kunt zien.

 4. Bryce Point: Dit uitkijkpunt biedt een panoramisch uitzicht op het amfitheater en is een geweldige plek om de zonsopgang te bekijken.

 5. Inspiration Point: Hier kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de hele canyon en de witte en roze hoodoos.

 6. Sunset Point: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een geweldige plek om de zonsondergang te bekijken en de kleuren van de rotsen te zien veranderen.

 7. Natural Bridge: Dit is technisch gezien geen natuurlijke brug, maar een grote natuurlijke boog. Het is een gemakkelijk bereikbare bezienswaardigheid.

 8. Stargazing: Bryce Canyon staat bekend om zijn heldere nachtelijke hemel. Overweeg om 's nachts naar een van de uitkijkpunten te gaan om de sterren te bewonderen.

Bryce Canyon is een wonderland van unieke geologische kenmerken en biedt tal van wandel- en fotomogelijkheden. Het is een geweldige plek om te verkennen en te genieten van het surrealistische landschap van rode rotsen en hoodoos.


Dag 9 - 10 : Bryce Canyon - Kanab - Zion NP (255 km)


De reis van Bryce Canyon naar Kanab en vervolgens naar Zion National Park in Utah biedt een ongelooflijke ervaring door enkele van de meest indrukwekkende landschappen van het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Onderweg van Bryce Canyon naar Kanab:

 1. Red Canyon: Dit gebied ligt net buiten Bryce Canyon en biedt prachtige rode rotsformaties en een schilderachtige route op weg naar Kanab.

 2. Kanab, Utah: is een charmante stad in de buurt van verschillende nationale parken en biedt zelf ook enkele interessante bezienswaardigheden en activiteiten. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van Kanab en de omliggende regio:

  1. Coral Pink Sand Dunes State Park: Dit park ligt op korte rijafstand van Kanab en is bekend om zijn opvallende roze zandduinen. Het is een geweldige plek om te wandelen, zandboarden en off-road rijden.

  2. Best Friends Animal Sanctuary: 's Werelds grootste opvangcentrum voor dieren, Best Friends, bevindt zich net buiten Kanab. Je kunt hier een rondleiding maken en meer te weten komen over hun inspanningen om dieren te redden en te verzorgen.

  3. Little Hollywood Movie Museum: Kanab staat bekend als "Little Hollywood" vanwege de vele westerse films die hier zijn opgenomen. Dit museum toont memorabilia en rekwisieten uit deze films.

  4. Frontier Movie Town: Dit is een ander filmgerelateerd attractie in Kanab, waar je een heropgebouwd westerse stad kunt verkennen en de geschiedenis van filmmaken in de regio kunt ontdekken.

  5. Escalante Grand Staircase National Monument: Dit uitgestrekte en afgelegen gebied biedt verbazingwekkende geologische formaties, canyons en wandelmogelijkheden.


Zion National Park:

Zion National Park is een van de meest populaire nationale parken in de Verenigde Staten en biedt een verscheidenheid aan landschappen en wandelmogelijkheden.

 1. Zion Canyon Scenic Drive: Deze schilderachtige rit brengt je door Zion Canyon en biedt een spectaculair uitzicht op hoge, rode kliffen.

 2. The Narrows: Een van de meest iconische wandelingen in Zion, waarbij je door de Virgin River door een smalle kloof wandelt. Het is verstandig om waterschoenen te dragen.

 3. Angels Landing: Een uitdagende maar opwindende wandeling met een smal pad en kettingen langs de klif naar een adembenemend uitzichtpunt.

 4. Emerald Pools Trail: Deze wandeling brengt je naar weelderige oases en watervallen in verschillende niveaus.

 5. Weeping Rock: Een korte wandeling naar een rotsformatie waar water druppelt van de klif erboven.

 6. Canyon Overlook Trail: Een korte, panoramische wandeling met uitzicht op Zion Canyon.

 7. Kolob Canyons: Dit deel van Zion biedt meer afgelegen wandelmogelijkheden en een andere kijk op de schoonheid van het park.

 8. Scenic Drives: Er zijn verschillende schilderachtige ritten in Zion, waaronder de Kolob Terrace Road en de Zion-Mount Carmel Highway.

 9. Stargazing: Zion is ook een geweldige plek voor sterrenkijken vanwege de beperkte lichtvervuiling.

Houd er rekening mee dat Zion National Park erg populair is, vooral in het hoogseizoen, dus het is raadzaam om vroeg aan te komen om parkeerproblemen te vermijden.


Dag 11: Zion Np - Las Vegas ( 190 km)


De rit van Zion National Park naar Las Vegas, Nevada, biedt een verschuiving van de natuurlijke schoonheid van de nationale parken naar de bruisende stadservaring van Las Vegas.

Onderweg van Zion naar Las Vegas:

 1. St. George, Utah: Deze stad ligt niet ver van Zion en heeft enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder het St. George Dinosaur Discovery Site at Johnson Farm en de historische binnenstad.

 2. Red Cliffs National Conservation Area: Dit gebied ligt in de buurt van St. George en biedt wandel- en recreatiemogelijkheden in een prachtige, rode rotsomgeving.

 3. Virgin River Gorge: Deze schilderachtige kloof is een opvallende eigenschap op de route naar Las Vegas, met indrukwekkende rotsformaties en uitzichten.

 4. Mesquite, Nevada: Dit stadje is een populaire tussenstop voor reizigers en biedt golfbanen, casino's en restaurants.

 5. Valley of Fire State Park: Als je wat extra tijd hebt, is dit park een bezoek waard. Het staat bekend om zijn opvallende rode rotsen en unieke geologische kenmerken.


Las Vegas staat bekend als de entertainmenthoofdstad van de wereld en biedt een overvloed aan activiteiten en bezienswaardigheden:

 1. The Las Vegas Strip: Dit is het epische centrum van Las Vegas, met wereldberoemde casino's, hotels en resorts. Je kunt genieten van shows, winkelen, dineren en natuurlijk gokken.

 2. Entertainment: Las Vegas is de thuisbasis van enkele van de meest extravagante live-optredens ter wereld, variërend van concerten en magische shows tot theaterspektakels en cabaretvoorstellingen.

 3. Downtown Las Vegas: Hier vind je historische casino's zoals de Golden Nugget en de beroemde Fremont Street Experience, een overdekte lichtshow en straatentertainment.

 4. Winkelen: De winkelcentra in Las Vegas zijn indrukwekkend, zoals The Forum Shops at Caesars Palace en The Grand Canal Shoppes bij The Venetian.

 5. Nachtleven: De nachtclubs en bars van Las Vegas zijn legendarisch. Veel beroemde DJ's treden hier op.

Las Vegas is een stad die nooit slaapt en biedt voor elk wat wils, of je nu van gokken, entertainment, lekker eten of avontuur houdt. Het is een unieke bestemming die je niet snel zult vergeten.


Dag 12: Las Vegas - Hoover Dam - Boulder City - West Rim Grand Canyon NP- Las Vegas


Vandaag heeft u een vrije dag of u kan zich klaarmaken om kennis te maken met de mooiste zijde van de Grand Canyon, de West Rim.

De rit van Las Vegas naar de West Rim van de Grand Canyon, waar de populaire Skywalk zich bevindt, biedt prachtige uitzichten op het woestijnlandschap van Arizona.

Onderweg van Las Vegas naar de West Rim van de Grand Canyon:

 1. Hoover Dam: Deze indrukwekkende dam is een van de beroemdste technische prestaties ter wereld en ligt op de grens van Nevada en Arizona. Je kunt een rondleiding maken om meer te weten te komen over de geschiedenis en werking ervan.

 2. Lake Mead: Het grootste kunstmatige meer in de Verenigde Staten is ontstaan door de bouw van de Hoover Dam. Het biedt mogelijkheden voor watersport en recreatie.

 3. Hualapai Indian Reservation: Dit is het land van de Hualapai-stam en de locatie van de Grand Canyon West Rim, waar de Skywalk zich bevindt. Het biedt een kans om meer te leren over de inheemse cultuur en kunst.

 4. Grand Canyon West Rim: Dit deel van de Grand Canyon biedt een andere kijk op het park dan de South Rim. Hier vind je de Skywalk, een glazen brug die uitsteekt over de kloof en een spectaculair uitzicht biedt. Je kunt ook helikoptervluchten maken om de kloof van bovenaf te bewonderen en pontonboottochten maken op de Colorado-rivier.

 5. Eagle Point: Dit is waar je de Skywalk kunt vinden. Het biedt ook uitzicht op een rotsformatie die lijkt op een adelaar, vandaar de naam.

 6. Guano Point: Een ander uitkijkpunt met panoramische uitzichten en een restaurant waar je kunt genieten van een maaltijd met uitzicht op de kloof.


Dag 13: Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes ( 480km)


De reis van Las Vegas naar Mammoth Lakes via Death Valley en Lone Pine is een ongelooflijke reis door enkele van de meest unieke en gevarieerde landschappen in het westen van de Verenigde Staten. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten en enkele bezienswaardigheden onderweg:

Death Valley National Park:

 1. Badwater Basin: Dit is het laagste punt in Noord-Amerika en een van de meest iconische plekken in Death Valley. Je kunt over de zoutvlaktes lopen en genieten van het buitenaardse landschap.

 2. Zabriskie Point: Dit uitkijkpunt biedt een adembenemend uitzicht op de kleurrijke rotsformaties en badlands van Death Valley. Het is vooral indrukwekkend tijdens zonsopgang en zonsondergang.

 3. Artists Palette: Hier vind je rotsen in verschillende kleuren, variërend van groen tot paars, als gevolg van mineralen in de bodem. Het is een prachtige fotoplek.

 4. Dante's View: Dit uitkijkpunt biedt een panoramisch uitzicht op Death Valley en de omliggende bergen. Het is vooral indrukwekkend op heldere dagen.

 5. Mesquite Flat Sand Dunes: Deze duinen zijn een geweldige plek voor fotografie, vooral bij zonsopgang en zonsondergang.

Lone Pine:

 1. Alabama Hills: Dit gebied staat bekend om zijn schilderachtige granieten rotsformaties en heeft als achtergrond gediend voor talloze films en tv-shows. Het is een geweldige plek om te wandelen en te verkennen.

 2. Mount Whitney Portal: Als je avontuurlijk bent en goed bent voorbereid, kun je overwegen om naar de Mount Whitney Portal te rijden, het startpunt voor de beklimming van Mount Whitney, de hoogste berg van de aangrenzende Verenigde Staten.

Mammoth Lakes:

 1. Mammoth Mountain: Dit is een populaire bestemming voor skiën in de winter en biedt ook zomeractiviteiten zoals wandelen en mountainbiken. De gondelrit naar de top van de berg biedt een prachtig uitzicht.

 2. Devils Postpile National Monument: Dit nationale monument beschikt over opvallende basaltkolommen en prachtige wandelpaden.

 3. Rainbow Falls: Een prachtige waterval die het hele jaar door stroomt en toegankelijk is via een schilderachtige wandeling.

 4. Convict Lake: Dit is een schilderachtig meer omgeven door hoge bergen en biedt mogelijkheden om te vissen, kajakken en wandelen.

 5. Hot Springs: Er zijn verschillende natuurlijke warmwaterbronnen in de omgeving waar je kunt ontspannen na een dag vol activiteiten.


Dag 14: Mammoth Lakes - Mono Lake - Yosemite NP (270km)


Mammoth Lakes naar Yosemite National Park via Mono Lake is een prachtige rit die je door een aantal van de meest adembenemende landschappen in Californië brengt. Hier is wat je kunt verwachten en enkele hoogtepunten van Mono Lake en Yosemite National Park:

Mono Lake:

 1. Tufa Towers: Mono Lake staat bekend om zijn dramatische kalksteenformaties, bekend als tufa towers. Deze bizarre en unieke structuren vormen zich onder water en steken omhoog wanneer het waterpeil daalt. South Tufa is de meest populaire plek om deze te bekijken en fotograferen.

 2. Mono Lake County Park: Hier vind je picknickplaatsen, uitzichtpunten en informatie over het meer. Het is een uitstekende plek om te stoppen en te genieten van het uitzicht.

 3. Bird Watching: Mono Lake is een belangrijk ecosysteem voor watervogels, en het is een uitstekende plek voor vogels kijken, vooral tijdens het migratieseizoen.

 4. Mono Lake Visitor Center: Dit centrum biedt educatieve tentoonstellingen en informatie over de geschiedenis en het milieu van Mono Lake.

  Dag 15: Yosemite NP


  1. Yosemite Valley: Dit is het hart van Yosemite en biedt enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, waaronder El Capitan, Half Dome en Bridalveil Fall. Het is ook een geweldige plek om te wandelen, fietsen en picknicken.

  2. Glacier Point: Een adembenemend uitzichtpunt dat een panoramisch uitzicht biedt op de vallei, Half Dome en de omliggende bergen. Het is vooral spectaculair bij zonsondergang.

  3. Mariposa Grove of Giant Sequoias: Dit is waar je enkele van de grootste bomen ter wereld kunt zien, waaronder de beroemde Grizzly Giant en de California Tunnel Tree.

  4. Tioga Road: Deze schilderachtige weg leidt je door de hooggelegen delen van Yosemite, langs prachtige meren en alpiene landschappen. Het is vaak gesloten in de winter.

  5. Wandelen: Yosemite biedt meer dan 1.600 kilometer aan wandelpaden, variërend van eenvoudige dagwandelingen tot uitdagende meerdaagse trektochten.

  6. Watervallen: Yosemite heeft enkele van de hoogste watervallen in Noord-Amerika, waaronder Yosemite Falls, Bridalveil Fall en Vernal Fall.

  7. Wildlife: Houd een oogje in het zeil voor wilde dieren zoals herten, beren en coyotes.

  8. Rock Climbing: Yosemite is een mekka voor rotsklimmers, met uitdagende routes op iconische formaties.


  Dag 16: Yosemite - Visalia / Seqouia NP (234km)

  De rit van Yosemite National Park naar Sequoia and Kings Canyon National Parks via Visalia is ongeveer 234 kilometer lang en biedt onderweg prachtige bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je kunt tegenkomen:

  1. Sierra National Forest: Terwijl je Yosemite verlaat, kom je in het uitgestrekte Sierra National Forest. Hier kun je genieten van schilderachtige uitzichten op dennenbossen, bergmeren en mogelijk wilde dieren.

  2. Kings Canyon National Park: Na aankomst in Sequoia National Park, kun je Kings Canyon National Park verkennen, dat grenst aan Sequoia NP. Hier vind je diepe kloven en de indrukwekkende Kings Canyon, een van de diepste kloven in Noord-Amerika.

  3. General Sherman Tree: Dit is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Sequoia NP. De General Sherman Tree is 's werelds grootste boom, gemeten naar het volume van zijn stam. Het is indrukwekkend om te zien.

  4. Morro Rock: Dit is een opvallende granieten koepel in Sequoia NP. Je kunt de top van Morro Rock beklimmen voor een panoramisch uitzicht op de omgeving.

  5. Giant Forest: Bezoek het Giant Forest, de thuisbasis van enkele van de grootste sequoia-bomen ter wereld, waaronder de General Sherman Tree en de General Grant Tree.

  6. Crystal Cave: Als je tijd hebt, overweeg dan een rondleiding door Crystal Cave, een prachtige ondergrondse kalksteengrot in Sequoia NP.

  7. Visalia: Aan het einde van je rit kom je aan in Visalia, een charmante stad met een historische binnenstad en leuke eetgelegenheden.

  8. Tulare County: Onderweg kom je door Tulare County, bekend om zijn landbouw en landelijke landschappen.

  De rit van Yosemite naar Sequoia NP via Visalia is een geweldige manier om de diversiteit van het landschap in dit deel van Californië te ervaren, van de iconische granieten kliffen van Yosemite tot de majestueuze sequoia-bomen in Sequoia NP en Kings Canyon NP.


  Dag 17 - 18 : Visalia - Los Angeles (300km)

  Los Angeles is een stad vol met diverse bezienswaardigheden en attracties. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je bezoek aan LA:

  1. Hollywood Walk of Fame: Loop langs de trottoirs van Hollywood Boulevard en bekijk de beroemde sterren met namen van filmsterren en beroemdheden.

  2. Griffith Observatory: Dit observatorium biedt een geweldig uitzicht op de stad en de mogelijkheid om door telescopen naar de sterren te kijken. Het is ook beroemd vanwege de rol in films zoals "Rebel Without a Cause."

  3. Universal Studios Hollywood: Voor filmliefhebbers is een bezoek aan Universal Studios een must. Je kunt deelnemen aan studio tours, spannende attracties beleven en beroemde filmsets zien.

  4. Getty Center: Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken en biedt een prachtig uitzicht over Los Angeles.

  5. Santa Monica Pier: Geniet van een dagje aan het strand en bezoek de historische Santa Monica Pier met zijn attracties, winkels en restaurants.

  6. Venice Beach: Deze iconische locatie staat bekend om zijn levendige promenade, straatartiesten en Muscle Beach Gym.

  7. Los Angeles County Museum of Art (LACMA): Een van de grootste kunstmusea in de Verenigde Staten met een uitgebreide collectie kunstwerken.

  8. The Broad: Een modern kunstmuseum met een opvallende architectuur en een indrukwekkende verzameling hedendaagse kunst.

  9. Rodeo Drive: Ga winkelen in deze chique wijk in Beverly Hills, bekend om zijn luxe boetieks en high-end winkels.

  10. Downtown LA: Verken het revitaliseerde centrum van LA, met onder andere de Walt Disney Concert Hall, The Broad en historische gebouwen.

  11. Natural History Museum of Los Angeles County: Dit museum herbergt boeiende tentoonstellingen over natuurlijke geschiedenis en dinosaurussen.

  12. La Brea Tar Pits and Museum: Ontdek de prehistorische geschiedenis van LA en bekijk de actieve teerputten waar fossielen worden gevonden.

  13. Dodger Stadium: Als je van honkbal houdt, is een wedstrijd in dit stadion een geweldige ervaring.

  14. Olvera Street: Deze historische wijk in het centrum van LA is de geboorteplaats van de stad en biedt Mexicaanse cultuur, winkels en restaurants.

  15. Walt Disney Concert Hall: Bewonder de architectuur van dit concertgebouw, ontworpen door Frank Gehry, en woon een muzikaal evenement bij.


  Dag 19: Los Angeles - Morro Bay (324km)

  1. Half Moon Bay: Deze charmante kustplaats staat bekend om zijn prachtige stranden, waaronder Half Moon Bay State Beach. Het is een ideale plek om even te stoppen en van het uitzicht te genieten.

  2. Pigeon Point Lighthouse: Dit historische vuurtorencomplex biedt een panoramisch uitzicht op de kustlijn en de oceaan. Het is een geweldige plek voor foto's.

  3. Hearst Castle: Dit historische landhuis, ooit eigendom van krantenmagnaat William Randolph Hearst, is een toonbeeld van weelde en architectuur. Je kunt rondleidingen volgen om het kasteel te verkennen.

  4. Elephant Seal Rookery: Op het Piedras Blancas Elephant Seal Rookery, net ten noorden van San Simeon, kun je enorme zeeolifanten bekijken terwijl ze ontspannen op het strand.

  5. Morro Bay: Deze charmante kustplaats staat bekend om Morro Rock, een imposante vulkanische plug in de baai. Het is een geweldige plek om te wandelen, varen en genieten van verse zeevruchten in de restaurants aan het water.

  De rit langs de Pacific Coast Highway (Highway 1) biedt prachtige uitzichten op de oceaan en tal van mogelijkheden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Californië.


  Dag 20: Morro Bay - Monterey / Carmel By The Sea - San Francisco (370km)


  Monterey en Carmel zijn twee prachtige kustplaatsen in Californië, gelegen aan de beroemde Pacific Coast Highway.

  Monterey:

  1. Monterey Bay Aquarium: Dit wereldberoemde aquarium is een must-visit. Het biedt een fascinerende blik op het zeeleven van de regio, met inbegrip van zeeotters, haaien, en zeeleeuwen.

  2. Cannery Row: Een historische wijk langs de kust met winkels, restaurants en uitzicht op de oceaan. Het was ooit de thuisbasis van sardinefabrieken, maar is nu een bruisend toeristisch gebied.

  3. Fisherman's Wharf: Een andere schilderachtige waterkantwijk met visrestaurants, souvenirwinkels en activiteiten zoals walvistochten.

  4. 17-Mile Drive: Deze schilderachtige route brengt je langs enkele van de meest adembenemende uitzichten aan de Californische kust, waaronder Pebble Beach en The Lone Cypress.

  5. Point Lobos State Natural Reserve: Een prachtig natuurreservaat met wandelpaden langs de kust, uitzicht op zeeleeuwen en een overvloed aan wilde bloemen.

  6. Monterey State Historic Park: Hier vind je een aantal historische gebouwen en locaties die de geschiedenis van Monterey weergeven, waaronder Custom House en Pacific House.

  Carmel-by-the-Sea:

  1. Carmel Beach: Deze prachtige strandlocatie biedt zachte zandstranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer. Het is ideaal om te wandelen, zonnebaden of picknicken.

  2. Scenic Road: Een schilderachtige route langs de kust met uitzicht op de oceaan en mogelijkheden om te wandelen.

  3. Carmel Mission: De Basilica of San Carlos Borromeo, ook wel bekend als de Carmel Mission, is een historische missie en een prachtig voorbeeld van Spaanse koloniale architectuur.

  4. Art Galleries: Carmel staat bekend om zijn bloeiende kunstscene, met talloze kunstgalerijen die werken van lokale kunstenaars tentoonstellen.

  5. Shopping: De straten van Carmel zijn bekleed met boetieks en winkels met unieke kleding, sieraden en geschenken.

  6. Dining: Er zijn veel uitstekende restaurants in Carmel, variërend van informele cafés tot gastronomische eetgelegenheden.

  7. Fairy Tale Cottages: In de buurt van het centrum van Carmel vind je enkele sprookjesachtige huisjes met een bijzondere architectuur die bekendstaan als de "Fairy Tale Cottages."


  Dag 20: Monterey - Santa Cruz - Silicon Valley - San Francisco (187 km)


  De rit van Monterey naar San Francisco via Santa Cruz en Silicon Valley biedt een verscheidenheid aan interessante bezienswaardigheden en landschappen.

  Santa Cruz:

  1. Santa Cruz Beach Boardwalk: Een klassieke kustattractie met achtbanen, carrousels en games. Het is ook een mooi strand om te ontspannen.

  2. Natural Bridges State Beach: Een prachtig strand met natuurlijke rotsformaties en een getijdenpoel. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de zonsondergang.

  Silicon Valley:

  1. Silicon Valley-bedrijven: Als je geïnteresseerd bent in technologie en innovatie, kun je overwegen om enkele van 's werelds grootste technologiebedrijven te bezoeken, zoals Apple, Google, en het Computer History Museum.

  2. Stanford University: Bezoek de prachtige campus van Stanford University en verken de campusgronden en de Hoover Tower.

  San Francisco:

  1. Golden Gate Bridge: Een van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld. Stop bij het Golden Gate Vista Point voor een prachtig uitzicht op de brug en de baai.

  2. Alcatraz Island: Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, kun je overwegen om een rondleiding te maken naar het voormalige gevangeniseiland Alcatraz.

  3. Fisherman's Wharf: Deze bruisende wijk biedt restaurants, souvenirwinkels en uitzicht op de baai. Je kunt hier ook Pier 39 bezoeken om de beroemde zeeleeuwen te zien.

  4. Lombard Street: Deze kronkelende straat staat bekend als de "meest bochtige straat ter wereld" en biedt een schilderachtige afdaling.

  5. Chinatown: Verken een van de oudste en grootste Chinatowns in Noord-Amerika met zijn unieke winkels en restaurants.

  6. Alamo Square: Hier vind je de beroemde "Painted Ladies," een rij kleurrijke Victoriaanse huizen met de skyline van San Francisco op de achtergrond.


  Dag 21: San Francisco


  San Francisco is een stad vol bezienswaardigheden en activiteiten voor alle smaken. Hier is een uitgebreide lijst van excursies en bezienswaardigheden die je kunt verkennen in San Francisco:

  Bezienswaardigheden:

  1. Union Square: Een populaire winkel- en uitgaanswijk met talloze winkels, boetieks en theaters.
  2. Chinatown: Verken een van de oudste en grootste Chinatowns in Noord-Amerika met zijn unieke winkels en restaurants.

  3. Golden Gate Park: Een uitgestrekt stadspark met musea, tuinen, vijvers en een verscheidenheid aan activiteiten.

  Musea en Cultuur:

  1. San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA): Bewonder hedendaagse kunstwerken van over de hele wereld.

  2. de Young Museum: Een museum met een eclectische collectie, inclusief kunst, antiek en culturele exposities.

  3. Asian Art Museum: Ontdek de rijke kunst en cultuur van Azië in dit museum.

  4. California Academy of Sciences: Een combinatie van een natuurhistorisch museum, planetarium en aquarium.

  5. Walt Disney Family Museum: Leer meer over de man achter de magie van Disney en zijn invloed op entertainment.

  Natuur en Parken:

  1. Ghirardelli Square: Proef de beroemde chocolade in deze historische chocoladefabriek.

  2. Twin Peaks: Beklim deze heuvels voor een panoramisch uitzicht over de stad.

  3. Cable Cars: Maak een ritje met de historische cable cars van San Francisco.

  4. Bay Cruises: Verken de baai van San Francisco tijdens een rondvaart en geniet van uitzicht op Alcatraz, de Golden Gate Bridge en de skyline.

  Eten en Drinken:

  1. Food Tours: Doe mee aan een foodtour en proef de diverse keukens van de stad.

  2. Fisherman's Wharf Clam Chowder: Probeer de beroemde clam chowder in een broodje.

  3. Chinatown Dim Sum: Geniet van authentieke dim sum in het hart van Chinatown.

  4. Mission District Burritos: Proef heerlijke burrito's in de Mission District.

  5. Farmers' Markets: Bezoek lokale boerenmarkten voor verse producten en ambachtelijke producten.

  6. Brewery Tours: Ontdek de ambachtelijke brouwerijen van San Francisco tijdens een rondleiding.  Dag 22: San Fancisco - Brussel of Amsterdam


  Einde van een mooie reis die u zeker zal bij bllijven. U levert uw huurwagen in en maakt u klaar voor uw vlucht huiswaarts.

  unsplash