Rhytms Of The South reis in 9 dagen

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in euro 2024

Single

Dubbel

Triple

Quadruple

Kind tem 15 jr

26/04, 10/05, 24/05, 07/06, 28/06, 13/09, 27/09

1.887

1.402

1.295

1.218

Oa

Dag 1: Vliegreis naar New Orléans

Na aankomst op de luchthaven van New Orléans gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van New Orléans waar u kennis maakt met de reisleiding. New Orleans, de stad met een mix van het oude zuiden, de Franse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische cultuur, de jazz en de blues en spicy cajunmaaltijden: New Orleans is werkelijk uniek en een belevenis.

Dag 2: New Orleans

U heeft de dag vrij om zelf deze stad te verkennen. Bezoek het French Quarter, met de typerende huizen en Franse balkonnetjes, de smalle straten met vele restaurants en barretjes waar al vroeg de muziek uit de ramen klinkt. Wandel langs de oevers van de Mississippi en bekijk de radarboten. Ook is het mogelijk om een optionele excursie (New Orleans Swamptour met Jazz-lunch) via de reisleiding te boeken. ’s Avonds klinkt de Jazz uit talloze clubs aan Bourbon Street en kunt u in vele restaurants genieten van Creoolse specialiteiten.

Dag 3: New Orleans – Baton Rouge – Natchez (circa 277 km.)

Vandaag maken we eerst een stop in Baton Rouge voor een korte stadstour. Via de prachtige Natchez Trace Parkway gaat u naar het historische Natchez. Moerasgebieden en plantages kenmerken de tocht naar Natchez, ooit de rijkste stad in de Verenigde Staten. In Natchez zijn nog altijd de vele staaltjes van de architectuur van voor de Amerikaanse burgeroorlog te bewonderen. Van de Griekse tempelstijl met witte zuilen tot aan de imposante Georgiaanse plantagehuizen. Een wandeling door het gezellige oude centrum zal u een goede indruk geven. Maar we bezoeken vandaag ook één van de Antebellum Mansions (villa's van voor de oorlog). Deze antebellums hebben diverse architectuurstijlen en prachtig aangelegde tuinen en parken. Ook vindt men er enorme 'live oaks', vol met 'Spanish moss'. Voor vanavond kunt u optioneel deelnemen aan de excursie naar het Glenfield Plantation inclusief een huisgemaakt ‘southern style’ diner.

Dag 4: Natchez – Mississippi rivier – Memphis (circa 525 km.)

Een lange rit brengt ons vandaag in Memphis. Glooiende groene heuvels, met witte kopjes van de katoenvelden en eeuwenoude bossen strekken zich voor ons uit voordat we arriveren. Na aankomst wordt er een korte stadstour gemaakt. Breng vanavond een bezoek aan Beale Street, waar de klanken van de Blues elke avond te horen zijn. Ook kan er een bezoek worden gebracht aan Graceland (optioneel te boeken via de reisleiding).

Dag 5: Memphis – Nashville (ca. 345 km)

Vandaag rijden we van Blues en Rock ’n Roll muziekstad Memphis naar het Country & Western muziek in Nashville. In Nashville moet u beslist een bezoek brengen aan de Country Music Hall of Fame, The Grand Ole Opry, Opryland USA en ook de wereldberoemde Printers Alley, met vele bars met 24-uur live muziek is zeer de moeite waard. Een tip voor in de avonduren; de Wildhorse Saloon, voor een hapje en een drankje en met een beetje geluk een live optreden.

Dag 6: Nashville

Begin deze dag met een ochtend stadstour. Hierna bent u voor de rest van de dag vrij en kunt u deze dynamische, bloeiende culturele hoofdstad van de staat Tennessee ontdekken. Of wacht dacht u om voor vanavond een diner met een show te boeken? Uw reisleider/reisleidster zal u tips geven voor vandaag wat zoal te doen.

Dag 7: Nashville – Chattanooga – Atlanta (ca. 410 km)

Tijdens het laatste traject van deze groepsreis door de staten van het Diepe Zuiden van Amerika maken we een stop in Chattanooga, een schilderachtige stad vol natuurwonderen. Deze treinstad is fraai gelegen in de Tennessee River Valley en omgeven door de uitlopers van de Smokey Mountains. Aan het einde van de middag komen we aan in Atlanta alwaar de reis zal eindigen. Vanavond is de laatste avond in Amerika in de stad Atlanta.

Dag 8: Atlanta – Europa

Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u nog tijd om uw laatste inkopen te doen alvorens u op eigen gelegenheid terug gaat naar de luchthaven van Atlanta voor uw terugvlucht naar Europa. (u kunt gebruik maken van de gratis hotelshuttle)

Dag 9: aankomst Europa

In de loop van de dag landt u weer op de Europese luchthaven van uw keuze, alwaar u kunt terugkijken op een mooie reis door de zuidelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika.Inbegrepen:

• 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels in kamer met bad of douche en toilet op basis van logies
• Transfer van het hotel in Atlanta naar de luchthaven van Atlanta
• Gegarandeerd vertrek
• Alle omschreven excursies, rondleidingen eninkomgelden conform reisprogramma (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus
• Alle data met deskundige Nederlandssprekende en/of Engelssprekende gids (vanaf dag 1 t/m dag 7).

Niet inbegrepen:

• intercontinentale vlucht heen naar New Orléans & terug vanaf Atlanta

• maaltijden
• Optionele excursies met bijbehorende inkomgelden
• Transfer van de luchthaven van New Orléans naar het hotel in New Orléans
• Fooien en persoonlijke uitgaven