Rockies en Rails in 13 dagen

Afreisdata en vanaf prijzen 2024

Single

Dubbel

Triple

Quadrupple

Kind tem 16 jaar

11/05, 15/06, 07/09, 20/07, 10/08

6.225

5.050

4.750

4.635

1.930

Dag 1 Vliegreis naar Denver

U vliegt vandaag naar Denver. Na aankomst in Denver bereikt u op eigen gelegenheid het hotel. U bent de rest van de dag vrij. Denver heeft de charme van een industriestad, gecombineerd met alle mysterie en romantiek van het oude westen.


Dag 2 Denver

Voordat de rondreis van start gaat heeft u eerst een volle dag vrij te besteden en kunt u acclimatiseren in Denver. U kunt in de ochtend bijvoorbeeld eerst een bezoek brengen aan het bruisende 17th Street, het financiële zenuwcentrum van Denver met zijn torenhoge wolkenkrabbers met tegen de achtergrond de Rocky Mountains. De 16th Street Mall, een populair voetgangersgebied, ligt op slechts een steenworp afstand en biedt een verscheidenheid aan restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Om de drukte te ontzien kunt u ook een heerlijk bezoekje brengen aan het prachtige stadspark, Civic Center Park, de State Capitol en het Denver Art Museum. Ook kunt u aan de reisleider/reisleidster tips vragen om uw dag in te delen.


Dag 3 Denver – Rocky Mountain N.P. – Cheyenne (298 km)

Vanmorgen ziet u nog even iets van Denver middels een korte stadstour. Hierna rijden we gelijk naar Rocky Mountain National Park, welke op korte afstand is gelegen van Denver. Rocky Mountain National Park biedt majestueuze berggezichten, gevarieerde klimaten en landschappen, van bossen tot bergtoendra. In dit gebied leven talloze elanden, herten en bighorn sheep. Maar ook poema’s en zwarte beren leven hier. We volgen de magische Trail Ridge Road en ervaren hier de schoonheid van de Rocky Mountains. Deze indrukwekkende route reikt tot maar liefst boven de 3700 meter en is vanwege de winterse sneeuwval alleen in de zomermaanden geopend. U kunt hier genieten van de adembenemende vergezichten met besneeuwde bergpieken, watervallen, meren en bergstromen. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we door naar Cheyenne, de stad van rodeo en railroad in het Oude Westen waar we de overnachting zullen hebben.


Dag 4 Cheyenne – Mount Rushmore – Rapid City/Deadwood (500 km)

In de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan het historische Fort Laramie. Dit was gedurende oorlogen in de 19e eeuw een belangrijk militair en logistiek knooppunt. Aansluitend rijden we naar South Dakota. We brengen hier een bezoek aan het majestueuze Mount Rushmore, waar 4 grondleggers van Amerika zijn vereeuwigd in het gesteente. Met dit monument wordt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten herdacht. Tevens is hier het Lincoln Borglum Museum gevestigd. Aan het einde van de dag rijden we door naar het nabijgelegen Rapid City of Deadwood voor de overnachting.


Dag 5 Rapid City/Deadwood – Bighorn Mountains - Cody (642 km)

We verlaten Rapid City/Deadwood en passeren onderweg Wyoming om de Big Horn Mountains te aanschouwen. Dit gebergte strekt van de vlakten van Wyoming tot aan Montana en vormt samen met het National Forest een werkelijk openluchtparadijs. Het is rijk aan uitgestrekte prairies, bossen, bergweiden, ruige bergtoppen, dramatische ravijnen, dorre woestijnen en watervallen. We vervolgen de reis naar Cody. Hier aangekomen in de middag brengen we een bezoek aan het Buffalo Bill Historic Center waar u de sfeer kunt proeven van het Oude Westen. We brengen de nacht door in Cody.


Dag 6 Cody – Yellowstone N.P. (185 km)

Na het ontbijt rijden we via de oostzijde het Yellowstone National Park binnen, 's werelds oudste nationale park. Yellowstone National Park, voor het grootste gedeelte in de staat Wyoming gelegen, bestaat sinds 1872 en is een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Veel verschillende diersoorten, waaronder bizons, herten, beren, coyotes en wolven leven in het ruige Yellowstone National Park. Verder staat het bekend om de stomende geisers, wildlife, spectaculaire watervallen, modderpoelen en verrassende rotsformaties. Bekend staat de Old Faithful geiser die heet water spuit, maar dit is niet het enige; bewonder ook de felgekleurde heetwaterbronnen, met toepasselijke namen als Firehole Spring, Emerald Pool, Morning Glory Pool en Chromatic Pool. Aan het einde van de dag rijden we naar de westkant van het park voor de overnachting in West Yellowstone.


Dag 7 Yellowstone – Salt Lake City (512 km)

Na het ontbijt verlaten we Yellowstone en vervolgen de reis door zuidelijk Idaho naar Salt Lake City, waar een bezoek aan de State Capitol Building, Temple Square en de Tabernacle op u wachten. Wellicht dat er nog tijd over is om het Great Salt Lake te bekijken waaraan de stad haar naam te danken heeft. Het hoge zoutgehalte in het meer wordt veroorzaakt door het ontbreken van een afvloeiing naar de zee. Overnachting in Salt Lake City.


Dag 8 Salt Lake City – Canyonlands N.P. – Moab (440 km.

We rijden verder naar het zuiden richting het ruige Canyonlands National Park. Dit enorme park staat bekend om zijn indrukwekkende vergezichten en is een nog ongerept gebied van canyons en tafelbergen, uitgesleten door de Colorado River, Green River en hun zijrivieren in het Coloradoplateau, met imposante uitzichten. Ondanks de beperkte vegetatie leven hier wilde dieren zoals coyotes en dikhoornschapen. We bezoeken enkele uitzichtpunten in het gedeelte van Canyonlands genaamd Island in the Sky, dat meer dan 300 meter boven de omgeving uitsteekt. We zullen twee nachten doorbrengen in het nabijgelegen Moab.


Dag 9 Moab – Arches N.P. – Moab (40 km)

Vandaag maken we een dagtrip naar het wonderlijke rode bogenlandschap van Arches National Park. Hier vindt u ongeveer 2.000 natuurlijke bogen, afgewisseld met honderden steile rotsformaties en enorme balancerende rotsblokken. De kleinste bogen hebben een opening van slechts één meter, terwijl de grootste boog, de Landscape Arch, een spanwijdte heeft van 88,4 meter. In de namiddag keren we terug naar ons hotel in Moab.


Dag 10 Moab – Glenwood Springs (350 km)

Deze ochtend heeft u wat vrije tijd. Aan het begin van de middag stapt u aan boord van de Rocky Mountaineer. Kort na vertrek uit Moab kunt u nog eenmaal genieten van het prachtige landschap van rood zandsteen. De trein steekt de grens over tussen Utah en Colorado. Door de panoramische ramen van de trein ziet u de ruige bergen veranderen in de dieprode kleuren van Mount Garfield. Onderweg wordt een heerlijk diner geserveerd. Rond 19.00 uur komt de Rocky Mountaineer aan in de bruisende stad Glenwood Springs. Bij aankomst wandelt u naar uw hotel, waar u één nacht zult verblijven.


Dag 11 Glenwood Springs – Denver (275 km)

In de ochtend wandelt u vanaf uw hotel naar het treinstation van Glenwood Springs, waar de Rocky Mountaineer op u wacht. Rond 9.00 uur gaat u aan boord. Tijdens de reis naar Denver wordt het ontbijt geserveerd, terwijl u kunt genieten van spectaculaire uitzichten op de ruige canyons en de Colorado-rivier. De indrukwekkende Moffat Tunnel (een spoorweg- en watertunnel) bevindt zich op ongeveer 2.800 meter boven zeeniveau en voert u door de Continental Divide, een bergkam in Noord- en Midden-Amerika die dient als waterscheiding. Dit betekent dat deze bergkam de stroomgebieden van verschillende rivieren op het continent scheidt van die welke uitmonden in de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan. Rond 17.00 uur arriveert de Rocky Mountaineer in Denver, tevens het eindpunt van uw tweedaagse treinreis met de Rocky Mountaineer. Vanaf hier gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor uw laatste overnachting.


Dag 12 Denver – Europa

Op deze dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Denver voor uw terugvlucht naar Europa.


Dag 13 Aankomst in Europa

Gedurende de dag landt u weer op de Europese luchthaven van uw keuze, waar u kunt terugkijken op een prachtige reis door de Rockies van Amerika.

Inbegrepen:

• 11 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in kamer met bad of douche en toilet op basis van logies
• gegarandeerd vertrek
• Korte stadstour Denver
• Tour van Temple Square in Salt Lake City
• Bezoek aan Rocky Mountain National Park, Mount Rushmore National Memorial, Yellowstone National Park, Canyonlands National Park en Arches National
• Inkomgelden voor alle genoemde nationale parken.
• Inkom tot Fort Laramie en het Buffalo Bill Historic Center.
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus (vanaf dag 3 t/m dag 9)
• Alle data met deskundige Nederlandssprekende en/of Engelssprekende gids (vanaf dag 2 t/m dag 9)
2-daagse treinreis per luxe Rocky Mountaineer in een SilverLeaf panorama rijtuig inclusief 1 diner, ontbijt en lunch (dag 10 en 11)

Niet inbegrepen:

• intercontinentale vlucht van/naar Denver

• Overige maaltijden
• Facultatieve excursies met bijbehorende inkomgelden
• Fooien en persoonlijke uitgaven 
• Transfers Denver; luchthaven naar hotel (dag 1), treinstation naar hotel (dag 11) en hotel naar luchthaven (dag 12)

hier om uw eigen tekst toe te voegen.