Rythm, Blues & Beaches

in 16 dagen


 

Introductie

Blues, jazz en rock ’n roll in Memphis, New Orleans en Nashville.  Geschiedenis en prachtige plantagehuizen in Natchez, Charleston en Savannah, en natuurlijk mag je de Great Smoky Mountains en de prachtige stranden van Miami niet vergeten.  De ideale trip voor mensen die van muziek en natuur houden.

 

Highlights

Memphis - New Orleans – Nashville – Charleston - Great Smoky Mountains NP – Orlando – Miami

 

Stops:

New Orleans – Natchez – Vicksburg – Memphis – Nashville – Asheville – Charleston – Savannah – St. Augustine – Orlando – Miami
Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > New Orleans

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar New Orleans.  Na een vlucht van ongeveer 15 uur (met tussenstop) kom je aan op MSY de internationale luchthaven van New Orleans. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: New Orleans

New Orleans is een fascinerende stad met veel invloeden uit Europa, Afrika en de Caraïben.  Het is de perfecte combinatie van cultuur, lekker eten en muziek.  De stad is gesticht door de Fransen en muziek en dans zijn altijd de drijfveer van de New Orleans geweest.  De Afrikaanse slaven waren het beginpunt van het ontstaan van de Jazz, zij kwamen op zondagmiddagen samen aan het Congo Square waar ze dansten en samen zongen.  Ook een zeer bekend fenomeen is de Mardi Gras, het Carnaval gebeuren dat 2  weken duurt, en elke dag worden er dan grote parades gehouden.

 

Dag 3: New Orleans > Natchez (285 km)

Een mooie rit vandaag langs de bayou’s (moerassen).

Natchez is vooral gekend voor de vele historische plantagehuizen.  Natchez telt ongeveer een 500-tal van deze huizen. Een deel ervan zijn voor het publiek geopend.  Longwood, Stanton Hall, Dunleith en The Briars zijn de bekendste huizen. Het historische centrum kan je gemakkelijk te voet verkennen. Geniet hier van de befaamde Cajun-keuken, of maak een tochtje met een radarboot op de Mississippi River.

 

Dag 4: Natchez > Vicksburg (115 km)

Via de Natchez Trace Parkway verlaten jullie Natchez om aan te komen in Vicksburg.

 

Dag 5: Vicksburg

Vicksburg was ooit een strategische locatie in de Amerikaanse Burgeroorlog.  Je kan het National Military Park bezoeken, waar ooit een hevige strijd woedde in 1863.  Via de autoroute door het park, kom je automatisch langs de verschillende historische punten zodat je een goed beeld hebt van wat er toen gebeurd is.  Vele monumenten herinneren aan deze periode.  Het meest indrukwekkende is het Illinois Memorial.

 

Dag 6: Vicksburg > Memphis (405 km)

De woonplaats van Elvis! Breng zeker een bezoek aan Graceland, het landgoed van Elvis, het is nog altijd een bedevaartsoord voor de muziekliefhebber.  Verken de beroemde Beale Street.  Je kan ook de beroemde Sun Studio’s bekijken. 

 

Dag 7: Memphis > Nashville (345 km)

Op weg naar de bakermat van de country & western muziek, Nashville kan je stoppen aan het Casey Jones Railroad Village.

In Nashville word je geconfronteerd met muziek, waar je ook kijkt, de stad ademt muziek.  Het is de “heart and soul” van deze typische Amerikaanse muziekstijlen.  Hier bevinden zich de legendarische Grand Ole Opry, de Country Music Hall of Fame en Studio B, waar de “Nashville Sound” werd ontwikkeld door legendes als Dolly Parton en de Evelry Brothers.

 

Dag 8: Nashville > Asheville (475 km)

Via Knoxville bereik je het Great Smoky Mountains NP. Asheville is de ideale uitvalsbasis om het Great Smoky Mountains NP en het Cherokee Indian Reservation te bezoeken.

In het Great Smoky Mountains NP kan je tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelen, picknicken, vissen of beren spotten. Het park telt ongeveer een 1300 kilometer aan wandelpaden.  Er zijn ook verschillende mooie watervallen zoals de Laurel Falls, Indian Falls en Rainbow Falls.

 

Dag 9: Asheville > Charleston (430 km)

Volg de weg door de staat South Caroline naar de historische stad Charleston.

Charleston, een sfeervolle stad met koloniale huizen en kerken.  De authentieke gebouwen zijn vooral in het oude district “The Battery” te vinden.  Hier vind je meer dan 200 historische huizen.  In Charleston werd het schot gelost dat het begin inluidde van de Amerikaanse Burgeroorlog.

 

Dag 10: Charleston > Savannah (175 km)

De rit van vandaag brengt jullie naar Savannah, dit was tijdens de katoenoogst één van de belangrijkste havens aan de oostkust.

Savannah is een echte “Garden City”.  Breng een bezoek aan de Magnolia Plantation and Gardens, wandel door het historische centrum en bezoek de Cathedral of St John the Baptist.

 
Dag 11: Savannah > St. Augustine (285 km)

Jullie vervolgen de oostkust in zuidelijke richting naar Florida, de “Sunshine State” om zo aan te komen in St. Augustine.

St. Augustine is de oudste stad van Amerika.  Hier kwam in 1513 Ponce de León zoeken naar d eeuwige jeugd.  Je kan hier nog goed de Spaanse invloeden zien, vele gebouwen zijn ook prachtig gerenoveerd.  Een wandeling over de muren van het Castillo de San Marcos geeft een schitterend uitzicht over de oceaan.

 

Dag 12: St. Augustine > Orlando (210 km)

Via Daytona Beach rijden jullie naar Orlanda, thuisbasis van het Walt Disney World Resort.

Laat het kind in je naar boven komen, en geniet met volle teugen van de vele pretparken die Orlando rijk is, of shop till you drop in een van de vele malls.

 Dag 13: Orlando

Natuurlijk is Orlando ook meer dan alleen maar pretparken, het is ook gekend voor de enorme winkelcentra zoals Florida Mall en Mall at Millenia.  Op International Drive, vind je vele winkels en restaurants.

 

Dag 14: Orlando > Miami (380 km)

De rit van vandaag brengt jullie terug naar de Oostkust, naar Cocoa Beach.  Je kan hier genieten van een dagje strand, of je kan hier het heel gekende Kennedy Space Center bezoeken.

Rij verder richting het zuiden, volg de kustweg en stop aan plaatsjes zoals Vero Beach, ook wel Gateway tot he Tropics genaamd, of stop in Fort Lauderdale, het Venetië van Amerika, alvorens aan te komen in Miami Beach.

 

Dag 15: Miami

Neem vandaag de tijd om Miami te verkennen. Ontdek de mooie Art Deco-gebouwen in South Beach of proef de tropische sfeer op een terrasje aan Ocean Drive.  Miami heeft veel meer te bieden dan alleen maar strand. De shoppers onder jullie, moeten aan Lincoln Road zijn, hier vind je de meeste boetiekjes, maar ook in en rond Miami heb je verschillende Malls waar je je slag kan slaan in de vele “outlets”.  Je hebt natuurlijk ook nog de prachtige natuurparken zoals Bayfront Park en Bicentennial Park, of Biscayne Bay met prachtige koraalriffen waar gesnorkeld kan worden.

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 16: Miami > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

 

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1450 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 2000 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

 

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie