Southern Charm

in 15 dagen


Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > New Orleans

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar New Orleans.  Na een vlucht van ongeveer 15 uur (met tussenstop) kom je aan op MSY de internationale luchthaven van New Orleans. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: New Orleans

New Orleans is een fascinerende stad met veel invloeden uit Europa, Afrika en de Caraïben.  Het is de perfecte combinatie van cultuur, lekker eten en muziek.  De stad is gesticht door de Fransen en muziek en dans zijn altijd de drijfveer van de New Orleans geweest.  De Afrikaanse slaven waren het beginpunt van het ontstaan van de Jazz, zij kwamen op zondagmiddagen samen aan het Congo Square waar ze dansten en samen zongen.  Ook een zeer bekend fenomeen is de Mardi Gras, het Carnaval gebeuren dat 2  weken duurt, en elke dag worden er dan grote parades gehouden.

 

Dag 3: New Orleans > Lafayette (220 km)

Vandaag komen jullie aan in “Cajun Country”.  Dit is het gebied waar de Frans-Canadezen zich vestigden in de bayou’s (moerassen).  Zij gaven de staat Louisiana het bijzonder karakter.

 

Dag 4: Lafayette > St. Francisville (140 km)

Via Baton Rouge komen jullie aan in St. Francisville.  Maak een wandeling door het Historic District en neem een kijkje in één van de vele oude plantagehuizen.

 

Dag 5: St. Francisville > Natchez (100 km)

De rit van vandaag is niet zo lang.

Natchez is vooral gekend voor de vele historische plantagehuizen.  Natchez telt ongeveer een 500-tal van deze huizen. Een deel ervan zijn voor het publiek geopend.  Longwood, Stanton Hall, Dunleith en The Briars zijn de bekendste huizen. Het historische centrum kan je gemakkelijk te voet verkennen. Geniet hier van de befaamde Cajun-keuken, of maak een tochtje met een radarboot op de Mississippi River.

 

Dag 6: Natchez > Vicksburg (115 km)

Via de Natchez Trace Parkway verlaten jullie Natchez om aan te komen in Vicksburg.

Vicksburg was ooit een strategische locatie in de Amerikaanse Burgeroorlog.  Je kan het National Military Park bezoeken, waar ooit een hevige strijd woedde in 1863.  Via de autoroute door het park, kom je automatisch langs de verschillende historische punten zodat je een goed beeld hebt van wat er toen gebeurd is.  Vele monumenten herinneren aan deze periode.  Het meest indrukwekkende is het Illinois Memorial.

 

Dag 7: Vicksburg > Greenwood (160 km)

Volg de weg in noordelijk richting naar Greenwood.  Bezoek het Greenwood Blues Heritage Museum of volg de Mississippi Blues Trail voor een tocht langs de geschiedenis van de blues.


 

Dag 8: Greenwood > Memphis (210 km)

Vandaag naar Memphis, de stad van de Blues.

De woonplaats van Elvis! Breng zeker een bezoek aan Graceland, het landgoed van Elvis, het is nog altijd een bedevaartsoord voor de muziekliefhebber.  Verken de beroemde Beale Street.  Je kan ook de beroemde Sun Studio’s bekijken. 

 

Dag 9: Memphis > Nashville (345 km)

Op weg naar de bakermat van de country & western muziek, Nashville kan je stoppen aan het Casey Jones Railroad Village.

In Nashville word je geconfronteerd met muziek, waar je ook kijkt, de stad ademt muziek.  Het is de “heart and soul” van deze typische Amerikaanse muziekstijlen.  Hier bevinden zich de legendarische Grand Ole Opry, de Country Music Hall of Fame en Studio B, waar de “Nashville Sound” werd ontwikkeld door legendes als Dolly Parton en de Evelry Brothers.

 
Dag 10: Nashville > Gatlinburg (350 km)

Via Knoxville bereik je het Great Smoky Mountains NP. Asheville is de ideale uitvalsbasis om het Great Smoky Mountains NP en het Cherokee Indian Reservation te bezoeken.

 

Dag 11: Great Smoky Mountain

In het Great Smoky Mountains NP kan je tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelen, picknicken, vissen of beren spotten. Het park telt ongeveer een 1300 kilometer aan wandelpaden.  Er zijn ook verschillende mooie watervallen zoals de Laurel Falls, Indian Falls en Rainbow Falls.

 

Dag 12: Gatlinburg > Atlanta (360 km)

Laat de prachtig natuur achter je en ga vandaag naar Atlanta, de stand van Martin Luther King Jr, en natuurlijk van Coca Cola.

 

Dag 13: Atlanta

Vandaag heb je heel de dag om Atlanta te ontdekken. 

Atlanta is de hoofdstad van Georgia, en een belangrijke metropool waar de hoofdkantoren van verschillende grote multinationals gevestigd zijn, zoals Coca Cola, UPS, Delta Airlines, … Een bekende inwoner was Martin Luther King Jr, je kan een bezoek brengen aan het Martin Luther King Jr National Historic Site om meer over deze legende te weten te komen. 

Dag 14: Atlanta

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 15: Atlanta > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

Introductie:

Maak kennis met de blues & jazz in New Orleans, de country ’n western en rock ’n roll in Memphis en Nashville. Ontdek de geschiedenis en prachtige plantagehuizen in Natchez en Vicksburg en natuurlijk mag je de Great Smoky Mountains niet vergeten.  De ideale trip voor mensen die van muziek en natuur houden.

 

Highlights:

Memphis - New Orleans – Nashville - Great Smoky Mountains NP

 

Stops:

New Orleans – Lafayette – St Francisville – Natchez – Vicksburg – Greenwood – Memphis – Nashville – Gatlinburg – Great Smoky Mountains NP - Atlanta

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1350 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 1650 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie