The Great American Cities in 9 dagen

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in euro 2024

Single

Dubbel

Triple

Quadrupple

Kind tem 16 jaar


20/04, 11/05, 25/05, 15/06, 29/06, 07/09, 21/09

1.885

1.320

1.180

1.090

Op aanvraag


13/07, 27/07, 03/08, 17/08, 24/08

1.730

1.180

9.80

889

Op aanvraag

Inbegrepen:

• 7 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet op basis van logies
• gegarandeerd vertrek
• Alle omschreven excursies, rondleidingen en inkomgelden conform reisprogramma (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus
• Alle data met deskundige Nederlandssprekende en/of Engelssprekende gids (vanaf dag 1 t/m dag 8).

Niet inbegrepen:

• intercontinentale vlucht van/naar New York

• maaltijden
• Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
• Fooien en persoonlijke uitgaven 

Dag 1: Vliegreis naar New York

 • Vandaag vliegt u naar New York. Na aankomst in New York bereikt u op eigen gelegenheid het hotel. U heeft de rest van de dag vrij.Als u langer in New York wilt verblijven, is het ook mogelijk om eerder naar New York te vliegen, zodat u voorafgaand aan de rondreis 1 of meerdere nachten kunt verlengen.

  Hyatt Grand Central New York ++++

Dag 2: New York

 • Vanmorgen wordt u bij uw hotel opgehaald voor een korte stadstour door Manhattan langs de bekendste highlights. U kunt genieten van het uitzicht op de skyline van 'The Big Apple'. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wat dacht u van een wandeling door Central Park, een helikoptervlucht over Manhattan of een bezoek aan 'Lady Liberty'? Wij raden u aan om de stad verder te verkennen te voet en met de metro, want zo doen de New Yorkers het zelf ook! Voor het avondeten heeft u de keuze uit alle menukaarten die de wereld te bieden heeft.

Dag 3: New York – Finger Lakes – Niagara Falls (590km)

 • Vanochtend vertrekken we vroeg vanuit New York voor een lange dag in de bus. Maar u zult zich onderweg niet vervelen, want er is veel afwisseling, prachtige landschappen en u eindigt de dag bij één van de hoogtepunten van deze korte rondreis per bus door het noordoosten van Amerika. Geniet van de vele indrukken die u onderweg zult opdoen terwijl u door het glooiende en groene landschap met talloze meren van het Finger Lakes District rijdt. We zullen onderweg een bezoek brengen aan een wijngaard waar een wijnproeverij op het programma staat. Nadat u verschillende wijnen heeft kunnen proeven, rijden we door naar de romantische en beroemde Niagara Falls voor de overnachting.

  Niagara Riverside Resort +++

Dag 4: Niagara Falls – Amish Country (320 km)

 • U heeft de hele ochtend vrij om de spectaculaire watervallen te bewonderen. Het is zeker de moeite waard om de watervallen te bekijken vanaf één van de observatieposten, omdat u dan telkens weer een ander beeld krijgt. U kunt ook de watervallen vanaf het water bekijken tijdens de Voyage to the Falls boottocht, die u heel dicht bij de watervallen brengt. Een andere optie is een bezoek brengen aan de top van de Skylon Tower, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Niagara watervallen en de omgeving. Na de lunch verlaten we Niagara Falls en gaan we op weg naar onze volgende bestemming: Amish Country, waar we in de middag zullen aankomen. In deze zeer besloten gemeenschap lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Alles gebeurt hier nog volgens de oude, ambachtelijke manier, en ook hun manier van leven gaat terug in de tijd. Surestay Collection by Best Western Genetti Hotel +++

Dag 5: Amish Country – Gettysburg – Washington DC (390 km)

 • We vervolgen onze reis door de prachtige Appalachian Mountains en langs de schilderachtige Susquehanna River, de langste rivier aan de oostkust. Vroeg in de middag stoppen we bij Gettysburg, waar de belangrijkste veldslag plaatsvond tijdens de Burgeroorlog. We bezoeken ook het terrein waar veel van de gevechten hebben plaatsgevonden. Daarna reizen we door naar de hoofdstad van Amerika, Washington D.C., waar u 's avonds kunt deelnemen aan een optionele avondtour en diner in Georgetown. Hier kunt u de prachtig verlichte monumenten bewonderen. Omni Shoreham Hotel ++++

Dag 6: Washington DC

 • Deze ochtend is een stadstour inbegrepen en brengt u langs de meest bekende bezienswaardigheden, zoals het Witte Huis, het Capitool, het FBI-gebouw, het Lincoln Memorial, het Jefferson Memorial, het Washington Monument en de Arlington begraafplaats, waar onder andere J.F. Kennedy begraven ligt. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Een aanrader is een bezoek aan de uitgebreide collectie musea van het Smithsonian Institute, of in ieder geval een deel ervan.

Dag 7: Washington DC – Philadelphia (250 km)

 • Na twee overnachtingen in Washington rijden we noordwaarts naar Philadelphia. Tijdens de korte stadstour ziet u de Liberty Bell en de Independence Hall, waar op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. De rest van de middag en avond is ter vrije besteding.

  Sheraton Philadelphia Downtown +++

Dag 8: Philadelphia – New York (150 km) – Europa

 • Na het ontbijt rijden we terug naar New York. Na een korte rit zullen we rond 10.30 uur de luchthaven van Newark bereiken en rond 12.00 uur de luchthaven van New York JFK, vanwaar u terugvliegt naar Europa. Als u voor een verlenging heeft gekozen, kunt u mee terugrijden naar Manhattan, waar u wordt afgezet bij uw hotel voor uw extra nachten. Als u de reis wilt verlengen, is het mogelijk om 1 of meerdere extra nachten in New York bij te boeken. U kunt ook ervoor kiezen om door te vliegen naar Florida voor een ontspannen afsluiting aan het strand van Miami. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 9: Aankomst Europa

 • In de loop van de ochtend landt u weer op de Europese luchthaven van uw keuze, waar u kunt terugkijken op een korte maar prachtige reis door het noordoosten van Amerika.

Ter plaatse bij te boeken excursies:


New York

 1. THE BIG APPLE HELICOPTER TOUR

  • Kostprijs: Circa USD 219,- per persoon, lokaal te voldoen.
 2. Circle Line Haven rondvaart

  • Kostprijs: Circa USD 39,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 29,- per persoon), lokaal te voldoen.
 3. Empire State Building

  • Kostprijs: Circa USD 39,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 32,- per persoon), lokaal te voldoen.

Niagara Falls

 1. Skylon Tower

  • Kostprijs: Circa USD 77,- per persoon, lokaal te voldoen.
 2. Helicopter Flight over Niagara Falls

  • Kostprijs: Circa USD 125,- per persoon, lokaal te voldoen.

Washington D.C.

 1. Mount Vernon

  • Kostprijs: Circa USD 42,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 15,- per persoon), lokaal te voldoen.
 2. Washington avondtour (DCA NIGHT)

  • Kostprijs: Circa USD 38,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 25,- per persoon), lokaal te voldoen.