Highlights of Alaska & Yukon

in 19 dagen


Introductie:

Tijdens deze rondreis van iets meer dan 2 weken ontdek je een aantal fantastische bezienswaardigheden van Alaska.  Ervaar de wilernis in Denali NP en maak kennis met het goudzoekersstadjes. 

 

Highlights:

Denali NP - Kenai Schiereiland - Kluane NP


Stops:

Anchorage – Talkeetna – Denai NP – Faribanks – Tok – Dawson City – Whitehorse – Haines Junction – Wasilla – Seward – AnchorageProgramma dag per dag


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Anchorage

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Anchorage.  Na een lange vluchtdag van ongeveer 19 uur kom je aan op ANC van de internationale luchthaven van Ancorage. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: Anchorage

Geniet van de mooie ligging aan de over van de Cook Inlet en aan de voet van de Chugach Mountains.


 

Dag 3: Ancorage > Talkeetna (210 km)

Rij in noordelijke richting naar Talkeetna.  Je passeert de vruchtbare Matsu Valley.  Het plaatsje Talkeetna stamt uit de tijd van de goudzoekers, en straalt nog steeds de sfeer uit van die tijd 

Dag 4: Talkeetna > Denali NP (270 km)

Volg de loop van de Chulitna River over de Alaska Range en je komt aan in Denali NP

 

Dag 5: Denali NP

Hat Denali NP is het populairste park van Alaska, en werd oorspronkelijk opgericht in 1917 als het Mount McKinly NP, vernoemd naar de hoogste berg van het park Mount McKinly (nu Mount Denali). Het biedt een diversiteit aan fauna en flora.  De Denali Park Road is de enige weg die door het park loopt over een afstand van 150 km.

Neem vandaag deel aan de Tundra Wilderniss Tour, maak kennis met beren, elanden, kariboes en ander wildlife.

 

Dag 6: Denali > Fairbanks (210 km)

Via het bosrijke gebied rijden jullie naar het noorden.  Onderweg kom je langs Nenana, waar de helft van de inwoners indianen zijn. Hier kan je onder andere het Railroad Museum bezoeken.

Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska.  Het wordt ook wel “The golden heart of Alaska” genoemd, door de ligging en de ontdekking van goud in 1902.  Van december tot maart heb je hier bijna altijd  de mogelijkheid om het fabuleuze Noorderlicht te aanschouwen.
 

Dag 7: Fairbanks > Tok (330 km)

Vandaag rijden jullie naar een van de mooiste gebieden van deze staat.  Je kan het huis van Santa Claus bezoeken in North Pole of een stop maken in de buurt van Delta Junction en een blik werpen op de Alaska Pipeline.  Tok is ontstaan als kamp van wegenwerkers aan de Alaska Highway in 1942.

 

Dag 8: Tok > Dawson City (300 km)

Via de “Top of the World Highway” rijden jullie naar Dawson City.  Stop onderweg zeker eens aan het plaatsje Chicken, hier betalen sommige mijnwerkers hun boodschappen nog altijd met goud.  Neem de veerboot en stek de Yukon River over naar Dawson City.

 

Dag 9: Dawson City

Dawson City was vroeger het middelpunt van de hevige goudkoorts.  Alles in het stadje doet nog aan de tijd denken van de Klondike Goldrush.  Het lijkt alsof je op een filmset aangekomen bent.

 

Dag 10: Dawson City > Whitehorse (525 km)

Vandaag staat er een lange rit op het programma via de Klondike Highway naar Whitehorse.  Volg de prachtige natuur tot je aankomt in de hoofdstad van het Canadese Yukon Territory.

 

Dag 11: Whitehorse > Skagway (175 km)

Volg de route die de goudzoekers vroeger ook volgden over de indrukwekkende White Pass naar Skagway.

 

Dag 12: Skagway > Haines Junction (240 km)

De rit zet zich verder over de Klondike en Alaska Highway naar Haines Junction, gelegen bij het KLuane NP.  Een aanrader hier is een optionele excursie doen per vliegtuig, zo zie je de gletsjers van het Kluane NP vanuit de lucht.  Dit uitzicht is adembenemend. 

Dag 13: Haines Junction > Tok (410 km)

Volg de Alaska Highway en geniet van de vele uitzichten over Mount Logan, de gletsjer op de  St. Elias Mountains en Lake Kluane.

 

Dag 14: Tok > Wasilla (460 km)

Geniet van het omringende landschap langs de Glenn Highway, deze route is minder gekend, maar wel prachtig met zijn hoge bergen en diverse bergpassen.

 

Dag 15: Wasilla > Seward (270 km)

Langs Anchorage kom je aan op de Seward Highway, volg deze langs Turnagain Arm en Mouse Pass.

 

Dag 16: Seward

Dit leuke vissersplaatsje heeft een mooi aquarium.  Hier kan je ook optioneel een boottocht maken naar het Kenai Fjord NP, tijdens deze excursie zal je heel waarschijnlijk orka’s en bultrugwalvissen zien.

 

Dag 17: Seward > Anchorage (205 km)

Je kan nog een wandeling maken bij de Exit Glacier, alvorens op weg te gaan naar  Anchorage.

 

Dag 18: Anchorage

Nog een laatste dag om bv het Alaska Native Heritage Museum te bezoeken.  Lever de huurwagen terug in om de dan de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 19: Anchorage > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

 

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1950 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 2650 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie