Fantastic Florida

in 12 dagen


Introductie:

Heb je geen volle 2 weken de tijd, maar wil je toch een goede indruk van de “Sunshine State”, dan is deze rondreis perfect.  Maak kennis met de pretparken, het bruisende Miami en ontdek de tropische wildernis in de Everglades.  Een goede eerste kennismaking met Florida.

 

Highlights:

Miami - Everglades NP - Orlando’s pretparken - Key West

 

Stops:

Orlando – Anna Maria Island – Everglades – Key West – MiamiProgramma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Orlando

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Orlando.  Na een vlucht van ongeveer 9 uur kom je aan op MCO, de internationale luchthaven van Orlando. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 


Dag 2: Orlando 

Natuurlijk is Orlando ook meer dan alleen maar pretparken, het is ook gekend voor de enorme winkelcentra zoals Florida Mall en Mall at Millenia.  Op International Drive, vind je vele winkels en restaurants.

Laat het kind in je naar boven komen, en geniet met volle teugen van de vele pretparken die Orlando rijk is, of shop till you drop in een van de vele malls.

 

Dag 3: Orlando > Anna Maria Island (205 km)

Rij vandaag via Clearwater / St. Petersburg naar Anna Maria Island.

In St. Petersburg is het Salvador Dali-museum een must see. Fort de Soto Park of de pier van St. Petersburg trekken ook veel bezoekers.

Clearwater, het gezellige badplaatsje, met zijn paradijselijk witte stranden.  Ga kayakken of fietsen, of geniet van een dagje luieren op het strand.  Op de beroemde Pier 60, kan je ’s avonds verwonderd kijken naar de prachtige zonsondergang.

 

Dag 4 & 5: Anna Maria Island

Tijdens deze vrije dagen kan je genieten op het witte zandstrand aan de Golf van Mexico, of eventueel een boottochtje maken.   Relaxen is de boodschap

 
Dag 6: Anna Maria Island > Everglades NP (275 km)

Genoeg gerust, rij verder naar het zuiden en duik de subtropische wildernis van de Everglades in.

Het Everglades NP is een subtropische wildernis met vele soorten vogels, alligators, krokodillen en schildpadden.  Hier kan je met een airboat de moerasvlakten ontdekken.

 

Dag 7: Everglades NP > Key West (340 km)

Vandaag gaan julie naar het zuiden, naar de prachtige Florida Keys.  Rij over de Overseas Highway die bestaat uit onder meer 42 bruggen, waaronder de 11 km lange Seven Mile Bridge, naar Key West. Je  passeert zo’n 1000 kleine kalksteen- en mangrove-eilanden. Onderweg kan je eventueel nog even stoppen op het grootste eiland, Key Largo, waar vooral renteniers en forensen wonen die op het vasteland werken.

 
Dag 8: Key West

Key West, het zuidelijkste puntje van het vasteland van Amerika.  Het bruisende stadje ademt een tropische en Caribische sfeer uit.  Bezoek het Southernmost Point, of het Ernest Hemmingway Home & Museum.  Wandel ’s avonds over Duval Street om de feestelijke sfeer te ervaren en het lokale eten te proeven. Vergeet zeker niet om deel te nemen aan Sunset Celebration op Mallory Square, hier wordt elke avond een feestje gehouden voor de ondergaande zon.  Na zonsondergang komt Key West tot leven!

 

Dag 9: Key West > Miami (265 km)

Vandaag is het terug richting oostkust van Florida, geniet nogmaals van de rit over de 42 bruggen richting Miami.

 

Dag 10: Miami

Neem vandaag de tijd om Miami te verkennen. Ontdek de mooie Art Deco-gebouwen in South Beach of proef de tropische sfeer op een terrasje aan Ocean Drive.  Miami heeft veel meer te bieden dan alleen maar strand. De shoppers onder jullie, moeten aan Lincoln Road zijn, hier vind je de meeste boetiekjes, maar ook in en rond Miami heb je verschillende Malls waar je je slag kan slaan in de vele “outlets”.  Je hebt natuurlijk ook nog de prachtige natuurparken zoals Bayfront Park en Bicentennial Park, of Biscayne Bay met prachtige koraalriffen waar gesnorkeld kan worden.

 


Dag 11:  Miami

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 12: Miami > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

 

 


Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1050 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 1250 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

 

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie