Impressions of Florida

in 13 dagen


Introductie:

Krijg een goed beeld van de “Sunshine State”.  Maak kennis met de pretparken, het bruisende Miami en ontdek de tropische wildernis in de Everglades.  Een goede eerste kennismaking met Florida.

 

Highlights:

Miami - Everglades NP - Orlando’s pretparken


Stops:

Orlando – Cocoa Beach – Miami – Everglades NP – Fort Myers – St. Petersburg – Orlando Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Orlando

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Orlando.  Na een vlucht van ongeveer 9 uur kom je aan op MCO, de internationale luchthaven van Orlando. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2 & 3: Orlando / Kissimee

Natuurlijk is Orlando ook meer dan alleen maar pretparken, het is ook gekend voor de enorme winkelcentra zoals Florida Mall en Mall at Millenia.  Op International Drive, vind je vele winkels en restaurants.

Laat het kind in je naar boven komen, en geniet met volle teugen van de vele pretparken die Orlando rijk is, of shop till you drop in een van de vele malls.

 

Dag 4: Kissimmee / Orlando > Cocoa Beach (100 km)

De rit van vandaag brengt jullie terug naar de Oostkust, naar Cocoa Beach.  Je kan hier genieten van een dagje strand, of je kan hier het heel gekende Kennedy Space Center bezoeken.

 

Dag 5: Cocoa Beach > Miami (330 km)

Rij verder richting het zuiden, volg de kustweg en stop aan plaatsjes zoals Vero Beach, ook wel Gateway tot he Tropics genaamd, of stop in Fort Lauderdale, het Venetië van Amerika.


Dag 6: Miami

Neem vandaag de tijd om Miami te verkennen. Ontdek de mooie Art Deco-gebouwen in South Beach of proef de tropische sfeer op een terrasje aan Ocean Drive.  Miami heeft veel meer te bieden dan alleen maar strand. De shoppers onder jullie, moeten aan Lincoln Road zijn, hier vind je de meeste boetiekjes, maar ook in en rond Miami heb je verschillende Malls waar je je slag kan slaan in de vele “outlets”.  Je hebt natuurlijk ook nog de prachtige natuurparken zoals Bayfront Park en Bicentennial Park, of Biscayne Bay met prachtige koraalriffen waar gesnorkeld kan worden.

 

Dag 7: Miami > Everglades NP (100 km)

Laat het Trendy Miami achter je, en duik de subtropische wildernis van de Everglades in.

Het Everglades NP is een subtropische wildernis met vele soorten vogels, alligators, krokodillen en schildpadden.  Hier kan je met een airboat de moerasvlakten ontdekken.

 

Dag 8: Everglades NP > Fort Myers (130 km)

De weg vervolgt zich langs de westkust van Florida naar Fort Myers.  In het historische centrum proef je nog steeds de koloniale sfeer van vroeger.  Bezoek het Thomas Edison Museum.  Times Square is gezellig met leuke winkeltjes, bars en restaurants.  In de buurt kan je ook mooie schelpjes rapen op Sanibel Island en Captive Island.
 

Dag 9: Fort Myers > St. Petersburg / Clearwater (240 km)

Volg de prachtige kustroute richting het noorden naar St. Petersburg.   

In St. Petersburg is het Salvador Dali-museum een must see. Fort de Soto Park of de pier van St. Petersburg trekken ook veel bezoekers.

 

Dag 10: St. Petersburg / Clearwater

Clearwater, het gezellige badplaatsje, met zijn paradijselijk witte stranden.  Ga kayakken of fietsen, of geniet van een dagje luieren op het strand.  Op de beroemde Pier 60, kan je ’s avonds verwonderd kijken naar de prachtige zonsondergang.

 

Dag 11: St. Petersburg / Clearwater > Orlando (170 km)

Ontspan vandaag nog een beetje aan het zwembad, ga voor de adrenalinerush in een van de rollercoasters in Disney of ga een laatste keertje shoppen.

 

Dag 12: Orlando

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 13: Orlando > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

 

Prijzen:

  • budgethotels: vanaf € 1250 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

  • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
  • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
  • Parkpass voor de Nationale Parken
  • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
  • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

  • intercontinentale vluchten
  • excursies
  • maaltijden
  • verzekeringen