Best of Florida

in 18 dagen


Introductie:

Met deze rondreis langs de natuurparken, meren, bossen en ongerepte stranden ontdek je het andere Florida.  Bezoek de pretparken in Orlando, en sfeer de Caraibische sfeer op in Key West. Beleef het bruisende Miami en het historische St. Augustine.

 

Highlights:

Miami - The Keys - Naples - Orlando’s pretparken

 

Stops:

Orlando – Miami – Key West – Everglades NP – Sarasota – Saint Petersburg – Crystal River – Wakulla Springs – Amelia Island – St Augustine – Orlando 

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Orlando

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Orlando.  Na een vlucht van ongeveer 9 uur kom je aan op MCO, de internationale luchthaven van Orlando. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 
Dag 2 & 3: Orlando / Kissimee

Natuurlijk is Orlando ook meer dan alleen maar pretparken, het is ook gekend voor de enorme winkelcentra zoals Florida Mall en Mall at Millenia.  Op International Drive, vind je vele winkels en restaurants.

Laat het kind in je naar boven komen, en geniet met volle teugen van de vele pretparken die Orlando rijk is, of shop till you drop in een van de vele malls.

 

Dag 4: Kissimmee / Orlando > Miami (440 km)

De rit van vandaag brengt jullie terug naar de Oostkust, naar Cocoa Beach.  Je kan hier genieten van een dagje strand, of je kan hier het heel gekende Kennedy Space Center bezoeken.

Rij verder richting het zuiden, volg de kustweg en stop aan plaatsjes zoals Vero Beach, ook wel Gateway tot he Tropics genaamd, of stop in Fort Lauderdale, het Venetië van Amerika, alvorens aan te komen in Miami Beach.


Dag 5: Miami

Neem vandaag de tijd om Miami te verkennen. Ontdek de mooie Art Deco-gebouwen in South Beach of proef de tropische sfeer op een terrasje aan Ocean Drive.  Miami heeft veel meer te bieden dan alleen maar strand. De shoppers onder jullie, moeten aan Lincoln Road zijn, hier vind je de meeste boetiekjes, maar ook in en rond Miami heb je verschillende Malls waar je je slag kan slaan in de vele “outlets”.  Je hebt natuurlijk ook nog de prachtige natuurparken zoals Bayfront Park en Bicentennial Park, of Biscayne Bay met prachtige koraalriffen waar gesnorkeld kan worden.

 

Dag 6: Miami > Key West (260 km)

Vandaag gaan julie naar het zuiden, naar de prachtige Florida Keys.  Rij over de Overseas Highway die bestaat uit onder meer 42 bruggen, waaronder de 11 km lange Seven Mile Bridge, naar Key West. Je  passeert zo’n 1000 kleine kalksteen- en mangrove-eilanden. Onderweg kan je eventueel nog even stoppen op het grootste eiland, Key Largo, waar vooral renteniers en forensen wonen die op het vasteland werken.

Key West, het zuidelijkste puntje van het vasteland van Amerika.  Het bruisende stadje ademt een tropische en Caribische sfeer uit.  Bezoek het Southernmost Point, of het Ernest Hemmingway Home & Museum.  Wandel ’s avonds over Duval Street om de feestelijke sfeer te ervaren en het lokale eten te proeven. Vergeet zeker niet om deel te nemen aan Sunset Celebration op Mallory Square, hier wordt elke avond een feestje gehouden voor de ondergaande zon.  Na zonsondergang komt Key West tot leven!


 
Dag 7: Key West > Everglades City (355 km)

Laat het relaxte Key West achter je, en duik de subtropische wildernis van de Everglades in.

Het Everglades NP is een subtropische wildernis met vele soorten vogels, alligators, krokodillen en schildpadden.  Hier kan je met een airboat de moerasvlakten ontdekken.

 

Dag 8: Everglades City > Sarasota (240 km)

Neem nog even de natuur van Everglades NP in je op en vervolg dan de weg langs de westkust van Florida naar Sarasota. 

 Dag 9: Sarasota

Sarasota aan de Golf van Mexico heeft van alles te bieden.  Zowel de cultuurliefhebber als de zonneklopper komt hier aan zijn trekken. Bezoek het Ringling museum of spendeer je dagje aan een van de prachtige stranden zoals Siesta Beach.

 

Dag 10: Sarasota > St. Petersburg / Clearwater (75 km)

Volg de prachtige kustroute richting het noorden naar St. Petersburg / Clearwater.  

In St. Petersburg is het Salvador Dali-museum een must see. Fort de Soto Park of de pier van St. Petersburg trekken ook veel bezoekers.

Clearwater, het gezellige badplaatsje, met zijn paradijselijk witte stranden.  Ga kayakken of fietsen, of geniet van een dagje luieren op het strand.  Op de beroemde Pier 60, kan je ’s avonds verwonderd kijken naar de prachtige zonsondergang.

 

Dag 11: St. Petersburg > Crystal River (150 km)

Alvorens in Crystal River aan te komen, maak even een stop in de moderne stad Tampa.  Hier zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals de historische wijk Ybor City, het Big Cat Rescue Center en het Lettuce Lake Park.

Crystal River is een stadje waar de tijd is blijven stilstaan.  Hier vind je geen hoogbouw en de omgeving wordt gekenmerkt door bossen en heldere warmwaterbronnen.  Elk jaar overwinteren honderden manatees hier, je kan hier zelfs zwemmen met deze bijzondere dieren.

 


Dag 12: Crystal River > Wakulla Springs (260 km)

Bewonder nog eens een laatste keer de prachtige natuur in Crystal River en zet je tocht verder naar de Florida Panhandle. Verblijf hier in de Wakulla Spring Lodge, deze toont je het Florida uit de jaren 30 temidden van de prachtige natuur.

 

Dag 13: Wakulla Springs

Wakulla Springs is een van de diepste en grootste waterbronnen te wereld, het heeft een diepte van 185 meter, en het is ook het leefgebied van meer dan 180 vogelsoorten.  Je kan er een boottochtje maken met een glasbodemboot of een duik nemen in de waterbronnen.  Bezoek het Apalachicola National Forest, dit bosgebied met cipressen en pijnbomen is het leefgebied van de grootste populatie spechten.  Hier kan je een wandeling maken over de Florida Trail.

 

Dag 14: Wakulla Springs > Amelia Island (350 km)

Rij door de Florida Panhandleen kom langs Osceola National Forest, hier kan je de hike , FLorida National Scenicc Trails wandelen, onderweg heb je uitzicht over de moerassen.  Vervolg je weg verder naar Amelia Island

 

Dag 15: Amelia Island

Amelia Island, gekend voor de ongerepte stranden met palmbomen.  Ga schelpjes of haaientanden zoeken op het strand, of maak een ritje per paard op het strand. Dit is gewoon genieten, hier wordt je een met de natuur.

  

Dag 16: Amelia Island > St. Augstine (110 km)

Jullie vervolgen de oostkust van Florida in zuidelijke richting om aan te komen in St. Augustine.

St. Augustine is de oudste stad van Amerika.  Hier kwam in 1513 Ponce de León zoeken naar d eeuwige jeugd.  Je kan hier nog goed de Spaanse invloeden zien, vele gebouwen zijn ook prachtig gerenoveerd.  Een wandeling over de muren van het Castillo de San Marcos geeft een schitterend uitzicht over de oceaan.

 

Dag 17: St. Augustine > Orlando (210 km)

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 18: Orlando ð Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

 


Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1500 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 2000 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

 

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie