Kids in Florida

in 15 dagen


Introductie:

De ideale trip om de “Sunshine State” met de kinderen te ontdekken.  Bezoek de leukste pretparken in Orlando, profiteer van een dagje strand in het familievriendelijke Miami en ontdek de tropische wildernis in de Everglades.  Een leuke en relaxte rondreis voor het hele gezin

 

Highlights:

Miami - Everglades NP - Orlando’s pretparken


Stops:

Miami – St Augustine – Orlando – Sarasota – Fort Myers – Miami
Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Miami

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Miami.  Na een vlucht van ongeveer 9 uur kom je aan op MIA, de internationale luchthaven van Miami. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren. 

Dag 2: Miami

Neem vandaag de tijd om Miami te verkennen. Ontdek de mooie Art Deco-gebouwen in South Beach of proef de tropische sfeer op een terrasje aan Ocean Drive.  Miami heeft veel meer te bieden dan alleen maar strand. De shoppers onder jullie, moeten aan Lincoln Road zijn, hier vind je de meeste boetiekjes, maar ook in en rond Miami heb je verschillende Malls waar je je slag kan slaan in de vele “outlets”.  Je hebt natuurlijk ook nog de prachtige natuurparken zoals Bayfront Park en Bicentennial Park, of Biscayne Bay met prachtige koraalriffen waar gesnorkeld kan worden.

 

Dag 3: Miami > St. Augustine (520 km)

Jullie vervolgen de oostkust van Florida in noordelijke richting om aan te komen in St. Augustine. Onderweg kan je een bezoekje brengen aan het Kennedy Space Center.

St. Augustine is de oudste stad van Amerika.  Hier kwam in 1513 Ponce de León zoeken naar d eeuwige jeugd.  Je kan hier nog goed de Spaanse invloeden zien, vele gebouwen zijn ook prachtig gerenoveerd.  Een wandeling over de muren van het Castillo de San Marcos geeft een schitterend uitzicht over de oceaan.
 

Dag 4: St. Augustine > Orlando (175 km)

Terug een stukje binnenland in vandaag, om aan te komen in Orlando, het pretparkparadijs op aarde.

Natuurlijk is Orlando ook meer dan alleen maar pretparken, het is ook gekend voor de enorme winkelcentra zoals Florida Mall en Mall at Millenia.  Op International Drive, vind je vele winkels en restaurants.

 

Dag 5 > 8:  Orlando

Laat het kind in je naar boven komen, en geniet met volle teugen van de vele pretparken die Orlando rijk is, of shop till you drop in een van de vele malls.


 

Dag 9: Orlando > Sarasote (215 km)

Rij vandaag naar de westkust van Florida.  Rij langs Tampa, waar je Busch Gardens kan bezoeken, misschien wel het mooiste avonturenpark ter wereld, het park is een geweldige mix van attractiepark en dierentuin.

 

Dag 10: Sarasota

Sarasota aan de Golf van Mexico heeft van alles te bieden.  Zowel de cultuurliefhebber als de zonneklopper komt hier aan zijn trekken. Bezoek het Ringling museum of spendeer je dagje aan een van de prachtige stranden zoals Siesta Beach.  In Sarasota kan je ook de Sarasota Jungle Gardens bezoeken.

 

Dag 11: Sarasota > Fort Myers (125 km)

Vervolg de weg in zuidelijke richting om aan te komen in Fort Myers. In het historische centrum proef je nog steeds de koloniale sfeer van vroeger.  Bezoek het Thomas Edison Museum.  Times Square is gezellig met leuke winkeltjes, bars en restaurants.  In de buurt kan je ook mooie schelpjes rapen op Sanibel Island en Captive Island.

 

Dag 12 & 13: Fort Myers

Fort Myers heeft prachtige stranden met vele vogels, zeeschildpadden en andere wildlife.  Hier kan je lekker ontspannen in de zon, neem een surfles of boek een kajak- of bootexcursie, allemaal leuke activiteiten om met het gezin te doen. 

Dag 14: Fort Myers > Miami (255 km)

Via het Everglades NP keren jullie terug naar Miami. Het Everglades NP is een subtropische wildernis met vele soorten vogels, alligators, krokodillen en schildpadden.  Hier kan je met een airboat de moerasvlakten ontdekken.

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 15: Miami > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1300 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 1650 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie