Highlights of Alaska

in 15 dagen


Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Anchorage

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Anchorage.  Na een lange vluchtdag van ongeveer 19 uur kom je aan op ANC van de internationale luchthaven van Ancorage. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren. 

Dag 2: Anchorage > Talkeetna (210 km)

Rij in noordelijke richting naar Talkeetna.  Je passeert de vruchtbare Matsu Valley.  Het plaatsje Talkeetna stamt uit de tijd van de goudzoekers, en straalt nog steeds de sfeer uit van die tijd

 

Dag 3: Talkeetna > Denali NP (270 km)

Volg de loop van de Chulitna River over de Alaska Range en je komt aan in Denali NP

 

Dag 4: Denali NP

Hat Denali NP is het populairste park van Alaska, en werd oorspronkelijk opgericht in 1917 als het Mount McKinly NP, vernoemd naar de hoogste berg van het park Mount McKinly (nu Mount Denali). Het biedt een diversiteit aan fauna en flora.  De Denali Park Road is de enige weg die door het park loopt over een afstand van 150 km.

Neem vandaag deel aan de Tundra Wilderniss Tour, maak kennis met beren, elanden, kariboes en ander wildlife.


 

Dag 5: Denali NP > Fairbanks (210 km)

Via het bosrijke gebied rijden jullie naar het noorden.  Onderweg kom je langs Nenana, waar de helft van de inwoners indianen zijn. Hier kan je onder andere het Railroad Museum bezoeken.

Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska.  Het wordt ook wel “The golden heart of Alaska” genoemd, door de ligging en de ontdekking van goud in 1902.  Van december tot maart heb je hier bijna altijd  de mogelijkheid om het fabuleuze Noorderlicht te aanschouwen.

 

Dag 6: Fairbanks > Glennallen (395 km)

Op weg naar Glennallen doorkruisen jullie prachtige berggebieden, en komen jullie langs uitgestrekte rivieren met indrukwekkende vergezichten.  Je komt ook voorbij North Pole, de woonplaats van de kerstman.

Glennallen is vooral gekend voor zijn prachtige omgeving, je kan er heel goed vissen.  Het is ook de toegangspoort tot het Wrangell St. Elias NP.

 

Dag 7: Glennallen > Valdez (195 km)

Langs de Richardson Highway rijden jullie in zuidelijke richting.  Onderweg steken jullie de prachtige Thompson Pass over en kunnen jullie een bezoek brengen aan de Worthington Glacier.  Een beetje verderop heb je ook nog de Horseshoe-watervallen.


 

Dag 8: Valdez

Geniet van deze vrije dag in Valdez, de toegangspoort tot de Prince William Sound.  Hier kan je optioneel een boottocht maken, waar je op zoek gaat naar wildlife zoals walvissen en zeeleeuwen.

 

Dag 9: Valdez > Seward (145 km)

Vanuit Valdez neem je de veerboot door Prince William Sound naar Whittier, dit is een prachtige overtocht langs gletsjers en bergen. 

 

Dag 10: Seward

Dit leuke vissersplaatsje heeft een mooi aquarium.  Hier kan je ook optioneel een boottocht maken naar het Kenai Fjord NP, tijdens deze excursie zal je heel waarschijnlijk orka’s en bultrugwalvissen zien.

 

Dag 11: Seward > Homer (270 km)

Rij vandaag via de prachtige route naar het zuidwestelijke puntje van het Kenai-schiereiland. Hoogstwaarschijnlijk zal je onderweg wilde dieren spotten.  Vanaf de Sterling Highway begin je het plaatsje Homer te zien, met op de achtergrond de gletsjers van de Kenai Mountains.  Homer thuis van vissers, avonturiers en kunstenaars.

 

Dag 12: Homer

Gelegen aan het begin van de Kachemak Bay en omgeven door prachtige bergen met gletsjers.  Het is een uitstekende locatie om vistochten te maken. Vanuit Homer kan je ook in het Katmai National Park een optionele berenexcursie maken, dan vlieg je naar Cook Inlet aan de overkant van de baai, om samen met een gids op zoek te gaan naar bruine beren.


 

Dag 13: Homer > Anchorage (360 km)

Langs de wateren van de Cook Inlet ga je naar het Kenai schiereiland.  Deze prachtige route brengt je langs Girdwood alvorens aan te komen in Anchorage.

 

Dag 14: Anchorage

Nog een laatste dag om bv het Alaska Native Heritage Museum te bezoeken.  Lever de huurwagen terug in om de dan de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 15: Anchorage > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.Introductie:

Tijdens deze 2 weken durende rondreis ontdek je een aantal fantastische bezienswaardigheden van Alaska.  Ervaar de wildernis in Denali NP en maak kennis met het goudzoekersstadjes. 

 

Highlights:

Denali NP - Kenai Schiereiland - Prince William Sound

 

Stops:

Anchorage – Talkeetna – Denali NP – Fairbanks – Glennallen – Valdez – Seward – Homer – AnchoragePrijzen:

 • budgethotels: vanaf € 2150 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 2850 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

 

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie