Highlights of Texas

in 14 dagen


Introductie:

Texas, de “Lone Star State”, staat bekend voor de olie & cowboys.  Deze zuidelijke staat biedt ook een warme en kleurrijke mix van culturen, prachtige natuurgebieden, een grote hoeveelheid aan musea en natuurlijk mag je het shoppen niet vergeten.

 

Highlights:

Dallas - Wild West in Fort Worth -  Big Bend NP - San Antonio

 

Stops:

Dallas – Forth Worth – Austin – San Antonio – Del Rio – Big Bend NP – Midland – Amarillo

 

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Dallas

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Dallas .  Na een vlucht van ongeveer 15 uur (met tussenstop) kom je aan op DFW  de internationale luchthaven van Dallas. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: Fort Worth

Fort Worth is waar het echte “Wilde Westen” begint.  Saloons, cattle drivers, veemarkten, rodeo’s en steakhouses.  De ideale stad om het cowboyleven te ervaren.

 Dag 3: Fort Worth > Austin (305 km)

Vandaag gaan jullie naar Austin, de hoofdstad van de staat Texas.  Hier kan je je laten onderdompelen in de muziek.  Het is de hot spot van de blues, country, jazz en rock.  Hier vind je meer dan 200 podia doorheen de stad. 

 

Dag 4: Austin > San Antonio (150 km)

Verken nog even Austin via een wandeling of boottochtje alvorens naar San Antonio te rijden.  Een multiculturele stad met een Mexicaanse sfeer.

 

Dag 5: San Antonio

Verken vandaag San Antonio op eigen houtje, geniet van de zuidelijke charme en culinaire verrassingen.  En natuurlijk van de gezellige River Walk, een mijlenlange route langs de San Antonio River met vele restaurantjes, terrasjes en gezellige cafés.

 Dag 6: San Antonio > Del Rio (305 km)

Ga verder naar het westen, richting Del Rio. Dit stadje is in de 18e eeuw door de Spanjaarden gesticht.  Het ligt vlak bij de Mexicaanse grens en is bekend voor de luchtmachtbasis en Lake Amistad.

 

Dag 7: Del Rio > Big Bend NP (355 km)

In het zuidwesten van Texas light het Big Bend NP. Het park dankt zijn naam aan de grote bocht die de Rio Grande River maakt op de grens tussen Mexico en Amerika. 

 

Dag 8: Big Bend NP

Geniet van de natuur, bewonder de majestueuze Rio Grande. In het park heb je een grote verscheidenheid aan fauna en flora.  Je kan er de Chisos Basin en de Santa Elena Canyon bezoeken.  Op de meeste plaatsen kan je met de wagen geraken.  Je kan het park natuurlijk ook te paard of te voet verkennen.

 Dag 9: Big Bend > Midland (340 km)

Jullie laten het prachtige Big Bend NP achter je en rijden terug in noordelijke richting.  Op weg naar Midland, maak je even een stop bij Fort Stockton waar je de oude militaire basis Historic Fort Stockton kan bezoeken.

 

Dag 10: Midland > Amarillo (385 km)

Vandaag rijden jullie naar Amarillo, iedereen kent wel het liedje “Is this the way to Amarillo?”.  Amarillo ook wel de “Yellow Rose of Texas” genaamd. Hier speelt de western- en cowboycultuur nog een belangrijke rol.

In Amarillo moet je zeker een bezoekje brengen aan de Cadillac Ranch, hier zie je 10 met graffiti bedekte Cadillacs rechtop staan op een rij, met de neus begraven in de grond. Bezoek ook het Historic District Route 66, dit stukje weg van enkele mijlen lang, maakte deel uit van Route 66 en is nu voorzien van winkels, clubs en restaurants.

 

Dag 11: Amarillo > Graham (445 km)

Rij naar het mooie North Texas Hill Country voor een verblijf op een echte ranch.

 

Dag 12: Graham

Waan je een echte cowboy vandaag, ga paardrijden, lasso werpen of maak een tocht met de huifkar.  Geniet van deze authentieke ervaring op de ranch.

 

Dag 13: Graham > Dallas (170 km)

Dallas wordt ook wel de “Big D” genoemd.  Deze stad was een heel belangrijke stad voor de olie, veeteelt en katoenindustrie.  Het is een van de snelst groeiende steden van de USA. In Dallas kan je verschillende attracties bezoeken: Dallas Cattle Drive Sculptures, White Rock Lake Park, Reunion Tower en nog zoveel meer.

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 14: Dallas > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 


Prijzen:

  • budgethotels: vanaf € 2800 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

  • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
  • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
  • Parkpass voor de Nationale Parken
  • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
  • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

  • intercontinentale vluchten
  • excursies
  • maaltijden
  • verzekeringen