Beautiful Northeast in 15 dagen


Introductie:

Naast een rijke geschiedenis heeft Oost Amerika ook prachtige nationale parken  en stranden.  Maak kennis met wereldsteden zoals New York, Boston en Washington DC en met de prachtige Niagara Falls.


Highlights:

New York - Boston - Washington DC - Niagara Falls – Gettysburg


Stops:

New York – Cape Cod – Corning – Niagara Falls – Gettysburg – Shenandoah NP – Washington DC –  New York


Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > New York

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar New York.  Na een vlucht van ongeveer 8 uur kom je aan op een van de internationale luchthavens van New York. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’ (bij huurwagen)  of ‘Ground Transportation Desk’ (bij transfer). Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: New York

In New York valt er zoveel te beleven, dat we jullie aanraden om dit op voorhand goed te plannen.  Het is aangewezen om New York in verschillende regio's te verdelen, en zo de top bezienswaardigheden per regio te ontdekken.  Je kan ook best een pas kopen, met de belangrijkste bezienswaardigheden inbegrepen.  Hiervoor is het ook belangrijk om al te weten welke zaken jullie wensen te zien, zodat er een correcte keuze van pas gemaakt kan worden indien gewenst.

Een ideale manier om je te verplaatsen is met de hop-on hop-off bus. Hierdoor heb je en vervoer door de stad, krijg je een korte uitleg over de bezienswaardigheden, en krijg je een goed beeld van wat zich waar bevindt.

 

Dag 3: New York > Cape Cod (390 km)

Als je pas vanaf vandaag een huurwagen hebt, dan neem je eerst een shuttle of taxi naar de luchthaven om daar de huurwagen op te halen.

De rit brengt jullie naar Cape Cod op Rhode Island met haar eindeloze stranden en de typische sfeer van New England.

 

Dag 4: Cape Cod

Cape Cod is de enigste plaats aan de oostkust van de USA waar je de zon kan zien ondergaan in de zee.  Het is van oudsher ook het geliefde vakantieoord van de Kennedy’s. Helemaal op het einde van Cape Cod, ligt Provincetown, de eerste aanlegplaats van de Pilgrims, de Britse puriteinen die naar de Nieuwe Wereld vluchtten op zoek naar religieuze vrijheid.  Nu is het vooral een plaats om te ontsnappen aan de broeierige hitte van de grootsteden.

 

Dag 5: Cape Cod > Boston (120 km)

Rij via Plymouth, waar de Mayflower in 1620 landde, naar Boston. 

Boston, de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts, wordt beschouwd als doe hoofdstad van New England.  Het is een welvarende stad met een gezellige sfeer. Ontdek de geschiedenis van Amerika en maak een wandeling langs de beroemde Freedom Trail.  Een bezoekje aan de Boston Common of shoppen op de Quincy Market behoren ook tot de mogelijkheden. 

Dag 6: Boston > Corning (605 km)

Vandaag staat er een lange maar mooie rit naar het binnenland op het programma.  Volg de prachtige route naar de zuidelijke regio van de Finger Lakes.

Corning ligt in een vallei en is omringd door steile heuvels. Het vormt de toegangspoort tot de regio Finger Lakes.  En de stad wordt ook wel “Crystal City” genoemd vanwege haar bloeiende glasindustrie.

 

Dag 7: Corning > Niagara Falls (245 km)

Rij langs de talrijke meertjes en prachtige landschappen naar de Niagara Falls. Deze immense watervallen kan je best vanaf de Canadese kant bekijken.

 Dag 8: Niagara Falls

Je hebt talloze mogelijkheden om de watervallen te bekijken, bv via de boottocht “Maid of the Mist”, of via de “Journey behind the Falls”.  Je kan ook met een kabelauto over de Niagara Rivier via de “Whirlpool Aero Car, of vanuit een helikopter heb je natuurlijk ook een magnifiek zicht over de watervallen. Met de auto kan je de Niagara Heritage Trail doen, deze mooie historische en scenic route van 56 km brengt je langs verschillende plaatsjes aan de Niagara River.

 

Dag 9: Niagara Falls > Gettysburg (555 km)

Verlaat de Niagara Falls en rij door de glooiende heuvels naar Pennsylvania Dutch Country, het gebied gekend voor de Amish Country.  De tijd is hier blijven stilstaan. Rij verder naar Gettysburg.

Gettysburg was een belangrijke stad tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, bezoek het Gettysburg National Military Park Museum.

 

Dag 10: Gettysburg > Shenandoah NP (260 km)

Op weg naar Shenandoah NP kan je genieten van de prachtige uitzichten over de Blue Ridge Mountains. 

Dag 11: Shenandoah NP

Het Shenandoah NP is een lang en smal natuurgebied met een gevarieerd landschap van bossen en platteland.  Je vindt hier echte ongerepte wildernis.  Eén van de topattracties is de Skyline Drive, een 169 kilometer lange weg door het hele natuurgebied.  Langs deze weg heb je meer dan 75 spectaculaire uitkijkposten.  De wandelaars en mountainbikers vinden hier zeker en vast hun gading  in de ruim 800 kilometer paden.

 

Dag 12: Shenandoah NP > Washington DC (180 km)

Verlaat de groene vallei en rij naar Washington DC.  De stad met vele monumenten en musea.

 

Dag 13: Washington DC

Vandaag hebben jullie tijd om Washington DC te ontdekken.  Verken één van de vele gratis musea gelegen langs de Mall, maak een ommetje langs het Witte Huis, of breng een bezoek aan het imposante Arlington Cemetery.


 

Dag 14: Washington DC > New York (400 km)

Op weg naar New York, kan je nog stoppen in Philadelphia, bezoek hier de Liberty Bell of loop net zoals Rocky Bilbao de 72 trappen op aan het Philadelphia Museum of Art.

Tijd om de huurwagen in te leveren en de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 15: New York > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1650 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 2150 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie