East Coast Explorer

in 19 dagen


Introductie:

Begin met de “Big Apple” om zo via Washington DC, Shenandoah NP, naar de “Deep South” te rijden om uiteindelijk in de “Sunshine State” Florida aan te komen, waar pretparken en stranden op het programma staan. 


Highlights:

New York - Washington DC - Shenandoah NP - Great Smoky Mountains - Pretparken in Orlando - Miami


Stops:

New York – Washington DC – Shenandoah NP – Roanoke – Asheville – Charleston, SC – Savannah – Sint Augustine – Orlando – Cocoa Beach – Miami

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > New York

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar New York.  Na een vlucht van ongeveer 8 uur kom je aan op een van de internationale luchthavens van New York. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’ (bij huurwagen)  of ‘Ground Transportation Desk’ (bij transfer). Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: New York

In New York valt er zoveel te beleven, dat we jullie aanraden om dit op voorhand goed te plannen.  Het is aangewezen om New York in verschillende regio's te verdelen, en zo de top bezienswaardigheden per regio te ontdekken.  Je kan ook best een pas kopen, met de belangrijkste bezienswaardigheden inbegrepen.  Hiervoor is het ook belangrijk om al te weten welke zaken jullie wensen te zien, zodat er een correcte keuze van pas gemaakt kan worden indien gewenst.

Een ideale manier om je te verplaatsen is met de hop-on hop-off bus. Hierdoor heb je en vervoer door de stad, krijg je een korte uitleg over de bezienswaardigheden, en krijg je een goed beeld van wat zich waar bevindt. 

Dag 3: New York > Washington DC (410 km)

Als je pas vanaf vandaag een huurwagen hebt, dan neem je eerst een shuttle of taxi naar de luchthaven om daar de huurwagen op te halen.

Op weg naar Washington DC, kan je nog stoppen in Philadelphia, bezoek hier de Liberty Bell of loop net zoals Rocky Bilbao de 72 trappen op aan het Philadelphia Museum of Art.

 

Dag 4: Washington DC

Vandaag hebben jullie tijd om Washington DC te ontdekken.  Verken één van de vele gratis musea gelegen langs de Mall, maak een ommetje langs het Witte Huis, of breng een bezoek aan het imposante Arlington Cemetery.


 

Dag 5: Washington DC > Shenandoah NP (150 km)

Ontdek vandaag het koloniale verleden en de Burgeroorlog.  Breng een bezoekje aan Monticello, het huis van Thomas Jefferson.  Rij vervolgens de heuvels van Shenandoah binnen.

Het Shenandoah NP is een lang en smal natuurgebied met een gevarieerd landschap van bossen en platteland.  Je vindt hier echte ongerepte wildernis.  Eén van de topattracties is de Skyline Drive, een 169 kilometer lange weg door het hele natuurgebied.  Langs deze weg heb je meer dan 75 spectaculaire uitkijkposten.  De wandelaars en mountainbikers vinden hier zeker en vast hun gading  in de ruim 800 kilometer paden.

 

Dag 6: Shenandoah NP > Roanoke (230 km)

Via de Blue Ridge Mountains en de groene Shenandoah Valley rijden jullie naar Roanoke.

Roanoke is een gezellig provinciestadje. Het marktplein staat bekend voor de restaurantjes, winkeltjes en bars.  Ook het Art Museum of Western Virginia of het Harrison Museum of African-American Culture is de moeite om een bezoekje te brengen.

 

Dag 7: Roanoke > Asheville (395 km)

Op weg van Roanoke naar Ashville kan je genieten van de prachtige natuur die de Blue Ridge Mountains je te bieden heeft.

De Blue Ridge Mountains zijn een onderdeel van de Apalachen.  De bergen zijn genoemd naar het mysterieuze blauwachtige licht dat karakteristiek is voor deze regio.  Ze liggen tussen Shenandoah NP en het Great Smokey Mountains NP. Je vindt er meer dan 125 bergen boven de 1500 meter.  Je kan hier uitstekend paardrijden, raften, fietsen of oneindige wandelingen maken.  Ook wilde dieren zoals zwarte beren, herten of wilde zwijnen spotten behoort tot de mogelijkheden.

 

Dag 8: Asheville

Asheville is de ideale uitvalsbasis om het Great Smokey Mountains NP en het Cherokee Indian Reservation te bezoeken.

In het Great Smokey Mountains NP kan je tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelen, picknicken, vissen of beren spotten. Het park telt ongeveer een 1300 kilometer aan wandelpaden.  Er zijn ook verschillende mooie watervallen zoals de Laurel Falls, Indian Falls en Rainbow Falls.

 

Dag 9: Asheville > Charleston (430 km)

Vandaag rijden jullie naar het oosten, richting de kust om aan te komen in Charleston.


 

Dag 10: Charleston

Charleston, een sfeervolle stad met koloniale huizen en kerken.  De authentieke gebouwen zijn vooral in het oude district “The Battery” te vinden.  Hier vind je meer dan 200 historische huizen.  In Charleston werd het schot gelost dat het begin inluidde van de Amerikaanse Burgeroorlog.

 

Dag 11: Charleston > Savannah (175 km)

Vervolg de weg langs de kust richting het zuiden, en je komt automatisch aan in Savannah.

Savannah is een echte “Garden City”.  Breng een bezoek aan de Magnolia Plantation and Gardens, wandel door het historische centrum en bezoek de Cathedral of St John the Baptist.

 

Dag 12: Savannah > St Augustine (290 km)

De weg gaat verder langs de mooie kustlijn naar FLordia.  Via Jaksconville bereik je St. Augustine. 

St. Augustine is de oudste stad van Amerika.  Hier kwam in 1513 Ponce de León zoeken naar d eeuwige jeugd.  Je kan hier nog goed de Spaanse invloeden zien, vele gebouwen zijn ook prachtig gerenoveerd.  Een wandeling over de muren van het Castillo de San Marcos geeft een schitterend uitzicht over de oceaan.

 

Dag 13: St. Augustine > Orlando (175 km)

Terug een stukje binnenland in vandaag, om aan te komen in Orlando, het pretparkparadijs op aarde.

Natuurlijk is Orlando ook meer dan alleen maar pretparken, het is ook gekend voor de enorme winkelcentra zoals Florida Mall en Mall at Millenia.  Op International Drive, vind je vele winkels en restaurants.

 

Dag 14: Orlando

Laat het kind in je naar boven komen, en geniet met volle teugen van de vele pretparken die Orlando rijk is, of shop till you drop in een van de vele malls.

 

Dag 15: Orlando > Cocoa Beach (100 km)

De rit van vandaag brengt jullie terug naar de Oostkust, naar Cocoa Beach.  Je kan hier genieten van een dagje strand, of je kan hier het heel gekende Kennedy Space Center bezoeken.

 

Dag 16: Cocoa Beach > Miami (320 km)

Op weg naar Miami Beach kom je door verschillende luxe badplaatsen zoals Palm beach, Boca Raton en Bal Harbour.  Je kan eventueel ook een stop maken aan Fort Lauderdale, gekend voor de brede zandstranden en het uitbundige uitgangsleven.

 

Dag 17: Miami

Neem vandaag de tijd om Miami te verkennen. Ontdek de mooie Art Deco-gebouwen in South Beach of proef de tropische sfeer op een terrasje aan Ocean Drive.  Miami heeft veel meer te bieden dan alleen maar strand. De shoppers onder jullie, moeten aan Lincoln Road zijn, hier vind je de meeste boetiekjes, maar ook in en rond Miami heb je verschillende Malls waar je je slag kan slaan in de vele “outlets”.  Je hebt natuurlijk ook nog de prachtige natuurparken zoals Bayfront Park en Bicentennial Park, of Biscayne Bay met prachtige koraalriffen waar gesnorkeld kan worden.

 

Dag 18: Miami

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.


 

Dag 19: Miami > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1750 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 2500 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie