Northeast Discovery

in 11 dagen


Introductie:

Gedurende deze relatief korte rondreis ontdek je verschillende steden zoals New York, Boston en Washington DC. Je ontdekt de prachtige natuur in het gebied va de Finger Lakes, alsook de indrukwekkende Niagara Falls. Deze trip is de perfecte mix tussen cultuur, natuur en steden.


Highlights:

New York - Boston - Washington DC - Niagara Falls - Amish Country

 

Stops:

New York – Boston – Pittsfield – Corning – Niagara Falls – Lancaster – Washington DC – New York
Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > New York

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar New York.  Na een vlucht van ongeveer 8 uur kom je aan op een van de internationale luchthavens van New York. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’ (bij huurwagen)  of ‘Ground Transportation Desk’ (bij transfer). Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

In New York valt er zoveel te beleven, dat we jullie aanraden om dit op voorhand goed te plannen.  Het is aangewezen om New York in verschillende regio's te verdelen, en zo de top bezienswaardigheden per regio te ontdekken.  Je kan ook best een pas kopen, met de belangrijkste bezienswaardigheden inbegrepen.  Hiervoor is het ook belangrijk om al te weten welke zaken jullie wensen te zien, zodat er een correcte keuze van pas gemaakt kan worden indien gewenst.

Een ideale manier om je te verplaatsen is met de hop-on hop-off bus. Hierdoor heb je en vervoer door de stad, krijg je een korte uitleg over de bezienswaardigheden, en krijg je een goed beeld van wat zich waar bevindt.

 

Dag 2: New York > Boston (350 km)

Als je pas vanaf vandaag een huurwagen hebt, dan neem je eerst een shuttle of taxi naar de luchthaven om daar de huurwagen op te halen.

Vandaag gaan jullie naar het historische New England.  Maak eventueel en omweg van ongeveer 150 km om Cape Cod op Rhode Island een bezoekje te brengen.

Cape Cod is de enigste plaats aan de oostkust van de USA waar je de zon kan zien ondergaan in de zee.  Het is van oudsher ook het geliefde vakantieoord van de Kennedy’s. Helemaal op het einde van Cape Cod, ligt Provincetown, de eerste aanlegplaats van de Pilgrims, de Britse puriteinen die naar de Nieuwe Wereld vluchtten op zoek naar religieuze vrijheid.  Nu is het vooral een plaats om te ontsnappen aan de broeierige hitte van de grootsteden.

 

Dag 3: Boston

Boston, de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts, wordt beschouwd als doe hoofdstad van New England.  Het is een welvarende stad met een gezellige sfeer. Ontdek de geschiedenis van Amerika en maak een wandeling langs de beroemde Freedom Trail.  Een bezoekje aan de Boston Common of shoppen op de Quincy Market behoren ook tot de mogelijkheden.

 

Dag 4: Boston > Pittsfield (225 km)

De rit brengt jullie vandaag naar het pittoreske gebied van The Berkshires. Dit heuvelachtige gebied is bekend als vakantieoord voor de Bostonians en de New Yorkers.  Er zijn verschillende dorpjes de moeite om even te stoppen of een omweggetje voor te maken.

 

Dag 5:  Pittsfield > Corning (410 km)

Via het binnenland rijden jullie verder naar Corning.

Dit stadje ligt in een vallei en is omringd door steile heuvels. Het vormt de toegangspoort tot de regio Finger Lakes.  En de stad wordt ook wel “Crystal City” genoemd vanwege haar bloeiende glasindustrie.

 

Dag 6: Corning > Niagara Falls (240 km)

Rij langs de talrijke meertjes en prachtige landschappen naar de Niagara Falls. Deze immense watervallen kan je best vanaf de Canadese kant bekijken. Je hebt talloze mogelijkheden om de watervallen te bekijken, bv via de boottocht “Maid of the Mist”, of via de “Journey behind the Falls”.  Je kan ook met een kabelauto over de Niagara Rivier via de “Whirlpool Aero Car, of vanuit een helikopter heb je natuurlijk ook een magnifiek zicht over de watervallen. Met de auto kan je de Niagara Heritage Trail doen, deze mooie historische en scenic route van 56 km brengt je langs verschillende plaatsjes aan de Niagara River.

 

Dag 7: Niagara Falls > Lancaster (550 km)

Vandaag staat er een lange dag op het programma.  Verlaat de Niagara Falls en rij door de glooiende heuvels naar Pennsylvania Dutch Country, het gebied gekend voor de Amish Country.  De tijd is hier blijven stilstaan.
 

Dag 8: Lancaster > Washington DC (190 km)

Op weg naar Washington DC, passeer je langs de slagvelden waar ooit de belangrijkste slag uit de Amerikaans Burgeroorlog heeft plaatsgevonden.  Maak zeker een stop aan Gettysburg en bezoek het Gettysburg National Military Park Museum. Rij verder naar de hoofdstad van Amerika, Washington DC.

 

Dag 9: Washington DC

Vandaag hebben jullie tijd om Washington DC te ontdekken.  Verken één van de vele gratis musea gelegen langs de Mall, maak een ommetje langs het Witte Huis, of breng een bezoek aan het imposante Arlington Cemetery.


Dag 10: Washington DC > New York (400 km)

Op weg naar New York, kan je nog stoppen in Philadelphia, bezoek hier de Liberty Bell of loop net zoals Rocky Bilbao de 72 trappen op aan het Philadelphia Museum of Art.

Tijd om de huurwagen in te leveren en de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 11: New York > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 1250 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 1850 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie