Charming New England

in 14 dagen


Introductie:

Tijdens deze kleine 2 weken zie je het beste van New England.  Deze trip vol natuur, prachtige landschappen en charmante steden brengt jullie naar Bar Harbor en Cape Cod.  Ook het historische Boston en de prachten White Mountains en Green Mountains komen aan bod.

 

Highlights:

Boston - Bar Harbor - White Mountains - Green Mountains - Cape Cod


Stops:

Boston – Kennebunkport – Bar Harbor – Acadia NP – White Mountains – Stowe – Green Mountains – The Berkshires – Newport – Cape Cod - BostonProgramma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Boston

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Boston.  Na een vlucht van ongeveer 8 uur kom je aan op BOS de internationale luchthaven van Boston. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’ (bij huurwagen)  of ‘Ground Transportation Desk’ (bij transfer). Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: Boston

Boston, de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts, wordt beschouwd als doe hoofdstad van New England.  Het is een welvarende stad met een gezellige sfeer. Ontdek de geschiedenis van Amerika en maak een wandeling langs de beroemde Freedom Trail.  Een bezoekje aan de Boston Common of shoppen op de Quincy Market behoren ook tot de mogelijkheden.

 

Dag 3: Boston > Kennebunkport (205 km)

Vervolg de weg richting het noorden langs de mooie kust.  Ontdek onderweg pittoreske plaatsjes als Salem en Gloucester alvorens in Kennebunkport aan te komen.

In Kennebuckport vind je het zomerhuis van voormalige presidenten Bush Senior en Bush Junior, alsook het mooie strand Goose Rocks Beach en een klein en gezellig centrum met winkels en restaurantjes.  In de omgeving kan je Spouting Rock, Blowing Cave en Cape Porpoise ontdekken.

 

Dag 4: Kennebunkport > Bar Harbor (250 km)

De weg zet zich verder langs de kust naar Bar Harbor, de toegangspoort tot het Acadia NP.

Het Acadia NP ligt voornamelijk op een aantal eilanden langs de kust, en is met de auto goed bereikbaar.

 

Dag 5: Acadia NP

Volg de Park Loop Road en ontdek vandaag een van de mooiste parken.  Het park heeft een zeer gevarieerde fauna en flora.  Je vindt er meer dan 300 vogelsoorten, 40 soorten zoogdieren en ruim 1100 verschillende plantensoorten.  Je kan er de Amerikaanse adelaar en havik bewonderen, alsook zwarte beren, vossen en lynxen. Er zijn ook schitterende stranden, waar je heerlijk kan zwemmen.

 

Dag 6: Bar Harbor > White Mountains (350 km)

Neem afscheid van de kust van Maine en rij door het gebied dat vooral bekend staat voor de overdekte houtbruggen en kleine stadjes.  Vergeet ook vooral niet te genieten van de adembenemende uitzichten over de bergketens en weelderige bossen.  In het White Mountains National Forest, vind je maar liefst 48 bergen tussen de 1000 en 2000 meter.  Verder vind je er ook meer dan 1800 km wandelpaden.  Volg de Kancamagus Highway, dit is een van de mooiste routes in de White Mountain Trail. Genieten van de natuur is hier de boodschap.

 

Dag 7: White Mountains > Stowe (210 km)

Rij verder via de White Mountains Trail Scenic Byway naar Stowe.  Onderweg kan je een leuke stop maken aan Franconia Notch State Park

In Stowe kan je de beroemde Ben & Jerry’s fabriek bezoeken, alsook de Trapp Family Lodge, bekend van de Sound of Music.

 

Dag 8: Stowe > Green Mountains (130 km)

Op weg naar de Green Mountains passeer je “Moss Glen Falls”.  

In het noorden van Vermont liggen de Green Mountains. Dit gebied wordt gekenmerkt door groene dalen en bergen met veeteelt.  In de winter is het een geliefde streek voor de skiliefhebbers, en in de zomer voor de mountainbikers.  Voor de liefhebbers van ijs, in Waterbury kan je de fabriek van ben en Jerry’s bezoeken. Ook de wandelaars en hikers kunnen hun hartje ophalen aan de ruim 800 km wandelpaden en trails.


 

Dag 9: Green Mountains > The Berkshires (170 km)

Langs rustieke dorpjes en de overdekte bruggen rijden jullie naar The Berkshires. Dit heuvelachtige gebied is bekend als vakantieoord voor de Bostonians en de New Yorkers.  Er zijn verschillende dorpjes de moeite om even te stoppen of een omweggetje voor te maken.

Dag 10: The Berkshires > New Port (305 km)

Jullie verlaten het binnenland en rijden richting de kust. 

Newport is de havenhoofdstad van Amerika.  Vanwege zijn ligging aan de kust, de haven en de koloniale sfeer is dit een populaire plaats om te bezoeken.

 

Dag 11: New Port > Cape Cod (110 km)

De rit brengt jullie naar Cape Cod op Rhode Island met haar eindeloze stranden en de typische sfeer van New England.


 

Dag 12: Cape Cod

Cape Cod is de enigste plaats aan de oostkust van de USA waar je de zon kan zien ondergaan in de zee.  Het is van oudsher ook het geliefde vakantieoord van de Kennedy’s. Helemaal op het einde van Cape Cod, ligt Provincetown, de eerste aanlegplaats van de Pilgrims, de Britse puriteinen die naar de Nieuwe Wereld vluchtten op zoek naar religieuze vrijheid.  Nu is het vooral een plaats om te ontsnappen aan de broeierige hitte van de grootsteden.

 

Dag 13: Cape Cod > Boston (120 km)

Rij via Plymouth, waar de Mayflower in 1620 landde, naar Boston. 

Tijd om de huurwagen in te leveren en de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 14: Boston > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie

   Prijzen:

   • budgethotels: op aanvraag
   • standaardhotels: op aanvraag

    

   Prijzen zijn inclusief:

   • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
   • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
   • Parkpass voor de Nationale Parken
   • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
   • 10 GB data simkaart

    

   Prijzen zijn exclusief:

   • intercontinentale vluchten
   • excursies
   • maaltijden
   • verzekeringen