Scenic Byways of the Capital Region

in 14 dagen


Introductie:

Ontdek het koloniale Amerika in de Captiol Region.  Leer over de Amerikaanse Burgeroorlog en bezoek Amish County, waar de tijd is blijven stil staan.  Voor de prachtige natuur moet je in Shenandoah NP park zijn.  Je kan natuurlijk ook even relaxen op Virginia Beach.  En wie weet kom je de Amerikaanse president wel tegen in Washington DC.

 

Highlights:

Washington DC - Gettysburg - Williamsburg - Shenandoah NP - Virginia Beach


Stops:

Philadelphia – Lancaster – Gettysburg – Annapolis – Virginia Beach – Williamsburg – Shenandoah NP – Washington DC
Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Philadelphia

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Philadelphia.  Na een vlucht van ongeveer 10 uur kom je aan op PHL de internationale luchthaven van Philadelphia . Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: Philadelphia

Philadelphia is één van de meest historische steden van Amerika.  Hier werd de onafhankelijkheidsverklaring getekend. Bezoek hier de Liberty Bell of loop net zoals Rocky Bilbao de 72 trappen op aan het Philadelphia Museum of Art.

 

Dag 3: Philadelphia > Lancaster (130 km)

Verlaat Philadelphia en rij door de glooiende heuvels naar Pennsylvania Dutch Country, het gebied gekend voor de Amish Country.  De tijd is hier blijven stilstaan.

 

Dag 4: Lancaster > Gettysburg (100 km)

Vandaag kan je de slagvelden waar ooit de belangrijkste slag uit de Amerikaans Burgeroorlog heeft plaatsgevonden een bezoekje brengen.  Ook een stop aan Gettysburg National Military Park Museum is de moeite waard.
Dag 5: Gettysburg > Annapolis (130 km)

Op weg naar Annapolis kan je stoppen aan Baltimore, gelegen aan de Chesapeake Bay.  Hier kan je de USS Constellation bewonderen, het enige zeilschip dat overgebleven is uit de tijd van de Burgeroorlog.  Vervolg de weg langs Chesepeak Bay om aan te komen in de historische havenstad Annapolis.

 

Dag 6: Annapolis > Virginia Beach (365 km)

Volg de prachtige route langs Chesapeak Bay en kom aan in Virginia Beach, ook wel “the least stressful city in America” genaamd

 

Dag 7: Virginia Beach

Een dagje lekker relaxen.  Geniet van zon, zee en strand.  Je kan hier aan verschillende watersporten doen zoals kajakken, jetskiën of vissen.

 


Dag 8: Virginia Beach > Williamsburg (100 km)

Onderweg naar Williamsburg kan je het Yorktown Battlefield bezoeken.  Via de Colonial Parkway kom je aan in Williamsburg.

Het koloniale  Williamsburg is vooral gekend voor het openlucht museum Colonial Williamsburg.  Hier vind je een grote verzameling aan feiten, voorwerpen en gebouwen uit de koloniale tijd.  Er worden ook regelmatig stukken uit de geschiedenis nagespeeld.
 

Dag 9: Williamsburg > Shenandoah NP (275 km)

Via de plantages en wijngaarden passeren jullie eerst Charlottesville, thuis van voormalig president Thomas Jefferson.  Hier kan je zijn huis “The Monticello Plantation” bezoeken.

Op weg naar Shenandoah NP kan je genieten van de prachtige uitzichten over de Blue Ridge Mountains.

 

Dag 10: Shenandoah Valley

Het Shenandoah NP is een lang en smal natuurgebied met een gevarieerd landschap van bossen en platteland.  Je vindt hier echte ongerepte wildernis.  Eén van de topattracties is de Skyline Drive, een 169 kilometer lange weg door het hele natuurgebied.  Langs deze weg heb je meer dan 75 spectaculaire uitkijkposten.  De wandelaars en mountainbikers vinden hier zeker en vast hun gading  in de ruim 800 kilometer paden.

 

Dag 11: Shenandoah NP > Washington DC (180 km)

Verlaat de groene vallei en rij naar Washington DC.  De stad met vele monumenten en musea.

 
Dag 12: Washington DC

Vandaag hebben jullie tijd om Washington DC te ontdekken.  Verken één van de vele gratis musea gelegen langs de Mall, maak een ommetje langs het Witte Huis, of breng een bezoek aan het imposante Arlington Cemetery.

 

Dag 13: Washington DC  

Laatste dag om nog wat last minute souvenirs te shoppen. Tijd om de huurwagen in te leveren en de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 14: Washington DC > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten

Prijzen:

 • budgethotels: Prijzen op aanvraag
 • standaardhotels: Prijzen op aanvraag

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

  

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie