Highlights of New England

in 16 dagen


Introductie:

Maak kennis met New England.  Deze trip vol natuur, prachtige landschappen en charmante steden brengt jullie naar Bar Harbor en Cape Cod.  Ook het historische Boston en de prachten White Mountains en Green Mountains komen aan bod.  En natuurlijk mag je de New York niet vergeten.

 

Highlights:

New York - Boston - Bar Harbor - White Mountains - Green Mountains - Cape Cod


Stops:

New York – Cape Cod – Boston – Rockport – Bar Harbor – Acadia NP – White Mountains – Middlebury – Green Mountains – Hartford – New York  
Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > New York

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar New York.  Na een vlucht van ongeveer 8 uur kom je aan op een van de internationale luchthavens van New York. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’ (bij huurwagen)  of ‘Ground Transportation Desk’ (bij transfer). Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: New York

In New York valt er zoveel te beleven, dat we jullie aanraden om dit op voorhand goed te plannen.  Het is aangewezen om New York in verschillende regio's te verdelen, en zo de top bezienswaardigheden per regio te ontdekken.  Je kan ook best een pas kopen, met de belangrijkste bezienswaardigheden inbegrepen.  Hiervoor is het ook belangrijk om al te weten welke zaken jullie wensen te zien, zodat er een correcte keuze van pas gemaakt kan worden indien gewenst.

Een ideale manier om je te verplaatsen is met de hop-on hop-off bus. Hierdoor heb je en vervoer door de stad, krijg je een korte uitleg over de bezienswaardigheden, en krijg je een goed beeld van wat zich waar bevindt.Dag 3: New York > Cape Cod (425 km)

Als je pas vanaf vandaag een huurwagen hebt, dan neem je eerst een shuttle of taxi naar de luchthaven om daar de huurwagen op te halen.

De rit brengt jullie naar Cape Cod op Rhode Island met haar eindeloze stranden en de typische sfeer van New England.

 

Dag 4: Cape Cod

Cape Cod is de enigste plaats aan de oostkust van de USA waar je de zon kan zien ondergaan in de zee.  Het is van oudsher ook het geliefde vakantieoord van de Kennedy’s. Helemaal op het einde van Cape Cod, ligt Provincetown, de eerste aanlegplaats van de Pilgrims, de Britse puriteinen die naar de Nieuwe Wereld vluchtten op zoek naar religieuze vrijheid.  Nu is het vooral een plaats om te ontsnappen aan de broeierige hitte van de grootsteden.

 

Dag 5: Cape Cod > Boston (120 km)

Rij via Plymouth, waar de Mayflower in 1620 landde, naar Boston. 

 
Dag 6: Boston

Boston, de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts, wordt beschouwd als doe hoofdstad van New England.  Het is een welvarende stad met een gezellige sfeer. Ontdek de geschiedenis van Amerika en maak een wandeling langs de beroemde Freedom Trail.  Een bezoekje aan de Boston Common of shoppen op de Quincy Market behoren ook tot de mogelijkheden.

 

Dag 7: Boston > Rockport (75 km)

Vandaag staat er een heel kort ritje op het programma. Maak onderweg een stop in Salem, het plaatsje dat gekend is vanwege de vervolgingen van heksen in 1692.  In het Salem Witch Museum vind je hier alles over terug.

Het mooie kuststadje Rockport is een leuke stopplaats met authentieke winkeltjes en leuke restaurantjes waar veel kunstenaars wonen en werken.

 

Dag 8: Rockport > Bar Harbor (470 km)

De weg zet zich verder langs de kust naar Bar Harbor, de toegangspoort tot het Acadia NP.

Het Acadia NP ligt voornamelijk op een aantal eilanden langs de kust, en is met de auto goed bereikbaar.

 

Dag 9: Acadia NP

Volg de Park Loop Road en ontdek vandaag een van de mooiste parken.  Het park heeft een zeer gevarieerde fauna en flora.  Je vindt er meer dan 300 vogelsoorten, 40 soorten zoogdieren en ruim 1100 verschillende plantensoorten.  Je kan er de Amerikaanse adelaar en havik bewonderen, alsook zwarte beren, vossen en lynxen. Er zijn ook schitterende stranden, waar je heerlijk kan zwemmen.
 

Dag 10: Bar Harbour > White Mountains (350 km)

Neem afscheid van de kust van Maine en rij door het gebied dat vooral bekend staat voor de overdekte houtbruggen en kleine stadjes.  Vergeet ook vooral niet te genieten van de adembenemende uitzichten over de bergketens en weelderige bossen. 

 

Dag 11: White Mountains

In het White Mountains National Forest, vind je maar liefst 48 bergen tussen de 1000 en 2000 meter.  Verder vind je er ook meer dan 1800 km wandelpaden.  Volg de Kancamagus Highway, dit is een van de mooiste routes in de White Mountain Trail. Genieten van de natuur is hier de boodschap.

 

Dag 12: White Mountains > Middlebury (220 km)

Laat de White Mountains achter jullie en rij richting Montpelier, een unieke stad, waar het Vermount State House met zijn goudkleurige koepel de skyline kleurt.  Mag nog een stop aan de fabriek van Ben & Jerry’s in Burlington alvorens aan te komen in Middlebury.
 

Dag 13: Middlebury > Green Mountains  (170 km)

Breng nog een bezoekje aan het Henry Sheldon Museum of het Vermont State Frog Hollow Craft Center in Middlebury alvorens de weg verder te zetten naar het Green Mountains National Forest.  Het leefgebied van bevers, herten, beren en elanden.

 

Dag 14: Green Mountains > Hartford (230 km)

Verlaat de groene bergen, en rij door het prachtige landschap vol rivieren, meren en heuvels naar Hartford. 

Hartford is de hoofdstad van de staat Connecticut.  Hier kan je een bezoekje brengen aan het Old State House of Bushnell Park. 

Dag 15: Hartford > New York (190 km)

Rij terug naar New York want het is alweer tijd om de huurwagen in te leveren en de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 16: New York > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 2350 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 2500 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

 

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie