Highlights Chicago to New Orleans in 15 dagen


Introductie:

Begin deze reis in de “Windy City” Chicago, langs de beroemde muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans.  Geniet van de befaamde Cajun-keuken tijdens deze road trip vol nostalgie.

 

Highlights:

Chicago – Memphis – Nashville - New Orleans


Stops:

Chicago – St Louis – Memphis – Vicksburg – New Orleans – Birmingham – Chattanooga – Nashville – Louisville - Chicago

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Chicago

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Chicago, Na een vlucht van ongeveer 9 uur kom je aan op ORD, de internationale luchthaven van Chicago. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


Dag 2: Chicago

Chicago, de Windy City is een stad met een rijke geschiedenis en een muzikale ziel en gekend om haar drukke straatleven en imposante architectuur.  Bezoek de beroemde Navy Pier aan het mooie Lake Michigan, ga naar de top van de Willis Tower (de voormalige Sears Tower) en bewonder het beeld van Cloud Gate, ook wel bekend als “The Bean”.  Een leuke manier om Chicago te ontdekken is via de hop-on hop-off bus. 

Dag 3: Chicago > St Louis, MO (450 km)

Vandaag begint de roadtrip zuidwaarts richting McLean over de legendarische Route 66 door 8 staten.

De weg vervolgt zich naar St. Louis, de grootste stad aan de Route 66, ook wel de “Gateway to the West” genaamd.  Onderweg passeer je een aantal gehuchten met talloze motels, bars, winkeltjes en diners die vervallen zijn sinds de officiële opheffing van Route 66 in 1985.  By the City of Madison kan je de Chain of Rocks Bridge over de Mississippi uit 1929 bewonderen.  Deze brug is enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.  Eens aangekomen in St Louis kan je de 192 meter hoge en brede Gateway Arch niet missen.  Dit enorme monument symboliseert de miljoenen kolonisten die onder de boog zijn doorgetrokken om het westen van de USA te ontdekken. In de top van de boog is er een observatie deck met een adembenemend zicht over de streek.


Dag 5: Memphis

De woonplaats van Elvis! Breng zeker een bezoek aan Graceland, het landgoed van Elvis, het is nog altijd een bedevaartsoord voor de muziekliefhebber.  Verken de beroemde Beale Street.  Je kan ook de beroemde Sun Studio’s bekijken. 
 

Dag 6: Memphis > Vicksburg (405 km)

Vandaag gaat de rit door de katoenvelden langs de imposante Mississippi River.  Na deze mooie rit langs de plantages, komen jullie aan in Vicksburg.

Vicksburg was ooit een strategische locatie in de Amerikaanse Burgeroorlog.  Je kan het National Military Park bezoeken, waar ooit een hevige strijd woedde in 1863.  Via de autoroute door het park, kom je automatisch langs de verschillende historische punten zodat je een goed beeld hebt van wat er toen gebeurd is.  Vele monumenten herinneren aan deze periode.  Het meest indrukwekkende is het Illinois Memorial.

 

Dag 7: Vicksburg > New Orleans (405 km)

De rit van vandaag brengt jullie via Natchez naar New Orleans.

Natchez is vooral gekend voor de vele historische plantagehuizen.  Natchez telt ongeveer een 500-tal van deze huizen. Een deel ervan zijn voor het publiek geopend.  Longwood, Stanton Hall, Dunleith en The Briars zijn de bekendste huizen. Het historische centrum kan je gemakkelijk te voet verkennen. Geniet hier van de befaamde Cajun-keuken, of maak een tochtje met een radarboot op de Mississippi River.

 

Dag 8: New Orleans

New Orleans is een fascinerende stad met veel invloeden uit Europa, Afrika en de Caraïben.  Het is de perfecte combinatie van cultuur, lekker eten en muziek.  De stad is gesticht door de Fransen en muziek en dans zijn altijd de drijfveer van de New Orleans geweest.  De Afrikaanse slaven waren het beginpunt van het ontstaan van de Jazz, zij kwamen op zondagmiddagen samen aan het Congo Square waar ze dansten en samen zongen.  Ook een zeer bekend fenomeen is de Mardi Gras, het Carnaval gebeuren dat 2  weken duurt, en elke dag worden er dan grote parades gehouden.

 Dag 9: New Orleans > Birmingham (550 km)

Vandaag rijden jullie naar de grootste stad van de staat Alabama, Birmingham.  Deze stad speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging.  Hier schreef Martin Luther King vanuit een cel zijn beroemde “Letter from Birmingham Jail”, waarmee hij pleitte voor een samenleving met gelijke rechten voor blank en zwart.

 

Dag 10: Birmingham > Chattanooga (240 km)

Op weg naar Chattanooga, dit is een van de groenste steden van Amerika.  Hier vind je prachtige wandelpaden langs het water.  Je kan er ook tal van activiteiten doen zoals fietsen, klimmen en watersporten.  In Point Park kunnen de geschiedenisliefhebbers terecht, daar vondt een belangrijke slag plaats tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

 

Dag 11: Chattanooga > Nashville (220 km)

De rit van vandaag brengt jullie naar de bakermat van de country & western muziek, Nashville.

In Nashville word je geconfronteerd met muziek, waar je ook kijkt, de stad ademt muziek.  Het is de “heart and soul” van deze typische Amerikaanse muziekstijlen.  Hier bevinden zich de legendarische Grand Ole Opry, de Country Music Hall of Fame en Studio B, waar de “Nashville Sound” werd ontwikkeld door legendes als Dolly Parton en de Evelry Brothers.


Dag 12: Nashville > Louisville (295 km)

Op weg naar Louisville, vooral gekend voor de jaarlijkse Kentucky Derby, één van de bekendste paardenraces ter wereld. Breng een bezoekje aan Fourth Street Live, het overdekte deel waar je gezellig kan eten en drinken.  De cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op verschillende locaties in downtown Louisville.

 

Dag 13: Louisville > Chicago (480 km)

Vandaag rijden jullie terug naar de Windy City, Chicago, waar je eventueel nog wat last-minute shopping kan doen.

 

Dag 14: Chicago

Laatste dag van deze prachtige roadtrip, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 15: Chicago > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

 

Prijzen:

  • budgethotels: vanaf € 1950 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

  • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
  • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
  • Parkpass voor de Nationale Parken
  • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
  • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

  • intercontinentale vluchten
  • excursies
  • maaltijden
  • verzekeringen