Best of the Northeast & Canada 

in 21 dagen


Introductie:

Maak kennis met de bakermat van Amerika en Canada.  Geniet van wereldsteden zoals New York, Boston en Washington DC, alsook Québec City, Montreal en Toronto.  Kortom Alle hoogtepunten van het oosten van Noord-Amerika en Canada in één reis verzameld.


Highlights:

New York - Boston - Washington DC - Niagara Falls – Toronto - Québec City - Montréal

 

Stops:

New York – Middletown – Cape Cod – Boston – Portland – Bar Harbor – Acadia NP – Québec – Montreal – Ottawa – Toronto – Niagara Falls – Gettysburg – Washington DC – New York

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > New York

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar New York.  Na een vlucht van ongeveer 8 uur kom je aan op een van de internationale luchthavens van New York. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’ (bij huurwagen)  of ‘Ground Transportation Desk’ (bij transfer). Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: New York

In New York valt er zoveel te beleven, dat we jullie aanraden om dit op voorhand goed te plannen.  Het is aangewezen om New York in verschillende regio's te verdelen, en zo de top bezienswaardigheden per regio te ontdekken.  Je kan ook best een pas kopen, met de belangrijkste bezienswaardigheden inbegrepen.  Hiervoor is het ook belangrijk om al te weten welke zaken jullie wensen te zien, zodat er een correcte keuze van pas gemaakt kan worden indien gewenst.

Een ideale manier om je te verplaatsen is met de hop-on hop-off bus. Hierdoor heb je en vervoer door de stad, krijg je een korte uitleg over de bezienswaardigheden, en krijg je een goed beeld van wat zich waar bevindt.
Dag 3: New York > Middletown (295 km)

Als je pas vanaf vandaag een huurwagen hebt, dan neem je eerst een shuttle of taxi naar de luchthaven om daar de huurwagen op te halen.

Vandaag gaan jullie naar het historische New England, langs de prachtige Long Island Sound bereiken jullie Middletown.  Vlakbij vind je Newport, een stad met een rijke geschiedenis.

Newport is de havenhoofdstad van Amerika.  Vanwege zijn ligging aan de kust, de haven en de koloniale sfeer is dit een populaire plaats om te bezoeken.

 

Dag 4: Middletown > Cape Cod (110 km)

De rit brengt jullie naar Cape Cod op Rhode Island met haar eindeloze stranden en de typische sfeer van New England.

Cape Cod is de enigste plaats aan de oostkust van de USA waar je de zon kan zien ondergaan in de zee.  Het is van oudsher ook het geliefde vakantieoord van de Kennedy’s. Helemaal op het einde van Cape Cod, ligt Provincetown, de eerste aanlegplaats van de Pilgrims, de Britse puriteinen die naar de Nieuwe Wereld vluchtten op zoek naar religieuze vrijheid.  Nu is het vooral een plaats om te ontsnappen aan de broeierige hitte van de grootsteden.
 

Dag 5: Cape Cod > Boston (120 km)

Rij via Plymouth, waar de Mayflower in 1620 landde, naar Boston. 

Boston, de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts, wordt beschouwd als doe hoofdstad van New England.  Het is een welvarende stad met een gezellige sfeer. Ontdek de geschiedenis van Amerika en maak een wandeling langs de beroemde Freedom Trail.  Een bezoekje aan de Boston Common of shoppen op de Quincy Market behoren ook tot de mogelijkheden.

 

Dag 6: Boston > Portland (180 km)

Vervolg de weg richting het noorden langs de mooie kust.  Ontdek onderweg pittoreske plaatsjes alvorens in Portland aan te komen.

Portland heeft een prachtige ligging op de top van een schiereilandje.  Hier heb je prachtige uitzichten over Casco Bay en de Calender Islands.  Het was ook de hoofdstad van de staat Maine met een bloeiende haven, maar ze is tot 4 keer toe helemaal afgebrand.  Overal vind je ook de heropgebouwde Victoriaanse huizen terug. De meest levendige buurt is Old Port.

 

Dag 7: Portland > Bar Harbor (250 km)

De weg zet zich verder langs de kust naar Bar Harbor, de toegangspoort tot het Acadia NP.

Het Acadia NP ligt voornamelijk op een aantal eilanden langs de kust, en is met de auto goed bereikbaar.


 

Dag 8: Acadia NP

Volg de Park Loop Road en ontdek vandaag een van de mooiste parken.  Het park heeft een zeer gevarieerde fauna en flora.  Je vindt er meer dan 300 vogelsoorten, 40 soorten zoogdieren en ruim 1100 verschillende plantensoorten.  Je kan er de Amerikaanse adelaar en havik bewonderen, alsook zwarte beren, vossen en lynxen. Er zijn ook schitterende stranden, waar je heerlijk kan zwemmen.

 

Dag 9: Bar Harbor > Québec City (455 km)

Rij door de Appalachian Mountains en bezoek zeker Moosehead Lake alvorens je de Canadese grens oversteekt en Québec City bereikt.

 

Dag 10: Québec City

Vandaag hebben jullie heel de dag tijd om deze “ouderwetse” en charmante stad te ontdekken.  Deze stad is precies een sprookje, en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Québec is opgedeeld in verschillende wijken.  In het levendige Basse-Ville is een wandeling op de 4 kilometer lange vestingmuren “Fortifications” een echte aanrader. De Citadel en het bijhorend museum zijn ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Kortom dingen genoeg om te doen in het romantische Québec City.

 

Dag 11: Québec City > Montréal (260 km)

Via een rit langs de St. Lawrence River kom je aan in Montréal, de op één na grootste Franssprekende stad ter wereld vol cultuur en geschiedenis. 

Dag 12: Montréal

Door de unieke mix van oude en nieuwe invloeden, behoort Montréal tot één van de meest bruisende steden van Canada.  Er zijn verschillende unieke bezienswaardigheden zowel boven als onder de grond.  Bovengronds heb je hypermoderne wolkenkrabbers alsook het oude stadscentrum Cité Historique, waar precies de tijd is blijven stilstaan. Ook onder de grond in Ville Souterraine vind je talloze winkels, restaurants, cafées en zelfs een heus hockeystadion.  In Montréal zal de verveling niet toeslaan.

 

Dag 13: Montréal > Ottawa (205 km)

Langs de Ottawa River rijden jullie de Capital Region binnen om aan te komen in Ottawa, de hoofdstad van Canada.

Ottawa heeft verschillende mooie historische regeringsgebouwen, in de oude stad kan je leuke winkeltjes en restaurants terugvinden aan de Byward markt.  Ook de museumliefhebber vindt hier zijn gading met het Canadian War Museum en het Canadian Museum of Civilization.

Dag 14: Ottawa > Toronto (455 km)

Na een lange rit langs heldere meren, door diepe wouden en langs kleine dorpjes, komen jullie uiteindelijk aan in Toronto.

 

Dag 15: Toronto

Ontdek vandaag de wereldstad Toronto.  Bezoek de CN Tower om te genieten van prachtige uitzicht over de stad.  Wandel rond in het oude centrum langs de indrukwekkende basiliek Notre-Dame, of geniet op een van de vele terrasjes op Place Jacques-Cartier.

 

Dag 16: Toronto > Niagara Falls (130 km)

Via Niagara on the Lake en door de wijngebieden rijden jullie naar de Niagara Falls.

Deze immense watervallen kan je best vanaf de Canadese kant bekijken. Je hebt talloze mogelijkheden om de watervallen te bekijken, bv via de boottocht “Maid of the Mist”, of via de “Journey behind the Falls”.  Je kan ook met een kabelauto over de Niagara Rivier via de “Whirlpool Aero Car, of vanuit een helikopter heb je natuurlijk ook een magnifiek zicht over de watervallen. Met de auto kan je de Niagara Heritage Trail doen, deze mooie historische en scenic route van 56 km brengt je langs verschillende plaatsjes aan de Niagara River.

 

Dag 17: Niagara Falls > Gettysburg (555 km)

Vandaag staat er een lange dag op het programma.  Verlaat de Niagara Falls en rij door de glooiende heuvels naar Pennsylvania Dutch Country, het gebied gekend voor de Amish Country.  De tijd is hier blijven stilstaan.

 

Dag 18: Gettysburg > Washington DC (140 km)

Deze ochtend kan je de slagvelden waar ooit de belangrijkste slag uit de Amerikaans Burgeroorlog heeft plaatsgevonden een bezoekje brengen.  Ook een stop aan Gettysburg National Military Park Museum is de moeite waard. Rij verder naar de hoofdstad van Amerika, Washington DC.

 

Dag 19: Washington DC

Vandaag hebben jullie tijd om Washington DC te ontdekken.  Verken één van de vele gratis musea gelegen langs de Mall, maak een ommetje langs het Witte Huis, of breng een bezoek aan het imposante Arlington Cemetery.
 

Dag 20: Washington DC > New York (400 km)

Op weg naar New York, kan je nog stoppen in Philadelphia, bezoek hier de Liberty Bell of loop net zoals Rocky Bilbao de 72 trappen op aan het Philadelphia Museum of Art.

Tijd om de huurwagen in te leveren en de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 21: New York > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 2350 per persoon (*)
 • standaardhotels: vanaf € 2900 per persoon (*)

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

(*) prijzen berekend in kamer bezet door 2 personen periode oktober 2020

Prijzen 2021 zijn gekend, uw klanten kunnen in alle veiligheid hun vakantie boeken en genieten van:

 

 • 5% korting op hotels en huurwagen 
 • Gratis Parkpass voor de Nationale Parken
 • 10GB data simkaart om uw interactieve roadbook perfect en overal te consulteren, met gratis GPS functie
 • 5 % Korting op alle op voorhand geboekte en betaalde excursies
 • interactieve roadbook die tevens als GPS functioneert en ervoor zal zorgen dat u niks zal missen van Amerika tijdens uw vakantie