Exploring the Southwest

in 22 dagen


Introductie:

Tijdens deze 3 weken durende roadtrip, bezoek je alle hoogtepunten op een rustig tempo.  Neem de tijd om vanuit Los Angeles via de prachtige parken van Canyon de Chelly NP, Mesa Verde NP en Grand Canyon door te rijden langs Las Vegas, Yosemite NP en dan te eindigen in San Francisco.

 

Highlights:

Los Angeles - Las Vegas - San Francisco - Bryce Canyon NP - Zion NP - Monument Valley - Mesa Verde NP - Grand Canyon NP - Yosemite NP


Stops: 

Los Angeles - San Diego - Scottsdaele - Canyon de Chelly - Mesa Verde NP - Monument Valley - Moab - Capitol Reef NP - Bryce Canyon NP - Grand Canyon NP - Las Vegas - Death Valley NP - Visalia - Yosemite NP - San Francisco


Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Los Angeles

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Los Angeles.  Na een vlucht van ongeveer 12 uur kom je aan op LAX, de internationale luchthaven van Los Angeles. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.


De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


Los Angeles, hometown van de beroemde filmsterren en de Hollywood-sign.  Wandel over de Walk of Fame en zoek je favoriete beroemdheid tussen de meer dan 2000 sterrentegels. Wil je zelf oog in oog staan met een celebrity, waag je kans dan in Beverly Hills, waar vele sterren een optrekje hebben, of flaneer eens over Rodeo Drive, gekend voor zijn vele luxe winkels.

Uiteraard mag een bezoekje aan Santa Monica Pier of Venice Beach niet ontbreken.  

Een vakantie in LA, the City of Angels, is zeker de moeite waard, omdat er voor iedereen wel iets leuk te vinden is.

 

Dag 2: Los Angeles > San Diego (205 km)

Vertrek ’s morgens vanuit Los Angels via de majestueuze Pacific Coast naar San Diego. 

Het zonnige San Diego is vooral bekend vanwege de attractieparken San Diego Zoo en SeaWorld.

In San Diego Zoo kan je meer dan 3800 dieren bewonderen.  De zoo staat bekend om zijn inspanningen om de natuurlijke habitat van deze meer dan 800 diersoorten na te bootsen.

Voor dolfijnen, zeekoeien of Shamu de orka, moet je in SeaWorld zijn. Hier worden verschillende thema-shows opgevoerd en je kan zelfs een blik achter de schermen nemen.

 

Dag 3: San Diego

San Diego wordt door zijn inwoners “America’s finest city” genoemd, door zijn mooie stranden en de relaxte sfeer onder invloed van buurland Mexico.  In het oudste gedeelte van de stad, Old Town, zie je ook nog de koloniale invloeden van de eerste Spaanse missiepost.  Ook het indrukwekkende paleis Casa de Balboa, herinnert aan de tijd van vroeger. Het historische Gaslamp Quarter, is dan weer de levendige wijk met winkels, restaurantjes en terrasjes. De perfecte locatie om de dag af te sluiten met een zonsondergang is de wandelroute langs de kust van San Diego Bay, via de jachten naar het pittoreske Seaport Village.

 

Dag 4: San Diego > Scottsdale (590 km)

Na het verlaten van de staat California rijden jullie oostwaarts naar Phoenix in de staat Arizona.  Het is een lange rit door woestijngebied.

Scottsdale, de ideale stopplaats om een lange rijafstand te overbruggen. Het wordt ook wel het Beverly Hills van Phoenix genoemd.  Hier vind je mooie huizen, golfbanen, tennisbanen en parken.   Down town Scottsdale is een populair en er valt altijd wel wat te beleven op gebied van uitgaan.

 

Dag 5: Scottsdale > Canyon de Chelly (545 km)

Tijdens de lange rit van vandaag kan je even de benen strekken aan Escalante Petrified Forest State Park.  Hier vindt je versteende bomen.  Het is een bijzonder zicht, want sommige boomstammen zijn rood, andere dan weer geel of grijs.

Canyon de Chelly NP, niet zo groots als sommige andere bezienswaardigheden in Arizona of Utah, maar met de verticale wanden tot  300 meter heb je veel mooie uitzichten over de goed bewaard gebleven Anasazi ruïnes .  Bezoek ook de spectaculaire Spider Rock, een zandstenen toren van 250 meter, deze kan gezien worden vanuit de South Rim Drive.Dag 6: Canyon de Chelley > Mesa Verde NP (265 km)

Via Highway 191 en Highway 160 is het een stukje rijden door het Navajo Reservation.  Bij Cortes kom je aan aan het Mesa Verde NP.

Mesa Verde NP is een van de archeologische wonderen en staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.  Wel 14 eeuwen terug vestigden zich hier al Indianenvolken in dit gebied en hun rotswoningen zijn nog altijd te bezoeken. Je krijgt een kijkje in hoe het leven hier was voor de Europeanen kwamen.

 

Dag 7: Mesa Verde NP > Monument Valley (230 km)

Op weg van Mesa Verde NP naar Monument Valley rij je door een rotsgebergte afgewisseld met een groene oase.  Onderweg kom je langs het plaatsje Mexican Hat, bekend vanwege de gelijknamige rots.

Monument Valley is geen nationaal park, maar een tribal park, het ligt op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is heel vaak het decor geweest van westernfilms en het wordt ook nog vaak gebruikt in reclames.  De grote rode zandsteenformaties en tafelbergen rijzen wel tot honderden meters op uit het landschap. De namen van d opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantenrots, kamelenrots, de totempaal, … Dit is een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen van Amerika.

 

Dag 8: Monument Valley > Moab (235 km)

De niet zo lange rit van vandaag brengt je naar Moab.  Onderweg kan je een stop maken aan Wilson’s Arch.  Als je goede schoenen aanhebt, kan je gerust tot de top van de heuvel wandelen om van daaruit prachtige foto’s te maken.

 

Dag 9: Moab

Moab is de perfect uitvalsbasis om de verschillende natuurparken in de buurt te bezoeken.

Het Arches NP is vooral gekend voor zijn rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen.  De beroemdste boog is de Delicate Arch, deze kan je bereiken via een pittige hike. Geen zin in deze inspanning, dan kan je naar het Delicate Arch Viewpoint, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de boog.

Het Canyonlands NP is onderverdeeld in 4 districten: Island in the Sky, The Maze, The Needles en Horseshoe Canyon. Enkel Island in the Sky kan je zelf goed bereiken, de andere zijn aan te raden met een 4x4, bv via een excursie. 

Het Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah.  Voor het adembenemende uitzicht over de Colorado River, moet je je naar Dead Horse Point Overlook begeven. Je kan hier te voet verschillende uitkijkpunten bereiken.  Het wandelpad start bij het Visitor Center en verbindt over 2.5 km verschillende “look outs” met elkaar.

 

Dag 10: Moab > Capitol Reef NP (135 km)

Neem vandaag de Highway 128 (ipv de Highway 191) om zo de scenic route langs de Colorado River en Castle Valley te nemen.  Het landschap wordt gedomineerd door felrood gekleurde rotsen. 

Capitol Reef NP is minder druk bezocht dan de andere nationale parken, maar het is zeker de moeite.  Torenhoge rotsformaties, diepe ravijnen en hoge kliffen typeren het park.  Er zijn twee delen, de Cathedral Valley en Waterpocket Fold.  Volg de Scenic Drive die start bij het Visitor Center en kom zo automatisch bij de prachtige uitzichtpunten.   Je kan hier ook verschillende wandelingen maken zoals Golden Throne Trail (6,5 km) of Hickman Bridge Trail (3 km)

 

Dag 11: Capitol Reef NP > Bryce Canyon NP (200 km)

Langs Highway 12, de Grand Staircas Escalante, kom je langs Escalante Patrified Forest State Park.  Je kan hier een kanotchtje maken op het Wide Hollow Reservoir.

Een bezoek aan Bryce Canyon is een must tijdens je roadtrip door West-Amerika.  In dit nationaal park vind je prachtige zandsteenformaties en rotspilaren, genaamd hoodoos.  In Bryce Canyon NP kan je gemakkelijk met de wagen de Rim Road volgen, en stoppen aan de verschillende uitkijkpunten. Het hoogstgelegen punt is Rainbow Point, van hieruit heb je een fenomenaal uitzicht. Je kan verschillende wandelingen maken zoals bv Navajo Loop of de Queen’s Garden Trail.  Bij Sunrise Point heb je een schitterende zonsopgang, en ook de zonsondergang bij Sunset Point mag niet gemist worden.


Dag 12: Bryce Canyon NP > Grand Canyon NP (455 km)

Op weg van Bryce canyon NP naar Grand Canyon NP kom je verschillende bezienswaardigheden tegen.  Vlak na het verlaten van Bryce Canyon NP rij je door Little Red Canyon. Verder zuidwaarts heb je Kanab, het plaatsje waar honderden westernfilms opgenomen zijn.  Vlaak voordat je de grens naar Arizona overgaat, heb je Lake Powell, Horseshoe Bend en Antelope Canyon.  Vervolg de Highway 89 en kom aan bij een van de iconen van de Westkust: De Grand Canyon.

 

Dag 13: Grand Canyon NP

De Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Deze natuurpracht van gigantische kloven is ontstaan door de Colorado River, en is bijna 450 km lang, met steile rotswanden.  Je kan het park op verschillende manieren ontdekken.  Met een helikoptervlucht ervaar je hoe immens deze kloof wel is.  Met de auto kan je de Desert View Drive afrijden, en stoppen aan verschillende uitkijkpunten.  Vergeet je wandelschoenen niet om bv. Langs Bright Angel Trail de kloof in te wandelen. Een bezoek aan Grand Canyon zal je niet snel vergeten.

 

Dag 14: Grand Canyon NP > Las Vegas (445 km)

Van de impossante Grand Canyon naar de glitter & glamour van Las Vegas.  Onderweg kan je even stoppen in Kingman, Williams of Seligman langs de befaamde Route 66.  De Hoover Dam is ook een indrukwekkende constructie om even halt te houden.

Las Vegas, het grootste gokparadijs van Amerika ligt midden in de woestijn.  Het centrum van de stad is eigenlijk één straat, de Strip.  Langs de Strip liggen alle grote hotels met casino’s en andere attracties.  Las Vegas draait 24/7 op volle toeren, er is altijd wel iets te beleven, waag een gokje of woon een spectaculaire show bij.  Loop zeker ook eens binnen in een van de vele thema-hotels, deze zijn een attractie op zich.  Breng ook zeker een bezoekje aan Fremont Street, waar je de lasershows van Viva Vision gratis kunt bijwonen.


Dag 15: Las Vegas > Death Valley NP (250 km)

Van de drukte naar de stilte. Vandaag rijden jullie via de Armagosa-woestijn naar Death Valley.  Langs de Funeral Mountains bereik je Death Valley NP.

Death Valley, de heetste, droogste en laagste plek van Noord-Amerika.  Het laagste punt is Badwater, dit ligt 86 meter onder zeeniveau. Bijzonder zijn de badlands, die doen denken aan een ruig en kaal maanlandschap.  Je ziet ze vanaf het uitzichtpunt Zabriskie Point.  De temperaturen kunnen hier in de zomer gemakkelijk oplopen tot maar liefst 50 graden. Denk eraan om voldoende water en brandstof in te slaan, In Death Valley is weinig te koop, of aan woekerprijzen.

 

Dag 16: Death Valley > Mammoth Lakes (430 km)

Mammoth Lakes, gecentreerd rond Mammoth Mountain, bevindt zich een van de grootste skigebieden van het land. Verder staat de regio bekend om de hete bronnen, verschillende meren en Devils Postpile National Monument. De belangrijkste publiekstrekkers zijn echter Mono Lake, een zoutwatermeer en Yosemite National Park. LET OP: via de Tioga Pass (Highway 120) in Yosemite reizen kan alleen in de zomermaanden


Mono Lake, vllak bij de oostingang van Yosemite National Park, tussen de bergpieken van de Sierra Nevada, ligt Mono Lake. Dit grote zoutmeer (180 km²) staat bekend om de vele grillige kalksteentorens, tufa’s genaamd. In en om het meer leven miljarden garnalen, algen en vliegen, die samen zorgen voor een zeer productief ecosysteem. Mono Lake is een populaire bestemming voor trekvogels en behoort tot de oudste meren van Noord-Amerika. In de South Tufa Area is de grootste verzameling tufa's te zien.


Dag 17: Mammoth Lakes > Yosemite NP (140 km)

Via de snelweg rijden jullie richting Yosemite NP.  Hoe dichter je bij het park komt, hoe groener het landschap wordt.

 

Dag 18: Yosemite

Yosemite, bekend voor zijn reusachtige bergen, dichte bossen en klaterende watervallen, kortom, het landschap is zeer afwisselend.  Bij het beroemde Tunnel View kijk je uit over Yosemite Valley met zijn indrukwekkende rotsformaties, zoals El Capitan, en de de Half Dome.  Hier heb je ook de iconische Bridalveil Falls. Aan de andere kant van de vallei, bij Glacier Point vind je de hoogste waterval van Noord-Amerika, Yosemite Falls.  Je kan prachtige wandelingen maken in Yosemite NP, hou je echt van hiken, dan moet je zeker de Mist Trail doen. 

 

Dag 19: Yosemite NP > San Francisco (315 km)

Van de prachtige natuur terug naar de bewoonde wereld, op naar San Francisco! Jullie rijden via de vruchtbare San Joaquin Valley, waar je diverse stops kunt maken.  Misschien een bezoekje aan een wijngaard of de Farmers Market in Modesto?

 

Dag 20: San Francisco

San Francisco, of kortweg Frisco is vooral gekend door de Golden Gate Bridge. Deze imposante staalconstructie verbindt het schiereiland met het noorden.  In San Francisco valt er altijd wel iets te beleven.  Maak een fietstochtje vanaf Fishermans Warf over de Golden Gate Bridge naar Sausolito, Ga shoppen in een van de vele shopping malls, bezoek Lombard Street “the Crookedest Street in the World”, of breng een bezoek aan Alcatraz.  Kortom, keuze genoeg in San Francisco.


Dag 21: San Francisco > Brussel/Amsterdam

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 22: Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.Deze reis boekt u vanaf 2.679 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

 • Huurwagen voor ganse periode, type Standard SUV, inclusief verzekering
 • Alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Gebruik van onze Travelkey app
 • Amerikaans datacard
 • Digitale gepersonaliseerd Nederlandstalige roadbook
 • Nationale Parkpass
 • BTW en taksen
 • Bijdrage Garantiefonds

 

Prijzen zijn exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Parking
 • Resortfees indien van toepassing
 • Verzekeringen