The Deep South & Carolinas

in 19 dagen


Introductie:

Muziek, geschiedenis en natuur staan centraal tijdens deze rondreis door het zuiden van Amerika.  Geniet in een ontspannen sfeer en laat je verrassen. De rondrit start in Memphis om via New Orleans tot aan de kust van “The Carolinas” te rijden.  Terug via de historische stad Charleston en het Great Smoky Mountains NP.  Kortom de ideale mix voor de muziek- en natuurliefhebber.

 

Highlights:

Memphis - New Orleans – Nashville – Charleston - Great Smoky Mountains NP

 

Stops:

Memphis – Vicksburg – Natchez – Lafayette – New Orleans – Pensacola – Tallahassee – Savannah – Charleston – Asheville – Nashville – Memphis


Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Memphis

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Memphis.  Na een vlucht van ongeveer 15 uur (met tussenstop) kom je aan op MEM de internationale luchthaven van Memphis. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘Car Rentals’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: Memphis

De woonplaats van Elvis! Breng zeker een bezoek aan Graceland, het landgoed van Elvis, het is nog altijd een bedevaartsoord voor de muziekliefhebber.  Verken de beroemde Beale Street.  Je kan ook de beroemde Sun Studio’s bekijken. 

 Dag 3: Memphis > Vicksburg (405 km)

Vandaag gaat de rit door de katoenvelden langs de imposante Mississippi River.  Na deze mooie rit langs de plantages, komen jullie aan in Vicksburg.

Vicksburg was ooit een strategische locatie in de Amerikaanse Burgeroorlog.  Je kan het National Military Park bezoeken, waar ooit een hevige strijd woedde in 1863.  Via de autoroute door het park, kom je automatisch langs de verschillende historische punten zodat je een goed beeld hebt van wat er toen gebeurd is.  Vele monumenten herinneren aan deze periode.  Het meest indrukwekkende is het Illinois Memorial.

 

Dag 4: Vicksburg > Natchez (115 km)

De rit van vandaag is niet zo lang.

Natchez is vooral gekend voor de vele historische plantagehuizen.  Natchez telt ongeveer een 500-tal van deze huizen. Een deel ervan zijn voor het publiek geopend.  Longwood, Stanton Hall, Dunleith en The Briars zijn de bekendste huizen. Het historische centrum kan je gemakkelijk te voet verkennen. Geniet hier van de befaamde Cajun-keuken, of maak een tochtje met een radarboot op de Mississippi River.

 

Dag 5: Natchez > Lafayette (235 km)

Vandaag komen jullie aan in “Cajun Country”.  Dit is het gebied waar de Frans-Canadezen zich vestigden in de bayou’s (moerassen).  Zij gaven de staat Louisiana het bijzonder karakter.

 

Dag 6: Lafayette > New Orleans (220 km)

De trip van vandaag brengt jullie naar de jazz-stad New Orleans.  Deze gezellige swingende stad vol jazzcafés, historische architectuur, musea en de heerlijke Cajun-keuken is je thuisbasis voor de volgende dagen.

 


Dag 7: New Orleans

New Orleans is een fascinerende stad met veel invloeden uit Europa, Afrika en de Caraïben.  Het is de perfecte combinatie van cultuur, lekker eten en muziek.  De stad is gesticht door de Fransen en muziek en dans zijn altijd de drijfveer van de New Orleans geweest.  De Afrikaanse slaven waren het beginpunt van het ontstaan van de Jazz, zij kwamen op zondagmiddagen samen aan het Congo Square waar ze dansten en samen zongen.  Ook een zeer bekend fenomeen is de Mardi Gras, het Carnaval gebeuren dat 2  weken duurt, en elke dag worden er dan grote parades gehouden.

 

Dag 8: New Orleans > Pensacola (325 km)

Jullie rijden via de Mississippi Gulf Coast, via Alabama naar Florida, de “Sunshine State”.

Pensacola ligt in het uiterste noordwesten van Florida.  Het is een historische en militaire stad die nauw verbonden is met de Luchtvaart.  Net ten zuiden van de “P-Cola” ligt de oudste marine vliegbasis van de USA, en deze is nog steeds in gebruik.  Door zijn ligging is Pensacola een toplocatie om te vissen en te varen.

 

Dag 9: Pensacola > Tallahassee (315 km)

Vandaag een ontspannen ritje door Florida richting Thallahassee.

Tallahassee is de hoofdstad van Florida en de hele regio heeft een gevarieerd landschap en een matig klimaat, dit in tegenstelling tot de andere staten.   Je vindt hier heel veel verschillende plant- en diersoorten.  Je kan een bezoek brengen aan het St. Marks National Wildlife Refuge, en daar de Great Florida Birding & Wildlife Trail bewandelen.  Bij Downtown Market Place kan je terecht voor live muziek en gezellige bars, wil je shoppen, dan moet je naar Governor’s Square Mall of Market Square.

 

Dag 10: Tallahassee > Savannah (490 km)

Tijdens deze lange rit naar Savannah, is een stop aan Brunswick aan te raden.  Hier vind je een mooie historische binnenstad.

Savannah is een echte “Garden City”.  Breng een bezoek aan de Magnolia Plantation and Gardens, wandel door het historische centrum en bezoek de Cathedral of St John the Baptist.

 


Dag 11: Savannah > Charleston (175 km)

Vervolg de weg langs de kust richting het noorden, en je komt automatisch aan in de historische stad Charleston. Zij staat gekend voor haar pastelkleurige huizen en elegante Mansions.

 

Dag 12: Charleston

Charleston, een sfeervolle stad met koloniale huizen en kerken.  De authentieke gebouwen zijn vooral in het oude district “The Battery” te vinden.  Hier vind je meer dan 200 historische huizen.  In Charleston werd het schot gelost dat het begin inluidde van de Amerikaanse Burgeroorlog.

 

Dag 13: Charleston > Asheville (430 km)

Vandaag rijden jullie van de kust door het prachtige binnenland naar de Great Smoky Mountains.

 

Dag 14: Asheville

Asheville is de ideale uitvalsbasis om het Great Smoky Mountains NP en het Cherokee Indian Reservation te bezoeken.

In het Great Smoky Mountains NP kan je tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelen, picknicken, vissen of beren spotten. Het park telt ongeveer een 1300 kilometer aan wandelpaden.  Er zijn ook verschillende mooie watervallen zoals de Laurel Falls, Indian Falls en Rainbow Falls.

 

Dag 15: Asheville > Nashville (475 km)

Terug naar de muziek, via Knoxville naar de bakermat van de country & western muziek, Nashville.

 Dag 16: Nashville

Overal word je geconfronteerd met muziek, waar je ook kijkt, de stad ademt muziek.  Het is de “heart and soul” van deze typische Amerikaanse muziekstijlen.  Hier bevinden zich de legendarische Grand Ole Opry, de Country Music Hall of Fame en Studio B, waar de “Nashville Sound” werd ontwikkeld door legendes als Dolly Parton en de Evelry Brothers.

 

Dag 17: Nashville > Memphis (345 km)

Rij langs de Mississippi terug naar Memphis.   Onderweg kan je nog even het Casey Jones Railrod Village bekijken, alvorens terug aan te komen in Memphis.

 

Dag 18: Memphis

Laatste dag en tijd om de huurwagen in te leveren en de vlucht terug naar huis te nemen.

 

Dag 19: Memphis > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten

 


Prijzen:

  • Richtprijs vanaf € 2.200 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

  • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
  • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
  • Parkpass voor de Nationale Parken
  • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
  • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

  • intercontinentale vluchten
  • excursies
  • maaltijden
  • verzekeringen