Van Las Vegas naar The American Rockies & National Parks

in 18 dagen

Introductie:

Een prachtige reis langs de nationale parken en de Rockies.  Vanuit Las Vegas ontdek je de verschillende nationale parken van Arizona, Utah en Colorado om zo de Rocky Mountains te bewonderen. Via Salt Lake City keer je terug naar Las Vegas.


Highlights:

Las Vegas - Salt Lake City - Grand Canyon NP - Monument Valley - Mesa Verde NP - Arches NP - Moab - Yellowstone NP - Bryce Canyon NP - Zion NP


Stops:

Las Vegas - Grand Canyon NP - Monument Valley - Mesa Verde NP - Moab - Rock Springs - Jackson - Yellowstone NP - Idaho Falls - Salt Lake City -
Bryce Canyon NP -  Zion NP - Las Vegas


Deze reis boekt u vanaf 2.315 euro pp


Prijzen zijn inclusief:

  • Huurwagen type Ford Escape Suv, Fully Inclusive
  • Alle vermelde overnachtingen op basis van logies
  • Gebruik van onze Travelkey app
  • Amerikaans datacard
  • Digitale gepersonaliseerd Nederlandstalige roadbook

 

Prijzen zijn exclusief:

  • Intercontinentale vluchten
  • Excursies, benzine, parking
  • Maaltijden, resortfees indien van toepassing
  • Verzekeringen

 

 

 

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Las Vegas

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Las Vegas.  Na een vlucht van ongeveer 11 uur kom je aan op LAS, de internationale luchthaven van Las Vegas. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


Las Vegas, het grootste gokparadijs van Amerika ligt midden in de woestijn.  Het centrum van de stad is eigenlijk één straat, de Strip.  Langs de Strip liggen alle grote hotels met casino’s en andere attracties.  Las Vegas draait 24/7 op volle toeren, er is altijd wel iets te beleven, waag een gokje of woon een spectaculaire show bij.  Loop zeker ook eens binnen in een van de vele thema-hotels, deze zijn een attractie op zich.  Breng ook zeker een bezoekje aan Fremont Street, waar je de lasershows van Viva Vision gratis kunt bijwonen.Dag 2: Las Vegas > Grand Canyon NP (445 km)

De rit van vandaag brengt jullie naar een van de iconen van de Westkust: de Grand Canyon. Verlaat de snelweg tussen Kingman en Seligman, en rijd een stukje over de befaamde Route 66.

De Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Deze natuurpracht van gigantische kloven is ontstaan door de Colorado River, en is bijna 450 km lang, met steile rotswanden.  Je kan het park op verschillende manieren ontdekken.  Met een helikoptervlucht ervaar je hoe immens deze kloof wel is.  Met de auto kan je de Desert View Drive afrijden, en stoppen aan verschillende uitkijkpunten.  Vergeet je wandelschoenen niet om bv. Langs Bright Angel Trail de kloof in te wandelen. Een bezoek aan Grand Canyon zal je niet snel vergeten.

 

Dag 3: Grand Canyon NP > Monument Valley (280 km)

Via de East Rim Drive, met zijn diverse uitkijkpunten op de imposante Grand Canyon rijden jullie naar Monument Valley.  Onderweg kan je even stoppen aan het uitkijkpunt voor de Little Colorado River Gorge (het kleine broertje van de Grand Canyon) om dan Monument Valley te bereiken.

 

Dag 4: Monument Valley

Monument Valley is geen nationaal park, maar een tribal park, het ligt op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is heel vaak het decor geweest van westernfilms en het wordt ook nog vaak gebruikt in reclames.  De grote rode zandsteenformaties en tafelbergen rijzen wel tot honderden meters op uit het landschap. De namen van d opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantenrots, kamelenrots, de totempaal, … Dit is een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen van Amerika.


 

Dag 5: Monument Valley > Mesa Verde NP (230 km)

Op weg van Monument Valley naar Mesa Verde NP rij je door een rotsgebergte afgewisseld met een groene oase.  Onderweg kom je langs het plaatsje Mexican Hat, bekend vanwege de gelijknamige rots.

Mesa Verde NP is een van de archeologische wonderen en staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.  Wel 14 eeuwen terug vestigden zich hier al Indianenvolken in dit gebied en hun rotswoningen zijn nog altijd te bezoeken. Je krijgt een kijkje in hoe het leven hier was voor de Europeanen kwamen.

 

Dag 6: Mesa Verde NP > Moab (220 km)

De niet zo lange rit van vandaag brengt je naar Moab.  Onderweg kan je een stop maken aan Wilson’s Arch.  Als je goede schoenen aanhebt, kan je gerust tot de top van de heuvel wandelen om van daaruit prachtige foto’s te maken.

 

Dag 7: Moab

Moab is de perfect uitvalsbasis om de verschillende natuurparken in de buurt te bezoeken.

Het Arches NP is vooral gekend voor zijn rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen.  De beroemdste boog is de Delicate Arch, deze kan je bereiken via een pittige hike. Geen zin in deze inspanning, dan kan je naar het Delicate Arch Viewpoint, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de boog.

Het Canyonlands NP is onderverdeeld in 4 districten: Island in the Sky, The Maze, The Needles en Horseshoe Canyon. Enkel Island in the Sky kan je zelf goed bereiken, de andere zijn aan te raden met een 4x4, bv via een excursie. 

Het Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah.  Voor het adembenemende uitzicht over de Colorado River, moet je je naar Dead Horse Point Overlook begeven. Je kan hier te voet verschillende uitkijkpunten bereiken.  Het wandelpad start bij het Visitor Center en verbindt over 2.5 km verschillende “look outs” met elkaar.

 

Dag 8: Moab > Rock Springs (525 km)

Vertrek vandaag op tijd, want het is een lange rit.  Op weg van Moab naar Rock Springs kan je als leuke tussenstop Dinosaur National Monument inlassen.  Hier ligt de beroemde Carnegie Dinosaurusgroeve.  Hier zijn complete dinoskeletten teruggevonden en onder verschillende musea in het land verdeeld.  Je kan er nog honderden dinofossielen in de rotswand bewonderen.

Ten noorden van Vernal gaat de route verder via het Ashley National Forest, een leuke afwisseling na de kilometers woestijn.

Rock Springs is een klein stadje dat oorspronkelijk gesticht is als woon-en werkplaats voor mijnwerkers.  Nu is het vooral een stop om de lange afstanden te overbruggen.

 

Dag 9: Rock Springs > Jackson (290 km)

De snelste route is via Highway 191, deze brengt je rechstreeks naar Jackson.  Heb je toch wat meer tijd, ga dan voor de scenic route over Highway 372 en Highway 189.  Hier rijd je door de vallei van de Green River.


In de vallei van Jackson hole ligt het westernstadje Jackson, dit is de ideale uitvalsbasis voor het Grand Teton NP.  Jackson is zeer geliefd bij de wintersporters.  Op Town Square zullen de enorme bogen van hertengeweien onmiddellijk opvallen. Elk jaar in de winter overwinteren duizenden wapiti’s (hertachtigen) in het National Elk Refuge.


Grand Teton NP heeft veel te bieden, prachtige natuur en vele wilde dieren.  In het westelijke gedeelte van het park bevindt zich de bergketen de Grand Teton.  In het oostelijke gedeelte, het dal, heb je veel bossen met sprankelende meren en de slingerende Snake River.  Stop hier even en volg een van wandelpaden, en wie weet kom je wel wilde dieren tegen zoals de zwarte beren, dikhoornschapen of herten. Ten westen van de rivier ligt de Teton Park Road, deze mooie toeristische route brengt je langs prachtige uitzichten op de bergen, Jackson Laken en Jenny Lake.


 

Dag 10: Jackson > Yellowstone NP (205 km)

Vandaag staat een van de mooiste nationale parken op het programma: Yellowstone. De rit is niet lang, maar vertrek vroeg, zodat je de drukte wat vermijdt en je ook meer kans hebt om wild te zien. Bij het verlaten van de vallei duiken de bergpieken van Grand Teton hoog op uit het landschap.  Vaak zijn de bergtoppen bedekt met sneeuw.  Stop onderweg aan een van de uitzichtpunten of meren voor prachtige foto’s van dit spectaculaire uitzicht.

 

Dag 11: Yellowstone NP

Yellowstone NP is niet alleen het oudste maar waarschijnlijk ook het mooiste nationale park van Amerika.  Het immense gebied verspreid over 3 verschillende staten ligt op een slapende supervulkaan temidden van actieve geisers, grazende bizons en stinkende warmwaterbronnen. 

De bekendste geiser is “Old Faithful”.  Deze geiser barst elke 92 minuten uit en spuwt in een paar minuten tijd ongeveer een 30.000 liter kokend water en stoom tot wel 180 meter hoog.


In de buurt van Old Faitful ligt Morning Glory Pool, deze trechtervormige waterbron is een zeer bijzonder vanwege zijn felgele en diepblauwe kleuren.  Het water dankt zijn specifieke kleuren aan een bacterie. Let op: gooi geen afval of muntjes in het water, want hierdoor geraakt de bron verstopt en worden de bacteriën gedood.


Ook de Mammoth Hot Springs zijn mooi om te zien.  Het landschap wordt getekend door de kalkstenen terrassen waar 24/7 warm water langs stroomt. 

Behalve deze prachtige natuurverschijnselen kan je ook een heleboel wilde dieren tegenkomen in het Yellowstone NP.  Bizons, elanden beren en wolven laten zich regelmatig aan bezoekers zien.  Neem je verrekijker mee en wie weet spot je wel een bruine beer in het bos.

 

Dag 12: Yellowstone NP > Idaho Falls (190 km)

Verlaat bij Ashton Higway 20 om een omweg te maken via de Mesa Falls Scenic Byway (Highway 47).  Deze route brengt je door de vallei van de Henrys Fork River, waar je een stop kan maken bij de Upper en Lower Mesa Falls.  Dan terug de Highway 20 op om even te stoppen voor het panorama op de Three Tetons, alvorens aan te komen in Idaho Falls.

De naam Idaho Falls is ontstaan door de kunstmatig aangelegde waterval die over een dam door de stad stroomt.  Ga wandelen op de groene overs van de Snake River, of voor de waterratten onder jullie zijn er ook mogelijkheden om te kajakken of te raften (op een rustig tempo).

 

Dag 13: Idaho Falls > Salt Lake City (345 km)

Verlaat de stad in zuidelijk richting en blijf in de vallei van de Snake River tot aan Pocatello.  Je passeert Blackfoot, dit stadje is gekend voor één van de grootste indianenbijeenkomsten van het land, de Shoshone Pow Wow. De landbouwstreek rond Blackfoot is het aardappelland van de VS.  Je kan hier zelfs een kijken nemen in het Idaho Patato Museum. Je krijgt er ook een zakje hash browns (gebakken geraspte aardappels) mee. Voorbij Pocatello klimt de weg tot een hoogte van ongeveer 1700 meter in de Bannock Mountains. Je passeert nog verschillende stadjes die gesticht zijn door de mormonen om aan te komen in Salt Lake City.


Salt Lake City de hoofdstad van de mormonen.  Rond Temple Square staan verschillende gebouwen van de sekte, zoals de Temple en de Tabernacle, deze kan je ook bezichtigen.  Breng ook een bezoekje aan het Joseph Smith Memorial Building, dit voormalig luxehotel is nu een levendig centrum binnen de mormonengemeenschap.  In het Family Search Discovery Center kan je je naam in een van de vele computers intoetsen en wie weet vind je nog familie die in de 19de eeuw geëmigreerd zijn.

 
Dag 14: Salt Lake City > Bryce Canyon NP (435 km)

Via de Interstate 15 gaat de rit naar het zuiden.  Voorbij Beaer neem je de Highway 20 naar de Highway 89 om zo automatisch aan te komen aan de noordkant van Bryce Canyon NP.

 

Dag 15: Bryce Canyon NP

Een bezoek aan Bryce Canyon is een must tijdens je roadtrip door West-Amerika.  In dit nationaal park vind je prachtige zandsteenformaties en rotspilaren, genaamd hoodoos.  In Bryce Canyon NP kan je gemakkelijk met de wagen de Rim Road volgen, en stoppen aan de verschillende uitkijkpunten. Het hoogstgelegen punt is Rainbow Point, van hieruit heb je een fenomenaal uitzicht. Je kan verschillende wandelingen maken zoals bv Navajo Loop of de Queen’s Garden Trail.  Bij Sunrise Point heb je een schitterende zonsopgang, en ook de zonsondergang bij Sunset Point mag niet gemist worden.

 

Dag 16: Bryce Canyon NP > Zion NP (140 km)

De rit van Bryce naar Zion is kort, via de Highway 12 kom je langs de Red Canyon.  De prachtige rode rotsformaties contrasteren tegen het groen van de naaldbomen.  Jullie gaan verder via de Highway 89 om zo aan te komen bij Zion NP.

Zion NP is een van de groenste nationale parken van Zuidwest-Amerika.  De ruige rotsen en spectaculaire bergketens worden afgewisseld met bloeiende weiden en diepe canyons.  Dit park is ideaal om prachtige wandelingen te maken.  De twee populairste wandelingen zijn de Upper Emerald Pools Trail en The Narrows.

 

Dag 17: Zion NP > Las Vegas (255 km)

Vandaag verlaten jullie het prachtige Zion NP om de “glitter & glamour” van Las Vegas in te duiken.  Deze route kunnen jullie langs de snelweg af leggen, of een veel mooier alternatief is via de Valley of Fire Highway (Highway 169).  Deze brengt jullie door het Valley of Fire State Park.  Onderweg zie je vuurrode rotsformaties, natuurlijk gevormde bogen en oude rotstekeningen van Indianen.  Een aantal bekende rotsformaties zijn een stop waard, zoals de Elephant Rock, de Beehives en de Fire Canyon. Vanaf het park is het ongeveer nog een uurtje rijden tot in Las Vegas om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 18: Las Vegas > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.