Patriot Trails in 11 dagen

Prijs per persoon

Singel

Dubbel

Tripel

Quadrupel

Kind (5-15)*

21/04

2.511

1.857

1.703

1.623

806

05/05, 19/05, 02/06, 16/06, 14/07, 28/07, 25/08, 01/09, 15/09, 22/09

2.713

1.971

1.820

1.716

818

Dagprogramma:


Dag 1 Brussel of Amsterdam vlucht naar Boston

Je vliegt vandaag naar Boston. Na aankomst in Boston bereik je op eigen gelegenheid het hotel. De rest van de dag ben je vrij. Deze historische stad heeft een typisch Amerikaanse uitstraling, maar met een opvallend Europese sfeer.

Als je langer in Boston wilt blijven, is het ook mogelijk om eerder naar Boston te vliegen, zodat je voorafgaand aan de rondreis één of meerdere nachten kunt verlengen.

Extra informatie over Boston: Boston is de hoofdstad van Massachusetts en een van de oudste steden in de Verenigde Staten. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, historische bezienswaardigheden zoals de Freedom Trail en het Massachusetts State House, en prestigieuze universiteiten zoals Harvard en MIT.


Dag 2 Boston - Québec City (ongeveer 627 km)

Nadat je kennis hebt gemaakt met de rest van de groep, verlaten we Boston en rijden we naar het noorden door New England, dat bekend staat om zijn glooiende groene heuvels en rivieren. Onderweg passeren we kleine pittoreske stadjes en de White Mountains. Vervolgens steek je de grens over naar Canada op weg naar Québec City, een charmante stad met een Franse uitstraling aan de St. Lawrence Rivier. Je komt hier aan in de vroege avond en kunt 's avonds genieten van de Franse keuken.

Extra informatie over Québec City: Québec City is de hoofdstad van de provincie Québec in Canada en staat bekend om zijn prachtige oude stad (Vieux-Québec), die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad heeft een rijke Franse cultuur, historische forten en prachtige architectuur.


Dag 3 Québec City - Montréal (ongeveer 260 km)

We beginnen de ochtend met een uitgebreide stadstour door het historische centrum van Québec City. We bezoeken bezienswaardigheden zoals de Citadel, Chateau Frontenac, het oude centrum en het Parlementsgebouw. Na de lunch vertrekken we naar Montréal, de grootste Franstalige stad buiten Frankrijk. De stad is een smeltkroes van culturen en heeft een unieke uitstraling. Direct na aankomst maken we een wandeling door de Vieux Port met stops bij de Notre Dame Basilica en Place Jacques Cartier. De avond is vrij.

Extra informatie over Montréal: Montréal is de grootste stad in de provincie Québec en staat bekend om zijn culturele diversiteit, levendige kunstscene en heerlijke keuken. De stad heeft een mix van Franse en Canadese invloeden, en de oude stad (Vieux-Montréal) is vol charme met geplaveide straten en historische gebouwen.


Dag 4 Montréal - Ottawa - Toronto (ongeveer 695 km)

Deze ochtend rijden we verder naar de hoofdstad van Canada, Ottawa. Deze trotse stad staat bekend om zijn vele parken en bloemenpracht, naast natuurlijk de oude gebouwen waar Ottawa vol mee staat. In de middag rijden we via de prachtige Thousand Islands Parkway naar de grootste stad van Canada, Toronto. Vanavond ben je vrij. Breng een bezoek aan de CN Tower of ga winkelen in Eaton Center.

Extra informatie over Ottawa: Ottawa is de hoofdstad van Canada en staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, waaronder het Parliament Hill, het Canadian Museum of History en de prachtige parken, zoals het Gatineau Park.


Dag 5 Toronto - Niagara Falls (ongeveer 145 km)

's Ochtends maken we eerst een stadsrondrit door Toronto, waarbij je onder andere het zakendistrict zult bezoeken en een uitzicht krijgt op zowel moderne als historische bezienswaardigheden. De reis gaat verder langs Lake Ontario naar de Niagara Falls. Deze indrukwekkende watervallen kun je vanaf verschillende observatiepunten bekijken, elk met een ander perspectief. Je kunt ook deelnemen aan een optionele excursie met de boot Maid of the Mist.

Extra informatie over Niagara Falls: De Niagara Falls zijn een van de meest beroemde natuurlijke bezienswaardigheden ter wereld, gelegen aan de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. De watervallen zijn adembenemend en trekken jaarlijks miljoenen bezoekers.


Dag 6 Niagara Falls - Gettysburg - Amish Country (ongeveer 500 km)

We vervolgen onze route door het noordelijke deel van de staat New York en het Finger Lakes-gebied. Eenmaal in Gettysburg bezoeken we de slagvelden van de Amerikaanse Burgeroorlog, indrukwekkende monumenten en de plaats waar Abraham Lincoln zijn beroemde Gettysburg Address hield. Daarna overnachten we in de omgeving.

Extra informatie over Gettysburg: Gettysburg is beroemd om de Slag bij Gettysburg, een cruciale confrontatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1863. Het Gettysburg National Military Park herdenkt deze historische gebeurtenis en omvat monumenten, musea en de locatie van de slagvelden.


Dag 7 Amish Country - Washington DC (ongeveer 210 km)

Vandaag bezoeken we de Amish-gemeenschap. In het hart van Pennsylvania Dutch Country leven de Amish nog steeds volgens een traditionele levenswijze die teruggaat tot 300 jaar geleden. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan, met ambachtelijk vakmanschap en een eenvoudige levensstijl. Na dit bijzondere bezoek reizen we verder naar Washington DC, de hoofdstad van Amerika en volgens sommigen van de wereld. Vanavond ben je vrij. Je verblijft hier de komende 2 nachten.

Extra informatie over de Amish-gemeenschap: De Amish-gemeenschap in Pennsylvania is bekend om hun eenvoudige levensstijl, afwijzing van moderne technologie en behoud van traditionele ambachten zoals quilten, meubelmaken en landbouw.


Dag 8 Washington DC

Deze ochtend staat er een stadstour op het programma waarbij je de beroemdste bezienswaardigheden bezoekt, zoals het Witte Huis, het Capitool, het Lincoln Memorial, het Washington Monument en de Arlington begraafplaats, waar J.F. Kennedy is begraven. De rest van de dag heb je vrije tijd om zelf in te vullen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Smithsonian Museum of een van de vele andere musea.

Extra informatie over Washington DC: Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten en staat vol met historische monumenten, musea en overheidsgebouwen. Het is ook de thuisbasis van de regering en de president van de VS.


Dag 9 Washington DC - Philadelphia - New York (ca. 390 km)

Voordat de reis eindigt, brengen we eerst een bezoek aan Philadelphia, waar je de Liberty Bell en Independence Hall zult zien, de plaats waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. Na de lunch reizen we door naar New York voor je laatste overnachting. Vanavond ben je vrij en kun je je laatste avond van deze reis invullen zoals je wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Times Square of Central Park, of een theater voorstelling boeken voor de avond.


Extra informatie over Philadelphia: Philadelphia is een historische stad in Pennsylvania en staat bekend om zijn rol in de Amerikaanse Revolutie. De Liberty Bell is een beroemd symbool van vrijheid en onafhankelijkheid.


Dag 10 New York - vlucht naar Brussel of Amsterdam

Waarschijnlijk heb je vandaag nog tijd om meer van deze wereldstad te zien. Maak bijvoorbeeld een boottocht naar Ellis Island, waar het Vrijheidsbeeld je begroet. Of ga winkelen. In de loop van de middag of avond (afhankelijk van je vertrektijd) ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van New York voor je terugvlucht naar Europa.

Je kunt je verblijf in New York ook met één of meerdere nachten verlengen om nog te genieten van de drukte en het levendige nachtleven van deze bruisende stad.

Extra informatie over New York: New York City, ook wel bekend als de Big Apple, is een van 's werelds meest iconische steden. Het biedt een overvloed aan bezienswaardigheden, waaronder het Vrijheidsbeeld, Times Square, Central Park, Broadway en nog veel meer.


Dag 11 Aankomst in Europa

In de loop van de ochtend land je weer op de Europese luchthaven van je keuze, waar je kunt terugkijken op een mooie reis door de Verenigde Staten van Amerika.


Hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen)


(*) kinderen onder 8 niet toegelaten


Inbregrepen:

 • 9 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies
 • Gegarandeerde afreizen
 • Alle omschreven excursies, rondleidingen en inkomgelden volgens het programma (tenzij anders  vermeld)
 • Vervoer per airconditioned touringcar of minibus
 • Alle data met deskundige Nederlandssprekende en/of Engelssprekende reisleiding (vanaf dag 2 t/m dag 9).

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten heen naar Boston & terug vanaf New York
 • Maaltijden
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Esta-aanvraag
 • Verzekeringen
 • dollarkoers 1euro = 1,05$


Optionele excursies:

Montréal

 1. St Josephs OratoriumBezoek het St. Josephs Oratorium, een indrukwekkende religieuze locatie in Montréal.Kosten: onbekend

 2. Montréal AvondtourMaak kennis met de gastvrijheid en tradities van de Franse Canadezen tijdens een avondje uit in Montréal. Geniet van een diner in het oude gedeelte van de stad en wandel door de "Vieux Port".Kosten: circa USD 55,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 45,- per persoon), lokaal te voldoen.

Niagara Falls

 1. Niagara WatervallenVerken de watervallen op twee spectaculaire manieren. Bezoek de Skylon Tower voor een uitzicht van 236 meter hoogte en geniet van de lunch in het roterende restaurant.Kosten: circa USD 77,- per persoon, lokaal te voldoen.

 2. Helicopter Flight over Niagara FallsNeem deel aan een optionele helikoptervlucht over de watervallen en ervaar de prachtige uitzichten.Kosten: circa USD 125,- per persoon, lokaal te voldoen.

Ottawa

 1. St. Lawrence riviercruiseVerken de Thousand Islands per boot op de St. Lawrence-rivier. Bewonder privé-eilanden met luxe huizen en bijzondere eilanden.Kosten: circa USD 26,- per persoon, lokaal te voldoen.

Québec City

 1. Sugar Shack DinnerGeniet van een diner bij het bekende Stroop-Huis "Le Chemin du Roi" en proef de heerlijke Ahornstroop.Kosten: circa USD 39,- per persoon, lokaal te voldoen.

Toronto

 1. CN Tower TorontoBezoek de CN Toren, de hoogste vrijstaande constructie ter wereld, en geniet van een prachtig uitzicht over Toronto en omgeving. Loop over de Glazen Vloer als je durft.Kosten: circa USD 37,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 27,- per persoon), lokaal te voldoen.

Washington D.C.

 1. Mount VernonVerken Mount Vernon, het voormalige plantagehuis van George Washington, de eerste Amerikaanse president. Bezoek het historische huis en de omgeving.Kosten: circa USD 42,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 15,- per persoon), lokaal te voldoen.

 2. Washington AvondtourBeleef Washington D.C. bij zonsondergang, wanneer de monumenten en overheidsgebouwen verlicht zijn. Sluit je aan bij een onvergetelijke avondtour.Kosten: circa USD 38,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 25,- per persoon), lokaal te voldoen.

Stad

Hotel

aantal nachten

Boston

Courtyard by Marriott Boston Brookline

1

Québec City

Hotel Universel

1

Montréal

Best Western Ville-Marie Montréal Hôtel & Suites

1

Toronto

Chelsea Hotel

1

Niagara Falls

Best Western Plus Cairn Croft Hotel

1

Amish Country

Four Points by Sheraton York

1

Washington, D.C.

Washington Hilton

2

Taal

• De vertrekdata  16 juni, 28 juli en 25 augustus (2024) worden uitsluitend uitgevoerd voor een Nederlandstalig reisgezelschap met Nederlandssprekende reisleiding mits minimaal 20 Nederlandstalige passagiers geboekt hebben. Mocht uiteindelijk dit aantal niet behaald worden, dan zal de reis worden uitgevoerd met een internationaal reisgezelschap met een gecombineerde Nederlandstalige + Engelstalige reisleiding.

• De vertrekdata  21 april, 5 en 19 mei, 2 en 30 juni, 14 juli, 11 augustus & 1, 15 en 22 september (2024) worden uitgevoerd voor een internationaal reisgezelschap met een gecombineerde Nederlandstalige + Engelstalige reisleiding mits minimaal 15 Nederlandstalige passagiers geboekt hebben. Mocht uiteindelijk dit aantal niet behaald worden, dan zal de reis in iedere geval met Engelstalige reisleiding worden uitgevoerd.