San Francisco naar de Nationale Parken rond Las Vegas

in 19 dagen

Introductie:

Deze roadtrip legt de nadruk op de indrukwekkende natuurpracht van de USA. Begin bij de glitter & glamour van Las Vegas.  Bezoek de mooiste parken van het zuidwesten van Amerika.  De imposante Grand Canyon NP, het wondermooie Zion NP, Capitol Reef NP, Bryce en nog veel meer. Eindig deze rondreis in het gezellige San Francisco.

 

The Highlights:

Las Vegas - San Francisco  - Grand Canyon NP - Bryce Canyon NP - Zion NP - Monument Valley - Arches NP - Capitol Reef NP - Death Valley NP - Yosemite NP

 

Stops:

Las Vegas – Grand Canyon NP – Page – Monumente Valley – Mesa Verde NP – Moab – Capitol Reef NP – Bryce Canyon NP – Zion NP – Death Valley NP – Yosemite NP – San FranciscoProgramma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Las Vegas

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Las Vegas.  Na een vlucht van ongeveer 11 uur kom je aan op LAS, de internationale luchthaven van Las Vegas. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: Las Vegas

Las Vegas, het grootste gokparadijs van Amerika ligt midden in de woestijn.  Het centrum van de stad is eigenlijk één straat, de Strip.  Langs de Strip liggen alle grote hotels met casino’s en andere attracties.  Las Vegas draait 24/7 op volle toeren, er is altijd wel iets te beleven, waag een gokje of woon een spectaculaire show bij.  Loop zeker ook eens binnen in een van de vele thema-hotels, deze zijn een attractie op zich.  Breng ook zeker een bezoekje aan Fremont Street, waar je de lasershows van Viva Vision gratis kunt bijwonen.

 

Dag 3: Las Vegas > Grand Canyon NP (445 km)

De rit van vandaag brengt jullie naar een van de iconen van de Westkust: de Grand Canyon. Verlaat de snelweg tussen Kingman en Selgiman, en rijd een stukje over de befaamde Route 66.

De Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Deze natuurpracht van gigantische kloven is ontstaan door de Colorado River, en is bijna 450 km lang, met steile rotswanden.  Je kan het park op verschillende manieren ontdekken.  Met een helikoptervlucht ervaar je hoe immens deze kloof wel is.  Met de auto kan je de Desert View Drive afrijden, en stoppen aan verschillende uitkijkpunten.  Vergeet je wandelschoenen niet om bv. Langs Bright Angel Trail de kloof in te wandelen. Een bezoek aan Grand Canyon zal je niet snel vergeten.

 

Dag 4: Grand Canyon NP > Page (220 km)

Vanuit de Grand Canyon, rijden jullie vandaag naar Page, vlak bij Lake Powell. 

 

Dag 5: Page

Page is in de jaren vijftig opgericht toen de Glen Canyon Dam in de Colorado Rivier werd aangelegd.  Na de bouw van de dam is Lake Powell ontstaan.  In Page zelf is er niet zoveel te beleven, maar het is wel de ideale uitvalsbasis om Horeshoe Bend en Antelope Canyon te bezoeken.  Antelope Canyon is een adembenemende kloof ontstaan door de kracht van water en wind. Je kan zowel de Upper als de Lower Antelope Cantyon bezoeken. (Dit moet onder begeleiding en moet op voorhand gereserveerd worden gezien het beperkt aantal bezoekers per keer.)

 

Dag 6: Page > Monument Valley (195 km)

De rit van vandaag is niet zo lang, en het is een ontspannen ritje door het Navajo Indian Reservation.

Monument Valley is geen nationaal park, maar een tribal park, het ligt op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is heel vaak het decor geweest van westernfilms en het wordt ook nog vaak gebruikt in reclames.  De grote rode zandsteenformaties en tafelbergen rijzen wel tot honderden meters op uit het landschap. De namen van d opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantenrots, kamelenrots, de totempaal, … Dit is een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen van Amerika.

 

Dag 7: Monument Valley > Mesa Verde NP (230 km)

Op weg van Monument Valley naar Mesa Verde NP rij je door een rotsgebergte afgewisseld met een groene oase.  Onderweg kom je langs het plaatsje Mexican Hat, bekend vanwege de gelijknamige rots.

Mesa Verde NP is een van de archeologische wonderen en staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.  Wel 14 eeuwen terug vestigden zich hier al Indianenvolken in dit gebied en hun rotswoningen zijn nog altijd te bezoeken. Je krijgt een kijkje in hoe het leven hier was voor de Europeanen kwamen.

 

Dag 8: Mesa Verde NP > Moab (220 km)

De niet zo lange rit van vandaag brengt je naar Moab.  Onderweg kan je een stop maken aan Wilson’s Arch.  Als je goede schoenen aanhebt, kan je gerust tot de top van de heuvel wandelen om van daaruit prachtige foto’s te maken.

 

Dag 9: Moab

Moab is de perfect uitvalsbasis om de verschillende natuurparken in de buurt te bezoeken.

Het Arches NP is vooral gekend voor zijn rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen.  De beroemdste boog is de Delicate Arch, deze kan je bereiken via een pittige hike. Geen zin in deze inspanning, dan kan je naar het Delicate Arch Viepoint, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de boog.

Het Canyonlands NP is onderverdeeld in 4 districten: Island in the Sky, The Maze, The Needles en Horseshoe Canyon. Enkel Island in the Sky kan je zelf goed bereiken, de andere zijn aan te raden met een 4x4, bv via een excursie. 

Het Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah.  Voor het adembenemende uitzicht over de Colorado River, moet je je naar Dead Horse Point Overlook begeven. Je kan hier te voet verschillende uitkijkpunten bereiken.  Het wandelpad start bij het Visitor Center en verbindt over 2.5 km verschillende “look outs” met elkaar.

 

Dag 10: Moab > Capitol Reef NP (135 km)

Neem vandaag de Highway 128 (ipv de Highway 191) om zo de scenic route langs de Colorado River en Castle Valley te nemen.  Het landschap wordt gedomineerd door felrood gekleurde rotsen. 

Capitol Reef NP is minder druk bezocht dan de andere nationale parken, maar het is zeker de moeite.  Torenhoge rotsformaties, diepe ravijnen en hoge kliffen typeren het park.  Er zijn twee delen, de Cathedral Valley en Waterpocket Fold.  Volg de Scenic Drive die start bij het Visitor Center en kom zo automatisch bij de prachtige uitzichtpunten.   Je kan hier ook verschillende wandelingen maken zoals Golden Throne Trail (6,5 km) of Hickman Bridge Trail (3 km)


Dag 11: Capitol Reef NP > Bryce Canyon NP (200 km)

Langs Highway 12, de Grand Staircas Escalante, kom je langs Escalante Patrified Forest State Park.  Je kan hier een kanotchtje maken op het Wide Hollow Reservoir.

Een bezoek aan Bryce Canyon is een must tijdens je roadtrip door West-Amerika.  In dit nationaal park vind je prachtige zandsteenformaties en rotspilaren, genaamd hoodoos.  In Bryce Canyon NP kan je gemakkelijk met de wagen de Rim Road volgen, en stoppen aan de verschillende uitkijkpunten. Het hoogstgelegen punt is Rainbow Point, van hieruit heb je een fenomenaal uitzicht. Je kan verschillende wandelingen maken zoals bv Navajo Loop of de Queen’s Garden Trail.  Bij Sunrise Point heb je een schitterende zonsopgang, en ook de zonsondergang bij Sunset Point mag niet gemist worden.

 

Dag 12: Bryce Canyon NP > Zion NP (140 km)

De rit van Bryce naar Zion is kort, via de Highway 12 kom je langs de Red Canyon.  De prachtige rode rotsformaties contrasteren tegen het groen van de naaldbomen.  Jullie gaan verder via de Highway 89 om zo aan te komen bij Zion NP.


Dag 13: Zion NP

Zion NP is een van de groenste nationale parken van Zuidwest-Amerika.  De ruige rotsen en spectaculaire bergketens worden afgewisseld met bloeiende weiden en diepe canyons.  Dit park is ideaal om prachtige wandelingen te maken.  De twee populairste wandelingen zijn de Upper Emerald Pools Trail en The Narrows.

 

Dag 14: Zion NP > Death Valley NP (480 km)

Van het groene Zion NP vandaag een lange rit via Las Vegas, de Armagosa-woestijn en de Funeral Mountains naar Death Valley NP.

Death Valley, de heetste, droogste en laagste plek van Noord-Amerika.  Het laagste punt is Badwater, dit ligt 86 meter onder zeeniveau. Bijzonder zijn de badlands, die doen denken aan een ruig en kaal maanlandschap.  Je ziet ze vanaf het uitzichtpunt Zabriskie Point.  De temperaturen kunnen hier in de zomer gemakkelijk oplopen tot maar liefst 50 graden. Denk eraan om voldoende water en brandstof in te slaan, In Death Valley is weinig te koop, of aan woekerprijzen.

 

Dag 15: Death Valley NP > Yosemite NP (525 km)

Vandaag staat er een lange rit op het programma.  Via Higway 395 rijden jullie van Death Valley NP naar Yosmite NP in het Sierra Nevada gebergte.  Tussen Lone Pine en Independance is er een gedenkplaat voor Manzanar, de plaats waar tijdens WO II de Japanse Amerkanen gedwongen werden om in een interneringskamp te wonen na de aanval op Pearl Harbour. Je kan hier de barakken zien waar zo’n 10.000 Japanners werden ondergebracht. Via Bishop kom je via de befaamde Tioga Pass eindelijk aan in Yosemite NP.


Dag 16: Yosemite NP

Yosemite, bekend voor zijn reusachtige bergen, dichte bossen en klaterende watervallen, kortom, het landschap is zeer afwisselend.  Bij het beroemde Tunnel View kijk je uit over Yosemite Valley met zijn indrukwekkende rotsformaties, zoals El Capitan, en de de Half Dome.  Hier heb je ook de iconische Bridealveil Falls. Aan de andere kant van de vallei, bij Glacier Point vind je de hoogste waterval van Noord-Amerika, Yosemite Falls.  Je kan prachtige wandelingen maken in Yosemite NP, hou je echt van hiken, dan moet je zeker de Mist Trail doen. 

 

Dag 17: Yosemite NP > San Francisco (315 km)

Van de prachtige natuur terug naar de bewoonde wereld, op naar San Francisco! Jullie rijden via de vruchtbare San Joaquin Valley, waar je diverse stops kunt maken.  Misschien een bezoekje aan een wijngaard of de Farmers Market in Modesto?

 

Dag 18: San Francisco

San Francisco, of kortweg Frisco is vooral gekend door de Golden Gate Bridge. Deze imposante staalconstructie verbindt het schiereiland met het noorden.  In San Francisco valt er altijd wel iets te beleven.  Maak een fietstochtje vanaf Fishermans Warf over de Golden Gate Bridge naar Sausolito, Ga shoppen in een van de vele shopping malls, bezoek Lombard Street “the Crookedest Street in the World”, of breng een bezoek aan Alcatraz.  Kortom, keuze genoeg in San Francisco.

Na het inleveren van de huurwagen nemen jullie de vlucht terug naar huis.


Dag 19: San Francisco > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 

Deze reis boekt u vanaf 2.190 euro pp

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Ford Escape Suv, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
  • Gebruik van onze Travelkey app
  • Amerikaans datacard
  • Digitale gepersonaliseerd Nederlandstalige roadbook
  • BTW en taksen
  • Bijdrage Garantiefonds


  Prijzen zijn exclusief:

  • Intercontinentale vluchten
  • Niet vermelde maaltijden en dranken
  • Persoonlijke uitgaven
  • Parking
  • Resortfees indien van toepassing
  • Verzekeringen