Van Los Angeles over de Nationale Parken en Las Vegas naar
San Franciscoin 16 dagen

Introductie:

Tijdens deze prachtige rondreis door het zuidwesten van Amerika bezoek je zowel de bekende steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas alsook de indrukwekkende natuur die je hier kan vinden zoals Yosemite NP, Grand Canyon NP, Zion NP en nog zoveel meer. Geef je ogen de kost tijdens deze trip.

 

Highlights:

Los Angeles - Las Vegas - San Francisco - Grand Canyon NP - Monument Valley - Bryce Canyon NP - Zion NP - Sequoia NP - Kings Canyon NP - Yosemite NP


Stops: (U kan deze reis ook starten in San Francisco en eindigen in Los Angeles)

Los Angeles - Lake Havasu - Grand Canyon NP - Monument Valley - Page - Bryce Canyon NP - Zion NP - Las Vegas - Visalia - Yosemite NP - San Francisco 


Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Los Angeles

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Los Angeles.  Na een vlucht van ongeveer 12 uur kom je aan op LAX, de internationale luchthaven van Los Angeles. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.


De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


Los Angeles, hometown van de beroemde filmsterren en de Hollywood-sign.  Wandel over de Walk of Fame en zoek je favoriete beroemdheid tussen de meer dan 2000 sterrentegels. Wil je zelf oog in oog staan met een celebrity, waag je kans dan in Beverly Hills, waar vele sterren een optrekje hebben, of flaneer eens over Rodeo Drive, gekend voor zijn vele luxe winkels.

Uiteraard mag een bezoekje aan Santa Monica Pier of Venice Beach niet ontbreken.  

Een vakantie in LA, the City of Angels, is zeker de moeite waard, omdat er voor iedereen wel iets leuk te vinden is.


Dag 2: Los Angeles > Lake Havasu (480 km)

Er staat een lange rit op het programma.  Na Los Angeles krijg je door Mojavewoestijn waar je een leuke stop kan maken aan het Joshua Tree NP.  Als je de Park Boulevard volgt, kom je automatisch langs de belangrijkste bezienswaardigheden.  Daarna is het nog ongeveer 3 uurtjes rijden tot aan Lake Havasu.

Lake Havasu vormt de grens tussen de staten California en Arizona.  Het meer leent zich uitstekend voor watersporten, maar je kan ook lekker ontspannen op een van de strandjes aan het meer of een wandeling maken langs de mysterieuze rotsformaties.  De bijzonderste bezienswaardigheid is de “Old Londen Bridge”, deze brug verbindt een eilandje in het meer met het vasteland en deze brug stond ooit echt in Londen, waar ze afgebroken is en nadien in Lake Havasu terug opgebouwd is.

 

Dag 3: Lake Havasu > Grand Canyon NP (370 km)

De rit van vandaag brengt jullie naar een van de iconen van de Westkust: de Grand Canyon. Verlaat de snelweg tussen Kingman en Selgiman, en rijd een stukje over de befaamde Route 66.


De Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Deze natuurpracht van gigantische kloven is ontstaan door de Colorado River, en is bijna 450 km lang, met steile rotswanden.  Je kan het park op verschillende manieren ontdekken.  Met een helikoptervlucht ervaar je hoe immens deze kloof wel is.  Met de auto kan je de Desert View Drive afrijden, en stoppen aan verschillende uitkijkpunten.  Vergeet je wandelschoenen niet om bv. Langs Bright Angel Trail de kloof in te wandelen. Een bezoek aan Grand Canyon zal je niet snel vergeten.


Dag 4: Grand Canyon NP > Monument Valley (280 km)

Via de East Rim Drive, met zijn diverse uitkijkpunten op de imposante Grand Canyon rijden jullie naar Monument Valley.  Onderweg kan je even stoppen aan het uitkijkpunt voor de Little Colorado River Gorge (het kleine broertje van de Grand Canyon) om dan  Monument Valley te bereiken.

Monument Valley is geen nationaal park, maar een tribal park, het ligt op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is heel vaak het decor geweest van westernfilms en het wordt ook nog vaak gebruikt in reclames.  De grote rode zandsteenformaties en tafelbergen rijzen wel tot honderden meters op uit het landschap. De namen van d opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantenrots, kamelenrots, de totempaal, … Dit is een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen van Amerika.

 

Dag 5: Monument Valley > Page (195 km)

De rit van vandaag is niet zo lang en brengt jullie naar Page, vlak bij Lake Powell. 

Page is in de jaren vijftig opgericht toen de Glen Canyon Dam in de Colorado Rivier werd aangelegd.  Na de bouw van de dam is Lake Powell ontstaan.  In Page zelf is er niet zoveel te beleven, maar het is wel de ideale uitvalsbasis om Horeshoe Bend en Antelope Canyon te bezoeken.  Antelope Canyon is een adembenemende kloof ontstaan door de kracht van water en wind. Je kan zowel de Upper als de Lower Antelope Cantyon bezoeken. (Dit moet onder begeleiding en moet op voorhand gereserveerd worden gezien het beperkt aantal bezoekers per keer.)

 

Dag 6: Page > Bryce Canyon NP (250 km)

Vanuit Page rijden jullie door de kleurrijke woestijn via Kanab en de mormonenstaat Utah naar Bryce Canyon NP.


Dag 7: Bryce Canyon NP

Een bezoek aan Bryce Canyon is een must tijdens je roadtrip door West-Amerika.  In dit nationaal park vind je prachtige zandsteenformaties en rotspilaren, genaamd hoodoos.  In Bryce Canyon NP kan je gemakkelijk met de wagen de Rim Road volgen, en stoppen aan de verschillende uitkijkpunten. Het hoogstgelegen punt is Rainbow Point, van hieruit heb je een fenomenaal uitzicht. Je kan verschillende wandelingen maken zoals bv Navajo Loop of de Queen’s Garden Trail.  Bij Sunrise Point heb je een schitterende zonsopgang, en ook de zonsondergang bij Sunset Point mag niet gemist worden.


Dag 8: Bryce Canyon NP > Zion NP (140 km)

De rit van Bryce naar Zion is kort, via de Highway 12 kom je langs de Red Canyon.  De prachtige rode rotsformaties contrasteren tegen het groen van de naaldbomen.  Jullie gaan verder via de Highway 89 om zo aan te komen bij Zion NP.

Zion NP is een van de groenste nationale parken van Zuidwest-Amerika.  De ruige rotsen en spectaculaire bergketens worden afgewisseld met bloeiende weiden en diepe canyons.  Dit park is ideaal om prachtige wandelingen te maken.  De twee populairste wandelingen zijn de Upper Emerald Pools Trail en The Narrows.


Dag 9: Zion NP > Las Vegas (255 km)

Vandaag verlaten jullie het prachtige Zion NP om de “glitter & glamour” van Las Vegas in te duiken.  Deze route kunnen jullie langs de snelweg af leggen, of een veel mooier alternatief is via de Valley of Fire Highway (Highway 169).  Deze brengt jullie door het Valley of Fire State Park.  Onderweg zie je vuurrode rotsformaties, natuurlijk gevormde bogen en oude rotstekeningen van Indianen.  Een aantal bekende rotsformaties zijn een stop waard, zoals de Elephant Rock, de Beehives en de Fire Canyon. Vanaf het park is het ongeveer nog een uurtje rijden tot in Las Vegas

Las Vegas, het grootste gokparadijs van Amerika ligt midden in de woestijn.  Het centrum van de stad is eigenlijk één straat, de Strip.  Langs de Strip liggen alle grote hotels met casino’s en andere attracties.  Las Vegas draait 24/7 op volle toeren, er is altijd wel iets te beleven, waag een gokje of woon een spectaculaire show bij.  Loop zeker ook eens binnen in een van de vele thema-hotels, deze zijn een attractie op zich.  Breng ook zeker een bezoekje aan Fremont Street, waar je de lasershows van Viva Vision gratis kunt bijwonen.

 

Dag 10: Las Vegas > Visalia (585 km)

Deze ochtend vroeg uit de veren, want er staat een lange rit op het programma. Ben je de asfalt een beetje beu onderweg, maak dan een stop Galcio Ghost Town, een verlaten dorpje ter hoogte van Barstow.

Visalia is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Sequoia NP en het Kings Canyon NP.

Sequoia en Kings Canyon, twee nationale parken in één.  De een staat bekend om het diepste ravijn van Amerika, de andere om de grootste bomen ter wereld.


Sequoia NP, gekend voor de gigantische bomen, de sequoia’s. General Sherman, is de 85 meter hoog, en het grootste exemplaar ter wereld.  De boom is al 2500 jaar, en hij groeit nog steeds.  Er zijn hier verschillende wandelpaden om het park te ontdekken.


Kings Canyon NP is vergelijkbaar met Yosemite Valley.  Hier vind je grillige granieten van honderden meters hoog, woeste bergstromen en watervallen.  De Kings Canyon is Amerika’s diepste ravijn.  Je kan hem uitstekend zien af de verschillende omliggende uitzichtpunten.  In het park kan je ook verschillende lange en korte wandeltochten maken.


Dag 11: Visalia >Yosemite NP (200 km)

Via de snelweg rijden jullie richting Yosemite NP.  Hoe dichter je bij het park komt, hoe groener het landschap wordt.

 

Dag 12: Yosemite

Yosemite, bekend voor zijn reusachtige bergen, dichte bossen en klaterende watervallen, kortom, het landschap is zeer afwisselend.  Bij het beroemde Tunnel View kijk je uit over Yosemite Valley met zijn indrukwekkende rotsformaties, zoals El Capitan, en de de Half Dome.  Hier heb je ook de iconische Bridalveil Falls. Aan de andere kant van de vallei, bij Glacier Point vind je de hoogste waterval van Noord-Amerika, Yosemite Falls.  Je kan prachtige wandelingen maken in Yosemite NP, hou je echt van hiken, dan moet je zeker de Mist Trail doen. 

 

Dag 13: Yosemite NP > San Francisco (315 km)

Van de prachtige natuur terug naar de bewoonde wereld, op naar San Francisco! Jullie rijden via de vruchtbare San Joaquin Valley, waar je diverse stops kunt maken.  Misschien een bezoekje aan een wijngaard of de Farmers Market in Modesto?

 

Dag 14: San Francisco

San Francisco, of kortweg Frisco is vooral gekend door de Golden Gate Bridge. Deze imposante staalconstructie verbindt het schiereiland met het noorden.  In San Francisco valt er altijd wel iets te beleven.  Maak een fietstochtje vanaf Fishermans Warf over de Golden Gate Bridge naar Sausolito, Ga shoppen in een van de vele shopping malls, bezoek Lombard Street “the Crookedest Street in the World”, of breng een bezoek aan Alcatraz.  Kortom, keuze genoeg in San Francisco.

 

Dag 15: San Francisco > Brussel/Amsterdam

Laatste dag om nog wat te genieten van al het leuks dat er in San Francisco te beleven valt, nadien lever je de huurwagen terug in, en neem je de vlucht naar huis.

 

Dag 16: Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.


Deze reis boekt u vanaf  € 1899 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

 • Huurwagen voor ganse periode, type Standard SUV, inclusief verzekering
 • Alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Gebruik van onze Travelkey app
 • Amerikaans datacard
 • Digitale gepersonaliseerd Nederlandstalige roadbook
 • Nationale Parkpass
 • BTW en taksen
 • Bijdrage Garantiefonds

 

Prijzen zijn exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Parking
 • Resortfees indien van toepassing
 • Verzekeringen