The Great American Crossing Groepsreis in 23 dagen

Afreisdata en vanaf prijzen pp in euro 2024

Single

Dubbel

Triple

Quadrupple

Chd tem 16 jaar

09/05

5.410

3.650

3.175

2.940

Op aanvraag13/06, 04/07, 18/07, 08/08, 05/09, 19/09

5.900

3.990

3.475

3.220

Op aanvraag

Dag 1: Vliegreis naar New York

Vandaag vliegt u naar New York. Na aankomst in New York bereikt u op eigen gelegenheid het hotel. U bent de rest van de dag vrij. Als u langer in New York wilt verblijven, is het ook mogelijk om eerder naar New York te vliegen, zodat u voorafgaand aan de rondreis 1 of meerdere nachten kunt verlengen.


Dag 2: New York

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Times Square, Central Park, of een tocht maken met de veerboot naar Ellis Island, waar het Vrijheidsbeeld u begroet. Of misschien wilt u een middagje winkelen? Of boek een theater voorstelling voor de avond.


Dag 3: New York – Philadelphia – Washington DC (circa 375 km)

Na het ontbijt verlaten we New York en rijden we naar de meest oostelijke stad van deze rondreis, Philadelphia, ook wel de stad van de broederliefde genoemd. Hier brengen we een bezoek aan Liberty Bell en Independence Hall, waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. De handtekening werd gezet in de Independence Hall en bevestigd door het luiden van de Liberty Bell. We vervolgen de reis naar Washington waar we de komende 2 nachten verblijven.


Dag 4: Washington DC

Een dag waarbij u veel te zien krijgt van Washington. In de ochtend hebben we een stadstour waarbij kennis wordt gemaakt met de hoogtepunten van de hoofdstad van de Verenigde Staten. U ziet onder andere het Lincoln Memorial, het Witte Huis, het Capitool en de Arlington begraafplaats, waar ook het graf van John F. Kennedy is. De rest van de dag bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan één van de vele musea die Washington rijk is, zoals het Smithsonian Museum, of maak een heerlijke wandeling langs de oevers van de rivier Potomac.


Dag 5: Washington DC – Gettysburg – Niagara Falls (circa 675 km)

Na de vele indrukken te hebben opgedaan in Washington DC, rijden we verder richting Canada. Onderweg bezoeken we Gettysburg, de Civil War National Battleground, de plaats waar de grootste veldslag ooit op Amerikaans grondgebied werd uitgevochten. Op het programma staat het National Military Park. Hierna rijden we door de staat New York naar Buffalo en de Niagara Falls voor de overnachting.


Dag 6: Niagara Falls – Detroit (circa 405 km)

Deze ochtend gaat u eerst de watervallen bekijken en dit kunt u vanuit diverse observatieposten doen, zodat u werkelijk een fantastisch beeld krijgt van dit prachtige natuurverschijnsel. Er zijn ook diverse optionele excursies te boeken om de watervallen vanuit een andere positie te bewonderen. In de loop van de middag gaat de reis verder. We passeren weer de grens met Amerika en rijden door naar Detroit. Deze stad is het centrum van de Amerikaanse auto-industrie en Henry Ford is hier zijn imperium gestart.


Dag 7: Detroit – Chicago (circa 480 km)

Deze ochtend brengen we eerst een bezoek aan het fascinerende Henry Ford Museum. Hier kunnen verschillende exposities worden bekeken. Aansluitend bezoeken we de nabijgelegen Ford-fabriek en nemen we een kijkje op de werkvloer bij de moderne productie. De tour gaat nu verder naar Chicago, the Windy City, aan Lake Michigan. Chicago is absoluut het centrum van de Midwest en de toegangspoort naar het westen.


Dag 8: Chicago

Deze ochtend wordt een korte stadstour gemaakt die u langs een aantal hoogtepunten van de stad voert. The Magnificent Mile, Lake Shore Drive, de Navy Pier en natuurlijk het stadscentrum worden bezocht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Geniet van de indrukwekkende skyline en de beroemde architectuur of ga winkelen op Michigan Avenue. 's Avonds kunt u genieten in één van de vele prima restaurants en bars met jazz- en bluesmuziek, waar de stad om bekend staat.


Dag 9: Chicago – Sioux City (circa 850 km.)

Een lange dag in de bus door de uitgestrekte graanvelden van de 'Midwest'. We steken de Mississippi River over, vervolgens rijden we door de staat Iowa. We overnachten in Sioux City waar de Missouri rivier de grens vormt met de staat Nebraska.


Dag 10: Sioux City – Badlands N.P. – Mt. Rushmore – Rapid City (circa 690 km.)

Vandaag rijden we de staat South Dakota binnen en onderweg zult u het landschap stilaan zien veranderen. Van uitgestrekte graslanden naar de eigenaardige rotsformaties van het Badlands National Park naar de Black Hills. Er wordt een bezoek gebracht aan het Badlands National Park, waar kennis gemaakt wordt met prachtig gekleurde grillige rotsformaties. Na dit bezoek rijden we door de Black Hills en naar Mount Rushmore, waar de vier hoofden van de vier grootste Amerikaanse presidenten in de rotsen zijn uitgehakt: Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt.


Dag 11: Rapid City – Bighorn Mountains – Cody (ca. 640 km)

We verlaten Rapid City en wanneer we de staat Wyoming binnenrijden, wordt de omgeving steeds bergachtiger. Grote kans dat u in het wild levende buffels en mustangs ontdekt in het afwisselende landschap van Wyoming. Door de Bighorn Mountains rijden we naar het eindpunt van vandaag; Cody, genoemd naar Buffalo Bill. Als overnachten in Cody door weersomstandigheden of ongunstige wegcondities in Yellowstone National Park niet mogelijk is, wordt er uitgeweken naar Billings of Livingston in Montana.


Dag 12 Cody – Yellowstone National Park (ca. 145 km)

We beginnen vandaag met een prachtige tour door het eerste en mooiste park van Amerika, Yellowstone National Park. Prachtige uitzichten, watervallen, Yellowstone Canyon, de geiser Old Faithful en de warmwaterpoelen van Mammoth Hot Springs, en veel wilde dieren zoals buffels en wapiti herten, zijn slechts enkele hoogtepunten die u vandaag zult zien. Ook een kudde bizons, elanden en misschien zelfs beren kunnen hier gespot worden.


Dag 13 Yellowstone National Park – Salt Lake City (ca. 590 km)

We verlaten Yellowstone en rijden door het aangrenzende Grand Teton National Park (indien de weersomstandigheden het toelaten). Grand Teton National Park staat bekend om zijn hoge bergtoppen, sommige wel tot 4.000 meter hoog, met besneeuwde bergtoppen. In de namiddag maken we een korte stadsrondrit in Salt Lake City, wereldwijd bekend als het centrum van de mormonen. U ziet onder andere het bekende Temple Square en het Tabernacle.


Dag 14 Salt Lake City – Bryce Canyon (ca. 430 km)

Vanuit Salt Lake City gaat de reis verder naar het adembenemende Bryce Canyon National Park. Afhankelijk van de stand van de zon veranderen de kleuren hier van roestbruin tot geel, een prachtig schouwspel en zeker één van de hoogtepunten tijdens deze reis. Bij helder weer kunt u hier een schitterende sterrenhemel bewonderen.


Dag 15 Bryce Canyon – Lake Powell – Grand Canyon – Flagstaff (ca. 595 km.)

We vertrekken vroeg uit Bryce en gaan eerst naar Lake Powell. Het meer heeft kristalhelder blauw water, wat een prachtig contrast vormt met de rode rotswanden. Na dit indrukwekkende schouwspel rijden we verder naar het volgende hoogtepunt, de Grand Canyon. Vanaf de Desert View Tower aan de South Rim heeft u een prachtig uitzicht over de Canyon met zijn diverse kleurschakeringen. De Canyon, een mijl diep, wordt ook wel beschouwd als één van de wereldwonderen.


Dag 16 Flagstaff – Las Vegas (ca. 410 km.)

Vandaag volgt u een stuk van de beroemde Route 66. We passeren onder andere Seligman, een dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bij aankomst in Las Vegas heeft u tijd om de stad op eigen houtje verder te verkennen. De mogelijkheden zijn hier eindeloos, met winkelcentra, casino's en prachtige shows.


Dag 17 Las Vegas – Mojave Desert – Los Angeles (ca. 450 km.)

Na het ontbijt verlaten we Las Vegas en rijden we eerst naar de Mojave Desert. Het bergachtige woestijnlandschap van de Mojave Desert is bezaaid met Joshua Trees. In de loop van de middag komen we aan in Los Angeles, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten. Bij aankomst maken we een korte stadstour en ziet u Hollywood, Sunset Strip en Beverly Hills. Aansluitend rijden we door naar ons hotel waar we 2 nachten verblijven.


Dag 18 Los Angeles

U heeft vandaag een vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, of een lekker dagje naar Santa Monica of Venice Beach gaan. U kunt hier winkelen en genieten van het prachtige brede zandstrand. Ook kunt u vandaag deelnemen aan een optionele excursie naar Universal Studios, 's werelds grootste filmstudio en themapark. Maar ook een bezoek aan het Paul Getty Museum is een mogelijkheid.


Dag 19 Los Angeles – California Coast (ca. 235 km.)

In de ochtend verlaten we Los Angeles en rijden we naar het noorden. Onderweg passeren we Malibu en maken we een stop in Santa Barbara, een geliefde vakantieplaats aan de Californische kust met prachtige witte zandstranden en een fraaie Spaanse missiepost. We vervolgen de weg naar onze volgende overnachtingslocatie, halverwege Los Angeles en San Francisco.


Dag 20 California Coast – Carmel/Monterey – San Francisco (ca. 450 km.)

Langs de ruige kust van Californië rijden we verder naar het stadje Carmel, de thuisbasis van acteur/regisseur Clint Eastwood. Hier vindt u schilderachtige huizen en kunstgalerijen. Een klein stukje verder rijden we naar Monterey, waar we een bezoek brengen aan Fisherman's Wharf en Cannery Row. Dit stadje heeft zijn unieke karakter als vissershaven weten te behouden. Aan het einde van de dag komen we aan op onze laatste bestemming van deze reis, San Francisco, waar we de laatste 2 nachten verblijven.


Dag 21 San Francisco

Vandaag kunt u bijkomen van alle indrukken die u de afgelopen drie weken heeft opgedaan. Geniet van deze heerlijke stad en breng zeker een bezoek aan de beroemde Golden Gate Bridge. Ook mag het populaire Fisherman’s Wharf niet ontbreken. U heeft hier uitzicht op het gevangeniseiland Alcatraz en kunt genieten van de vele gezellige restaurants en bars. Geniet van uw laatste dag in Amerika.


Dag 22 San Francisco – Europa

U gaat in de loop van de dag op eigen gelegenheid naar de luchthaven van San Francisco voor uw terugvlucht naar Europa. U kunt uw verblijf in San Francisco ook met één of meerdere nachten verlengen. Geniet nog een paar dagen van deze bruisende stad en het gezellige nachtleven.


Dag 23 aankomst Europa

In de loop van de dag landt u weer op de Europese luchthaven van uw keuze, waar u kunt terugkijken op een mooie reis door de Verenigde Staten van Amerika.

Inbegrepen:

• 21 overnachtingen in goede middenklasse hotels in kamer met bad of douche en toilet op basis van logies
• Gegarandeerd vertrek
• Alle omschreven excursies, rondleidingen en inkomgelden conform reisprogramma (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus
• Alle data met deskundige Nederlandssprekende en/of Engelssprekende gids (vanaf dag 2 t/m dag 20).

Niet inbegrepen:

• Intercontinentale vlucht heen naar New York & terug vanaf San Francisco 

. maaltijden
• Facultatieve excursies met bijbehorende inkomgelden
• Fooien en perssoonlijke uitgaven 

Ter plaatse bij te boeken excursies:


Bryce Canyon N.P.

 • Ebenezer Avondeten met show
 • Ebenezer Avondeten met show (herhaling)
 • Een favoriete excursie in Bryce Canyon tijdens de zomermaanden voor bezoekers van deze omgeving. Cowboy en Western Muziek en een passende avondmaal, gezellig onder elkaar! Hier kunt u ook kennis maken met mensen vanuit de hele wereld. Deze excursie kost circa USD 49,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 25,- per persoon), lokaal te voldoen.

Chicago

 • Chicago cruise: Een cruise over de Chicago River en Lake Michigan brengt u dichter bij de unieke en wereldberoemde architectuur van Chicago. U kunt kiezen uit zitplaatsen op het dek of binnen in een airconditioned ruimte. Kosten circa USD 59,- per persoon, lokaal te voldoen.
 • Willis Tower observatiedeck: Voor een fenomenaal uitzicht over Chicago bezoekt u het observatiedeck van de Willis Tower. Het observatieplatform zit op de 103de verdieping van de maar liefst 442 meter hoge toren. Kosten circa USD 32,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 25,- per persoon), lokaal te voldoen.

Grand Canyon N.P. (South Rim)

 • Helicopter Flight over the Grand Canyon: U heeft de mogelijkheid om een adembenemende vlucht te maken over de Grand Canyon. De kosten variëren afhankelijk van de duur van de vlucht: circa USD 262,- per persoon voor circa 25 minuten of circa USD 319,- per persoon voor circa 45 minuten, lokaal te voldoen.

Las Vegas

 • Las Vegas Strip Helikoptervlucht: Stijg op en ontdek de ‘entertainment hoofdstad van de wereld’ vanuit de lucht! Kosten circa USD 139,- per persoon, lokaal te voldoen.

Los Angeles

 • Universal Studios: Bezoek het bekende Universal Studios themapark. Toegang en transfers inbegrepen. Deze excursie kan alleen ter plaatse worden geboekt tegen kosten van circa USD 138,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 125,- per persoon), lokaal te voldoen.
 • Bubba Gump restaurant in Long Beach: Een gezamenlijk avondmaal in Californische stijl. Kosten circa USD 45,- per persoon, lokaal te voldoen.

New York

 • THE BIG APPLE HELICOPTER TOUR: Manhattan Helicoptervlucht. Kosten circa USD 219,- per persoon, lokaal te voldoen.
 • Circle Line Haven rondvaart: Geniet van een twee uur durende boottocht over de Hudson Rivier. Kosten circa USD 39,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 29,- per persoon), lokaal te voldoen.
 • Empire State Building: Bezoek aan Empire State Building voor een weergaloos uitzicht over New York City. Kosten circa USD 39,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 32,- per persoon), lokaal te voldoen.

Niagara Falls

 • Niagara Watervallen: Bezoek de watervallen en geniet van het uitzicht vanaf de Skylon Tower. Kosten circa USD 77,- per persoon, lokaal te voldoen.
 • Helicopter Flight over Niagara Falls: Maak een optionele helikoptervlucht over de watervallen. Kosten circa USD 125,- per persoon, lokaal te voldoen.

Page (Lake Powell)

 • Monument Valley from the air: Vertrek vanochtend op een vlucht vanuit Page en vlieg over de indrukwekkende Glen Canyon Dam en het azuurblauwe water van Lake Powell. Vlieg verder over de Rainbow Bridge naar Monument Valley.
 • Nationale Parken Driehoeks vlucht vanuit Page. Kosten circa USD 499,- per persoon, lokaal te voldoen.

San Francisco

 • San Francisco Baycruise: Als hoogtepunt van San Francisco kunt u een boottocht maken langs de adembenemende kustlijn, onder de Golden Gate Bridge door en langs het fameuze Alcatraz. Tijdens deze cruise zult u de kleurrijke geschiedenis van de stad leren kennen alsmede de wereldberoemde bouwwerken te zien

  Tijdens de cruise kunt ook verschillende diersoorten spotten.

   Kosten circa USD 38,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 23,- per persoon), lokaal te voldoen.

Washington D.C.

 • DCA by NIGHT: Wanneer de zon ondergaat boven de groene heuvels van Virginia ziet Washington DC er ineens heel anders uit met haar monumenten en overheidsgebouwen badend in de nachtelijke verlichting. Sluit u aan bij uw medereizigers voor een onvergetelijke tour van de hoofdstad van Amerika. Washington avondtour. Kosten circa USD 38,- per persoon (kinderen t/m 11 jaar circa USD 25,- per persoon), lokaal te voldoen.