Route 66 van Chicago cross the Usa naar Los Angeles

in 21 dagen

Introductie:

Get Your Kicks on Route 66! Doorkruis de USA van oost naar west op de befaamde Route 66. Vertrek vanuit de “Windy City” Chicago, doorkruis het land van de Cheyennes en Arapaho’s en de Texas Panhandle. Dan via Het Petrified Forest en de Grand Canyon langs de glitter & glamour van Las Vegas eindelijk aan te komen in Los Angeles.


Highlights:

Chicago - Santa Fe - Grand Canyon NP - Las Vegas - Los Angeles


Stops:

Chicago - Springfield, IL - St. Louis, MO - Springfield, MO - Tulsa - Oklahoma City - Amarillo - Albuquerque - Santa Fe - Holbrook - Oatman - Flagstaff - Las Vegas - Santa Monica - Los Angeles

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Chicago

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Chicago, Na een vlucht van ongeveer 9 uur kom je aan op ORD, de internationale luchthaven van Chicago. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


Dag 2: Chicago

Chicago, de Windy City is een stad met een rijke geschiedenis en een muzikale ziel en gekend om haar drukke straatleven en imposante architectuur.  Bezoek de beroemde Navy Pier aan het mooie Lake Michigan, ga naar de top van de Willis Tower (de voormalige Sears Tower) en bewonder het beeld van Cloud Gate, ook wel bekend als “The Bean”.  Een leuke manier om Chicago te ontdekken is via de hop-on hop-off bus.


Dag 3: Chicago > Springfield, IL (325 km)

Vandaag begint de roadtrip zuidwaarts richting McLean over de legendarische Route 66 door 8 staten.  Je rijdt door het kolenmijn gebeid van Illinois, via de Pontiac Trail naar Springfield, de geboorteplaats van Abraham Lincoln.  Onderweg kom je de stad Bloomington tegen, de thuisbasis van de historische Route 66 Memory Lane.   

In Springfield herbeleef je de rijke geschiedenis van Illinois.  Breng een bezoekje aan het Abraham Lincoln Presidential Library Museum, of bezoek het vroegere woonhuis van de president, het Lincoln Home of zijn graf op de Oak Ridge Cemetery.


Dag 4-5: Springfield, IL > St. Louis, MO (160 km)

De weg vervolgt zich naar St. Louis, de grootste stad aan de Route 66, ook wel de “Gateway to the West” genaamd.  Onderweg passeer je een aantal gehuchten met talloze motels, bars, winkeltjes en diners die vervallen zijn sinds de officiële opheffing van Route 66 in 1985.  By the City of Madison kan je de Chain of Rocks Bridge over de Mississippi uit 1929 bewonderen.  Deze brug is enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.  Eens aangekomen in St Louis kan je de 192 meter hoge en brede Gateway Arch niet missen.  Dit enorme monument symboliseert de miljoenen kolonisten die onder de boog zijn doorgetrokken om het westen van de USA te ontdekken. In de top van de boog is er een observatie deck met een adembenemend zicht over de streek.

 

Dag 6: St. Louis > Springfield, MO (350 km)

Vervolg de historische weg en maak een stop aan Rolla, de thuisbasis van de Totem Pole Trading Post.  In het nabijgelegen Fairmont kan je de showroom van Gateway Classic Cars bezoeken, deze showroom geeft je een echt jaren-50-gevoel met zijn prachtige, klassieke Amerikaanse auto’s in volledig gerestaureerde staat.  Onderweg ko je ook de Meramec Caverns tegen, een grottenstelsel van meer dan 7 km lang.  De grootste schommelstoel, met een hoogte van 14 meter, kan je dan weer bewonderen in Cuba.

Springfield mixt het verleden met de toekomst.  Hier kan je genieten van een verscheidenheid aan heerlijke gerechten, vlooienmarkten, boetieks en nachtclubs.


Dag 7: Springfield, MO >Tulsa (300 km)

Vandaag verlaten jullie de staat Missouri richting Oklahoma. Stop even aan de Olde Dale’s”66” Barber Shop in Joplin (hoek Utica St. & Euclid Ave) voor een stukje nostalgie.  Ga verder naar Tulsa.

Tulsa werd door vele gezien als de “Oil Capital of the World”.  Het is nog steeds één van de snelst groeiende steden.  De stad heeft ook een bloeiende lucht- en ruimtevaart industrie en tal van grote bedrijven zijn hier gevestigd.  Liefhebbers van architectuur mogen zeker de Art Deco gevels van het Boston Building, Union Depot en de Philtower niet missen.  Ook de kunstliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in het Philbrook Museum of Art of het Gilcrease Museum.

 

Dag 8-9: Tulsa > Oklahoma City (175 km)

Vertrek uit Tulsa en rijd richting Oklahoma City, de hoofdstad van Oklahoma.  De rit brengt jullie via het golvende landschap en langs de beroemde “Cherokee Strip”, eens het jachtterrein van de indianen.

Oklahoma City, een echte cowboystad in hart en nieren, en dit kan je ook zien op Stockyards City. Dit centrum is gespecialiseerd in op maat gemaakte laarzen en zadels.  Ernaast is de Oklahoma National Stockyards, een vee-veiling, ook open voor het publiek op maandag en dinsdag. Dit zou de grootste levende runderenmarkt ter wereld zijn. In het National Cowboy Hall of Fame & Westerne Heritage Center, kan je de geschiedenis en de cultuur opsnuiven. Loop door de Property Junction, een levensgrote replica van een authentieke grensstad. De Paseo Historic District heeft galerijen, studio’s en restaurants in het historische deel van de stad, het is een echte kunstenaarsgemeenschap en ook de thuisbasis van tal van schrijvers, schilders, fotografen, dansers en acteurs.

 

Dag 10-11: Oklahoma City > Amarillo (415 km)

Laat Oklahoma City achter je en rij verder in de richting van de Lone Star State.  Stop onderweg even in het stadje Shamrock aan de U-Drop-Inn Restaurant en Service Station (uit 1936) of bezoek het Pioneer West Museum, gelegen in het historische Reynolds Hotel. 

In Amarillo moet je zeker een bezoekje brengen aan de Cadillac Ranch, hier zie je 10 met graffiti bedekte Cadillacs rechtop staan op een rij, met de neus begraven in de grond. Bezoek ook het Historic District Route 66, dit stukje weg van enkele mijlen lang, maakte deel uit van Route 66 en is nu voorzien van winkels, clubs en restaurants.


Dag 12: Amarillo > Albuquerque (465 km)

Laat Big Texas achter je, en rij naar de charme van New Mexico.  Als eerste kom je het stadje Tucumcari tegen, hier vind je het prachtig gerestaureerde Swallow Motel en het Tucumcari Historic Museum.  Vervolgens kom je langs Santa Rosa, vooral gekend voor het Route 66 Auto Museum. 

Rij verder naar Albuquerque, de grootste stad van New Mexico. Deze stad heeft een resem aan contrasten, oud en nieuw, natuurlijke schoonheid en door de mens gemaakte wonderen, grensstad en verfijnde metropool.  Albuquerque is een mix aan cultuur die tot uiting komt in het dagdagelijkse leven.  Bezoek zeker de historische binnenstad, het trendy Nob Hill en het Indian Pueblo Cultural Center.

 

Dag 13: Albuquerque

Rij vandaag naar het naburige Santa Fe, de oudste hoofdstad van de Verenigde Staten.  Santa Fe is bekend voor zijn mengelmoes van culturen die ook wordt weerspiegeld in de verschillende architecturale stijlen.  De stad werd in 1607 gesticht door Spaanse kolonisten en het historisch centrum in nog duidelijk Spaans getint.

 

Dag 14: Albuquerque > Holbrook (380 km)

De rit zet zich verder naar Arizona.  Het grensstadje Holbrook, is dicht bij het oude Indiaanse land van de Navajo- en Hopi Indian Nations. In de buurt is het Petrified Forest NP, het hoogtepunt van vandaag, met prachtig gekleurde versteende boomstammen uit het dinotijdperk.

 

Dag 15: Holbrook > Grand Canyon > Flagstaff (415 km)

Door het land van de Navajo-indianen rijden jullie verder richting Grand Canyon.

De Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Deze natuurpracht van gigantische kloven is ontstaan door de Colorado River, en is bijna 450 km lang, met steile rotswanden.  Je kan het park op verschillende manieren ontdekken.  Met een helikoptervlucht ervaar je hoe immens deze kloof wel is.  Met de auto kan je de Desert View Drive afrijden, en stoppen aan verschillende uitkijkpunten.  Vergeet je wandelschoenen niet om bv. Langs Bright Angel Trail de kloof in te wandelen. Een bezoek aan Grand Canyon zal je niet snel vergeten.


Dag 16-17: Flagstaff > Las Vegas (405 km)

Vandaag rijden jullie via Williams en Kingman naar Las Vegas. Eigenlijk maakt Las Vegas geen deel uit van de Route 66, maar het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen.

Las Vegas, het grootste gokparadijs van Amerika ligt midden in de woestijn.  Het centrum van de stad is eigenlijk één straat, de Strip.  Langs de Strip liggen alle grote hotels met casino’s en andere attracties.  Las Vegas draait 24/7 op volle toeren, er is altijd wel iets te beleven, waag een gokje of woon een spectaculaire show bij.  Loop zeker ook eens binnen in een van de vele thema-hotels, deze zijn een attractie op zich.  Breng ook zeker een bezoekje aan Fremont Street, waar je de lasershows van Viva Vision gratis kunt bijwonen.


Dag 18: Las Vegas > Santa Monica (465 km)

Via de Mojave-woestijn en het spookstadje Calico, rijden jullie naar het eindpunt van de Route 66 in Santa Monica.

 

Dag 19: Santa Monica

Vandaag hebben jullie tijd om Los Angeles te bezoeken.

Los Angeles, hometown van de beroemde filmsterren en de Hollywood-sign.  Wandel over de Walk of Fame en zoek je favoriete beroemdheid tussen de meer dan 2000 sterrentegels. Wil je zelf oog in oog staan met een celebrity, waag je kans dan in Beverly Hills, waar vele sterren een optrekje hebben, of flaneer eens over Rodeo Drive, gekend voor zijn vele luxe winkels.

Uiteraard mag een bezoekje aan Santa Monica Pier of Venice Beach niet ontbreken.  

Een vakantie in LA, the City of Angels, is zeker de moeite waard, omdat er voor iedereen wel iets leuk te vinden is.


Dag 20: Santa Monica > Los Angeles (30 km)

Laatste dag van deze prachtige roadtrip, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 21: Brussel/Amsterdam Deze reis boekt u vanaf   € 1.600 per persoon

 

Prijzen zijn inclusief:

 • Huurwagen voor ganse periode, type Standard SUV, inclusief verzekering
 • Alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Gebruik van onze Travelkey app
 • Amerikaanse datacard
 • Digitale gepersonaliseerd Nederlandstalige roadbook
 • BTW en taksen
 • Bijdrage Garantiefonds

 

Prijzen zijn exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Parking
 • Resortfees indien van toepassing
 • Verzekeringen