Best Of The West

in 18 dagen


Introductie:

Tijdens deze ruim twee weken durende roadtrip kan je genieten van al het natuurpracht dat de westkust je te bieden heeft. Je snuift ook de sfeer op van de gezellige steden en eeuwenoude indianencultuur van de Navajo Indianen. Je start in San Francisco om via Yosemite NP, Zion NP langs Arches NP en het Grand Canyon NP naar Los Angeles te rijden

 

Highlights:

San Francisco - Los Angeles - Yosemite NP - Zion NP - Bryce Canyon NP - Arches NP  - Grand Canyon NP

 

Stops: (U kan deze reis ook starten in La en eindigen in San Francisco)

San Francisco - Yosemite NP - Visalia - Death Valley NP - Zion NP - Bryce Canyon NP - Antimony - Moab - Canyon de Chelly NP - Grand Canyon NP - Palm Springs - Los Angeles 

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > San Francisco

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar San Francisco.  Na een vlucht van ongeveer 12 uur kom je aan op SFO, de internationale luchthaven van San Francisco. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: San Francisco

San Francisco, of kortweg Frisco is vooral gekend door de Golden Gate Bridge. Deze imposante staalconstructie verbindt het schiereiland met het noorden.  In San Francisco valt er altijd wel iets te beleven.  Maak een fietstochtje vanaf Fishermans Warf over de Golden Gate Bridge naar Sausolito, Ga shoppen in een van de vele shopping malls, bezoek Lombard Street “the Crookedest Street in the World”, of breng een bezoek aan Alcatraz.  Kortom, keuze genoeg in San Francisco.

 

Dag 3: San Francisco > Yosemite NP (315 km)

Van de gezellige stad San Francisco naar de prachtige natuur Van Yosemite NP.  Jullie rijden via de vruchtbare San Joaquin Valley, waar je diverse stops kunt maken.  Misschien een bezoekje aan een wijngaard of de Farmers Market in Modesto?

 

Dag 4: Yosemite NP

Yosemite, bekend voor zijn reusachtige bergen, dichte bossen en klaterende watervallen, kortom, het landschap is zeer afwisselend.  Bij het beroemde Tunnel View kijk je uit over Yosemite Valley met zijn indrukwekkende rotsformaties, zoals El Capitan, en de de Half Dome.  Hier heb je ook de iconische Bridalveil Falls. Aan de andere kant van de vallei, bij Glacier Point vind je de hoogste waterval van Noord-Amerika, Yosemite Falls.  Je kan prachtige wandelingen maken in Yosemite NP, hou je echt van hiken, dan moet je zeker de Mist Trail doen. 

 

Dag 5: Yosemite NP > Visalia (175 km)

De rit van vandaag is niet lang, en brengt jullie via de highway 41 naar Visalia. 

Visalia is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Sequoia NP en het Kings Canyon NP.

Sequoia en Kings Canyon, twee nationale parken in één.  De een staat bekend om het diepste ravijn van Amerika, de andere om de grootste bomen ter wereld.


Sequoia NP, gekend voor de gigantische bomen, de sequoia’s. General Sherman, is de 85 meter hoog, en het grootste exemplaar ter wereld.  De boom is al 2500 jaar, en hij groeit nog steeds.  Er zijn hier verschillende wandelpaden om het park te ontdekken.


Kings Canyon NP is vergelijkbaar met Yosemite Valley.  Hier vind je grillige granieten van honderden meters hoog, woeste bergstromen en watervallen.  De Kings Canyon is Amerika’s diepste ravijn.  Je kan hem uitstekend zien af de verschillende omliggende uitzichtpunten.  In het park kan je ook verschillende lange en korte wandeltochten maken.

 

Dag 6: Visalia > Death Valley NP (530 km)

In vogelvlucht lijkt de route van vandaag niet zo lang, de werkelijkheid is ietsje anders.  Langs de Sierra Nevada moet je door Central Valley, om zo via Bakersfield en Lake Isabelle naar Death Valley NP te rijden.

Death Valley, de heetste, droogste en laagste plek van Noord-Amerika.  Het laagste punt is Badwater, dit ligt 86 meter onder zeeniveau. Bijzonder zijn de badlands, die doen denken aan een ruig en kaal maanlandschap.  Je ziet ze vanaf het uitzichtpunt Zabriskie Point.  De temperaturen kunnen hier in de zomer gemakkelijk oplopen tot maar liefst 50 graden. Denk eraan om voldoende water en brandstof in te slaan, In Death Valley is weinig te koop, of aan woekerprijzen.


Dag 7: Death Valley NP > Zion NP (480 km)

Langs de Funeral Mountains, de Armagosa-woestijn en Las Vegas komen jullie aan in het groene Zion NP.

Zion NP is een van de groenste nationale parken van Zuidwest-Amerika.  De ruige rotsen en spectaculaire bergketens worden afgewisseld met bloeiende weiden en diepe canyons.  Dit park is ideaal om prachtige wandelingen te maken.  De twee populairste wandelingen zijn de Upper Emerald Pools Trail en The Narrows.

 

Dag 8: Zion NP > Bryce Canyon NP (120 km)

De rit van Zion NP naar Bryce Canyon NP is kort, via de Highway  89 en de Highway 12 kom je langs de Red Canyon.  De prachtige rode rotsformaties contrasteren tegen het groen van de naaldbomen.   

Een bezoek aan Bryce Canyon is een must tijdens je roadtrip door West-Amerika.  In dit nationaal park vind je prachtige zandsteenformaties en rotspilaren, genaamd hoodoos.  In Bryce Canyon NP kan je gemakkelijk met de wagen de Rim Road volgen, en stoppen aan de verschillende uitkijkpunten. Het hoogstgelegen punt is Rainbow Point, van hieruit heb je een fenomenaal uitzicht. Je kan verschillende wandelingen maken zoals bv Navajo Loop of de Queen’s Garden Trail.  Bij Sunrise Point heb je een schitterende zonsopgang, en ook de zonsondergang bij Sunset Point mag niet gemist worden.

 

Dag 9: Bryce Canyon NP > Capitol Reef (180 km)

Vanuit Bryce rijden jullie naar Capitol Reef NP.  Er zijn verschillende wandelpaden, historische sites en een schilderachtige route langs de Scenic Drive die je niet wilt missen. 

Als je een 4x4 voertuig hebt en avontuurlijk bent ingesteld, kun je overwegen om de onverharde Cathedral Valley Loop Road in Capitol Reef National Park te verkennen. Deze route brengt je naar afgelegen maar adembenemende gebieden met grote zandstenen monolieten en torenhoge kliffen.

 

Dag 10: Capitol Reef

Grand Staircase-Escalante National Monument: Dit uitgestrekte natuurgebied biedt een verscheidenheid aan prachtige landschappen, zoals kleurrijke kliffen, canyons en natuurlijke bogen. Er zijn verschillende wandelroutes en uitkijkpunten die je kunt bezoeken.

Calf Creek Falls: Dit is een prachtige wandelbestemming in het Grand Staircase-Escalante National Monument. De wandeling van ongeveer 6 kilometer (heen) brengt je naar een prachtige waterval die een verfrissende plek biedt om te ontspannen.


Dag 11 Capitol Reef > Moab (220 km)

Tijdens de stevige rit van vandaag zal je veel moois te zien krijgen.  Je vertrekt best vroeg in de ochten.  Vanuit Antimoney kan je best over Highway 62 en Highway 25 naar Capitol Reef NP gaan.  Na het bezoek aan Capitol Reef NP, rijden jullie verder op Highway 24 oostwaarts om zo aan te komen in Moab.


Dag 12: Moab

Moab is de perfect uitvalsbasis om de verschillende natuurparken in de buurt te bezoeken.

Het Arches NP is vooral gekend voor zijn rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen.  De beroemdste boog is de Delicate Arch, deze kan je bereiken via een pittige hike. Geen zin in deze inspanning, dan kan je naar het Delicate Arch Viewpoint, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de boog.

Het Canyonlands NP is onderverdeeld in 4 districten: Island in the Sky, The Maze, The Needles en Horseshoe Canyon. Enkel Island in the Sky kan je zelf goed bereiken, de andere zijn aan te raden met een 4x4, bv via een excursie. 

Het Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah.  Voor het adembenemende uitzicht over de Colorado River, moet je je naar Dead Horse Point Overlook begeven. Je kan hier te voet verschillende uitkijkpunten bereiken.  Het wandelpad start bij het Visitor Center en verbindt over 2.5 km verschillende “look outs” met elkaar.

 

Dag 13: Moab > Canyon de Chelly NP (320 km)

Via Highway 191 zou je rechstreeks op je eindbestemming uitkomen, maar wil je onderweg nog wat leuks doen, maak dan zeker een stop bij Wilson’s Arch (Na 40 km). Halverwege Monticello duikt er nog een eilandrots op langs de weg, de Church  Rock.  Bij het binnenrijden van Bluff springt de Twin Rocks Trading Post in het oog.

Canyon de Chelly NP, niet zo groots als sommige andere bezienswaardigheden in Arizona of Utah, maar met de verticale wanden tot  300 meter heb je veel mooie uitzichten over de goed bewaard gebleven Anasazi ruïnes .  Bezoek ook de spectaculaire Spider Rock, een zandstenen toren van 250 meter, deze kan gezien worden vanuit de South Rim Drive.

 

Dag 14: Canyon de Chelly NP > Grand Canyon NP (355 km)

De rit van vandaag brengt jullie naar een van de iconen van de Westkust: de Grand Canyon. Verlaat het Navajo Indian Reservation en vervolg het woestijnlandschap naar de Grand Canyon.

De Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Deze natuurpracht van gigantische kloven is ontstaan door de Colorado River, en is bijna 450 km lang, met steile rotswanden.  Je kan het park op verschillende manieren ontdekken.  Met een helikoptervlucht ervaar je hoe immens deze kloof wel is.  Met de auto kan je de Desert View Drive afrijden, en stoppen aan verschillende uitkijkpunten.  Vergeet je wandelschoenen niet om bv. Langs Bright Angel Trail de kloof in te wandelen. Een bezoek aan Grand Canyon zal je niet snel vergeten.

 

Dag 15: Grand Canyon > Palm Springs (670 km)

Op de planning van vandaag staat er een lange rit. Vervolg de route zuidwaarts door de bossen en heuvels van Prescott National Forest. De groene wereld is een welkome afwissling.  Bij Ehrenberg steek je de Colorado over en ruim 100 km verderop kan je Joshua Tree NP bezoeken. Als je de Park Boulevard volgt, kom je automatisch langs de belangrijkste bezienswaardigheden.  Van hieruit is het dan nog een uurtje tot aan Palm Springs.

Palm Springs ligt midden in de woestijn, waardoor het er vrijwel altijd zonnig en warm is. Palm Springs was tot enkele decennia gelden het domein van filmsterren en golfende gepensioneerden, maar tegenwoordig hebben ook hipsters en hikers deze zonnige plaats ontdekt. Retro en chique worden gecombineerd, rijen palmbomen langs de straten leiden je naar de boetieks, kunstgalerijen en musea. Naast het shoppen en golfen kan je ook een ritje maken in de Palm Spring Aerial Tramway, dit is de grootste roterende kabelbaan ter wereld, en hij brengt je tot een hoogte van 2596 meter.  Het uitzicht is prachtig.


Dag 16: Palm Springs > Los Angeles (175 km)

Volg de Interstate 10 West, en je komt automatisch aan in Los Angeles

Los Angeles, hometown van de beroemde filmsterren en de Hollywood-sign.  Wandel over de Walk of Fame en zoek je favoriete beroemdheid tussen de meer dan 2000 sterrentegels. Wil je zelf oog in oog staan met een celebrity, waag je kans dan in Beverly Hills, waar vele sterren een optrekje hebben, of flaneer eens over Rodeo Drive, gekend voor zijn vele luxe winkels.

Uiteraard mag een bezoekje aan Santa Monica Pier of Venice Beach niet ontbreken.  

Een vakantie in LA, the City of Angels, is zeker de moeite waard, omdat er voor iedereen wel iets leuk te vinden is.

 

Dag 17: Los Angeles > Brussel/Amsterdam

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 18: Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

 Deze reis kan u boeken vanaf  € 2359 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

 • Huurwagen voor ganse periode, type Standard SUV, inclusief verzekering
 • Alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Gebruik van onze Travelkey app
 • Amerikaans datacard
 • Digitale gepersonaliseerd Nederlandstalige roadbook
 • Nationale Parkpass
 • BTW en taksen
 • Bijdrage Garantiefonds

 

Prijzen zijn exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Parking
 • Resortfees indien van toepassing
 • Verzekeringen