Introductie Amerika Rondreis:

Tijdens deze 22 daagse Amerika Reis, zie je echt het beste en mooiste wat de westkust van Amerika je te bieden heeft.  De trip start in Los Angeles, om dan verder langs de woestijn naar de Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Bryce Canyon NP en het Zion NP te rijden. Je komt langs verschillende locaties van westernfilms en je ziet prachtige landschappen onderweg.  Even een stop aan de “glitter & glamour” van Las Vegas om dan via Death Valley en het magnifieke Yosemite NP naar San Francisco te rijden.  Langs de mooie kustroute Highway 1 rijd je naar de stranden van Monterey en Santa Barbara om zo terug te keren naar Los Angeles.  


Highlights Amerika Reis:

Los Angeles - Palm Springs - Scotssdale - Phoenix - Sedona - Grand Canyon NP - Mesa Verde NP - Monument Valley - Lake Powell - Bryce Canyon NP - Zion NP Las Vegas - Death Valley NP - Yosemite NP - San Francisco - Monterey & Carmel - Highway 1 - Big Sur - San Simeon - Morro Bay - Santa Barbara - Los Angeles


(U kan deze reis beginnen en eindigen in Las Vegas / San Francisco of Phoenix)                                                                 Routekaart zie onderaan


Best of the Southwest Amerikareis in 22 dagen


Zion Np
Golden Gate Bridge Sfo
Bryce Canyon Np
lake Powell Np
The Narrows Zion Np
Monument Valley
Capitol Reef
San Francisco
Las Vegas
Skywalk Grand Canyon
Antelope Canyon
Cowboy Amerika

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Los Angeles

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Los Angeles.  Na een vlucht van ongeveer 12 uur kom je aan op LAX, de internationale luchthaven van Los Angeles. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

 

Dag 2: Los Angeles

Los Angeles, hometown van de beroemde filmsterren en de Hollywood-sign.  Wandel over de Walk of Fame en zoek je favoriete beroemdheid tussen de meer dan 2000 sterrentegels. Wil je zelf oog in oog staan met een celebrity, waag je kans dan in Beverly Hills, waar vele sterren een optrekje hebben, of flaneer eens over Rodeo Drive, gekend voor zijn vele luxe winkels.


Uiteraard mag een bezoekje aan Santa Monica Pier of Venice Beach niet ontbreken.  

Een vakantie in LA, the City of Angels, is zeker de moeite waard, omdat er voor iedereen wel iets leuk te vinden is.


Dag 3: Los Angeles > Palm Springs (175 km)

Vandaag rijden jullie vanuit Los Angeles naar het mondaine Palm Springs.

Palm Springs ligt midden in de woestijn, waardoor het er vrijwel altijd zonnig en warm is. Palm Springs was tot enkele decennia gelden het domein van filmsterren en golfende gepensioneerden, maar tegenwoordig hebben ook hipsters en hikers deze zonnige plaats ontdekt. Retro en chique worden gecombineerd, rijen palmbomen langs de straten leiden je naar de boetieks, kunstgalerijen en musea. Naast het shoppen en golfen kan je ook een ritje maken in de Palm Spring Aerial Tramway, dit is de grootste roterende kabelbaan ter wereld, en hij brengt je tot een hoogte van 2596 meter.  Het uitzicht is prachtig.

 

Dag 4: Palm Springs > Scottsdale (430 km)

Op het programma vandaag staat de lange rit naar Scottsdale.  Vandaag verlaten jullie de staat California en rijden jullie Arizona binnen.  Een leuke stop onderweg is het Joshua Tree NP.  Dit park herbergt twee verschillende ecosystemen.  In het laaggelegen zuidoostelijke deel van het park ligt de dorre Colorado Desert, waar het erg warm kan worden met voornamelijk struikgewassen en cactussen.  In het westen ligt de hogere gelegen Mojave Desert.  Hier sta de zogenaamde Johsua trees en is het veel koeler en natter. In dit park kan je een aantal korte wandelingen maken, alvorens verder te rijden naar Scottsdale.


Scottsdale, de ideale stopplaats om een lange rijafstand te overbruggen. Het wordt ook wel het Beverly Hills van Phoenix genoemd.  Hier vind je mooie huizen, golfbanen, tennisbanen en parken.   Downtown Scottsdale is een populair en er valt altijd wel wat te beleven op gebied van uitgaan.


Dag 5: Scottsdale > Grand Canyon NP (350 km)

De rit van vandaag brengt jullie naar een van de iconen van de Westkust: de Grand Canyon. Vanuit Scottsdale is de mooiste route via Sedona, je neemt Highway 17 en vervolgens de SR 179 naar Sedona.  Het stadje Sedona is omringd door rode rotsformaties, De Cathedral Rock is de meest indrukwekkende.  Net buiten Sedona kan je ook een bezoekje brengen aan Red Rock State Park om dan de weg te vervolgen richting Grand Canyon.


De Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Deze natuurpracht van gigantische kloven is ontstaan door de Colorado River, en is bijna 450 km lang, met steile rotswanden.  Je kan het park op verschillende manieren ontdekken.  Met een helikoptervlucht ervaar je hoe immens deze kloof wel is.  Met de auto kan je de Desert View Drive afrijden, en stoppen aan verschillende uitkijkpunten.  Vergeet je wandelschoenen niet om bv. Langs Bright Angel Trail de kloof in te wandelen. Een bezoek aan Grand Canyon zal je niet snel vergeten.

 

Dag 6: Grand Canyon NP > Mesa Verde NP (470 km)

De weg wordt vervolgd langs de South Rim van de Grand Canyon om zo naar het Mesa Verde NP te rijden.

Mesa Verde NP is een van de archeologische wonderen en staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.  Wel 14 eeuwen terug vestigden zich hier al Indianenvolken in dit gebied en hun rotswoningen zijn nog altijd te bezoeken. Je krijgt een kijkje in hoe het leven hier was voor de Europeanen kwamen.

 

Dag 7: Mesa Verde NP > Monument Valley (230 km)

Vanuit Mesa Verde NP rijden jullie naar Monument Valley.  Onderweg kan je even stoppen aan het vrij onbekende Hovenweep National Monument om dan via Navajo Indian Reservation Monument Valley te bereiken.


Monument Valley is geen nationaal park, maar een tribal park, het ligt op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is heel vaak het decor geweest van westernfilms en het wordt ook nog vaak gebruikt in reclames.  De grote rode zandsteenformaties en tafelbergen rijzen wel tot honderden meters op uit het landschap. De namen van d opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantenrots, kamelenrots, de totempaal, … Dit is een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen van Amerika.


Dag 8: Monument Valley > Page (195 km)

De rit van vandaag is niet zo lang en brengt jullie naar Page, vlak bij Lake Powell. 

Page is in de jaren vijftig opgericht toen de Glen Canyon Dam in de Colorado Rivier werd aangelegd.  Na de bouw van de dam is Lake Powell ontstaan.  In Page zelf is er niet zoveel te beleven, maar het is wel de ideale uitvalsbasis om Horeshoe Bend en Antelope Canyon te bezoeken.  Antelope Canyon is een adembenemende kloof ontstaan door de kracht van water en wind. Je kan zowel de Upper als de Lower Antelope Cantyon bezoeken. (Dit moet onder begeleiding en moet op voorhand gereserveerd worden gezien het beperkt aantal bezoekers per keer.)


Dag 9: Page > Bryce Canyon NP (250 km)

Vanuit Page rijden jullie door de kleurrijke woestijn via Kanab en de mormonenstaat Utah naar Bryce Canyon NP.

 

Dag 10: Bryce Canyon NP

Een bezoek aan Bryce Canyon is een must tijdens je roadtrip door West-Amerika.  In dit nationaal park vind je prachtige zandsteenformaties en rotspilaren, genaamd hoodoos.  In Bryce Canyon NP kan je gemakkelijk met de wagen de Rim Road volgen, en stoppen aan de verschillende uitkijkpunten. Het hoogstgelegen punt is Rainbow Point, van hieruit heb je een fenomenaal uitzicht. Je kan verschillende wandelingen maken zoals bv Navajo Loop of de Queen’s Garden Trail.  Bij Sunrise Point heb je een schitterende zonsopgang, en ook de zonsondergang bij Sunset Point mag niet gemist worden.

 

Dag 11: Bryce Canyon NP > Zion NP (140 km)

De rit van Bryce naar Zion is kort, via de Highway 12 kom je langs de Red Canyon.  De prachtige rode rotsformaties contrasteren tegen het groen van de naaldbomen.  Jullie gaan verder via de Highway 89 om zo aan te komen bij Zion NP.


Zion NP is een van de groenste nationale parken van Zuidwest-Amerika.  De ruige rotsen en spectaculaire bergketens worden afgewisseld met bloeiende weiden en diepe canyons.  Dit park is ideaal om prachtige wandelingen te maken.  De twee populairste wandelingen zijn de Upper Emerald Pools Trail en The Narrows.


Dag 12: Zion NP > Las Vegas (255 km)

Vandaag verlaten jullie het prachtige Zion NP om de “glitter & glamour” van Las Vegas in te duiken.  Deze route kunnen jullie langs de snelweg af leggen, of een veel mooier alternatief is via de Valley of Fire Highway (Highway 169).  Deze brengt jullie door het Valley of Fire State Park.  Onderweg zie je vuurrode rotsformaties, natuurlijk gevormde bogen en oude rotstekeningen van Indianen.  Een aantal bekende rotsformaties zijn een stop waard, zoals de Elephant Rock, de Beehives en de Fire Canyon. Vanaf het park is het ongeveer nog een uurtje rijden tot in Las Vegas

 

Dag 13: Las Vegas

Las Vegas, het grootste gokparadijs van Amerika ligt midden in de woestijn.  Het centrum van de stad is eigenlijk één straat, de Strip.  Langs de Strip liggen alle grote hotels met casino’s en andere attracties.  Las Vegas draait 24/7 op volle toeren, er is altijd wel iets te beleven, waag een gokje of woon een spectaculaire show bij.  Loop zeker ook eens binnen in een van de vele thema-hotels, deze zijn een attractie op zich.  Breng ook zeker een bezoekje aan Fremont Street, waar je de lasershows van Viva Vision gratis kunt bijwonen.


Dag 14: Las Vegas > Death Valley NP (250 km)

Van de drukte naar de stilte. Vandaag rijden jullie via de Armagosa-woestijn naar Death Valley.  Langs de Funeral Mountains bereik je Death Valley NP.

Death Valley, de heetste, droogste en laagste plek van Noord-Amerika.  Het laagste punt is Badwater, dit ligt 86 meter onder zeeniveau. Bijzonder zijn de badlands, die doen denken aan een ruig en kaal maanlandschap.  Je ziet ze vanaf het uitzichtpunt Zabriskie Point.  De temperaturen kunnen hier in de zomer gemakkelijk oplopen tot maar liefst 50 graden. Denk eraan om voldoende water en brandstof in te slaan, In Death Valley is weinig te koop, of aan woekerprijzen.

 

Dag 15: Death Valley NP > Yosemite NP (525 km)

Vandaag staat er een lange rit op het programma.  Via Highway 395 rijden jullie van Death Valley NP naar Yosemite NP in het Sierra Nevada gebergte.  Tussen Lone Pine en Independance is er een gedenkplaat voor Manzanar, de plaats waar tijdens WO II de Japanse Amerikanen gedwongen werden om in een interneringskamp te wonen na de aanval op Pearl Harbour. Je kan hier de barakken zien waar zo’n 10.000 Japanners werden ondergebracht. Via Bishop kom je via de befaamde Tioga Pass eindelijk aan in Yosemite NP.Dag 16: Yosemite NP

Yosemite, bekend voor zijn reusachtige bergen, dichte bossen en klaterende watervallen, kortom, het landschap is zeer afwisselend.  Bij het beroemde Tunnel View kijk je uit over Yosemite Valley met zijn indrukwekkende rotsformaties, zoals El Capitan, en de de Half Dome.  Hier heb je ook de iconische Bridalveil Falls. Aan de andere kant van de vallei, bij Glacier Point vind je de hoogste waterval van Noord-Amerika, Yosemite Falls.  Je kan prachtige wandelingen maken in Yosemite NP, hou je echt van hiken, dan moet je zeker de Mist Trail doen.  

 

Dag 17: Yosemite NP > San Francisco (315 km)

Van de prachtige natuur terug naar de bewoonde wereld, op naar San Francisco! Jullie rijden via de vruchtbare San Joaquin Valley, waar je diverse stops kunt maken.  Misschien een bezoekje aan een wijngaard of de Farmers Market in Modesto?

 

Dag 18: San Francisco

San Francisco, of kortweg Frisco is vooral gekend door de Golden Gate Bridge. Deze imposante staalconstructie verbindt het schiereiland met het noorden.  In San Francisco valt er altijd wel iets te beleven.  Maak een fietstochtje vanaf Fishermans Warf over de Golden Gate Bridge naar Sausolito, Ga shoppen in een van de vele shopping malls, bezoek Lombard Street “the Crookedest Street in the World”, of breng een bezoek aan Alcatraz.  Kortom, keuze genoeg in San Francisco.

 

Dag 19: San Francisco > Monterey (200 km)

Vanuit San Francisco vervolg je de weg richting het zuiden.  Heb je voldoende tijd, ga dan eerst naar Santa Cruz via Highway 1. Santa Cruz heeft een leuk strand met een gezellige boulevard en er hangt een hippiesfeertje.   Naarmate je dichterbij Monterey komt verandert het landschap in een groene oase vol sinaasappels, appels en artisjokken.


Monterey was een vroeger vooral bekend voor de walvis- en sardinevangst, nu zorgt het toerisme voor de belangrijkste bron van inkomsten. De prachtige kustlijn tegenover de glooiende heuvels trekken veel vakantiegangers aan.  Rij over de 17-Mile Drive en geniet van de spectaculaire uitzichten op de woeste kust, de luxe villa’s, het beroemde Pebble Beach en de Lone Cypress Tree.


Dag 20: Monterey > Santa Barbara (390 km)

De rit langs Highway 1 van San Francisco naar Santa Barbara is één van de meest schilderachtige routes langs de kust van Californië. Je zult genieten van adembenemende uitzichten op de Stille Oceaan, charmante stadjes en diverse bezienswaardigheden onderweg. Hier zijn enkele hoogtepunten die je kunt tegenkomen tijdens deze prachtige reis:

1. Pacifica: Deze kustplaats is de eerste halte na het verlaten van San Francisco en biedt prachtige stranden en mooie uitzichten.

2. Half Moon Bay: Een schilderachtige stad met mooie stranden, kliffen en mogelijkheden om te genieten van zeevruchten.

3. Pescadero: Bekend om zijn schattige winkeltjes, Pigeon Point Lighthouse en de beroemde Pescadero State Beach.

4. Santa Cruz: Een bruisende stad met beroemde bezienswaardigheden zoals de Santa Cruz Beach Boardwalk en het Natural Bridges State Beach.

5. Big Sur: Een van de meest adembenemende delen van de route, met dramatische kliffen, rotsachtige kustlijnen en uitzichten die je de adem benemen.

6. Bixby Creek Bridge: Een iconische boogbrug die de kloof overspant en geweldige fotomogelijkheden biedt.

7. Point Lobos State Reserve: Een prachtig natuurgebied met kustpaden, zeeleeuwen en prachtige uitzichten op de oceaan.

8. Julia Pfeiffer Burns State Park: Hier vind je McWay Falls, een waterval die direct in de oceaan stroomt, en wandelpaden door een prachtig bos.

9. San Simeon: Bekend om Hearst Castle, een historisch landhuis gebouwd door krantenmagnaat William Randolph Hearst.

10. Morro Bay: Een schilderachtig kustplaatsje met Morro Rock als kenmerkende bezienswaardigheid, en een rijke maritieme geschiedenis.

 

Dag 21: Santa Barbara > Los Angeles > Brussel/Amsterdam

Via Santa Monica en de bekende stranden van Malibu en Venice Beach rijden jullie terug naar Los Angeles om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 22: Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.
Deze reis boekt u vanaf € 2749 per persoon

 

Prijzen zijn inclusief:

 • Huurwagen voor ganse periode, type Standard SUV, inclusief verzekering
 • Alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Gebruik van onze Travelkey app
 • Amerikaans datacard
 • Digitale gepersonaliseerd Nederlandstalige roadbook
 • Nationale Parkpass
 • BTW en taksen
 • Bijdrage Garantiefonds

 

Prijzen zijn exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Parking
 • Resortfees indien van toepassing
 • Verzekeringen