Highlights of the Rockies in 18 dagen

(vanuit Salt Lake City)


Introductie Amerika roadtrip:

Ontdek dit uniek stukje natuur tijdens deze rondreis van 18 dagen.  Begin in Salt Lake City en bezoek onder andere Monument Valley, Yellowstone NP, Mount Rushmore en Custer State Park.

 

Highlights Amerika reis:

Salt Lake City - Denver - Yellowstone NP - Custer State Park - Arches NP - Monument Valley


Stops:

Salt Lake City - Moab - Monument Valley - Mesa Verde NP - Gunnison - Denver - Cheyenne - Badlands NP - Custer State Park - Sheridan - Cody - Yellowstone NP - Jackson - Salt Lake City

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Salt Lake City

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Salt Lake City.  Na een vlucht van ongeveer 10 uur kom je aan op SLC, de internationale luchthaven van Salt Lake City. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.


De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


Salt Lake City de hoofdstad van de mormonen.  Rond Temple Square staan verschillende gebouwen van de sekte, zoals de Temple en de Tabernacle, deze kan je ook bezichtigen.  Breng ook een bezoekje aan het Joseph Smith Memorial Building, dit voormalig luxehotel is nu een levendig centrum binnen de mormonengemeenschap.  In het Family Search Discovery Center kan je je naam in een van de vele computers intoetsen en wie weet vind je nog familie die in de 19de eeuw geëmigreerd zijn.

 

Dag 2: Salt Lake City > Moab (380 km)

Vandaag rijden jullie via beboste bergen en heuvels richting Moab en Arches NP.


 

Dag 3: Moab

Moab is de perfect uitvalsbasis om de verschillende natuurparken in de buurt te bezoeken.

Het Arches NP is vooral gekend voor zijn rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen.  De beroemdste boog is de Delicate Arch, deze kan je bereiken via een pittige hike. Geen zin in deze inspanning, dan kan je naar het Delicate Arch Viepoint, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de boog.

Het Canyonlands NP is onderverdeeld in 4 districten: Island in the Sky, The Maze, The Needles en Horseshoe Canyon. Enkel Island in the Sky kan je zelf goed bereiken, de andere zijn aan te raden met een 4x4, bv via een excursie. 

Het Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah.  Voor het adembenemende uitzicht over de Colorado River, moet je je naar Dead Horse Point Overlook begeven. Je kan hier te voet verschillende uitkijkpunten bereiken.  Het wandelpad start bij het Visitor Center en verbindt over 2.5 km verschillende “look outs” met elkaar.

 

Dag 4: Moab > Monument Valley (200 km)

De niet zo lange rit van vandaag brengt je naar Monument Valley.  Onderweg kan je een stop maken aan Wilson’s Arch.  Als je goede schoenen aanhebt, kan je gerust tot de top van de heuvel wandelen om van daaruit prachtige foto’s te maken.

Monument Valley is geen nationaal park, maar een tribal park, het ligt op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is heel vaak het decor geweest van westernfilms en het wordt ook nog vaak gebruikt in reclames.  De grote rode zandsteenformaties en tafelbergen rijzen wel tot honderden meters op uit het landschap. De namen van d opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantenrots, kamelenrots, de totempaal, … Dit is een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen van Amerika.

 
Dag 5: Monument Valley > Mesa Verde NP (230 km)

Op weg van Monument Valley naar Mesa Verde NP rij je door een rotsgebergte afgewisseld met een groene oase.  Onderweg kom je langs het plaatsje Mexican Hat, bekend vanwege de gelijknamige rots.

Mesa Verde NP is een van de archeologische wonderen en staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.  Wel 14 eeuwen terug vestigden zich hier al Indianenvolken in dit gebied en hun rotswoningen zijn nog altijd te bezoeken. Je krijgt een kijkje in hoe het leven hier was voor de Europeanen kwamen.

 

Dag 6: Mesa Verde NP > Gunnison (320 km)

Vervolg je weg door de bergen richting Montrose, zo’n 12 km ten oosten van Montrose is de afslag naar The Black Canyon of the Gunnison.  The Black Canyon of Gunnison is een indrukwekkende, diepe en steile kloof, soms 600 meter diep en slechts 500 meter breed.  Langs de South RIm Road heb je verschillende uitzichtpunten. 

Gunisson is ooit ontstaan als mijnwerkersstadje, maar hun skigebied in Crested Butte is beroemd voor de extreme sporten die er beoefend worden.

 

Dag 7: Gunnison > Denver (325 km)

Via Buena Vista heb je de mooiste route richting Denver, je kan kiezen tussen Highway 24 en highway 285.  Beide wegen slingeren over de bergruggen en passen.  De Highway 24 passeert aan het natuurpark Garden of the Gods, hier zijn prachtige steenformaties te bewonderen in een groene omgeving.

In Denver eindigen de Great Plains, en beginnen de Rocky Mountains.  Downtown is wel vlak, maar van daaruit zie je de Rockies al goed.  Denver is een echte Amerikaanse stad met enorme wolkenkrabbers.  Downtown vind je verschillende musea, en op de autovrije 16th Str. Mall kan je heerlijk slenteren. 

Dag 8: Denver > Cheyenne (370 km)

Neem de Trail Ridge Road dwars door de Rocky Mountains.  De route klimt maar liefst 3700 meter.  Geniet van de prachtige vergezichten, maar let wel op voor de haarspeldbochten.  Onderweg zijn meerdere trails om te wandelen. Rij dan verder naar Cheyenne.

De hoofdstad van Wyoming, Cheyenne, straalt nog de sfeer van het Wilde Westen uit.  Overal vindt je winkels met cowboyspullen, verder is het er vrij rustig, behalve in juli, want dan is er in Cheyenne een van de grootste western festivals van het land.

 

Dag 9: Cheyenne > Badlands NP (555 km)

Het landschap tussen Cheyenne en het Badlands NP is overwegend vlak en groen.  Je komt een paar kleine, typisch Amerikaanse dorpjes tegen, met hooguit een paar huizen, een tankstation en een Family Dollar shop. Wil je even de benen strekken, stop dan aan het Scottsbluff National Monument. Deze imposante rotsformatie is wel 240 meter hoog.

Het Badlands NP is in een woord te omschrijven als “ruig”.  Het is net een buitenaards landschap dat gekenmerkt wordt door grillige en bizar gevormde rotsen.  Volg de Badlands Loop Road.  Langs deze 45 kilometers lange weg, vind je alle uitzichtpunten over het park. Heb je veel tijd, maak dan zeker een van de wandelingen die mogelijk zijn in het park.

 

Dag 10: Badlands NP > Custer State Park (180 km)

Verlaat het park via Highway 240 en kom zo aan bij het Westerndorpje Wall.   Het dorpje is vrij toeristisch, maar wel leuk.  Hier kan je allerlei souvenirs kopen of mooie cowboylaarzen.  Vervolg de weg naar het Custer State Park. Je kan ook nog even halt houden bij Crazy Horse Memorial en bij de presidenten van Mount Rushmore.

Custer State Park en de bekende Black Hills vormen één groot natuurgebied waarin ook Mount Rushmore ligt.  In het park lopen grote kuddes met bizons.  Op de Wildlife Loop Road, heb je veel kans dat je bizons kan spotten.  Volg de schilderachtige route Iron Mountain Road, die verbindt Custer State Park met Mount Rushmore Memorial, en ontdek de levensgrote presidentsgezichten uitgehouwen in de rotswand.

 

Dag 11: Custer State Park > Sheridan (350 km)

Rij vandaag dwars door de Black Hills via Highway 385 naar Cheyenne Crossing, daar begint de mooie tocht over de Highway 14ALT door de Spearfish Canyon, deze staat bekend als National Scenic Byway. Je kan nog een stop maken aan Devils Tower, de imposante monoliet is van ver zichtbaar.  Je kan hier verschillende wandelingen maken, waaronder de Tower Trail, de 2 kilometer lange tocht rondom de rotsblok.

Sheridan is een echte cowboystad, in Main Street gaan de lasso’s en cowboyboots gemakkelijk over de toonbank. Snuif de cowboysfeer op en geniet van een lekker steak in een van plaatselijke  restaurants.


 

Dag 12: Sheridan > Cody (240 km)

Op weg naar Cody rij je dwars door de Big Horn Mountains?  Hier kan je genieten van de prachtige uitzichten over de weilanden, bossen, bergen valleien en meren. 

Het stadje Cody is genoemd naar William Cody, ofwel Buffalo Bill, een bekend figuur uit het Wilde Westen.  Dit stadje barst van de “saloons” en westernshops.  Iedere zomer is er een traditionele rodeo in Cody.  Je kan er ook het Buffalo Bill Museum alsook het Draper National Museum bezoeken.

 

Dag 13 Cody > Yellowstone (140 km)

Vandaag staat een van de mooiste nationale parken op het programma: Yellowstone NP. De rit duurt niet lang over de prachtige Buffalo Bill Scenic Highway.  Stop even aan Buffalo Bill Dam en geniet van het uitzicht over het stuwmeer. Vervolg dan je weg richting Yellowstone NP.

 Dag 14: Yellowstone NP

Yellowstone NP is niet alleen het oudste maar waarschijnlijk ook het mooiste nationale park van Amerika.  Het immense gebied verspreid over 3 verschillende staten ligt op een slapende supervulkaan temidden van actieve geisers, grazende bizons en stinkende warmwaterbronnen. 

De bekendste geiser is “Old Faithful”.  Deze geiser barst elke 92 minuten uit en spuwt in een paar minuten tijd ongeveer een 30.000 liter kokend water en stoom tot wel 180 meter hoog.

In de buurt van Old Faitful ligt Morning Glory Pool, deze trechtervormige waterbron is een zeer bijzonder vanwege zijn felgele en diepblauwe kleuren.  Het water dankt zijn specifieke kleuren aan een bacterie. Let op: gooi geen afval of muntjes in het water, want hierdoor geraakt de bron verstopt en worden de bacteriën gedood.

Ook de Mammoth Hot Springs zijn mooi om te zien.  Het landschap wordt getekend door de kalkstenen terrassen waar 24/7 warm water langs stroomt. 

Behalve deze prachtige natuurverschijnselen kan je ook een heleboel wilde dieren tegenkomen in het Yellowstone NP.  Bizons, elanden beren en wolven laten zich regelmatig aan bezoekers zien.  Neem je verrekijker mee en wie weet spot je wel een bruine beer in het bos.

 

Dag 15: Yellowstone NP > Jackson (250 km)

De trip van vandaag gaat dwars door het Grand Teton NP.  De enorme bergpieken van de Grand Teton rijzen hoog uit het landschap op.  Stop eventjes aan een van de vele uitzichtpunten voor adembenemende foto’s.  Vertrek vroeg, om de drukte te vermijden, en zo heb je eventueel nog kans om wilde dieren tegen te komen.

In de vallei van Jackson hole ligt het westernstadje Jackson, dit is de ideale uitvalsbasis voor het Grand Teton NP.  Jackson is zeer geliefd bij de wintersporters.  Op Town Square zullen de enorme bogen van hertengeweien onmiddellijk opvallen. Elk jaar in de winter overwinteren duizenden wapiti’s (hertachtigen) in het National elk Refuge.

Grand Teton NP heeft veel te bieden, prachtige natuur en vele wilde dieren.  In het westelijke gedeelte van het park bevindt zich de bergketen de Grand Teton.  In het oostelijke gedeelte, het dal, heb je veel bossen met sprankelende meren en de slingerende Snake River.  Stop hier even en volg een van wandelpaden, en wie weet kom je wel wilde dieren tegen zoals de zwarte beren, dikhoornschapen of herten. Ten westen van de rivier ligt de Teton Park Road, deze mooie toeristische route brengt je langs prachtige uitzichten op de bergen, Jackson Laken en Jenny Lake.


 
Dag 16: Jackson > Salt Lake City (430 km)

Je geraakt via verschillende wegen vandaag in Salt Lake City, maar neem misschien de Highway 89, deze brengt veel afwisseling in landschappen. Je passeert nog verschillende mooie plaatsjes voor fotomomentjes en stadjes die gesticht zijn door de mormonen om zo aan te komen in Salt Lake City.

 

Dag 17: Salt Lake City

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 18: Salt Lake City > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten. 

 

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 2800 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Intermediate, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

 

Ontdek de American Rockies met Amerika-Rondreizen.be

Introductie:Beleef een onvergetelijke reis door de American Rockies met Amerika-Rondreizen.be. Ontdek adembenemende berglandschappen, kristalheldere meren en rijke fauna. Onze zorgvuldig samengestelde reizen bieden een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning in het hart van Noord-Amerika.

Ontdek de Pracht van de Rockies:

 • Hoogtepunten: Verken nationale schatten zoals Yellowstone, Rocky Mountain National Park, en Glacier National Park.
 • Activiteiten: Geniet van wandeltochten, wildlife spotten en schilderachtige autoritten.
 • Maatwerk: Personaliseer je reis met activiteiten die passen bij jouw voorkeuren.

Waarom Kiezen voor Amerika-Rondreizen.be?

 • Deskundig Advies: Onze experts kennen de beste routes en verborgen parels van de Rockies.
 • Complete Pakketten: Inclusief vervoer, accommodaties en excursies.
 • Klantgerichte Service: Wij zorgen ervoor dat je reis soepel en stressvrij verloopt.

Boek Nu Je Droomreis:Start je avontuur in de American Rockies met Amerika-Rondreizen.be. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of een rustige natuurbeleving, wij maken jouw droomreis werkelijkheid. Bezoek onze website en begin vandaag nog met het plannen van je reis.

Conclusie:Een reis naar de American Rockies met Amerika-Rondreizen.be staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Laat je betoveren door de schoonheid van de natuur en de rijke cultuur van deze unieke regio. Boek nu en ontdek zelf de wonderen van de American Rockies.