Best of the American Rockies & the Southwest

in 22 dagen


Introductie:

Tijdens deze drie weken durende roadtrip ontdek je de indrukwekkende Rockies en het bekende Zuidwesten van de USA.  Je start in Denver en rijdt helemaal tot aan San Francisco .  Geniet van de overweldigende mooie landschappen, de prachtige parken en de steden.


Highlights:

Salt Lake City - Denver - Rocky Mountains - Yellowstone NP - Yosemite NP - San Francisco - Las Vegas


Stops: (u kan deze reis ook beginnen in San Francisco en eindigen in Denver)

Denver - Cheyenne - Custer State Park - Sheridan - Cody - Yellowstone NP - Salt Lake City - Moab - Monument Valley - Grand Canyon NP - Las Vegas - Death Valley NP - Yosemite NP - San Francisco 

U boekt deze reis vanaf € 2469 per persoon


Prijzen zijn inclusief:

 • Huurwagen voor ganse periode, type Standard SUV, inclusief verzekering
 • Alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Gebruik van onze Travelkey app
 • Amerikaans datacard
 • Digitale gepersonaliseerd Nederlandstalige roadbook
 • BTW en taksen
 • Bijdrage Garantiefonds


Prijzen zijn exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Parking
 • Resortfees indien van toepassing
 • Verzekeringen

Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Denver

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Denver.  Na een vlucht van ongeveer 10 uur kom je aan op DEN, de internationale luchthaven van Denver. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.


De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


In Denver eindigen de Great Plains, en beginnen de Rocky Mountains.  Downtown is wel vlak, maar van daaruit zie je de Rockies al goed.  Denver is een echte Amerikaanse stad met enorme wolkenkrabbers.  Downtown vind je verschillende musea, en op de autovrije 16th Str. Mall kan je heerlijk slenteren.


Dag 2: Denver > Estes Park - Cheyenne (370 km)


Het Rocky Mountain National Park heeft verschillende gezichten. De oostkant is relatief droog en wordt gekenmerkt door besneeuwde spitse bergtoppen en door gletsjers uitgesleten dalen. De westkant bestaat uit groene wouden en natte graslanden. De Trail Ridge Road verbindt de ingangen in het westen (Grand Lake) en oosten (Estes) met elkaar. Deze 77 kilometer lange weg is een van de hoogst gelegen geasfalteerde wegen in de Verenigde Staten. Onderweg heb je fantastische uitzichten. In verband met zware sneeuwval is de weg alleen geopend in de zomermaanden (de tweede helft van mei tot eind oktober).


Neem de Trail Ridge Road dwars door de Rocky Mountains.  De route klimt maar liefst 3700 meter.  Geniet van de prachtige vergezichten, maar let wel op voor de haarspeldbochten.  Onderweg zijn meerdere trails om te wandelen. Rij dan verder naar Cheyenne.

De hoofdstad van Wyoming, Cheyenne, straalt nog de sfeer van het Wilde Westen uit.  Overal vindt je winkels met cowboyspullen, verder is het er vrij rustig, behalve in juli, want dan is er in Cheyenne een van de grootste western festivals van het land.

 

Dag 3: Cheyenne > Custer State Park (415 km)

De lange rit van vandaag brengt jullie door de vlakke prairies van Wyoming naar South Dakota.  Via de Highway 18 maken de rolling hills plaats voor de bossen van Custer State Park.


Wind Cave National Park ligt in het zuidwesten van de staat South Dakota. Het park is opgericht in 1903 en omvat een groot natuurgebied met een grottenstelsel van 219 kilometer lang. Het grottenstelsel is de op twee na langste in de Verenigde Staten. Het natuurgebied bestaat voornamelijk uit prairie en biedt leefruimte aan grote bizonkuddes. De Wind Cave-grot staat bekend om de sterke luchtstroming. Wanneer de druk buiten hoger is dan binnen, wordt de lucht naar binnen gezogen. Wanneer de druk hoger is binnen de grot, waait de wind naar buiten. De wind kan er een snelheid van tachtig kilometer per uur halen.


Custer State Park ligt vlak bij Rapid City in South Dakota en staat bekend om zijn enorme kudde bizons. Deze kudde is met 1.300 bizons een van de grootste kuddes in de Verenigde Staten. Vroeger bestonden de kuddes uit miljoenen bizons, maar de aantallen liepen snel terug door de jacht in de negentiende en twintigste eeuw. De bizons zijn nu beschermd en maken hun comeback in dit gebied. Je kunt Custer State Park met de auto of camper verkennen via drie schilderachtige routes: de Needles Highway (Highway 87), de Wildlife Loop Road en de Iron Mountain Road (Iron Mountain Road is niet geschikt voor de meeste campers i.v.m. lage tunnels). Let op: op sommige wegen zijn tunnels waarvoor hoogte- en breedtebeperkingen voor campers gelden.

 

Dag 4: Custer State Park

Custer State Park en de bekende Black Hills vormen één groot natuurgebied waarin ook Mount Rushmore ligt.  In het park lopen grote kuddes met bizons.  Op de Wildlife Loop Road, heb je veel kans dat je bizons kan spotten.  Volg de schilderachtige route Iron Mountain Road, die verbindt Custer State Park met Mount Rushmore Memorial, en ontdek de levensgrote presidentsgezichten uitgehouwen in de rotswand.

Mount Rushmore is een granietberg in de Black Hills van South Dakota, waarin de gezichten van vier presidenten uitgehouwen zijn. Het is een eerbetoon aan George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt, omdat zij veel hebben betekend voor de totstandkoming van wat we nu kennen als de Verenigde Staten. Het monument ligt in de natuurlijke omgeving van het Mount Rushmore Memorial Park en is uitgegroeid tot een van 's werelds bekendste bezienswaardigheden.

 

Dag 5: Custer State Park > Deadwood - Devils Tower - Sheridan (350 km)

Rij vandaag dwars door de Black Hills via Highway 385 naar Cheyenne Crossing, daar begint de mooie tocht over de Highway 14ALT door de Spearfish Canyon, deze staat bekend als National Scenic Byway. Je kan nog een stop maken aan Devils Tower, de imposante monoliet is van ver zichtbaar.  Je kan hier verschillende wandelingen maken, waaronder de Tower Trail, de 2 kilometer lange tocht rondom de rotsblok.


Deadwood: Op zo'n 45 minuten rijden van Rapid City, op de route richting Devils Tower, kom je langs het typische cowboystadje Deadwood. Alles ademt hier de sfeer van het Wilde Westen en de goudkoorts. Zo is Deadwood de plaats waar de legendarische 'Wild Bill Hickok' werd doodgeschoten. Deze revolverheld was bevriend met 'Buffalo Bill' en de inspiratiebron voor veel personages in westerns. Zijn schietpartijen en duels werden veelvuldig nagespeeld en verfilmd, zoals een schietpartij die ontstond na een potje poker. Wild Bill Hickok werd al snel een legende, die hij zelf maar al te graag in stand hield. Bezoek, voordat je Main Street inloopt, het Adams Museum waar je alles te weten komt over Deadwood, haar geschiedenis en haar inwoners. Stap terug in de tijd en neem een kijkje bij Nuttal & Mann's (of Saloon #10), een saloon waar goudzoekers in de tijd van de goudkoorts kwamen om te gokken en te drinken. Een bezoek aan het Mount Moriah Cemetery mag ook niet ontbreken: hier liggen veel personen uit het Wilde Westen begraven zoals Wild Bill Hickok, Seth Bullock en Calamity Jane.


Devils Tower rijst zo abrupt op uit het landschap, dat het niet verwonderlijk is dat mensen door de eeuwen heen allerlei verklaringen voor dit natuurfenomeen hebben bedacht. De 250 meter hoge rotsformatie is een heilige plaats voor indianenstammen uit de omgeving, waaronder de Lakota, Arapaho en Shoshone. De top van Devils Tower is zo groot als een voetbalveld. De rotsformatie ligt in de Black Hills; een kleine, geïsoleerde bergketen midden in de Great Plains.


Sheridan is een echte cowboystad, in Main Street gaan de lasso’s en cowboyboots gemakkelijk over de toonbank. Snuif de cowboysfeer op en geniet van een lekker steak in een van plaatselijke  restaurants.

 

Dag 6: Sheridan > Cody (240 km)

Op weg naar Cody rij je dwars door de Big Horn Mountains?  Hier kan je genieten van de prachtige uitzichten over de weilanden, bossen, bergen valleien en meren. 


Het stadje Cody is genoemd naar William Cody, ofwel Buffalo Bill, een bekend figuur uit het Wilde Westen.  Dit stadje barst van de “saloons” en westernshops.  Iedere zomer is er een traditionele rodeo in Cody.  Je kan er ook het Buffalo Bill Museum alsook het Draper National Museum bezoeken.

 

Dag 7: Cody > Yellowstone (140 km)

Vandaag staat een van de mooiste nationale parken op het programma: Yellowstone NP. De rit duurt niet lang over de prachtige Buffalo Bill Scenic Highway.  Stop even aan Buffalo Bill Dam en geniet van het uitzicht over het stuwmeer. Vervolg dan je weg richting Yellowstone NP.

 


Dag 8: Yellowstone NP

Yellowstone NP is niet alleen het oudste maar waarschijnlijk ook het mooiste nationale park van Amerika.  Het immense gebied verspreid over 3 verschillende staten ligt op een slapende supervulkaan temidden van actieve geisers, grazende bizons en stinkende warmwaterbronnen. 

De bekendste geiser is “Old Faithful”.  Deze geiser barst elke 92 minuten uit en spuwt in een paar minuten tijd ongeveer een 30.000 liter kokend water en stoom tot wel 180 meter hoog.


In de buurt van Old Faitful ligt Morning Glory Pool, deze trechtervormige waterbron is een zeer bijzonder vanwege zijn felgele en diepblauwe kleuren.  Het water dankt zijn specifieke kleuren aan een bacterie. Let op: gooi geen afval of muntjes in het water, want hierdoor geraakt de bron verstopt en worden de bacteriën gedood.


Ook de Mammoth Hot Springs zijn mooi om te zien.  Het landschap wordt getekend door de kalkstenen terrassen waar 24/7 warm water langs stroomt. 

Behalve deze prachtige natuurverschijnselen kan je ook een heleboel wilde dieren tegenkomen in het Yellowstone NP.  Bizons, elanden beren en wolven laten zich regelmatig aan bezoekers zien.  Neem je verrekijker mee en wie weet spot je wel een bruine beer in het bos.

 

Dag 9: Yellowstone NP > Salt Lake City (590 km)

Op tijd vertrekken is de boodschap vandaag want er staat een lange rit op het programma.  Verlaat Yellowstone NP via de zuidelijke ingang en kom direct toe in Grand Teton NP.  Volg Highway 89 en geniet van de prachtige panorama’s.  Met een beetje geluk zie je wel een aantal wilde dieren zoals bizons of grizzlyberen.  Stop zeker even aan The Blacktail Ponds Overlook, van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de Tetons.

Nog voor je aankomt in Salt Lake City kan je nog en stop maken bij Bear Lake, met het helderblauwe water wordt dit meer ook wel de Caraïben van de Rockies genoemd.


Je passeert nog verschillende mooie plaatsjes voor fotomomentjes en stadjes die gesticht zijn door de mormonen om zo aan te komen in Salt Lake City.

Salt Lake City de hoofdstad van de mormonen.  Rond Temple Square staan verschillende gebouwen van de sekte, zoals de Temple en de Tabernacle, deze kan je ook bezichtigen.  Breng ook een bezoekje aan het Joseph Smith Memorial Building, dit voormalig luxehotel is nu een levendig centrum binnen de mormonengemeenschap.  In het Family Search Discovery Center kan je je naam in een van de vele computers intoetsen en wie weet vind je nog familie die in de 19de eeuw geëmigreerd zijn.

 

Dag 10: Salt Lake City > Moab (380 km)

Vandaag rijden jullie via beboste bergen en heuvels richting Moab en Arches NP.

 


Dag 11: Moab

Moab is de perfect uitvalsbasis om de verschillende natuurparken in de buurt te bezoeken.

Het Arches NP is vooral gekend voor zijn rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen.  De beroemdste boog is de Delicate Arch, deze kan je bereiken via een pittige hike. Geen zin in deze inspanning, dan kan je naar het Delicate Arch Viewpoint, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de boog.

Het Canyonlands NP is onderverdeeld in 4 districten: Island in the Sky, The Maze, The Needles en Horseshoe Canyon. Enkel Island in the Sky kan je zelf goed bereiken, de andere zijn aan te raden met een 4x4, bv via een excursie. 


Het Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah.  Voor het adembenemende uitzicht over de Colorado River, moet je je naar Dead Horse Point Overlook begeven. Je kan hier te voet verschillende uitkijkpunten bereiken.  Het wandelpad start bij het Visitor Center en verbindt over 2.5 km verschillende “look outs” met elkaar.

 

Dag 12: Moab > Monument Valley (200 km)

De niet zo lange rit van vandaag brengt je naar Monument Valley.  Onderweg kan je een stop maken aan Wilson’s Arch.  Als je goede schoenen aanhebt, kan je gerust tot de top van de heuvel wandelen om van daaruit prachtige foto’s te maken.

Monument Valley is geen nationaal park, maar een tribal park, het ligt op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is heel vaak het decor geweest van westernfilms en het wordt ook nog vaak gebruikt in reclames.  De grote rode zandsteenformaties en tafelbergen rijzen wel tot honderden meters op uit het landschap. De namen van d opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantenrots, kamelenrots, de totempaal, … Dit is een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen van Amerika.

 

Dag 13: Monument Valley > Grand Canyon NP (280 km)

De route brengt jullie van Monument Valley door de Navajo Indian Reservation naar Grand Canyon NP.  Stop onderweg even om de benen te strekken bij de Little Colorado River Gorge, het kleine broertje van de Grand Canyon.


De Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Deze natuurpracht van gigantische kloven is ontstaan door de Colorado River, en is bijna 450 km lang, met steile rotswanden.  Je kan het park op verschillende manieren ontdekken.  Met een helikoptervlucht ervaar je hoe immens deze kloof wel is.  Met de auto kan je de Desert View Drive afrijden, en stoppen aan verschillende uitkijkpunten.  Vergeet je wandelschoenen niet om bv. Langs Bright Angel Trail de kloof in te wandelen. Een bezoek aan Grand Canyon zal je niet snel vergeten.

 

Dag 14: Grand Canyon NP > Las Vegas (445 km)

Van de impossante Grand Canyon naar de glitter & glamour van Las Vegas.  Onderweg kan je even stoppen in Kingman, Williams of Seligman langs de befaamde Route 66.  De Hoover Dam is ook een indrukwekkende constructie om even halt te houden.

 

Dag 15: Las Vegas

Las Vegas, het grootste gokparadijs van Amerika ligt midden in de woestijn.  Het centrum van de stad is eigenlijk één straat, de Strip.  Langs de Strip liggen alle grote hotels met casino’s en andere attracties.  Las Vegas draait 24/7 op volle toeren, er is altijd wel iets te beleven, waag een gokje of woon een spectaculaire show bij.  Loop zeker ook eens binnen in een van de vele thema-hotels, deze zijn een attractie op zich.  Breng ook zeker een bezoekje aan Fremont Street, waar je de lasershows van Viva Vision gratis kunt bijwonen.


Dag 16: Las Vegas > Death Valley NP (250 km)

Van de drukte naar de stilte. Vandaag rijden jullie via de Armagosa-woestijn naar Death Valley.  Langs de Funeral Mountains bereik je Death Valley NP.

Death Valley, de heetste, droogste en laagste plek van Noord-Amerika.  Het laagste punt is Badwater, dit ligt 86 meter onder zeeniveau. Bijzonder zijn de badlands, die doen denken aan een ruig en kaal maanlandschap.  Je ziet ze vanaf het uitzichtpunt Zabriskie Point.  De temperaturen kunnen hier in de zomer gemakkelijk oplopen tot maar liefst 50 graden. Denk eraan om voldoende water en brandstof in te slaan, In Death Valley is weinig te koop, of aan woekerprijzen.

 

Dag 17: Death Valley NP > Yosemite NP (525 km)

Vandaag staat er een lange rit op het programma.  Via Highway 395 rijden jullie van Death Valley NP naar Yosmite NP in het Sierra Nevada gebergte.  Tussen Lone Pine en Independance is er een gedenkplaat voor Manzanar, de plaats waar tijdens WO II de Japanse Amerikanen gedwongen werden om in een interneringskamp te wonen na de aanval op Pearl Harbour. Je kan hier de barakken zien waar zo’n 10.000 Japanners werden ondergebracht. Via Bishop kom je via de befaamde Tioga Pass eindelijk aan in Yosemite NP.Dag 18: Yosemite NP

Yosemite, bekend voor zijn reusachtige bergen, dichte bossen en klaterende watervallen, kortom, het landschap is zeer afwisselend.  Bij het beroemde Tunnel View kijk je uit over Yosemite Valley met zijn indrukwekkende rotsformaties, zoals El Capitan, en de de Half Dome.  Hier heb je ook de iconische Bridealveil Falls. Aan de andere kant van de vallei, bij Glacier Point vind je de hoogste waterval van Noord-Amerika, Yosemite Falls.  Je kan prachtige wandelingen maken in Yosemite NP, hou je echt van hiken, dan moet je zeker de Mist Trail doen. 

 

Dag 19: Yosemite NP > San Francisco (315 km)

Van de prachtige natuur terug naar de bewoonde wereld, op naar San Francisco! Jullie rijden via de vruchtbare San Joaquin Valley, waar je diverse stops kunt maken.  Misschien een bezoekje aan een wijngaard of de Farmers Market in Modesto?

 

Dag 20: San Francisco

San Francisco, of kortweg Frisco is vooral gekend door de Golden Gate Bridge. Deze imposante staalconstructie verbindt het schiereiland met het noorden.  In San Francisco valt er altijd wel iets te beleven.  Maak een fietstochtje vanaf Fishermans Warf over de Golden Gate Bridge naar Sausolito, Ga shoppen in een van de vele shopping malls, bezoek Lombard Street “the Crookedest Street in the World”, of breng een bezoek aan Alcatraz.  Kortom, keuze genoeg in San Francisco.


Dag 21: San Francisco

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 22: San Francisco > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.