Highlights of the Rockies in 23 dagen

(vanuit Denver)


 

Introductie:

Ontdek dit uniek stukje natuur tijdens deze rondreis van 18 dagen.  Begin in Denver en bezoek onder andere Monument Valley, Yellowstone NP, Mount Rushmore en Yellowstone NP.

 

Highlights: 

Salt Lake City - Denver - Yellowstone NP - Custer State Park -  Arches NP - Monument Valley


Stops:

Denver - Cheyenne - Badlands NP - Custer State Park - Sheridan - Cody - Yellowstone NP - Jackson - Salt Lake City - Moab - Monument Valley - Mesa Verde NP - Gunnison - Denver

Amerika rondreizen Programma dag per dag:


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Denver

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Denver.  Na een vlucht van ongeveer 10 uur kom je aan op DEN, de internationale luchthaven van Denver. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.


De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.


In Denver eindigen de Great Plains, en beginnen de Rocky Mountains.  Downtown is wel vlak, maar van daaruit zie je de Rockies al goed.  Denver is een echte Amerikaanse stad met enorme wolkenkrabbers.  Downtown vind je verschillende musea, en op de autovrije 16th Str. Mall kan je heerlijk slenteren.

 


Dag 2: Denver > Rocky Mountain National Park (Estes)Ca. 125 km/ 2 uur

De imposante bergen en adembenemende natuur van het Rocky Mountain National Park liggen op iets meer dan een uur rijden buiten de stad. Het is echter een aanrader om een omweg te maken. Rijdt naar Black Hawk en Central City. Hier ziet u een aantal oude panden helemaal in Wild West stijl. Casino’s en het operagebouw boden de mijnwerkers uit de omgeving enig vertier. Hier begint ook de Peak to Peak Scenic Byway, een mooie route naar Rocky Mountain National Park. Stop natuurlijk even in het plaatsje Nederland en maak een selfie met het plaatsnaambord. Onderweg kunt u ook al de eerste wandelingen in het Nationale Park maken. Watervallen, stroomversnellingen en een meertje zorgen voor de leukste stops onderweg. De afstand voor vandaag bedraagt zo'n 125 km.


Een gezellig plaatsje bij de ingang van het Rocky Mountain National Park is Estes Park. Het is klein, maar er zijn leuke kunstgalerijen, winkels en restaurants. Loop langs de rivier naar Lake Estes of loop de lobby van het chique Stanley Hotel in, dit is een museum op zich. Maar bovenal is Estes Park natuurlijk het uitgangspunt voor een bezoek aan het Rocky Mountain National Park.

 

Dag 3:Rocky Mountain National Park (Estes)

Een aanrader om vandaag te kiezen voor een combinatie van een autorit en wandelen. Breng een bezoek het Alpine Visitor Center. Rijd over de Old Fall River Road, de oudste weg door de Rockies. Een andere bijzondere weg is de Trail Ridge Road, de hoogstgelegen geasfalteerde weg in de Verenigde Staten. Kies één lange of meerdere korte wandelingen. Er is voor elk wat wils.

Eén van de mooiste uitzichtpunten is Many Parks Curve; hier stoppen is bijna een must. U ziet zowel de U-vormige Horseshoe Vallei als de bergen en de meertjes. Rijd helemaal naar de andere kant van het park waar het Grand Lake Entrance Station is.

Niet alleen wandelen en in de auto zitten, maar wat actiever bezig zijn, is ook een optie. U kunt paardrijden, raften of mountainbiken.

 

Dag 4:Rocky Mountain National Park - Fort CollinsCa. 75 km/ 1,5 uur

Fort Collins is een leuke tussenstop op de route tussen Rocky Mountain National Park of Denver en Rapid City/Mount Rushmore. Er is een aantal leuke bierbrouwerijen. De oude binnenstad is fotogeniek; dit stadsdeel zou model hebben gestaan voor Disneyland’s Main Street. Er zijn gezellige terrassen en leuke winkels. De stad wordt omringd door bergen. Er zijn goede wandelmogelijkheden, maar ook raften op de Cache la Poudre-rivier is een optie.

 Dag 5: Fort Collins - omgeving Mount RushmoreCa. 500 km/ 5 uur

Een flinke rit richting Rapid City. De omgeving van Mount Rushmore met plaatsen als Keystone, Rapid City, Hill City en het Black Hills State Park is echt een plek om meerdere nachten te verblijven. Er is zoveel te zien in de omgeving! Ga naar Custer State Park, bekijk de presidenten in de rotsen bij Mount Rushmore en de Native American met zijn paard bij Crazy Horse. Of maak een dagtocht naar Badlands. Zie sowieso bizons, bizons en nog eens bizons.

Wij begonnen met een bezoek aan het Custer State Park, waar één van de grootste bizonkuddes van Amerika leeft. Meestal grazen ze rustig en blijft u fotograferen. Als ze het ineens op een lopen zetten, dreunt de aarde van hun hoefgetrappel. Rijd de Wildlife Loop over de prairie en door de heuvels.

Rijdt ook over de Needles Highway. Dit is een schitterende route met smalle wegen.

 

Dag 6: Mount Rushmore en omgevingVarkensstaartweggetjes

De Iron Mountain Road slingert door de Black Hills naar Mount Rushmore. De weg is bekend om de pigtail-bruggen, die als een varkensstaart rondkrullen. Ook zijn er smalle en lage tunnels tussen de rotsblokken. Neem spannende doorkijkjes op de foto waarbij het Mount Rushmore Monument door een tunnel te zien is.

Iedereen heeft er wel eens een foto van gezien: bij Mount Rushmore zijn de portretten van vier Amerikaanse presidenten uitgehakt in de rotsen. De afbeeldingen zijn maar liefst achttien meter hoog. U ziet de gezichten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

De tegenhanger van de Native Americans van het Mount Rushmore monument is Crazy Horse. Veel minder bekend en nog niet klaar; maar nu al heel indrukwekkend. Crazy Horse was de bijnaam van een stamhoofd van de Lakota-stam. Sinds 1948 wordt er gewerkt aan dit enorme beeld dat bijna 200 meter lang wordt.

 

Dag 7  Mount Rushmore - Badlands National Park

Plan een dagtocht naar Badlands in. Badlands National Park ligt in de staat South Dakota. Het is een flinke rit, maar zeker de moeite waard. Er zijn bizar gevormde rotsen in een glooiend prairielandschap. Zo fotogeniek, zeker met de verschillende gekleurde lagen in de rotsen. Van geel, tot groen, oranje, rood en alle tinten bruin ziet u terug. Bizons, coyotes, dikhoornschapen en pronghorns leven in dit gebied. Een aanrader is om de Badlands Loop Road te volgen in het National Park. Er zijn onderweg meer dan tien uitkijkpunten plus er zijn diverse wandelingen uitgezet.

Dichterbij ligt het Wind Cave National Park. Hier is een groot grottenstelsel, waar verschillende tours zijn uitgezet. Jewel Cave National Monument is een andere grot die bezocht kan worden. De stalagmieten en stalactieten zijn indrukwekkend.

Of ga wijnproeven in de Prairie Berry Winery en sla daarbij de bijzondere rabarberwijn niet over. Er is een museum met oude treinen, een oude molen en er staan de prachtigste houtsnijwerken.
 

Dag 8: Mount Rushmore - Ucross Ca. 175 km/ 2 uur

Het eerste deel van de route is mooi en wordt de Black Hills Parkway genoemd. De weg kronkelt door een mysterieus dennenbos. Plaatsjes zoals Deadwood en Lead doorkruist u. Hier voelt u zich echt in het Wilde Westen.

Altijd al willen ervaren hoe het is om in een ondergrondse goudmijn te werken? Bezoek dan de Broken Boot Goldmine in Deadwood. Kies vervolgens voor de Spearfish Canyon Scenic Byway die door een lange kloof voert. Het landschap is hier prachtig! Groene bossen, meertjes, watervallen en rotsen ziet u hier. Het is een eldorado voor wandelaars.


Ucross zelf is geen bijzonder dorp. U gaat hier puur voor de bijzondere accommodatie “The Ranch at Ucross” naar toe. Een historische ranch, midden in de natuur en met een fantastisch uitzicht op de Bighorn Mountains. Jong en oud kunnen hier kennismaken met de echte ‘Western lifestyle’.

Aanrader: maak een paardrijtocht vanaf de ranch. Bij het historische gebouw zijn een zwembad en een tennisbaan. U eet eveneens op de ranch, in de wijde omtrek is niets anders te vinden.

 

Dag 9: Ucross - CodyCa. 485 km/ 5,5 uur

U rijdt richting het befaamde Yellowstone National Park. De weg voert door de Bighorn Mountains langs bossen, prairies, bergen en meren. Stop even in Sheridan en slenter door de Main Street, die zo als decor voor een cowboyfilm kan dienen. Als ruim de tijd neemt voor de route van vandaag, kunt u afslaan en Horseshoe Bend of Devils Canyon Overlook bezoeken. Het is een lange rit waarbij u 485 kilometer overbrugt. Reken op ongeveer 5,5 uur rijden.


Cody is het uitgangspunt voor een bezoek aan het niet te missen Yellowstone National Park. Wist u dat Cody zijn naam te danken heeft aan Buffalo Bill, wiens echte naam Cody was? Wandel langs oude gerestaureerde gebouwen in het openluchtmuseum. Maak een paardrijtocht of neem plaats in een authentieke huifkar. Daredevils boeken ter plekke een tochtje met een powered hangglider over Yellowstone. Over de Buffalo Bill Scenic Byway rijdt u door de Wapiti Vallei naar het park. Vaak is hier al veel wild te zien zoals elanden, herten, wapiti’s en soms zelfs beren!

 

Dag 10: Cody - Yellowstone National Park Ca. 160 km/ 2 uur

Yellowstone is uniek in de wereld. Wat een geologisch wonder! Er zijn warmwaterbronnen met gele, oranje en blauwe kleuren. Soms ruikt u de zwavel al van veraf. Geisers spuiten op gezette tijden hoge waterfonteinen uit. Poeltjes gevuld met kokende modder pruttelen. Enorme rookwolken stijgen op uit fumaroles, oftewel stoomgaten. Er leven meer dan 200 soorten zoogdieren in Yellowstone National Park, plus meer dan 300 soorten vogels en dan ook nog eens vissen, reptielen en amfibieën. De grootste kudde wapitiherten (ook “elk” genoemd) ter wereld leeft in Yellowstone National Park. Iedereen wil ze natuurlijk zien, maar lastiger om te spotten zijn een zwarte beer, een wolf of een grizzlybeer. Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. Er is zoveel te zien en Yellowstone is ongeveer even groot als een kwart van Nederland, dus trek de tijd uit voor dit bijzondere nationale park.

 

Dag 11: Yellowstone National ParkSpuitende geisers

In het oosten van Yellowstone National Park liggen de meeste geisers. Dit is het Upper Geyser Basin. De beroemde Old Faithful-geiser mag u niet overslaan. Elk anderhalf uur barst hij uit, de tijden worden aangekondigd. Net gemist hoe het water tientallen meters omhoog spuit? Loop dan naar de Anemone of Plume-geiser die veel vaker borrelen en water omhoog spuiten. U blijft om u heen kijken, overal gebeurt wat. De heldere kleuren van de Heart Spring bron lijken bijna onecht, de Doublet Pool is saffierblauw. Maar nog fotogenieker zijn de warmwaterbronnen met de namen Beauty Pool, de Chromatic Pool, de Opalescent Pool en de Sapphire Pool.

Eveneens in het oostelijk deel ligt de Grand Canyon van Yellowstone, vlakbij de plaats Canyon Village. De mooiste routes om hier te rijden zijn de North Rim Drive en de South Rim Drive. Beide zijn vrij kort. Maar er is genoeg te zien zoals rode rotsen, watervallen, uitkijkpunten en natuurlijk de canyon. Er zijn wandelingen van diverse lengtes uitgezet.


 

Dag 12: Yellowstone National Park

Bij Norris liggen modderpoelen. Ooit modderpoelen in pastelkleuren gezien? Hier kan dat bij de Artist Paint Pots. Ook de bekende Steamboat Geyser ligt hier.

In het noorden van Yellowstone National Park ligt het gebied rond Mammoth Hot Springs. Bijzondere terrassen in witte, bruine, gele en grijze tinten, waarover water stroomt, zijn hier dé bezienswaardigheid. Ook watervallen, bossen, prairies en Fort Yellowstone treft u hier aan.

Een afgelegen en weinig bezocht deel van Yellowstone is de Lamar Valley. Omdat dit het rustigste deel van Yellowstone is, heeft u hier ook de grootste kans om wildlife te zien. Hier leven bijvoorbeeld de meeste grizzlyberen en wolven.

 

Dag 13: Yellowstone National Park - Grand Teton National ParkCa. 50 km/ 1 uur

Net ten zuiden van Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. U rijdt over de Rockefeller Memorial Parkway naar de ingang. De afstand is 50 kilometer en het is een uurtje rijden.


Meren, gletsjers, bossen, vergezichten over een vallei met een rivier en bergen met scherpe pieken en besneeuwde toppen dat zijn de kenmerken van het Grand Teton National Park. Door het Jackson Hole dal kronkelt de Snake-rivier.

Rijdt over de Teton Park Road of over de Jackson Hole Highway (zeker geen snelweg, maar een schitterende route dwars door het park!) voor de meest spectaculaire uitzichtpunten en hikes. Stop zeker bij de Snake River Overlook en de parkeerplaats bij Oxbow Bend. Hier schiet u de beste plaatjes van de Grand Teton bergen.

 

Dag 14: Grand Teton National ParkIndrukwekkende bergtoppen

Sta vroeg op om de allermooiste foto’s te maken. Rijd naar Mormon Row voor het plaatje met twee oude schuren uit 1880 met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Teton keten. In totaal staan er nog zes oude schuren van Mormoonse nederzettingen die er in dit gebied waren. Ze stammen uit 1908 tot 1950.

Kies een wandeling uit in de omgeving van het Jenny Lake. Het meer en de watervallen hier zijn de eyecatchers. Een boottochtje op het meer is rustgevend. Voor wat meer actie huurt u zelf een kano of boekt u een raft-excursie.

Herten, bizons, elanden, bevers, otters en vogels kunt u onderweg tegenkomen. En met een beetje geluk ziet u een zwarte beer of een grizzlybeer. Onder begeleiding van een gids maakt u natuurlijk nog meer kans op het spotten van wildlife. We boeken graag een georganiseerde safari voor u.


 

Dag 15: Grand Teton National Park- Dinosaur National MonumentCa. 470 km/5,5 uur

In een halve dag rijdt u vanuit Grand Teton National Park naar Dinosaur National Monument (Vernal). Het eerste en laatste deel van de route zijn het mooist. Het eerste deel rijdt u door de uitlopers van Grand Teton en het laatste deel door Ashley National Forest.


150 miljoen jaar geleden stierven dinosaurussen uit. Ongelofelijk dat er toch nog botten en fossielen zijn gevonden! Veel werden er gevonden in het gebied in Colorado en Utah. Daarom is bij Vernal, het Dinosaur National Monument opgericht. Er is een steengroeve, het Quarry museum en een bezoekerscentrum. Er is een deels onverharde eenrichtingsweg, de Cub Creek Road. In de oranje-rode rotsen langs de weg zijn tekeningen gekerfd. Heel opvallend zijn de petrogliefen van hagedissen. Het Dinosaur National Monument is indrukwekkend en relatief weinig bezocht. De afstanden tussen de diverse bezienswaardigheden zijn groot, houdt daar bij een bezoek rekening mee. Enkele korte eenvoudige wandelingen zijn uitgezet door het gebied.

 

Dag 16: Dinosaur National Monument (Vernal) - MoabCa. 350 km/ 4 uur

U vervolgt de reis naar Moab.Niet voor niets wordt deze populaire plaats jaarlijks druk bezocht. Moab is de perfecte uitvalsbasis voor de omliggende natuurgebieden. De populairste parken zijn hier Arches National Park, dat zich kenmerkt door de rode rotsen en ontelbare, natuurlijk gevormde bogen, en Canyonlands National Park, met grillige rotsformaties, canyons en vergezichten. Liefhebbers van outdoor activiteiten hoeven zich hier niet te vervelen. De talloze off-road routes lenen zich uitstekend voor een avontuurlijke jeeptocht of mountainbiketour. Maar ook leuk is het suppen of raften op de Colorado-River.

 

Dag 17: Moab

Of u nu kiest voor een avontuurlijke jeeptour of eigen vervoer, de omliggende parken zijn zeker een bezoek waard. Nergens ter wereld zijn zoveel natuurlijk gevormde bogen bij elkaar te vinden als in Arches National Park. Een verharde weg die dwars door het park loopt brengt u gemakkelijk bij verschillende parkeerplekken, waar vandaan u te voet de bezienswaardigheden kunt bezoeken. Tip: start de dag vroeg, dan bent u de drukte, maar ook de hoge temperaturen voor!

Het gigantische Canyonlands bestaat uit vier delen: Island in the Sky, The Needles, The Maze en Rivers. Deze laatste zijn enkel toegankelijk voor wandelaars en 4WD voertuigen. Island in the Sky is het best bereikbaar. Langs de verharde weg liggen verschillende, adembenemende uitzichtpunten over het gebied. Voor de Needles parkeert u de auto en vervolgt u het avontuur via één van de verschillende wandelpaden met diverse niveaus. De paden leiden langs torenhoge rotspilaren, maar ook langs graslanden, rotstekeningen en bogen. Island in the Sky en The Needles liggen al snel 200 kilometer uit elkaar en zijn daarom wel lastig met elkaar de combineren.


Dag 18:  Moab - Monument ValleyCa. 235 km/ 3 uur

U rijdt vandaag in ongeveer 2,5 uur van Moab naar het bijzondere Monument Valley. U kijkt uw ogen uit als het herkenbare plaatje dichterbij komt. Gelegen op de grens van Arizona en Utah en misschien wel het meest herkenbare plaatje van de Verenigde Staten. De plek waar Forrest Gump zijn marathon abrupt eindigde en waar cowboys nog elk moment lijken te kunnen verschijnen. Het decor van Monument Valley is terug te zien in veel films en commercials. De lange vlaktes met gigantische, platte, zandstenen rotsen, ook wel mesa’s genoemd, zorgen voor een fotogeniek plaatje.

Monument Valley is een Navajo-reservaat, wat betekent dat het wordt beheerd door de Najavo-Indianen. Al generaties lang wonen en leven de Navajo’s in het gebied en eren de tradities van hun voorouders. Maak onder begeleiding van een Navajo een jeeptour door het gebied of ga paardrijden. Helemaal bijzonder is het om te overnachten in een echte traditionele ‘Hogan’.


Dag 19 : Monument Valley - Mesa Verde National ParkCa. 215 km/ 3,5 uur

U verlaat het iconische Navajo-reservaat en rijdt naar Mesa Verde National Park, gelegen in de staat Colorado. Eeuwen geleden vestigden de Anasazi First Nations zich in unieke grotwoningen in Mesa Verde. Ze breidden natuurlijke nissen in de rotsen uit en vestigden er hele dorpen. Sommige rotswoningen hebben meerdere verdiepingen. De muren maakten ze mooier met rood, roze, wit en geel pleisterwerk. Tal van dit soort huizen zijn bewaard gebleven.


Dag 20 : Mesa Verde National Park

Deze dag is ter vrije besteding. Bezoek het Mesa Verde National Park, de beste plek om er een kijkje te nemen. Loop iets meer dan een kilometer naar de Far View Sites en aanschouw verschillende huizen. Bijzonder zijn de kiva’s, ondergrondse ruimtes waar ceremonies werden gehouden. Een kiva is goed te zien bij Cedar Tree Tower. Het gebouw dat het best bewaard is, is het Spruce Tree House. Hier zijn 130 kamers! Bezoek het Chapin Mesa Museum voor meer achtergrondinformatie over dit gebied.


Dag 21: Mesa Verde National Park - Black Canyon of the GunnisonCa. 280 km/ 4 uur

Vanuit Mesa Verde National Park naar Black Canyon of the Gunnison National Park. Niet de meest bekende, maar wel één van de steilste, smalste en meeste ruige kloven in de USA. De canyon heet niet voor niets “Black”, op de bodem is het zo donker; bijna zwart! Het zonlicht kan door het smalle deel de grond niet bereiken. De wanden reiken tot wel 600 meter hoog. De kloof is uitgeslepen door de Gunnison-rivier.

Er zijn diverse ingangen. Het mooiste uitzicht over de kloof heeft u vanaf de South Rim Road. Parkeer uw auto onderweg en loop één van de vele trails. De Rim Rock Nature Trail vinden wij een must! In de canyon leven herten, stekelvarkens, coyotes en eekhoorns in alle soorten en maten en yellow-bellied marmotten (herkenbaar aan hun gele buik). Vogels zweven op de luchtstromen boven de canyon: van kleine zwaluwen tot roofvogels zoals haviken en valken.


Dag 22: Black Canyon of the Gunnison - Colorado SpringsCa. 375 km/ 4,5 uur

Rode rotsen en pilaren van zandsteen doen denken aan een woestijngebied. Maar bij Colorado Springs rijzen achter de rotsen en het zand dan ineens enorme bergen met sneeuw op. Een wonderlijke combinatie. Bezoek het park Garden of the Gods voor de mooiste plekken en wandelroutes. U heeft goed zicht op de Pikes Peak, de bekendste berg van Colorado. Opvallend bij het bezoekerscentrum is de rotsformatie “kussende kamelen”; heeft u genoeg fantasie om ze te herkennen?


Dag 23: Colorado Springs - DenverCa. 115 km/ 1,5 uur - vlucht huiswaarts

Het is niet al te ver meer rijden naar de luchthaven. U levert uw huurauto in. Vol van mooie herinneringen aan uw uitgebreide rondreis door de Rockies, vliegt u terug naar huis.

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.

Prijzen:

 • budgethotels: vanaf € 3950 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

 • huurwagen type Ford Escape Suv, Fully Inclusive
 • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
 • Parkpass voor de Nationale Parken
 • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
 • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

 • intercontinentale vluchten
 • excursies, benzine, parking, resortfees indien van toepassing
 • maaltijden
 • verzekeringen

 

Ontdek de American Rockies met Amerika-Rondreizen.be


Beleef een onvergetelijke reis door de American Rockies met Amerika-Rondreizen.be. Ontdek adembenemende berglandschappen, kristalheldere meren en rijke fauna. Onze zorgvuldig samengestelde reizen bieden een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning in het hart van Noord-Amerika.

Ontdek de Pracht van de Rockies:

 • Hoogtepunten: Verken nationale schatten zoals Yellowstone, Rocky Mountain National Park, en Glacier National Park.
 • Activiteiten: Geniet van wandeltochten, wildlife spotten en schilderachtige autoritten.
 • Maatwerk: Personaliseer je reis met activiteiten die passen bij jouw voorkeuren.

Waarom Kiezen voor Amerika-Rondreizen.be?

 • Deskundig Advies: Onze experts kennen de beste routes en verborgen parels van de Rockies.
 • Complete Pakketten: Inclusief vervoer, accommodaties en excursies.
 • Klantgerichte Service: Wij zorgen ervoor dat je reis soepel en stressvrij verloopt.

Boek Nu Je Droomreis: Start je avontuur in de American Rockies met Amerika-Rondreizen.be. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of een rustige natuurbeleving, wij maken jouw droomreis werkelijkheid. Bezoek onze website en begin vandaag nog met het plannen van je reis.


Een reis naar de American Rockies met Amerika-Rondreizen.be staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Laat je betoveren door de schoonheid van de natuur en de rijke cultuur van deze unieke regio. Boek nu en ontdek zelf de wonderen van de American Rockies.