Best of the Rockies in 20 dagen

(vanuit Denver)Introductie:

Deze rondreis brengt je door de majestueuze bergen van de Rocky Mountains naar verschillende nationale parken, zoals het Custer State Park, Yellowstone NP, maar ook het Mesa Verde NP en Arches NP staan op het programma.

 

Highlights:

Glacier NP - Yellowstone NP - Custer State Park - Arches NP - Mesa Verde NP

 

Stops:

Denver - Cheyenne - Custer State Park - Billings - Great Falls - Kalispell - Big Sky - Yellowstone - Jackson - Salt Lake City - Moab - Mesa Verde - Gunisson - Denver

Prijzen:

  • budgethotels: vanaf € 3050 per persoon 

 

Prijzen zijn inclusief:

  • huurwagen type Ford Escape Suv, Fully Inclusive
  • alle vermelde overnachtingen op basis van logies
  • Parkpass voor de Nationale Parken
  • toegang tot de app Travelkey, met interactieve roadbook
  • 10 GB data simkaart

 

Prijzen zijn exclusief:

  • intercontinentale vluchten
  • excursies, bezine, parking, resortfees indien van toepassing
  • maaltijden
  • verzekeringen

 

 


Programma dag per dag: 


Dag 1: Brussel/Amsterdam > Denver 

Het is zover, vandaag vertrekken jullie naar Denver.  Na een vlucht van ongeveer 10 uur kom je aan op DEN, de internationale luchthaven van Denver. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Reis met onze routebeschrijving naar je hotel.

De rest van de dag hebben jullie tijd om te acclimatiseren.

In Denver eindigen de Great Plains, en beginnen de Rocky Mountains.  Downtown is wel vlak, maar van daaruit zie je de Rockies al goed.  Denver is een echte Amerikaanse stad met enorme wolkenkrabbers.  Downtown vind je verschillende musea, en op de autovrijde 16th Str. Mall kan je heerlijk slenteren.

 Dag 2: Denver > Cheyenne (370 km)

Neem de Trail Ridge Road dwars door de Rocky Mountains.  De route klimt maar liefst 3700 meter.  Geniet van de prachtige vergezichten, maar let wel op voor de haarspeldbochten.  Onderweg zijn meerdere trails om te wandelen. Rij dan verder naar Cheyenne.

De hoofdstad van Wyoming, Cheyenne, straalt nog de sfeer van het Wilde Westen uit.  Overal vindt je winkels met cowboyspullen, verder is het er vrij rustig, behalve in juli, want dan is er in Cheyenne een van de grootste western festivals van het land.

 

Dag 3: Cheyenne > Custer Park (415 km)

De lange rit van vandaag brengt jullie door de vlakke prairies van Wyoming naar South Dakota.  Via de Highway 18 maken de rolling hills plaats voor de bossen van Custer State Park.

 

Dag 4: Custer State Park

Custer State Park en de bekende Black Hills vormen één groot natuurgebied waarin ook Mount Rushmore ligt.  In het park lopen grote kuddes met bizons.  Op de Wildlife Loop Road, heb je veel kans dat je bizons kan spotten.  Volg de schilderachtige route Iron Mountain Road, die verbindt Custer State Park met Mount Rushmore Memorial, en ontdek de levensgrote presidentsgezichten uitgehouwen in de rotswand.

 Dag 5: Custer State Park > Billings (560 km)

Rij vandaag dwars door de Black Hills via Highway 385 naar Cheyenne Crossing, daar begint de mooie tocht over de Highway 14ALT door de Spearfish Canyon, deze staat bekend als National Scenic Byway.  Vandaaruit is het nog zo’n 350 km naar Little Bighorn Battlefield National Monument, ter herinnering aan de slag bij Little Bighorn tussen de United States Cavalery en de Sieoux- en Cheyenne Indianen. Dan is het nog een 100 km naar Billings.

Billings is de grootste stad van Montana, en een ideale stop om te overnachten na een lange rit.

 

Dag 6: Billings > Great Falls (390 km)

Tijdens deze rit zie je goed de overgang van de Great Plains naar de Rocky Mountains. 

De naam Great Falls komt van de watervallen in de Missouri, helaas is daar niet veel maar van te zien door de bouw van waterkrachtcentrales.  Er zijn nog wel een aantal mooie 19de -eeuwse huizen en gebouwen bewaard gebleven in het Historic District.

 

Dag 7: Great Falls > Kalispell (390 km)

Via de I-15 en de Highway 2 rijden jullie naar Glacier NP. In dit mooie park  kan je de ruige besneeuwde bergpieken bewonderen, alsook de prachtige bossen, watervallen en gletsjermeren. Volg de Going-to-the-Sun Road om zo de mooiste uitzichtpunten van het park te bewonderen (open van juni tot oktober).

Kalispell is een klein stadje in Montana en een uitstekende uitvalsbasis om Glacier NP te bezoeken.

 

Dag 8: Kalispell > Big Sky (530 km)

Vandaag staat er een lange rit op het programma.  Rij langs het mooie Flathead Lake via Missoula richting Butte om uiteindelijk aan te komen in Big Sky.

  

Dag 9: Big Sky

Verblijf hier in de 320 Guest Ranch en breng deze dag door als een echte cowboy.

Big Sky is een uitstekende uitvalsbasis om Yellowstone NP te ontdekken.  Het is een bekende winterbestemming, en in de zomer kan je er verschillende activiteiten doen zoals ziplinen, mountainbiken, paardrijden en wandelen.

 

Dag 10: Big Sky > Yellowstone (140 km)

Vandaag staat een van de mooiste nationale parken op het programma: Yellowstone NP.
 

Dag 11: Yellowstone NP

Yellowstone NP is niet alleen het oudste maar waarschijnlijk ook het mooiste nationale park van Amerika.  Het immense gebied verspreid over 3 verschillende staten ligt op een slapende supervulkaan temidden van actieve geisers, grazende bizons en stinkende warmwaterbronnen. 

De bekendste geiser is “Old Faithful”.  Deze geiser barst elke 92 minuten uit en spuwt in een paar minuten tijd ongeveer een 30.000 liter kokend water en stoom tot wel 180 meter hoog.

In de buurt van Old Faitful ligt Morning Glory Pool, deze trechtervormige waterbron is een zeer bijzonder vanwege zijn felgele en diepblauwe kleuren.  Het water dankt zijn specifieke kleuren aan een bacterie. Let op: gooi geen afval of muntjes in het water, want hierdoor geraakt de bron verstopt en worden de bacteriën gedood.

Ook de Mammoth Hot Springs zijn mooi om te zien.  Het landschap wordt getekend door de kalkstenen terrassen waar 24/7 warm water langs stroomt. 

Behalve deze prachtige natuurverschijnselen kan je ook een heleboel wilde dieren tegenkomen in het Yellowstone NP.  Bizons, elanden beren en wolven laten zich regelmatig aan bezoekers zien.  Neem je verrekijker mee en wie weet spot je wel een bruine beer in het bos.

 

Dag 12: Yellowstone NP > Jackson (250 km)

De trip van vandaag gaat dwars door het Grand Teton NP.  De enorme bergpieken van de Grand Teton rijzen hoog uit het landschap op.  Stop eventjes aan een van de vele uitzichtpunten voor adembenemende foto’s.  Vertrek vroeg, om de drukte te vermijden, en zo heb je eventueel nog kans om wilde dieren tegen te komen.

In de vallei van Jackson hole ligt het westernstadje Jackson, dit is de ideale uitvalsbasis voor het Grand Teton NP.  Jackson is zeer geliefd bij de wintersporters.  Op Town Square zullen de enorme bogen van hertengeweien onmiddellijk opvallen. Elk jaar in de winter overwinteren duizenden wapiti’s (hertachtigen) in het National elk Refuge.

Grand Teton NP heeft veel te bieden, prachtige natuur en vele wilde dieren.  In het westelijke gedeelte van het park bevindt zich de bergketen de Grand Teton.  In het oostelijke gedeelte, het dal, heb je veel bossen met sprankelende meren en de slingerende Snake River.  Stop hier even en volg een van wandelpaden, en wie weet kom je wel wilde dieren tegen zoals de zwarte beren, dikhoornschapen of herten. Ten westen van de rivier ligt de Teton Park Road, deze mooie toeristische route brengt je langs prachtige uitzichten op de bergen, Jackson Laken en Jenny Lake.

 

Dag 13: Jackson > Salt Lake City (430 km)

Je geraakt via verschillende wegen vandaag in Salt Lake City, maar neem misschien de Highway 89, deze brengt veel afwisseling in landschappen. Je passeert nog verschillende mooie plaatsjes voor fotomomentjes en stadjes die gesticht zijn door de mormonen om zo aan te komen in Salt Lake City.

Salt Lake City de hoofdstad van de mormonen.  Rond Temple Square staan verschillende gebouwen van de sekte, zoals de Temple en de Tabernacle, deze kan je ook bezichtigen.  Breng ook een bezoekje aan het Joseph Smith Memorial Building, dit voormalig luxehotel is nu een levendig centrum binnen de mormonengemeenschap.  In het Family Search Discovery Center kan je je naam in een van de vele computers intoetsen en wie weet vind je nog familie die in de 19de eeuw geëmigreerd zijn.

 

Dag 14: Salt Lake City > Moab (380 km)

Vandaag rijden jullie via beboste bergen en heuvels richting Moab en Arches NP.

 

Dag 15: Moab

Moab is de perfect uitvalsbasis om de verschillende natuurparken in de buurt te bezoeken.

Het Arches NP is vooral gekend voor zijn rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen.  De beroemdste boog is de Delicate Arch, deze kan je bereiken via een pittige hike. Geen zin in deze inspanning, dan kan je naar het Delicate Arch Viepoint, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de boog.

Het Canyonlands NP is onderverdeeld in 4 districten: Island in the Sky, The Maze, The Needles en Horseshoe Canyon. Enkel Island in the Sky kan je zelf goed bereiken, de andere zijn aan te raden met een 4x4, bv via een excursie. 

Het Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah.  Voor het adembenemende uitzicht over de Colorado River, moet je je naar Dead Horse Point Overlook begeven. Je kan hier te voet verschillende uitkijkpunten bereiken.  Het wandelpad start bij het Visitor Center en verbindt over 2.5 km verschillende “look outs” met elkaar.

 

Dag 16: Moab > Mesa Verde NP (220 km)

De niet zo lange rit van vandaag brengt je naar Mesa Verde.  Onderweg kan je een stop maken aan Wilson’s Arch.  Als je goede schoenen aanhebt, kan je gerust tot de top van de heuvel wandelen om van daaruit prachtige foto’s te maken.

Mesa Verde NP is een van de archeologische wonderen en staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.  Wel 14 eeuwen terug vestigden zich hier al Indianenvolken in dit gebied en hun rotswoningen zijn nog altijd te bezoeken. Je krijgt een kijkje in hoe het leven hier was voor de Europeanen kwamen.


Dag 17: Mesa Verde NP > Gunnison (320 km)

Vervolg je weg door de bergen richting Montrose, zo’n 12 km ten oosten van Montrose is de afslag naar The Black Canyon of the Gunisson.  The Black Canyon of Gunnison is een indrukwekkende, diepe en steile kloof, soms 600 meter diep en slechts 500 meter breed.  Langs de South RIm Road heb je verschillende uitzichtpunten. 

Gunisson is ooit ontstaan als mijnwerkersstadje, maar hun skigebied in Crested Butte is beroemd voor de extreme sports die er beoevend worden.

 

Dag 18: Gunisson > Denver (325 km) 

Via Buena Vista heb je de mooiste route richting Denver, je kan kiezen tussen Highway 24 en highway 285.  Beide wegen slingeren over de bergruggen en passen.  De Highway 24 passeert aan het natuurpark Garden of the Gods, hier zijn prachtige steenformaties te bewonderen in een groene omgeving.

 

Dag 19: Denver

Laatste dag van deze prachtige rondreis, en tijd  om de huurwagen terug in te leveren en de vlucht naar huis te nemen.

 

Dag 20: Denver > Brussel/Amsterdam

Door het tijdsverschil komen jullie pas de volgende dag toe.  Einde van deze prachtige roadtrip om nooit te vergeten.